Wednesday 10 June 2009

Μπανόφι

Για σήμερα σας έχω ένα πολύ πολύ αγαπημένο μας γλυκάκι!
Ενα γλυκό που όποτε το φτιάχνω, δεύτερη μέρα δεν έχει μείνει τίποτε.
Ένα πολύ ιδιαίτερο γλυκό, που γίνεται με καραμελωμένο γάλα.
Το καραμέλωμα του γάλακτος δεν παρουσιάζει καμιά ιδιαίτερη δυσκολία, τα δε κουτιά με το καραμελωμένο γάλα μπορείτε να τα φυλάξετε σε κάποιο ντουλάπι σας, σε σκιερό μέρος, μέχρι και 2-3 μήνες, κι έτσι να φτιάξετε μπανόφι όποτε θελήσετε ή ακόμα να το χρησιμοποιήσετε σε τούρτες ή τάρτες σας.
Πάμε λοιπόν να δούμε πως γίνεται το μπανόφι.
Θα χρειαστούμε
1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ ή σαβαγιάρ (225 γρ)
2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα
500 μλ κρέμα γάλακτος
2-3 μπανάνες
τριμμένη σοκολάτα ή νιφάδες σοκολάτας
Επιπλέον
λίγο γάλα για να βρέξουμε τα μπισκότα
Εκτέλεση
Ξεκινάμε με το καραμέλωμα του γάλακτος.
Βάζουμε σε κατσαρόλα τα 2 κουτιά με το ζαχαρούχο γάλα και προσθέτουμε αρκετό νερό, ώστε να τα σκεπάζει τελείως.
Μόλις αρχίσει να βράζει το νερό χαμηλώνουμε την φωτιά, κλείνουμε την κατσαρόλα και τα ξεχνάμε για 2 ώρες. Τα αφήνουμε δηλαδή να βράσουν σε σιγανή φωτιά για 2 ώρες. Σε 2ώρες το γάλα είναι έτοιμο, καραμελωμένο.
Διευκρινίζω για να μην υπάρξει κάποια παρεξήγηση, βράζουμε τα κουτιά με το ζαχαρούχο κλειστά, δεν αδειάζουμε το γάλα στην κατσαρόλα.
Αυτή τη διαδικασία, όπως είπα και πιο πάνω, μπορείτε να την κάνετε μέρες νωρίτερα, αφού το γάλα διατηρείται 2-3 μήνες, φυλαγμένο σε σκιερό μέρος.
Τώρα που έχουμε έτοιμο το γάλα, ας συναρμολογήσουμε το μπανόφι.
Στρώνουμε σε πυρέξ τα μπισκότα, αφού πρώτα τα έχουμε βουτήξει σε λίγο φρέσκο γάλα, για πολύ λίγο, ώστε να μην μας διαλυθούν.
Πάνω από τα μπισκότα αδειάζουμε το καραμελωμένο γάλα και ισιώνουμε με ένα μαχαίρι ή σπάτουλα την επιφάνεια.
Πάνω από το γάλα αραδιάζουμε τις μπανάνες κομμένες σε λεπτές ροδέλες.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σφικτή σαντιγί (ή χρησιμοποιούμε έτοιμη σαντιγί) και την απλώνουμε πάνω από όλα τα υλικά.
Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με τριμμένη σοκολάτα ή νιφάδες σοκολάτας.
Το γλυκό διατηρείται στο ψυγείο.
Καλή επιτυχία.

80 comments:

BIKY said...

Εχει όλα τα συστατικά που αρέσουν στην Κατερίνα
Θα το φτιάξουμε το σαββατοκυριακο
Πρέπει να είναι πολύ ελαφρύ και δροσιστικο
Καλημέρα

Lila Xagorari said...

Aυτές τις συνταγές τις αναρτούμε το χειμώνα που φοράμε κι ένα πουλοβεράκι και ένα παλτουδάκι από πάνω και μια πασμίνα βρε αδελφέ!Τώρα το καλοκαίρι τι να βάλεις πάνω απ'το μαγιώ αφού έχεις φάει το πυρέξ με το μπανόφι?Η συνταγή είναι τέλεια αν και δεν την έχω τολμήσει ποτέ.Πιο πολύ φοβάμαι οτι θα το φάω όλο παρά οτι θα δυσκολευτώ στην εκτέλεση!Ευχαριστούμε!!!!!!!!!!!!

ΙΟΥΛΙΑ said...

Eλενα τι πειρασμός είναι αυτός πρωινιάτικα??
Δεν το έχω φτιάξει ποτέ, νόμιζα ότι είναι πολύ δύσκολο.
Ετσι όπως το περιγράφεις φαίνεται πανεύκολο και θα το δοκιμάσω.
Κι ας δυσκολευτώ να μπω στο μαγιό μου μετά!!

Νίκη said...

Ναι ναι και εγώ μαζί σας.. Ελενα αυτά τα κάνουν πιο αργά.. τώρα έχω χρόνο να το φτιάξω γι αυτό!!! φιλιά

Maria B. said...

Ελενάκι μου τι παρουσιάζεις στο κατώφλι του καλοκαιριού???? όπως λέει και η Λίλα δεν είναι συνταγή αυτή που έβαλες!!! παίρνεις το δισκάκι και αρχίζεις, δεν υπάρχει μέτρο!!.

σήμερα θα είμαι εδω τριγύρω γιατί είμαι λίγο χαλαρή, κάθε φορά που θα περνάω θα παίρνω και ενα κομματάκι !!!!

Κατερίνα Κ. said...

Ελενάκι μου μην ακούς κανέναν.
Συνέχισε να μας δίνεις τις αμαρτωλές συνταγές σου που είναι η μία καλύτερη από την άλλη!!
Εγώ ήθελα να ρωτήσω, το καραμελωμένο γάλα κρατάει πραγματικά τόσο πολύ?? Το έχεις δοκιμάσει?
Που αλλού μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε?

Ειρήνη said...

Αυτό με το καραμελωμένο ζαχαρούχο το έχω ξανακούσει αλλά δεν το έχω τολμήσει μέχρι στιγμής. Τώρα βλέποντας και τη λαχταριστή φωτο λέω να το δοκιμάσω μιας και είναι και αγαπημένο γλυκό του αντρούλη μου και όπου το βρει το τσακίζει.

Maria Tzirita said...

Πρώτη φορά ακούω γι αυτό το γλυκό φιλενάδα! Και μπορώ με σιγουριά να σου πω ότι θα μου αρέσει πολύ, μιας και είμαι των άσπρων γλυκών εγώ, αλλά επίσης με σιγουριά μπορώ να σου πω ότι δε θα το φάω! Μου έδωσες καλή ιδέα για τραπέζι όμως, φαίνεται εύκολο, γρήγορο, νόστιμο και πρωτότυπο! Καλημέρες και φιλιά!

Mary said...

Αχ παλιοκόριτσα! Μας κολάζετε καλοκαιριάτικα. Το εν λόγω «αμαρτωλό» γλυκό το έχω κάνει και γω. Είναι από τα λατρεμένα μου. Η καραμέλα-ζαχαρούχο μπορεί να φαγωθεί, άνετα, και μόνη της. Εγώ σχεδόν τη μισή την έφαγα από το κουτί.
Γιατί μου το θυμίσατε??????????
Μπουχ χου χου!!!

Amali said...

Καλημέρα, η αλήθεια είναι ότι η σχέση μου με τα γλυκά είναι κάπως σαν το λεμόνι, αυτή ούτε που την είχα ξανακουσει και προφανώς και ούτε δοκιμάσει....φαίνεται πολύ ωραίο όμως παρόλα αυτά!!!!!!!
Πολλά φιλιά

Rena said...

Ελενάκι μου βάζω καφέ. Έλα γρήγορα και φέρε και κανα δυο κομμάτια μαζί :)

Anonymous said...

Καλημερα και απο μενα,να παρω ενα μεγαλο κομματι;Καλα φαινεται τελειο!!!!!!Θα το κανω το Σ/Κ να το απολαυσει και η μανουλα μου μιας και εγω θα απολαυσω την αγκαλια της!!!Ελπιζω να παρω κανενα κιλο αν φαω ολο το ταψι!!!!
Φανταζομαι η φιλεναδα μας να μην εχει αντιρρηση!!!Ετσι για να ηρεμησω ξερει εκεινη!
Ομολογω οτι δεν ηξερα πως το λενε και ευχαριστω για τα φωτα σας.Να το πασπαλισω και με αχνη η ειναι υπερβολη;

Kisses
Alma Libre

Matriga said...

Καλημέρα Έλενα. Πολύ ωραίο μου φαίνεται και θα το δοκιμάσω. Φιλάκια πολλά!!

Υ.Γ. Πως πάνε τα διαβάσματα;;

ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΜΙΑ ΑΝΑΠΟΔΗ said...

πολυ περιεργο γλυκακι , αλλα κια γευστικο μοιαζει, θα το δοκιμασω

ΕΛΕΝΑ said...

Βικάκι μου αν σου αρέσει η γεύση της καραμέλας, θα σε ενθουσιάσει!
Εμάς είναι από τα αγαπημένα μας!!
Πολλά φιλιά!

ΕΛΕΝΑ said...

Λίλα μου η εκτέλεση είναι ... αστεία!! Από τα πιο εύκολα γλυκάκια!
Εγώ χειμώνα-καλοκαίρι δεν ξέρω στα γλυκά, γιατί έχω τρεις άντρες στο σπίτι, που θέλουν κάθε μέρα γλυκό και το κυριότερο... δεν παίρνουν δράμι. Πως τα καταφέρνουν οι άντρες?? Κι εμείς όπως λες για να το φάμε θέλουμε ένα παλτουδάκι, στην καλύτερη μια ετόλ??

ΕΛΕΝΑ said...

Ιουλία μου πανεύκολο είναι.
Και το καραμέλωμα του γάλακτος δεν έχει κανένα μπελά!
Πολλά φιλάκια:)

ΕΛΕΝΑ said...

Mama μου, πιο αργά, πιο νωρίς δεν ξέρω!! Εγώ σε καθημερινή βάση γλυκό φτιάχνω, αλλιώς κινδυνεύει η σωματική μου ακεραιότητα στο σπίτι:PPP
Φιλάκια!!

ΕΛΕΝΑ said...

Mαράκι μου μην λες μεγάλες κουβέντες για χαλαρότητα χα χα χα!

Παιδιά η Μαρία σήμερα που πίστευε θα είναι πιο χαλαρή, έμεινε χωρίς ιντερνετ στο γραφείο.
Ελπίζω να αποκατασταθεί σύντομα το πρόβλημα και να .... χαλαρώσει μαζί μας;-)

ΕΛΕΝΑ said...

Κατερινάκι μου και βέβαια το έχω δοκιμάσει.
Εχω φυλάξει καραμελωμένο γάλα 2 μήνες και δεν έχει πάθει τίποτα.
Επειδή το χρησιμοποιώ συχνά, καραμελώνω αρκετά κουτιά συνήθως.
Μπορείς να τα βάλεις σε τούρτες, τάρτες, ακόμα και παγωτό καραμέλα φτιάχνω με το καραμελωμένο γάλα.
Φιλάκια!!

ΕΛΕΝΑ said...

Ειρηνάκι το καραμέλωμα είναι ... αστείο!
Μέσα στην κατσαρόλα πετάς τα κουτιά και τα αφήνεις να σιγοβράζουν περίπου 2 ώρες, χωρίς να ασχοληθείς μαζί τους.
Απλά συμπληρώνεις λίγο νερό, αν χρειαστεί.
Σαν γλυκό είναι εξαιρετικά εύκολο στην παρασκευή του.
Για την νοστιμιά του, δεν στο συζητάω!
Φιλάκια!

ΕΛΕΝΑ said...

Μαράκι μου αλήθεια δεν το ήξερες??
Πολύ γνωστό γλυκάκι, κάποτε μας είχε πιάσει όλες η μανία και το φτιάχναμε συνέχεια!
Πολύ εμφανίσιμο για τραπέζι είναι η αλήθεια!
Εσύ όμως στο ύψος σου!! Χαρακτήρα!!
Καλή συνέχεια σου εύχομαι!
Σε φιλώ:)

ΕΛΕΝΑ said...

Mαιρούλα μου, έλα να κλάψουμε παρέα, γιατί κι εγώ το έφτιαξα και δεν το άγγιξα, μπου χου χου επίσης!!
Η καραμέλα είναι σκέτος πειρασμός!!
Ματς μουτς!!

ΕΛΕΝΑ said...

Αμαλίτσα ούτε γλυκά τρως??
Αυτό δεν είναι λεμονάτο, το λεμονάτο στο φυλάω για έκπληξη είπαμε!!
Μωρέ πως θέλω ο γιόκας σου να θέλει λεμονάτα και να πρέπει να του τα φτιάχνεις?? χα χα χα!
Φιλάκια!

ΕΛΕΝΑ said...

Ρενάκι μου έρχομαι, έρχομαι τρεχάτη!!
Και φέρνω και το πυρέξ με το μπανόφι μαζί.
Αφού ξέρεις, δος μου καφέ και ... κους κους, κι εγώ ότι θέλεις:)))

Amali said...

Έλενα μου γλυκά δεν τρώω απλά επειδή δεν με τρελένουν, άμα τύχει τρώω αλλά δεν θα πάω να αγοράσω γλυκά ούτε θα κάτσω να φτιάξω μονη μου....
Αν ο γιόκας μου τώρα τα θέλει λεμονάτα πολύ απλά θα τα φτιάχνω no problem αλλωστε το λεμονάκι καλό κάνει....
πολλά πολλά φιλιά

Amali said...

ουπς αυτά τα ορθογραφικά αμαν!!!!!
τρελαίνουν εεεε;;;

ΕΛΕΝΑ said...

Αlma Libre μου, εσύ επιβάλλεται να φας τουλάχιστον 2 ταψιά μπανόφι, μπας και πάρεις κανένα δράμι, γιατί κινδυνεύεις να σε πάρει ο αέρας όπως λέει η φιλενάδα μας.
Γι αυτήν την ... δυστυχία σου, εμείς όλες οι υπόλοιπες σε μισούμε χα χα χα!!
Αστειεύομαι Αλμάκι μου, να το φτιάξεις και να καλοπεριποιηθείς την μανούλα, που είναι μία και μοναδική!!!
Φιλάκια πολλά:)

ΕΛΕΝΑ said...

Μatrigaki μου καλημερούδια, όλα καλά?? Εξακολουθείς να πλέεις σε πελάγη ευτυχίας??
Πες ναι, πες ναι!!!
Εγώ τα γνωστά, την Δευτέρα τελειώνω και μετάαααα......!!!
Φιλάκια:))

ΕΛΕΝΑ said...

Ασπα μου, είναι πραγματικά ιδιαίτερο γλυκάκι το μπανόφι!
Φιλάκια πολλά!

ΕΛΕΝΑ said...

Aμαλίτσα, εσένα το σουξέ σου είναι τα μεζεκλίδικα φαγάκια!!
Για γλυκά λοιπόν κερνάμε εμείς, be happy!!
Και μην ΤΡΕΛΑΙΝΕΣΑΙ χα χα χαα!!
Φιλιάααα:))

Amali said...

ok it-s a deal....
πάντως σε καναδυο βδομάδες που έχει γενέθλια ο Νικολής θα του φτιάξω τουρτίτσα απ' τα χεράκια μου και θα σας την στείλω....
πολλά φιλιά

ΕΛΕΝΑ said...

Ααααααα, αυτήν την περιμένουμε οπωσδήποτε!!
Πως θα ευχηθούμε στον Νικολή να τα χιλιάσει??
Θα την βάλουμε κέρασμα στα γενέθλιά του:))

Μαριλένα said...

Ελενα, αγγίζει την τελειότητα!
αυτά ακριβώς τα γλυκά, τα λατρεύω
(κατι θα μου λειπει προφανώς, ασβέστιο, κάτι τετοιο)

με τις δυο ώρες βρασίματος μονο, έχω ένα θεματακι, γιατι η δικη μου κουζίνα οπως σου εχω πει, είναι ..της φωτιάς. μαλλον θα πρεπει να μειώσω τον χρονο
(το ιδιο γίνεται και στον φούρνο)

φιλιά πολλά
και καλο μεσημερι!

mia maria said...

Αχ, αυτό το μπανόφι! Εδώ και καιρό θέλω να το φτιάξω αλλά δεν ξέρω πως θα το δεχθεί η οικογένεια!

ΕΥΗ ΚΟΥΚ said...

Ελενα μου όπως και εσύ έτσι και εγώ πρέπει λόγω αντρών στο σπίτι να έχω γλυκό στο σπίτι απαραίτητα!!! τέλειο το μπανόφι σου και θα εκτελεστεί και θα φαγωθεί....... Φιλιά!!!

γαστεροπλήξ said...

αυτή η καραμέλα με ξελίγωσε, λατρεύω τη γεύση της,
για μπανάνες ούτε για αστείο, όσο μας αρέσουν σα φρούτα, τόσο τις απεχθανόμαστε σε γλυκά, αλλά το καραμελένιο γλυκάκι θα μπορούσα να το φάω μόνη μου, γι' αυτό δεν φτιάχνω, δεν ήξερα ότι μπορεί να διατηρηθεί τόσο χρόνο το καραμελωμένο γάλα, μου έπεσε το σαγόνι της έρμης

Τασολάμπρου Χρυσούλα said...

Ελενα και μένα μου φαίνεται κομματάκι δύσκολο.Κατ' αρχήν πόσο νερό ακριβως βάζουμε για το καραμελωμα του γάλακτος;; Τα μπισκότα σε τι γάλα τα βουτάμε (υποθέτω κανονικό-φρέσκο). Όχι τιποτε άλλο πρέπει να το φτιάξω πάσι θυσία, το είδαν τα παιδιά μου στο μπλογκ σου.

Πολύ ωραία η ανάρτηση για το πανηγύρι του Αϊ Συμιού!!

ΕΛΕΝΑ said...

Μαριλένα μου θυμάμαι που μου έχεις πει για την κουζίνα σου.
Ναι, μείωσε τον χρόνο αν είναι.
Θέλει σε σιγανή φωτιά, με ανώτερο δηλαδή το 9, εγώ το βράζω στο 4, για περίπου 2 ώρες.
Φιλάκια πολλά, καλό απόγευμα:))

ΕΛΕΝΑ said...

Big mama, αν μοιάζει στην δική μου, θα το καλοδεχτεί!!
Αλήθεια δεν το έχεις φτιάξει??
Δοκίμασέ το μια φορά, θα ενθουσιαστείς!!
Φιλιά!

ΕΛΕΝΑ said...

Ευάκι μου τι τραβάμε και δεν το μαρτυράμε με τους άντρες μας χα χα χα!!
Αντε, χαλάλι τους όμως!!
Φιλάκια:))

ΕΛΕΝΑ said...

Γαστεροπλήξ ομοίως είχε πέσει και το δικό μου όταν το πρωτοάκουσα, αλλά το μάζεψα από το πάτωμα, καραμέλωσα το γάλα και είπα να δω πόσο θα κρατήσει.
Οταν το άνοιξα μετά από 2 μήνες, ήταν σαν της ώρας. Και χωρίς καθόλου ψυγείο.
Θέλει μόνο μέρος σκιερό, π.χ μέσα σε κάποιο ντουλάπι μας.

ΕΛΕΝΑ said...

Χρύσα μου πόσο νερό εξαρτάται από την κατσαρόλα που θα χρησιμοποιήσεις. Βάζεις τα κουτιά με το ζαχαρούχο μέσα στην κατσαρόλα και ρίχνεις τόσο νερό, ώστε να τα σκεπάζει καλά.
Πιθανόν μέσα στο δίωρο να χρειαστεί να συμπληρώσεις λίγο νεράκι ακόμα.
Τα κουτιά βράζεις, όχι το γάλα, έτσι?
Τα μπισκότα τα βουτάς σε ότι γάλα θέλεις, φρέσκο, εβαπορέ, ότι νά ναι!! Απλά να υγρανθούν λίγο, να μην μουλιάσουν τελείως και διαλυθούν.
Ελπίζω να το ευχαριστηθούν τα παιδάκια σου, αν το φτιάξεις θα δεις ότι δεν είναι καθόλου μα καθόλου δύσκολο!
Φιλιά!

Z. said...

Έλενα, πόσο με έχει πληγώσει αυτό το μπανόφφι! Όχι, όχι το δικό σου -το οποίο είναι τέλειο- για το δικό μου λέω...
Κάποτε, είπα να το φτιάξω να μη μου μένει απωθημένο και πάθω κάτι, και αντί να βράζω τα γάλατα, όπως πολύ σωστά περιέγραψες, αγόρασα έτοιμη καραμέλα γνωστής μάρκας. Ήταν όμως πάρα μα πάρα πολύ υδαρής (σκέφτηκα, θα πήξει στο ψυγείο, αλλά πού;!) και δυστυχώς το όλο κατασκεύασμα βγήκε ολίγον "νερομπούλι"!
Τί κρίμα!

Όλα τα παραπάνω γράφτηκαν για να σε πείσω να το φάμε μαζί...και να μου χαρίσεις την πιατελίτσα, που τόσα χρόνια ζαχαρώνω.
Θα πατσίσουμε και τα χρωστούμενα...ίσως.

* Καλή δύναμη στα μαθήματα σας.

eirini said...

Έλενα μου, αν δεν είναι πολύ γλυκό θα φάω ένα κομματάκι! Δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ αλλά φαίνεται πολύ όμορφο και ελαφρύ!

Φιλιά πολλά!!!!!!!!!!

Αγγελικη Ν said...

Έλενα πραγματικά είναι υπέροχο γλυκό!
Στη Ν Αφρική πουλάνε και έτοιμο καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα!
Όποτε περνώ από το σχετικό ράφι κοιτώ αλλού, για να μην απλώσω χέρι... Άτιμα κιλά...

Olga said...

Λοιπόν Έλενα μου, ως άσχετη εντελώς απο γλυκά, σταθηκα στο γλυκό σου, γιατί μου έκανε εντύπωση
η ονομασία, πρώτη φορά την άκουσα,
και στο καραμελωμένο γάλα, επίσης!
Όμως θεωρώ οτι είναι εύκολο, φανταστικό,και σε ευχαριστούμε για τις ..τέλειες ιδέες σου...

ΕΛΕΝΑ said...

Ζαμπίαααααα χα χα χαααα!!
Είσαι τρελοκομείο λέμε!! Θα μου πεις τώρα, αν δεν ταιριάζαμε δεν θα συμπεθεριάζαμε;-)
Ενώ καλά μου το πήγαινες, και είχα βγάλει το πυρέξ με το μπανόφι από το ψυγείο κι ετοιμαζόμουν να σου ρθω (φέρνοντας και την πιατελίτσα), αυτό το "ίσως" με σκότωσε.
Θα πατσίσουμε ή δεν θα πατσίσουμε??? Δεν το βλέπω να κλείνεις τα χρωστούμενα με ένα μπανόφι, εγώ όμως θα στο φέρω, γιατί έχω καλή καρδιά ως γνωστόν:P
Smac!!

ΕΛΕΝΑ said...

Ειρηνάκι μου είναι πολύ νόστιμο.
Αξίζει να το δοκιμάσεις μια φορά, αν και ξέρω εσύ δεν είσαι πολύ του γλυκού!!
Φιλάκια πολλά!

ΕΛΕΝΑ said...

Αγγελικούλα μου πουλάνε έτοιμο καραμελωμένο?? Αλήθεια??
Αρα είναι γλυκάκι που συνηθίζουν κι εκεί φαντάζομαι!
Αν και το καραμέλωμα δεν είναι κάτι που με κουράζει, βάζω τα κουτιά να βράσουν και τα ξεχνάω!
Φιλάκια:)

ΕΛΕΝΑ said...

Oλγάκι μου από τα πολύ εύκολα γλυκάκια είναι, αν δεν το έχεις δοκιμάσει, αξίζει να το δοκιμάσεις πραγματικά!
Φιλάκια:)

Betty's Cuisine said...

Πω πω τι μας κάνεις ΄Ελενα, όλο σε πειρασμούς μας βάζεις ... πολύ εύκολο και δροσερό φαίνεται το γλυκάκι σου - πες μου όμως από που προέρχεται? δεν το έχω ξανακούσει -ούτε δοκιμάσει βέβαια - αλλά είμαι σίγουρη ότι θα είναι πολύ νόστιμο όπως όλες σου οι συνταγές! Καλό σου βράδυ...

despoina said...

Θα χρησιμοποιήσω τη ρήση της Δέσποινας Βανδή στα βραβεία Mad, όταν πάνω στη σκηνή απευθύνθηκε στην Έλενα Παπαρίζου, θαυμάζοντας τα πόδια της:"Έλενα, μας κομπλάρεις". Φυσικά, εγώ δεν έχω δει τα πόδια σου, αλλά έχω δει τα γλυκά σου... χαχαχαχα

Μαριλένα said...

πήγα και πήρα τα υλικά και επι τω εργω, η κοιλιόδουλη!
(επίσης πήρα και παγωτα να 'χω να πορεύομαι μεχρι να γινει, χαχχχ)

kiki said...

Πιάστε ένα κομμάτι και για μένα βρε παιδιά που μου αρέσει πολύ!

Μαριλένα said...

καλέ, την έκαψα την κατσαρόλα η ηλιθια!
άδειασα το γάλα στην κατσαρόλα και περίμενα!

μη ταχα δε μου ειναι γραφτο
να δοκιμάσω το μπαφόνι; χαχχχ

άντε, δεν πτοούμαι! αυριο παλι
(είπε η αμετανόητη :ΡΡ)
:)))

ΣΜΑΡΩ said...

Ουάου! Αυτό το γλυκό τα συνδυάζει όλα,είναι εύκολο να το φτιάξεις κι εντυπωσιακό όταν το σερβίρεις. Είναι πλούσιο σε γεύσεις αλλά είναι και δροσερό. Ομως πειρασμός,όχι αστεία! Το είχα κάνει το Πάσχα και δεν ησύχασα μέχρι που καθάρισα και το τελευταίο κομματάκι... Ετσι τώρα, αν και μου βρίσκονται όλα τα υλικά στο σπίτι, ΚΡΑΤΙΕΜΑΙ,λόγω διαιτας....

ΕΛΕΝΑ said...

Betty μου δεν έχω ιδέα από που προέρχεται. Πριν μερικά χρόνια ήταν το γλυκό της ... μόδας, όλες φτιάχναμε μπανόφι μανιωδώς.
Ε, εμένα μου έχει μείνει ακόμη η μανία;-)
Είναι πάρα πολύ νόστιμο γλυκάκι, με καραμελένια γεύση!
Φιλάκια

ΕΛΕΝΑ said...

Δεσποινάκι, νομίζω τα γλυκά μου είναι καλύτερα χα χα χααα!!!
Οσο για την συνονόματή μου Παπαρίζου, άντε να κομπλάρει τον κόσμο αυτή που διαθέτει όσο να ναι τα προσόντα, να σας κομπλάρω εγώ με ένα μπανόφι??? χα χα χα!
Φιλάκια!

ΕΛΕΝΑ said...

Κικίτσα, κόπιασε για το κομμάτι σου:))

Vana said...

Αχ, υπέροχο γλυκάκι Ελενάκι, όσο χάλια όνομα έχει, τόσο θεϊκή γεύση...

Επειδή καποιος ρώτησε, το banoffee είναι αγγλικό γλυκό και η λέξη είναι συνθετη, από το banana και το (καραμελένιο) toffee.

Ωραία η συνταγή σου, εγώ πάντως πολλές φορές έχω χρησιμοποιήσει την έτοιμη καραμέλα γάλακτος χωρίς πρόβλημα.

Κάποτε, έχοντας στο μυαλό μου αυτό το γλυκάκι, έφτιαξα κρέπες και για γέμιση είχα καραμέλα γάλακτος, μπανάνες και τριμμένο μπισκότο!!!

ΕΛΕΝΑ said...

Μαριλένα, πάνω που ήθελα να σε ρωτήσω για τα αποτελέσματα των "επί τω έργω"!!!!
Εκαψες την κατσαρόλα???? Δεν το πιστεύω!!!!!!!!!!!
Μα γιατί?? Δεν ήμουν σαφής??
Το κουτί βράζουμε, όχι το γάλα απ' ευθείας. Το κουτί βάζουμε στην κατσαρόλα, όχι το ίδιο το γάλα.
Γι αυτό η Γαστεροπληξ με ρωτούσε με απορία για τους 2-3 μήνες που διατηρείται το καραμελωμένο γάλα?? Λες να νόμισε ότι εννοούσα εκτός του κουτιού??
Εβαλα και διευκρίνιση στο ποστ, μήπως γλυτώσουμε καμιά καμένη κατσαρόλα δηλαδή!!
Μαριλενάκι μου υπόσχομαι να σε κεράσω έναν καφέ σπέσιαλ.
Επίσης ένα δείπνο σε ένα ρεστοράν που εσύ θα διαλέξεις, ένα δώρο που εσύ θα διαλέξεις, τι άλλο να υποσχεθώ σε αντικατάσταση του καμένου κατσαρολικού???
Φιλάκιααααα:)))

ΕΛΕΝΑ said...

Σμάρω, καλώς όρισες:))
Σε θαυμάζω που κρατιέσαι, εμάς δεν κρατιέται κανείς, εξαφανίζεται αμέσως αυτό το γλυκό!
Οπως λες, πραγματικός πειρασμός!!
Καλό σου βράδυ!!

ΕΛΕΝΑ said...

Bανούλα αγγλικό τελικά το μπανόφι??
Να που μάθαμε και την προέλευσή του, που ρωτούσε η Betty.
Την έτοιμη καραμέλα γάλακτος, εννοείς την μαρμελάδα?? Δεν είναι πιο "υδαρής"?? Στέκεται καλά στο γλυκό?? Η συγκεκριμμένη μαρμελάδα βέβαια είναι το κάτι άλλο από νοστιμιά, δεν το συζητάω!!!
Οι κρέπες πρέπει να σου έγιναν τέλειες!!
Φιλάκια, καλό βράδυ:)

Vana said...

Ελενάκι δεν είναι μαρμελάδα, είναι έτοιμη καραμέλα γάλακτος της γνωστής μάρκας με μαρμελάδες και στέκεται καλά, δεν είχα ποτέ πρόβλημα, δε γίνεται και σαν μους βέβαια, αλλά μετά από λίγες ώρες στο ψυγείο στέκεται μια χαρά :)
Α! επίσης να πω ότι εγώ βάζω 1 δοχείο (είδα στη συνταγή σου έχεις 2 ζαχαρούχα)

Εγώ πάντα φοβόμουν να βράσω τα κουτιά, μήπως και σκάσουν!
Και επί ευκαιρίας να σε ρωτήσω: πόση ώρα θέλουν να κρυώσουν για να τα ανοίξουμε?
Και κάτι άλλο: αυτά τα ζαχαρούχα που έχουν εύκολο άνοιγμα, είναι ασφαλή? Έχεις βράσει τέτοια?

Vana said...

...και ένα τελευταίο που μου έχει πει φίλη από Αγγλία: εκεί έχουν και έτοιμη καραμέλα γάλακτος light!!!

mar9659 said...

Ελενα γλυκειά μου!είσαι σκέτη γλύκα και πως να μην είσαι με τα άπαιχτα γλυκά που μας φτιάχνεις!!!σε ευχαριστώ πολύ και για τις ευχές σου!!!σου τάπα και στο μπλοκ μου.... δεν ξέρεις πόσο καλό μουκανες;μ'αυτό το γλυκό...έχω τραπέζι το Σάββατο τα ξαδέλφια του άντρα μου!!και δεν ήξερα τι γλυκό,δροσερό να τους κάνω,και ήθελα νάναι κάτι ασυνίθηστο, που δεν τόχουν ξαναφάει!!!και εγώ πρώτη φορά το ακούω,συνήθως τέτοια εποχή κάνω τσίζκέΪκ ή με ζελέ κ.λ.π.θα κάνω αυτό λοιπόν,εύκολο ,το βλέπω και απο νοστιμιά φαντάζομαι είναι μαγεία!!ελπίζω να το πετύχω!!!ευχαριστώωωω!!!θα σου πω εντυπώσεις μετά το γεύμα!!!φιλάκια!!!

ΕΛΕΝΑ said...

Βανούλα μου αυτή τη καραμέλα λέω κι εγώ, την λέω μαρμελάδα γιατί την βρίσκω πάντα στις μαρμελάδες.
Λοιπόν, εδώ και 3 χρόνια που ξεκίνησα να κάνω μπανόφι, έχω βράσει πάρα πολλά κουτιά με ζαχαρούχο. Ολα είχαν εύκολο άνοιγμα.
ΠΟΤΕ δεν μου έσκασε κανένα, είναι τελείως ασφαλή. Θέλουν όμως όπως είπα χαμηλή φωτιά, νερό να τα σκεπάζει, κι αν χρειαστεί μέσα στο δίωρο προσθέτουμε λίγο νεράκι.
Εγώ συνήθως βάζω αρκετό από την αρχή και για 2 ώρες τα ξεχνάω.
Δεν θέλουν πολλή ώρα να κρυώσουν.
Μετά από κανένα 10λεπτο έχει κρυώσει το κουτί και το ανοίγεις μια χαρά.
Εχει τύχει φάση που βιαζόμουνα και το άνοιξα σχεδόν αμέσως.
Μια χαρά ήταν.
Μην το φοβάσαι καθόλου το κουτί, δεν παθαίνει τίποτα.
Κι επίσης μπορείς όπως είπα να το καραμελώσεις και να το χρησιμοποιήσεις αργότερα όταν το χρειαστείς.
Φιλάκια!

ΕΛΕΝΑ said...

Mαριάννα μου σε ευχαριστώ πολύ πολύ για τα καλά σου λόγια.
Αν θέλεις κάτι εύκολο και εντυπωσιακό, το γλυκό αυτό νομίζω θα σε καλύψει απόλυτα.
Θα ξαναπώ, γιατί φοβάμαι μην την πατήσει κάποιος σαν την Μαριλένα, βράζουμε το κουτί κλειστό για να καραμελώσει το γάλα, δεν βράζουμε το γάλα απ' ευθείας στην κατσαρόλα.
Καλή επιτυχία στο τραπέζι σου, και να σου ευχηθώ κι από εδώ, πολύχρονη η κορούλα σου:)
Φιλάκια!

Μαριλένα said...

Eλενα, απ' ΟΛΑ θα κεράσεις!
τι; νομιζεις θα ντραπώ;
μαύρη η κατσαρόλαα :ΡΡ

λοιπον, το έκανα και
ιδού το έργο μου!

(μονο που έβαλα στο πλάι καραμελίτσα σιροπακι, που μ' αρέσει :)))

πολύ σ' ευχαριστώ για τη συνταγή.
και βεβαίως θα το φάω ΟΛΟ!
δεν έχω εγώ ανάγκη αγάπη μου απο δίατες!! ούτως ή άλλως, μια κουκλάρα ειμαι!!!!

κι άλλα: !!!!!!!!!!

ΕΛΕΝΑ said...

Mαριλένααααααα χα χα χαααα!!!
Καλά, είσαι απίστευτη φιλενάδα!!!
Το έφτιαξες τελικά??? Αυτό θα πει επιμονή!!
Μπράβο σου, τέλειο σου έγινε!!
Είπαμε, χρωστάω ότι κέρασμα θέλεις.
Επίσης χρωστάω και μια κατσαρόλα καινούρια;-)
Για δες το ποστ μου?? Με κατακόκκινα γράμματα το έγραψα, και όχι με μαύρα σαν την κατσαρόλα σου:PPP
Θα μου πεις, τώρα που το έγραψα it's too late, αλλά όλο και κάποια κατσαρόλα τώρα θα σωθεί!!
Φιλάκιααααα!!!

ΕΛΕΝΑ said...

Ξέχασα!!!
Και βέβαια είσαι μια κουκλάρα και δεν έχεις ανάγκη από δίαιτες, τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται!!!
Ολο δικό σου το μπανόφι!!
Enjoy it:)))

Peter M said...

Yum...Banofee is a wonderful English dessert. What's there not to like...bananas & toffee!

Μικα said...

Ωραιοτατο το γλυκακι!!!Αλλα ΠΡΟΣΟΧΗ!!!Αφηστε τα κουτια με το ζαχαρουχο να κρυωσουν καλα προτου τα ανοιξετε!!!!Εγω βιαζομουν να δω αν τα καταφερα κ μου πεταχτηκε η καραμελα στο προσωπο, με αποτελεσμα να παθω εγκαυμα!!!Το 10λεπτο αναμονης δεν αρκει.Η περιεργεια "εκαψε" τη γατα(στην περιπτωση μου!)

ΕΛΕΝΑ said...

Ωωωωχχχ Μίκα οως την πάτησες έτσι?
Ελπίζω να μην είναι κάτι σοβαρό!!
Θα πρέπει να το άνοιξες απότομα, έχει τύχει να το ανοίξω και πριν το 10λεπτο και δεν μου έχει πεταχτεί.
Επίσης, μπορείς να καραμελώσεις το γάλα μέρες νωρίτερα, δεν παθαίνει τίποτα, έχει τύχει να το διατηρήσω και 2 μήνες σε δροσερό μέρος (όχι στο ψυγείο), οπότε σίγουρα δεν κινδυνεύεις από έγκαυμα,
Καλή βδομάδα!

Konstantina Chryssanthopoulou said...

Το βρήκα λοιπόν το μπανόφι. Καλά πώς μου ξεφεύγουν εμένα τα πιο ωραία;;; Στην κουζίνα ολοταχώς... Τίποτα από τα υλικά δεν μου λείπει.... ΄Τέλειο φαίνεται.... Ποποπο!!!! Φιλιάάάάά

ΕΛΕΝΑ said...

Κωνσταντίνα μου τώρα που πήρες το κολάϊ με το καραμέλωμα, να το φτιάξεις το μπανοφι, θα σου αρέσει πολύ!
Φιλάκια!

Μπάμπης said...

Με την μαγειρική δυστυχώς είμαι άσχετος το μόνο φαγητό που ξέρω να φτιάχνω είναι ψωμί με φυστικοβούτηρο και μερέντα...
Το είχα φάει αυτό το γλυκό από τα χεράκια του κολλητού μου και μια και μου φαίνεται πολύ εύκολο θα το φτιάξω σήμερα το απόγευμα στην κουζίνα στο πατρικό μου... Ευχηθείτε μου καλή επιτυχία χριστιανοί ορθόδοξοι...

ΕΛΕΝΑ said...

Μπάμπη άσχημο είναι το ψωμάκι με μερέντα και φυστικοβούτυρο???
Περιμένουμε την συνταγή!!!!

Το μπανόφι είναι πανεύκολο να το φτιάξεις, δεν θα το πιστεύεις ότι το έφτιαξες εσύ!!
Ακολούθησε μόνο προσεκτικά τις οδηγίες μας για το καραμέλωμα.
Καλή επιτυχία, και καλοφάγωτο!!

Ζωή Καλλιθέα said...

ΑΑΑΑ πολύ ωραία η σελίδα σας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...