Tuesday 8 September 2009

Φιλετάκια με σάλτσα ροκφόρ

Το ροκφόρ είναι ένα τυράκι που έχει φανατικούς φίλους, αλλά και φανατικούς εχθρούς.
Εμάς ως γνωστόν είναι από τα αγαπημένα μας τυράκια.
Έφτιαξα λοιπόν φιλετάκια, με μία σαλτσούλα με ροκφόρ, τα οποία έγιναν τόσο νόστιμα, που δεν μπορώ να μην τα μοιραστώ μαζί σας.
Τα υλικά μας :
800 γρ. ψαρονέφρι κομμένο σε στρογγυλά φιλετάκια
200 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
1 φλιτζάνι άσπρο κρασί
λίγο θυμάρι ξερό
1 μικρό κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο
100 γρ. ροκφόρ
μισή κούπα καρύδια τριμμένα
500 ml κρέμα γάλακτος
μαϊντανός ψιλοκομμένος
χυμός ενός λεμονιού
Και η εκτέλεση:
Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε σε βούτυρο τα φιλετάκια και τα μανιτάρια. Πασπαλίζουμε με λίγο θυμάρι, σβήνουμε με το λευκό κρασί, σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν όσο θέλουμε. Αν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο νεράκι. Αλάτι δεν βάζουμε καθόλου.
Σε χωριστό σκεύος μαραίνουμε το κρεμμύδι. Ρίχνουμε το ροκφόρ θρυμματισμένο και ανακατεύουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να λιώσει. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τα καρύδια και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο. Αφήνουμε να σιγοβράσουν όλα μαζί για 10 λεπτά. Προς το τέλος προσθέτουμε τον χυμό του λεμονιού, που βοηθάει στο να πήξει η σάλτσα.
Όταν η σάλτσα ετοιμαστεί, προσθέτουμε τα φιλετάκια, ανακατεύοντας καλά ώστε να καλυφθούν παντού με την σάλτσα ροκφόρ.
Ταιριάζουν ωραία με πράσινες ταλιατέλες.
Καλή επιτυχία!!

53 comments:

Anonymous said...

Δεν έχω λόγια. Γι'αυτό το πιάτο κάνω τα πάντα. Λατρεύω το ροκφόρ και έχω καιρό να το φάω. Μου έδωσες ιδέα Ελενάκι μου.
sgr

BIKY said...

Μου αρέσει πολύ σαν πιάτο Είναι λαχταριστό !!
Αλλά έλα που δεν μου αρέσει το ροκφορ Βέβαια δεν πρέπει να λέω δεν μου αρέσει γιατί δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ. Ετσι σκετό δεν θελω και δεν μπορώ να το δοκιμάσω!!
Νομίζω όμως πως με την συνταγή σου θα είναι διαφορετικα αλλο σκετο και αλλο μαγειρεμένο
Φιλάκια Καλημέρα

XRYSOULA said...

Κάποτε δεν ήθελα να το βλέπω το ροκφόρ... μέχρι που το δοκίμασα σε γέμιση μανιταριού ψημένα στο φούρνο.
Η συνταγή σου σίγουρα θα γίνει ένα από τα επόμενα γεύματα μας.

mia maria said...

Το φαγητό σου ότι πρέπει για τα γούστα μας! Θα το φτιάξω! Ένα παρόμοιο κάνω με κοτόπουλο και είναι από τα αγαπημένα μας!

Matriga said...

Έλενα μου, τι μου κάνεις πρωϊ πρωϊ... Τρελαίνομαι για ροκφόρ και μανιτάρια. Να το ξέρεις ότι αυτή θα είναι η επόμενη σπεσιαλιτέ μου σε δείπνο... ;)

Πολλά φιλιά :)

Maria B. said...

Ελενακι μου, το πιάτο είναι υπέροχο και λαχταριστό, αλλά εγω ξέρεις το ροκφόρ ΔΕΝ ! εχεις καμμιά άλλη πρόταση ? με τι μπορώ να το αντικαταστήσω? όλα τα άλλα που βάζεις τα λατρεύω, για δώσε μου τα φώτα σου μια και ξέρεις την γεύση του !!

καλη μέρα Λενιώ!!!!!!!!!

Amali said...

Λοιπόν Λενιώ από ότι ξέρεις εγώ και το ροκφόρ είμαστε τσακωμένοι,
αλλά έτσι που βλέπω μπορεί και να δοκίμαζα μία πιρουνίτσα και που ξέρεις μπορεί και να έτρωγα και το πιάτο... Λέμε τώρα
πολύ ωραία πρόταση μπράβο Λενιώ
εγώ πάντως λέω για πρώτη φάση να το κάνω με φέτα μαλακή, Μαριώ τι λες μήπως να το κάνεις και εσύ έτσι;
πολλά φιλιά
Αμαλία

roadartist said...

Απλά ΤΕΛΕΙΟ...

ΕΥΗ ΚΟΥΚ said...

Καλημέρα!!! Πεντανόστιμο το πιάτο σου Ελενάκι μου.
Εγω το ροκφόρ ούτε που ήθελα να το μυρίσω, πόσο μάλιστα να το δοκιμάσω.... Ωσπου έφαγα μια σαλάτα με ντρέσινγκ απο ροκφόρ και ξετρελλάθηκα, απο τότε το χρησιμοποιώ σε συνταγές. Ακόμη σκέτο δεν το τρώω..
Φιλιά :))

oreksinaxeis said...

Πολύ ωραία συνταγή!

πουαντερι said...

Μμ!!!!
αυτη την σαλτσα την κανω κι εγω με μακαρονια και μας αρεσει πολυ.
Πανω σε κρεατακι θα ειναι ακομα πιο νοστιμη!!

Xara said...

Εγώ πάντως είμαι fun του ροκφορ οπότε η συνταγή είναι σκέτος πειρασμός!!!

eleni said...

Έλενα,φανταστικό το φαγητό,αλλά κι εγώ ροκφόρ δεν τρώω.Τι άλλο μπορώ να βάλω;Τα υπόλοιπα υλικά θαυμάσια στη γεύση,δένουν υπέροχα μεταξύ τους και μ΄αρέσουν πολύ!
Φιλιά!

Panivos said...

Εγώ πρώτα ανήκα στους φανατικούς εχθρούς και τώρα ανήκω στούς φανατικούς και όχι μόνο, φίλους, αυτού του τυριού. Ωραίος συνδυασμός,εάν προσθέσουμε και λίγο σκόρδο? τί λέτε συμφωνείτε?(θα μονολογείτε, τί μανία αυτοί οι Ζακυνθινοί με το σκόρδο),η αλήθεια αυτή είναι, μας αρέσει αλλά έχουμε εφοδιαστεί και με τσίχλες για μετά φαγητόν..

Ξανθή said...

Έλενα δεν με λυπάσαι δεν έχω φάει ακόμη και δεν ξέρω τι ώρα θα φάω!!!
Το ροκφόρ το λατρεύω καρύδια δεν ξέρω αν θα έβαζα!!!

Αστρο - Συμμορίτες said...

ΩΩΩΩ!!
Τελικά ότι θελήσεις πολύ έρχεται.
Τον τελευταίο καιρό έχω λυσσάξει να βρω συνταγές για να ασχοληθώ.
Και νάτες όλες καθημερινά.
Εύγε και πάμε για να σε κάνουμε link.
Θα σου'ρχόμαστε καθημερινά.
Το ότι το ροκφόρ το σιχαίνομαι, το παραβλέπω..

Giorgos Varvakis said...

Σπουδαίο πιάτο Λενιώ μου!!
Φιλιά
Καλό απόγευμα
Βιαστικός σήμερα Έχω ...οδοντίατρο στις 5 :(

ΕΛΕΝΑ said...

Λιζάκι άντε να βλέπω φαν του ροκφόρ!!!
Θα σου πω να γελάσεις, μικρό ήμουν ένα σκασμένο στο φαγητό (καμία σχέση με τώρα), αλλά τρελαινόμουν για ροκφόρ!
Το ίδιο κι ο μεγάλος μου γιος.
Ενα σκασμένο κι αυτό μου προέκυψε, που του αρέσει όμως το ροκφόρ!
Φιλάκια!!

ΕΛΕΝΑ said...

Βικάκι μου να φανταστείς εμένα και σκέτο, χωρίς κανένα συνοδευτικό μου αρέσει!!
Η ροκφορένια σάλτσα γίνεται καταπληκτική, αλλά αν δεν σου αρέσει το ροκφόρ, δεν νομίζω να σε ενθουσιάσει!
Φιλιά!

ΕΛΕΝΑ said...

Χρυσούλα, η γέμιση μανιταριού ακούγεται άκρως ενδιαφέρουσα!!
Πιστεύω κι αυτή η συνταγή θα σου αρέσει!
Φιλιά!

ΕΛΕΝΑ said...

Big mama, δεν το έχω επιχειρήσει με κοτόπουλο, γιατί όχι?? Μια χαρά θα είναι!!

Αυξάνονται οι φαν του ροκφόρ βλέπω, παρακάτω θα συναντήσω σίγουρα και εχθρούς με μπλιαχ μπλιαχ χα χα χα!

ΕΛΕΝΑ said...

Matrigaki μου έχεις γίνει μια χρυσοχέρα εσύ, που θα μας βάλεις τα γυαλιά σε όλες!!
Ηδη μας τα έχεις βάλει δηλαδή!
Φιλάκια!

ΕΛΕΝΑ said...

Μαριώ μου το ξέρω ότι δεν σου αρέσει το ροκφόρ εσένα!
Με τι μπορείς να το αντικαταστήσεις??
Εγώ βέβαια δεν θα το άλλαζα με τίποτε, αλλά δοκίμασε κάποιο άλλο τυράκι με έντονη πικάντικη γεύση και πιστεύω το αποτέλεσμα να σου αρέσει!
Φιλιά πολλά!

ΕΛΕΝΑ said...

Αμαλίτσα, τι σου κανε το έρμο το ροκφοράκι και τσακωθήκατε έτσι??
Βάλε μια πιο πικάντικη φέτα αν θέλεις να το αντικαταστήσεις ή κάποιο άλλο κίτρινο πικάντικο τυράκι, όπως λέω και στην Μαρία μας!
Πάντως επιμένω!
Σαν την ροκφορένια σαλτσούλα δεν θα είναι λέμεεε!!
Φιλιάααα!!

ΕΛΕΝΑ said...

Roadartist thaaankss!!
Φιλιά!!

ΕΛΕΝΑ said...

Εύη μου πολλοί που το αντιπαθούν το ροκφόρ, σε κάποια φάση της ζωής τους γίνονται οι μεγαλύτεροι φαν!
Εγώ όπως είπα ήμουν από μικρή ροκφορίτσα (κατά το Ρουβίτσα - καμία σχέση:P)
Σε σαλάτες δε όπως λες, είναι το κάτι άλλο!
Φιλιά!

ΕΛΕΝΑ said...

Pandora καλώς όρισες!!
Σε ευχαριστώ πολύ, θα τα λέμε σίγουρα!!

ΕΛΕΝΑ said...

Πουαντερίτσα και με μακαρόνια σούπερ!!
Οπου και να το βάλεις, σε ζυμαρικό, σαλάτα, πατάτες, κρεατάκι, δίνει άλλη γεύση το ροκφοράκι!
Φιλιά!

ΕΛΕΝΑ said...

Χαρά, έλα να μαζευτούμε οι φαν (είμαστε πιο πολλοί νομίζω)να πείσουμε τους μη φαν τι χάνουν;-)
Φιλάκια!

ΕΛΕΝΑ said...

Elenaki όπως γράφω στην Μαρία και την Αμαλία παραπάνω, με κάποιο πικάντικο κίτρινο τυράκι υποθέτω μπορεί να αντικατασταθεί.
Λέω υποθέτω, γιατί εγώ δεν το έχω αντικαταστήσει ποτέ με κάτι άλλο μιας και η σάλτσα γίνεται πολύ ιδιαίτερη με αυτό το τυράκι!
Φιλάκια πολλά!

ΕΛΕΝΑ said...

Panoptis, ε άμα διαθέτετε και τσιχλίτσες, βάλε και όσο σκορδάκι θέλεις χα χα χα!
Αλήθεια στην Ζάκυνθο χρησιμοποιούν πολύ σκόρδο?? Η εσένα σου αρέσει να το προσθέτεις στα φαγάκια??

ΕΛΕΝΑ said...

Ξανθή μου το ροκφόρ ταιριάζει ωραία με τα καρύδια, παράλειψέ τα αν δεν σου ταιριάζουν!
Φιλάκια!!

ΕΛΕΝΑ said...

Αστρο-συμμορίτες καλώς ορίσατε!!
(πόσοι είσαστε αλήθεια??)
Αν δεν σας αρέσει το ροκφόρ κανένα πρόβλημα!!
Θα βρείτε εδώ μέσα ένα σωρό άλλες συνταγές τις οποίες φροντίζουμε να εμπλουτίζουμε σχεδόν καθημερινά!
Να μας έρχεστε να σας κερνάμε από καρδιάς:))
Θα σας επισκεφτώ σύντομα, θα τα λέμε!

Maria Tzirita said...

Εγώ σίγουρα συγκαταλέγομαι στους φίλους του ροκφόρ και την λάτρεψα τη συνταγή σου! Κι αυτές οι ταλιατέλες από κάτω...μμμ...μούρλια! Άντε να δω πότε θα ξαναμπώ σε πρόγραμμα μ'αυτά που μου κάνετε! Φιλάκια!

ΕΛΕΝΑ said...

Γιώργο μου ... ωωωωχχχ!!
Καλά κουράγια!!
Εγώ έχω πει το γνωστό, καλύτερα να γεννάω, παρά να υποφέρω από δόντι!
Φιλιά!

ΕΛΕΝΑ said...

Καλώς το Μαράκι μας!!
Πως τα πήγες?? Πέτυχες τον στόχο σου??
Εντάξει, το καλοκαιράκι ενδείκνυται για παρασπονδίες, καλό κουράγιο αν ξαναρχίσεις!
Φιλάκια!

γαστεροπλήξ said...

αν και όπως ξέρεις δεν πολυσυμπαθώ το ροκφόρ, αυτό το φαγάκι το τρώω ΌΛΟ!!!
φυσικά θα φέρω και το σχετικό κρασάκι!!!!

Unknown said...

Ελενίτσα μου....τι όμορφη ιδέα μου έδωσες;
Για αύριο,είχα πάρει φιλετάκια από κοτόπουλο,για να κάνω με μανιτάρια,πιπεριές,σαλτσούλα κόκκινη και....πιλαφάκι.
Λατρεύω το ροκφόρ και θα σπεύσω νωρία αύριο το ορωί να πάρω λίγο,για να φτιάξω τη σάλτσα σου.Λίγη όμως,γιατί οι κόρες μου,δεν υπάρχει περίπτωση να φάνε οτιδήποτε,που έχει σχέση με ροκφόρ.
Είμαι σίγουρη,ότι θα ταιριάζει επίσης πολύ καλά και με το κοτοπουλάκι η σαλτσούλα σου...
Τελικά,είναι όμορφη η blog-γειτονιά μας,που μοιραζόμαστε τις ιδέες μας!!!!
Καλό βραδάκι!!!
Λία....

Λίνα said...

Πω πω δείχνει τέλειο. Μιαμ μιαμ. Αλλά επειδή δεν τα πάω καλά με το ροκφόρ πειράζει να βάλω άλλο τυρί;
Καλό βράδυ.

kleiw said...

ax!!ti nosthmia!!!to ftiaxnw!etsi! peripou!!na sou pw kai mia koutourada pou ekana? pollu prosfata?tsigarisa elfrws spanaki,kremudaki fresko,elaxisto anhtho,gia na mhn xasw to rokfor!!!tou eftaksa thn saltsa me ta manitaria!mpoliko piperaki!ena mpifteki meraklhdiko...!!!kai kalh mas oreksh!!!filakia pao kardias!!!

Matriga said...

Έλενα, είσαι πολύ καλή φίλη, αλλά μην υπερβάλλεις. Ούτε στο μικρό δαχτυλάκι σας δεν μετράω...
Aπλά είμαι μια τυχερή ερωτευμένη πρωτάρα, που ξεκίνησε να προσπαθεί να μάθει να μαγειρεύει για να εντυπωσιάσει τον καλό της και τώρα έφτασε να της αρέσει - γιατί εσείς την κάνατε να αγαπήσει τη μαγειρική ;)

Τα συγχαρητήρια ανήκουν σε σας!
Καλό βράδυ

Υ.Γ. Σου είπα πως έφτιαξα και μιλφέιγ και μου άρεσε καλύτερα από της Μorfat?

Panivos said...

Οι Ζακυνθινοί, Έλενα ακόμα και χλωρό το τρώνε το σκόρδο.Τα δε κοκκινιστά φαγητά π.χ.κουνέλι,κοτόπουλο, μοσχάρι δεν χρησιμοποιούν κρεμμύδια στο τσιγάρισμα, αλλά αρκετό σκόρδο και τυρί ντόπιο στο τέλος του μαγειρέματος >>>>>>

Μαριλένα said...

Ελενα, άλλο ένα λατρεμένο πιάτο, που θα πάει κατευθείαν και θα προστεθεί στα ήδη "τσιμπημένα" κιλά μου, χαχχχ

έξοχο, έξοχο!!

σπιτι μας (στο πατρικο εννοώ) μας άρεσε πολύ το ροκφορ.
συνηθίζαμε και το τρώγαμε πανω σε κρακεράκια.

αχ μωρε, μου θυμισες τη μανουλα μου..

φιλιά πολλά!

ΕΛΕΝΑ said...

Γαστεροπλήξ πως είχα την εντύπωση ότι σου άρεσε το ροκφόρ??
Anyway, που λένε και στο χωριό μου, φέρε το κρασί και κόπιασε!!

ΕΛΕΝΑ said...

Λία μου και με κοτοπουλάκι ωραία θα είναι, καλή επιτυχία και καλοφάγωτο!
Δίκιο έχεις, είναι πολύ όμορφο να μοιραζόμαστε τις ιδέες μας!!
Φιλάκια!!

ΕΛΕΝΑ said...

Λίνα μου δεν σου αρέσει το ροκφόρ??
Βάλε ένα άλλο πικάντικο τυράκι, ωραία θα σου γίνει και έτσι η σαλτσούλα.
Καλά να περνάς:))

ΕΛΕΝΑ said...

Κλειούλα μου γιατί κουτουράδα??
Μιαμ μιαμ μου ακούγεται η συνταγή σου, γεια στα χεράκια σου που ότι φτιάχνουν το κάνουν τέλειο!!
Φιλιά πολλά!!

ΕΛΕΝΑ said...

Matrigaki μου ερωτευμένο, αν καταφέραμε έστω και λίγο να αγαπήσεις την μαγειρική σαν δημιουργία και όχι σαν κάτι καταναγκαστικό, είμαι πολύ χαρούμενη!
Συνέχισε να εντυπωσιάζεις τον καλό σου, διότι ο έρωτας ως γνωστόν περνάει από το στομάχι κλπ κλπ
Φιλιάααα!!!

ΕΛΕΝΑ said...

Panoptis
Δεν το ήξερα ότι έχετε τέτοια προτίμηση στο σκορδάκι!
Πάντως η αλήθεια είναι ότι όπου μπει νοστιμίζει πολύ το φαγάκι!!

ΕΛΕΝΑ said...

Μαριλενάκι μου το ξερα πως θα σου άρεσε:))
Εγώ και χωρίς κρακεράκια το τρώω, σκέτο δηλαδή, τέτοια φαν του ροκφόρ μιλάμε!
Φιλάκια πολλά φιλεναδίτσα!!

Betty's Cuisine said...

Έλειψα για λίγο και παραλίγο να χάσω τα καλύτερα ε; λάτρης του ροκφόρ κι εγώ, μου άρεσε ιδιαίτερα η συνταγή σου, τώρα με τις δροσούλες είναι ό,τι πρέπει...φιλιά, καλό βράδυ...

Lila Xagorari said...

Πω, πω, πω!!!!! Τρελλαίνομαι για ροκφόρ, αλλά θα μου επιτρέψετε να μην βάλω τα καρυδάκια μέσα. Φαίνεται μούρλια!!!!

Peter M said...

Elena, blue cheese and mushrooms go so well together...I'd love to try this dish out.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...