Wednesday, 13 May 2009

Κορμός σοκολάτας γάλακτος - καρύδας

Την συνταγή αυτού του υπέροχου κορμού την έχω από την Λυδία, φίλη παλιά και αγαπημένη, με την οποία συνυπήρξαμε για ένα φεγγάρι σε κάποιο άλλο μαγειρικό blog.
Την δημοσιεύω με την άδειά της φυσικά!
Για να σας πείσω πόσο ιδιαίτερα νόστιμος είναι αυτός ο κορμός, θα σας πω ότι ποτέ δεν κάνω μόνο έναν. Ο ένας εξαφανίζεται πριν ακόμα βγει από την κατάψυξη. Πάντα κάνω δύο λοιπόν.
Για να σας πείσω ακόμη πιο πολύ θα σας πω ότι οι φίλοι του γιου μου του μικρού αυτό το γλυκό μου ζητάνε πάντα. Μάλιστα ο ένας από αυτούς, επειδή δεν έβλεπε την μανούλα του πρόθυμη να του τον φτιάξει, έμαθε να τον κάνει μόνος του και να τον απολαμβάνει.
Εάν σας έπεισα λοιπόν, πάμε να σας δώσω και την συνταγή.
Χρειαζόμαστε:
1,5 κουτί μπισκότα Μιράντα
2 σοκολάτες γάλακτος των 100 γρ, η κάθε μία.
250 γρ. βιτάμ μαλακό
1 ζαχαρούχο γάλα
3 σφηνάκια baileys
150 γρ. καρύδα
Τον φτιάχνουμε:
Λιώνουμε στο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί την σοκολάτα και το βιτάμ.
Προσθέτουμε το ζαχαρούχο και ανακατεύουμε καλά. Στην συνέχεια προσθέτουμε το baileys.Σπάμε με τα χέρια μας τα μπισκότα σε κομματάκια και τα προσθέτουμε στο μείγμα.
Τελευταία ρίχνουμε την καρύδα και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
Εδώ θα ήθελα να κάνω μια παρατήρηση.
Προσωπικά λατρεύω την καρύδα και μου ταιριάζει πολύ σε αυτόν τον κορμό.
Κάποια φορά που την ξέχασα, μου είπαν οι γιοι μου ότι τους άρεσε πιο πολύ άνευ, γιατί καταλάβαιναν περισσότερο την γεύση της σοκολάτας.
Περί ορέξεως … εσείς αποφασίζετε!!
Στρώνουμε μια μακρόστενη μεγάλη φόρμα με διάφανη πλαστική μεμβράνη, ώστε να καλύπτει τον πάτο και τα πλαϊνά της.
Αδειάζουμε το μείγμα στην φόρμα.
Βάζουμε το γλυκό στην κατάψυξη να παγώσει.
Όταν πρόκειται να σερβίρουμε, αναποδογυρίζουμε τον κορμό σε μια πιατέλα και προσεκτικά αφαιρούμε την διάφανη μεμβράνη.
Ο κορμός διατηρείται στην κατάψυξη, γιατί στην ψύξη λιώνει η σοκολάτα.
Καλή επιτυχία!!UPDATE:
Η Mary έφτιαξε εχθές τον κορμό και μας στέλνει φωτό να τον απολαύσουμε κι εμείς!
Μαιρούλα γεια στα χέρια σου!!

88 comments:

Mary said...

Χριστέ μου... τι ζω η γυναίκα με σας... Τι κορμός σούπερ είναι αυτός? Φτιάχνω και γω το συγκεκριμένο γλυκό, αλλά τελείως διαφορετικό. Το απόγευμα παίρνω τα υλικά για να το δοκιμάσω... Επειδή δεν έχω baileys θα βάλω λικέρ σοκολάτα... Φαντάζομαι δεν πειράζει!

Mary said...

Η σοκολάτα γάλακτος που αναφέρεις είναι η απλή που υπάρχει στο περίπτερο ή μήπως κουβερτούρα γάλακτος?
Φιλάκια

Anonymous said...

Καλημερα,τελειο!!!!Μπορω να αυτοκεραστω φανταζομαι ενα τεραστιο κομματι;Και οτι σκεφτομουν ο,τι χρειαζομαι μια καινουργια συνταγη για κορμο!
Λεω να το δοκιμασω σημερα κιολας αν ο χαμος που γινεται στο γραφειο μου το επιτρεψει.Αχ τι πειρασμος πρωι - πρωι!

Φιλια
Alma Libre

ΙΟΥΛΙΑ said...

Oχι, όχι, όχι!!!
Αυτό είναι δράμα που ζω εδώ μέσα!
Ξεφεύγει τελείως από τους συνηθισμένους κορμούς ,με την κουβερτούρα και τα μπισκότα, θέλω οπωσδήποτε να το κάνω και θα το κάνω κι εγώ σήμερα κιόλας!!!!

Xara said...

!!!!!!!!!!!!!!Τι υπέροχο που φαίνεται βρε παιδιά, μπράβο Έλενα!!!!!!

αντωνης said...

Αγαπημενο ή μαλλον λατρεμενο γλυκο, αλλά χωρις καρυδα.

Η μητερα μου βεβαια το κανει απο οταν ημασταν πιτσιρικια, σαν τουρτα.

Καλημερα!!!

ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΜΙΑ ΑΝΑΠΟΔΗ said...

καλημερα, πολυ ενδιαφερον παρουσιαζει ο κορμος με την καρυδα μμμμμμμμμμμ!!!!

Λυδία said...

να σας πω για την ιστορία το πως κατέληξα και έφτιαξα για πρώτη φορά αυτό το γλυκό... είχα ξεμείνει από κουβερτούρα:):) και έτσι χρησιμοποίησα σοκολάτα γάλακτος lacta και ότι άλλο υλικό είχα στο σπίτι. φυσικά και δεν έβαλα αυγό γιατί θα το κατανάλωναν και παιδιά:) σε εμάς αρέσει πολύ, προτείνω να το δοκιμάσετε. όσο για το liquer μπορείτε να βάλετε ότι θέλετε και σας αρέσει, εγώ ακόμα και limoncelo έχω βάλει.

eleni said...

Έλενα,τέλειο το γλυκάκι σου!Και σοκολάτα και καρύδα,δυο γεύσεις που πολύ μ΄αρέσουν!Διάβασα από τη Λυδία,ότι μπορούμε να βάλουμε και κουβερτούρα-λέω να την προτιμήσω.
Φιλιά!

Delicieuses said...

Έλενα είσαι μεγάλο παλιοκόριτσο τελικά. Άνθρωπο ν' αγιάσει δεν αφήνεις :)

ΕΛΕΝΑ said...

Μαιρούλα μου ο κορμός αυτός είναι πραγματικά σούπερ!
Ενα σου λέω. Οταν τον φτιάξεις, δεν θα καταλάβεις για πότε εξαφανίστηκε!!
Σοκολάτα γάλακτος, βάζω δύο απλές ΙΟΝ από το περίπτερο, των 100 γρ η κάθε μία. Οτι σοκολάτα γάλακτος θέλεις βάλε, ΙΟΝ, Λάκτα κλπ, συνολικά μόνο να είναι 200 γρ.
Από όλα τα λικέρ, το baileys είναι αυτό που κάνει την διαφορά πιστεύω.
Προτίμησέ το! Πάρε ένα, νομίζω και στα ΣΜ το πουλάνε, γιατί έχω ακόμα να δώσω πολύ ωραίες συνταγές με baileys.
Επίσης να σου πω ότι γευστικά όπως θα διαπιστώσεις, δεν έχει καμία σχέση με τον κλασσικό κορμό με την κουβερτούρα, που είναι επίσης πολύ νόστιμος.
Αλλες, τελείως διαφορετικές γεύσεις έχουν τα δύο γλυκά!!
Φιλιά:)

ΕΛΕΝΑ said...

Αlma Libre μου καλημέρα:)
Μείναμε και μόνες, αφού η φιλενάδα μας μας παράτησε, ε?
Αντε, μακάρι να της πάνε όλα καλά, και θα ... επιβιώσουμε μέχρι να επιστρέψει!
Να κεραστείς ένα τεράααααστιο κομμάτι!!
Φιλιά:))

ΕΛΕΝΑ said...

Ιουλία μου, να το κάνεις!!
Είναι σίγουρο ότι θα το ευχαριστηθείς!!
Καλημερούδια!!

ΕΛΕΝΑ said...

Χαρουλίτα μου θένκ γιου, θενκ γιου, φιλάκια πολλά!!

ΕΛΕΝΑ said...

Αντώνη μου, τον τελευταίο καιρό χωρίς καρύδα το φτιάχνω κι εγώ, αλλά η καρύδα του πάει πολύ είναι η αλήθεια!!
Σου τάζω να στο φτιάξω το καλοκαίρι!!
Φιλιά:))

ΕΛΕΝΑ said...

Aσπα μου και ενδιαφέρον και σοκολατένιος και νόστιμος!!
Φιλάκια πολλά!!

Roadartist said...

Απλά απίστευτο...γλυκό.. μιαμι.. να είστε καλά... :))))) :)))))

ΕΛΕΝΑ said...

Λυδιάκι μου να σε ευχαριστήσω για την πολύ ωραία συνταγή σου, που όπως είπα έγινε και δικιά μας αγαπημένη!!
Με άλλα λικέρ δεν το έχω δοκιμάσει, μας αρέσει τόσο πολύ με το baileys, που ταιριάζει απίστευτα με την σοκολάτα, που δεν το αλλάζουμε με τίποτα:)
Σε φιλώ και περιμένουμε με χαρά να φιλοξενήσουμε κι άλλες νόστιμες συνταγές σου!!

Amali said...

Καλά εεεε μιλάμε σε έχει φοβηθεί το μάτι μου, ώρες ώρες νομίζω ότι ζεις μέσα στο μυαλό μου....
Από προχτές που είπαμε για τη Στενή και το Γιώργο ονειρεύομαι να φτιάξω έναν κορμό!!!!
Βάζω και εγώ baileys παντού σε όλα τα γλυκά που περιέχουν σοκολάτα σε σημείο που να τα κάνω μπόμπα!!!!Γίνονται φοβερά....
θα πάρω ένα αξιοπρέπες κομμάτι και φεύγω για δουλειές...
Πολλά φιλια
Αμαλία

ΕΛΕΝΑ said...

Elenaki μου είναι ένα γλυκό που αφήνει σε όλους τις καλύτερες εντυπώσεις.
Νομίζω ότι αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει είναι η σοκολάτα γάλακτος. Αν όμως προτιμάς την κουβερτούρα, πάλι νόστιμο θα είναι, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία!!
Φιλάκια:)

ΕΛΕΝΑ said...

Ρενάκι μου, μα τι παλιοκόριτσο είμαι, είδες?? χα χα χα!!
Φιλάκια πολλά πολλά!!!

anap said...

Να και μία διαφορετική συνταγή για κορμό.....πολύ πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση!
Πειράζει αντί για μιράντα να βάλουμε πτι μπερ που είναι λίγο πιο άγλυκα? Εγώ με τέτοια θα το κάνω μιας και μου βρίσκονται αρκετά πακέτα στο σπίτι.
Παίρνω το κομματάκι κι επιστρέφω με τα μούτρα στη δουλειά!

ΕΛΕΝΑ said...

Καλημέρα Roadartist μου, έλα να σε κεράσουμε!!
Φιλιά, να είσαι καλά!!

ΕΛΕΝΑ said...

Αμαλίτσα, είμαι και φοβερή παιδί μου, είναι να μην με φοβηθεί το μάτι σου?? χα χα χα!!
Κι εσύ φαν του baileys στα γλυκά??
Κεράσου και καλές δουλίτσες!!
Φιλιά:)

ΕΛΕΝΑ said...

Anap καλημέρα!!
Μια χαρά γίεται και με πτι μπερ, εγώ επειδή η Λυδία πρότεινε Μιράντα, αυτά έβαλα από την αρχή, κι αυτά συνεχίζω να βάζω. Είναι λίγο πιο μαλακά από τα πτι μπερ, αλλά και τα πτι μπερ την δουλειά τους την κάνουν το ίδιο!!
Φιλιά!

Orsalia said...

Ελενα είναι ύπέροχη η συνταγή σου!
Αν προσθέσω και καρύδα θα γινει μουρλια... έχω προσπαθήσει να φτιάξω κορμό αλλά ποτέ δεν μου πετυχαίνει..Δεν ξέρω τι φταίει..
Θα προσπαθήσω το σαββατοκύριακο να φτιάξω τη δική σου συνταγή και θα σου πω...
φιλιά πολλά

Anonymous said...

Ποτές δεν λέμε όχι σε κορμό και ειδικά σε αυτόν..:).Όλγα

mamastinkomotini said...

ΔΕ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΑ ΝΑ ΕΡΘΩ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΟΟΟΟΟΣΟ ΚΑΙΡΟ, ...
ΜΕ ΑΠΟΤΡΕΛΛΑΝΕΣ ΜΕ ΤΗ ΜΙΑ!
ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ Η ΓΥΝΑΙΚΑ;
ΚΛΕΒΩ ΛΙΓΗ ΑΠ' ΤΗΝ ΑΤΕΛΕΙΩΤΗ ΓΛΥΚΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΟΥ ΣΤΕΛΝΩ...
ΠΟΛΛΑ ΓΛΥΚΑ ΦΙΛΙΑ

Μαριλένα said...

κι εγώ τον κάνω!
δηλαδή, μια παραλλαγή κάνω, γιατί το βουτυρο, πέφτει πολύ βαρύ στην Ελενη.

φιλιά πολλά :))

Maria Tzirita said...

Ο Χριστός και η Παναγία!... μόνο αυτό έχω να σου πω! Φιλιά Ελενάκι μου, εγώ αντιστέκομαι σθεναρά!

H.Constantinos said...

Οποτε περνάω από εδώ, ή από την μικρή κουζίνα, με πιάνει μιά ακατάσχετη πείνα... Είναι κλικ με μαζωχιστικό χαρακτήρα...

Τώρα εδώ πέσαμε και στην περίπτωση, γιατί αν και δεν τρώω γλυκά γενικά, μου αρέσουν πολύ κάτι τέτοια κορμοειδή καταψύξεως!!

gvarvakis said...

Τη γλύκα του και τη δροσιά του να έχεις :)
Φιλιά
Καλό απόγευμα

gasteroplix said...

ΚΟΛΑΣΗ.....
no comments

Z. said...

Έλενα, πολύ καλά χρονικά έπεσε αυτή η "αμαρτία"...
Θα τη φτιάξω διπλή σε δυο διαφορετικές εκδοχές...

*Αυτά, τα κοντινά σου πλάνα! Σκέτος πειρασμός, μ΄αρέσουν πολύυυυυ!

ΕΛΕΝΑ said...

Oρσαλάκι μου καλή επιτυχία και φιλάκια!!!

ΕΛΕΝΑ said...

Ολγάκι μου, αυτό μου θύμισε, ποτέ μην λες ποτέ χα χα χα!!
Φιλιά:))

ΕΛΕΝΑ said...

Που είσαι βρε Μανούλα?? Γιατί σε χάσαμε τελείως?? Ερχομαι και ξαναέρχομαι στο "σπίτι" σου και βλέπω κλειστά τον τελευταίο καιρό!
Φιλιά στην Κομοτηνή!!

ΕΛΕΝΑ said...

Μαριλενάκι μου, καλό απόγευμα, φιλάκια πολλά:)

ΕΛΕΝΑ said...

Mαράκι μου, συγγνώωωωμμηηη!!
Αλλά δεν μπορώ να βάζω συνέχεια ελαφριά και light.
Συμπάσχω μαζί σου και σε θαυμάζω για την αντίστασή σου την σθεναρή!!
Φιλιάαααα:))

ΕΛΕΝΑ said...

Κωνσταντίνε, ο μαζοχισμός σε όλο του το μεγαλείο, ε? χα χα χα!!
Να μας έρχεσαι να σε κερνάμε από καρδιάς:)

ΕΛΕΝΑ said...

Γιώργο μου, τις πιο "γλυκές" ευχές πάντα από εσένα τις ακούμε!!
Πολλά φιλιά!!

ΕΛΕΝΑ said...

Γαστεροπληξ
................
χα χα χαα!!
Φιλιά!!

ΕΛΕΝΑ said...

Ζαμπία, εις διπλούν πάντα το κάνω κι εγώ, αλλά στην ίδια πλέον βερσιόν (αυτό είναι γαλλικό - μην μπερδευτείς), διότι ΜΟΝΟ αυτή προτιμούν όλοι στο σπίτι!!
Κίσις:))

marian said...

Ελενάκι μου καλησπέρα!!!
Γλυκό για την επιστροφή μου είναι, έτσι δεν είναι;;;;
Ευχαριστώ παρα πολύ!Θα το τιμήσω μια και είναι από τα πολύ αγαπημένα μου!!!( με την φαντασία μου όμως γιατί η δίαιτα συνεχίζεται!!!!)
Τρελλαίνονται και οι δύο μου κόρες γι΄αυτό το γλυκό!!
Εγώ μέσα έβαζα πάντα κονιάκ, γιατί έτσι το έμαθα από την μανούλα μου!!!
Η εκδοχή όμως με το baileys μου φαίνεται συναρπαστική!!!
Για την καρύδα έχω τους ενδιασμούς μου, γιατί γενικά δεν αρέσει σε κανέναν μέσα στο σπίτι μας!!!

Πολλά φιλάκια!
και καλό απόγευμα!!!

Olga said...

ΤΕΛΕΙΟ φαίνεται!Άφού το έκανε το μικρό το παιδάκι, άρα έχω..προοπτική!..Καλό απόγευμα...

Anonymous said...

Ευχαριστω πολυ!!

Εισαι απιθανη και εσυ σαν την φιλεναδα μας και νομιζω οτι ολα θα ακολουθησουν τις ευχες μας..
Να το πασπαλισουμε και με λευκη τριμμενη σοκολατα και μαυρη τρουφα,ονειρικο!


Ευχαριστω για το κερασμα...α και αναμενω της συνταγες με balleys που υποσχεθηκες!!!!!!!!!!

Alma Libre

Vana said...

Το θέλω όλο τώρα:)
Παίρνω τη γνωστή κομματάρα ε?

Peter M said...

Ummm kai YAM! I love Petit Beurre cookies for this easy dessert.

Betty's Cuisine said...

Τέλειο Ελενα! το φτιάχνω κι εγω εδώ και παααααρα πολλά χρόνια και το λατρεύει η κόρη μου...λίγο διαφορετική η δική μου συνταγή αλλα το δικό σου δείχνει σούπερ...
Υ.Γ Τώρα είμαι σίγουρη ότι κάτι έχεις εναντίον μου...μια τα θεσπέσια ζυμαρικά μια τα φοβερά γλυκά...εντάξει...δεν με σώνει τίποτα !!! χαχα..να σαι καλά!

elen said...

Καλησπέρα Έλενάκι μου. Ο συνδιασμός σοκολάτα καρύδας με ενθουσιάζει. Θα περιμένω όμως λίγο πριν το φτιάξω μπας και χάσω κανένα κιλάκι πρώτα:P Αχ άτιμες λιχουδίτσες!!!!Φιλιάααααααα:))

Δημιουργία said...

Θα δοκιμασω και αυτη την εκδοχη γιατι μας αρεσει και η καρυδα και η σοκολατα.

αχτίδα said...

Φανταστική συνταγή την αντέγραψα και θα τη δοκιμάσω.Η αλήθεια είναι οτι συμφωνώ μαζί σου ως προς τη καρύδα όμως θα την δοκιμάσω όπως την έγραψες.Αν σου πω τι γλυκό κουταλιού έκανε ο Δημήτρης δεν θα το πιστέψεις..τον κορόΐδευα και όμως είναι φανταστικό σε γεύση και κυρίως άρωμα..Με είδε που έκανα γλυκό τριαντάφυλλο και εκείνος έκανε πριν λίγο (μικρή βέβαια ποσότητα για δοκιμή) γλυκό με άνθη ..ακακίας!!!

eirini said...

Καιρό έχω να κάνω κορμό!!! θα το δοκιμάσω αυτό με την καρύδα... πρέπει να είναι ωραίο και σίγουρα του ταιριάζει!
Πολύ καλή συνταγή!

Φιλιά πολλά!!!!!!!!!!

Λίνα said...

Πολύ ωραίος ο κορμός σου Έλενα αλλά θα συμφωνήσω με τους γιούς σου . Άνευ καρύδας και εγώ, μιας και παθαίνω κάτι... με την καρύδα. Δεν την μπορώ με τίποτα.

Mary said...

Τον έφτιαξα χθες το απόγευμα... Περιττό να πω ότι κοντέψαμε με την κόρη μου να τον φάμε πριν παγώσει.
Όταν τελικά τον έκοψα (αργά το βράδυ) έριξα και λίγη κρέμα γάλακτος από πάνω...
ΘΑΝΑΤΟΣ..... Ο καλύτερος κορμός που έχω φάει μέχρι τώρα.

Μαρια Νικολαου said...

TΡΟΜΕΡΟ ΔΕΙΧΝΕΙ !!!

ΕΛΕΝΑ said...

Marian καλώς όρισεεεεςςς!!!
Μα φυσικά για την επιστροφή σου έφτιαξα ένα γλυκάκι να βρίσκεται!!!
Οταν με το καλό τελειώσεις την δίαιτα και γίνεις μια κορμάρα, για να το γιορτάσεις να το φτιάξεις.
Με baileys είναι το καλυτερότερο.
Την καρύδα μην την βάζεις καθόλου αν δεν σας αρέσει, πλέον την παραλείπω κι εγώ που μου αρέσει!
Πολλά πολλά φιλιά!!!

ΕΛΕΝΑ said...

Ολγα μου, ναι το μαναράκι μου, το κάνει πλέον μόνο του το γλυκάκι.
Και να φανταστείς όταν έμαθε να το κάνει ήταν 14 χρονών, σκέψου τι καϋμό το είχε το γλυκάκι.
Αφού αν μέναμε κοντά, θα του έκανα ένα κάθε μέρα να του στέλνω
Φιλάκια:)

ΕΛΕΝΑ said...

Alma Libre μου, όλα καλά θα πάνε, σίγουρα!!
Συντομα θα δώσω πολλές συνταγές με baileys.
Χαρακτηριστικά σου αναφέρω: παγωτό σοκολάτα με baileys, κέικ με τρούφα σοκολάτας και baileys,και ... άσε μην τα πω όλα από τώρα χα χα χα!
Φιλάκια:)

ΕΛΕΝΑ said...

Βανούλα, η γνωστή κομματάρα έχει σερβιριστεί και σε περιμένει εννοείται!!
Φιλάκια:)

ΕΛΕΝΑ said...

Peter, είναι από τα πιο εύκολα γλυκά, αμέσως γίνεται και ... αμέσως τρώγεται;-)

ΕΛΕΝΑ said...

Betty μου, εγώ φταίω, το ομολογώ χα χα χα!!
Πάρα πολλές οι παραλλαγές σε αυτό το γλυκάκι, εμάς αυτή είναι η αγαπημένη μας:)

ΕΛΕΝΑ said...

Elenaki, άτιμη ζωή!!
Γιατί οι άντρες να απολαμβάνουν ότι λιχουδιά θέλουν χωρίς να παίρνουν δράμι??
Φιλάκια!!

ΕΛΕΝΑ said...

Δημιουργία μου, αχτύπητος συνδυασμός πραγματικά!!
Δοκίμασέ το!!

ΕΛΕΝΑ said...

Αχτιδούλα ορίστε ο Δημήτρης!! Ανακάλυψε καινούριο γλυκό κουταλιού!! Πως είναι από γεύση!!

ΕΛΕΝΑ said...

Ειρηνάκι μου μην ξεχάσεις το baileys!! Του πάει πολύ!!
Φιλάκια:))

ΕΛΕΝΑ said...

Λίνα μου η καρύδα παραλείπεται άνετα!! Τελικά η καρύδα έχει ή καλούς φίλους (εγώ π.χ) ή εχθρούς χα χα χα!
Φιλιά!!

ΕΛΕΝΑ said...

Μαιρούλα καλοφάγωτος!! Η φωτό σου σούπερ!!
Εμεινε τίποτα τελικά??
Εμένα με βλέπω να τον ξανακάνω σήμερα, είδαν οι γιοι μου τις φωτός και άρχισαν την ... μουρμούρα.
Καιρό έχεις να τον κάνεις.... πότε θα τον κάνεις... και τα σχετικά.
Πριν 1,5 βδομάδα τον έκανα η ταλαίπωρη μάνα, άντε πάλι μην τους χαλάσω χατήρι:)

ΕΛΕΝΑ said...

Mαράκι μου πολύ νόστιμο μιλάμε!!
Καλό μεσημέρι, φιλάκια:)

Mary said...

Τι? Λες να γυρίσω στο σπίτι και να βρω τη φόρμα στο νεροχύτη? Θα τους σκοτώσω...

cook said...

ωχ ωχ...τι μου κανεις!!!
τρελλαινομαι για καρυδα,παρ'όλο που η πιτσικαρια εδω επισης δεν τη θελει...μα θα το φτιαξω για μενα!

lila said...

Τι τέλειος ο κορμός σου Έλενα.Βέβαια συγχαρητήρια και στην αρχική εμπνεύστρια.
Εμένα μου αρέσει η καρύδα πολύ και θα τον κάνω σίγουρα και με καρύδα.Μου άρεσε και το baileys σαν ιδέα,πάει με την σοκολάτα.Γενικά τι να λέμε,φανταστικό γλυκάκι!Μπράβο.

kiki said...

Θεϊκοί συνδιασμοί. Μακάρι να μπορούσα να το φάω όλο!!!

Λυδία said...

αχ... χαίρομαι πολύ που σας άρεσε και ευχαριστώ πολύ την Έλενα για την δημοσίευση.
όσο αφορά baileys σύντομα θα εκτελέσω και θα σας στείλω συνταγή cheesecake με baileys:)

ΕΛΕΝΑ said...

Μαιρούλα τι έγινε??
Εγινε τελικά φόνος ή επέζησαν?? χα χα χα!

ΕΛΕΝΑ said...

Cookitsa μου και χωρίς καρύδα ωραίο είναι!
Κι εγώ επίσης τρελαίνομαι για καρύδα, τώρα πια αρέσει και στην υπόλοιπη φαμίλια που παλιά μου έκανε την δύσκολη
Φιλάκια!

ΕΛΕΝΑ said...

Λίλα μου πραγματικά θα το ευχαριστηθείς αν το φτιάξεις!
Και βέβαια πολλά συγχαρητήρια στην Λυδία, που είναι η εμπνεύστρια της συνταγής και την μοιράστηκε μαζί μας:)

ΕΛΕΝΑ said...

Κικίτσα μου .... σε νοιώθω!!
Φιλιά:)

ΕΛΕΝΑ said...

Λυδία μου όπως βλέπεις, το γλυκάκι σου άρεσε πολύ!!
Εμείς σε ευχαριστούμε που μοιράστηκες τη συνταγή σου μαζί μας!
Αυτό το cheesecake μου ακούγεται θεϊκό και το περιμένουμε οπωσδήποτε!!
Πολλά φιλιά:)

despoina said...

Πωπω, κορίτσια. Πρέπει να είναι καταπληκτικό. Θα το κάνω με την πρώτη ευκαιρία. Σοκολάτα και καρύδα είναι ο τέλειος συνδυασμός.

Anonymous said...

ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΤΟΥ ΒΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ-ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ . . .
ΠΟΣΑ ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΖΑΧΑΡΟΥΧΟ ΒΑΖΟΥΜΕ?

ΕΛΕΝΑ said...

Δέσποινα σε ευχαριστώ πολύ!!!

Ανώνυμε/η ξεκίνησες με ένα από τα ωραιότερα γλυκάκια!!
Ενα κουτί ζαχαρούχο χρειάζεται, νομίζω σε όλα τα Σούπερ Μαρκετς (αν μένεις Ελλάδα), ένα μέγεθος έχει το κουτί με το ζαχαρούχο.
Καλή επιτυχία!

Danae said...

Γεια σας και από εμένα!

Η συνταγή είναι υπέροχη! Βγήκε ο καλύτερος κορμός που έχω φτιάξει ποτέ, ευχαριστώώώ! Όλο ξυπνάμε το βράδυ κ τσιμπάμε από λίγο :)

18Gianna13 said...

Na sas rwtisw vre...eftiaksa exthes to glikaki san geusi itan pestanostimo alla den m vgike stroggilo stroggilo dioti i to migma m t sokolatra k t ipoloipa nomizo pos einai sxetika igri k den mporousa n to statheropoihso gia n m vgei sosta!

ΕΛΕΝΑ said...

Danae χαίρομαι πολύ που σας άρεσε και το ευχαριστηθήκατε!
Καλές γιορτές, με το καλό η νέα χρονιά εύχομαι!

ΕΛΕΝΑ said...

Γιάννα μου γιατί να σου βγει στρογγυλό?
Σε μακρόστενη φόρμα γράφω ότι το βάζουμε, άρα μακρόστενο θα σου βγει.
Ναι, το μείγμα είναι υδαρες, έτσι πρέπει να είναι, μια χαρά "υγρό" σου βγήκε.
Αλλά όπως γράφω το φυλάμε στην ΚΑΤΑΨΥΞΗ και όχι στην ΨΥΞΗ, όπου εκεί στερεοποιείται και παίρνει το μακρόστενο σχήμα.
Οταν θελήσεις να το σερβίρεις, απλά το αφήνεις έξω από την κατάψυξη για 10-15 λεπτά, το κόβεις σε κομμάτια και όσο περισσέψει το ξαναβάζεις στην κατάψυξη.
Δες ακριβώς τι γράφω στην εκτέλεση της συνταγής, νομίζω είναι σαφείς οι οδηγίες, αλλά αν έχεις κάποιαν άλλη απορία, εδώ είμαι.
Καλές γιορτές σου εύχομαι, με το καλό η νέα χρονιά!

Anonymous said...

Καλημέρα!
Θέλω να κάνω τον κορμό αυτό για ένα πάρτυ περίπου 50 ατόμων - πόσα κομμάτια πιστεύεις βγάζει περίπου ο ένας κορμός με τις ποσότητες που μας έχεις σημειώσει? Δεν φτιάχνω συχνά γλυκά και δεν ξέρω να υπολογίσω, οπότε είπα να σε συμβουλευτώ!
Ευχαριστώ!

ΕΛΕΝΑ said...

Καλημέρα!
Ο κορμός αυτός γίνεται πραγματικά πολύ νόστιμος, θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σου.
Ομως δεν ξέρω αν ενδείκνυται για πάρτυ με τόσα πολλά άτομα, εκτός φυσικά αν έχεις και διάφορα άλλα γλυκά.
Ο κορμός υπολογίζω ότι βγάζει γύρω στα 10 κομμάτια, ίσως και παραπάνω, δεν τα έχω μετρήσει κι εγώ ποτέ.
Μπορείς να φτιάξεις έναν πριν το πάρτυ (ούτως ή άλλως διατηρείται στην κατάψυξη) και να δεις.
Καλή επιτυχία!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...