Thursday, 17 September 2009

Πορτοκαλόπιτα

Ο Ηλίας, καλός φίλος και συνάδελφος, εδώ και αρκετό καιρό προσπαθούσε να με καταφέρει να του φτιάξω μια πορτοκαλόπιτα με έντονο το άρωμα και την γεύση του πορτοκαλιού, όπως εκείνη που είχε απολαύσει σε κάποια επίσκεψη του στην Τήνο.
Μετά από αρκετή και επισταμένη μελέτη πολλών συνταγών κατέληξα να την φτιάξω σύμφωνα με την παρακάτω συνταγή. Το αποτέλεσμα όπως βλέπετε είναι όνειρο! !
Το άρωμά της?? σαν ένα περιβόλι από ανθισμένες πορτοκαλιές !!!!!
Η γεύση της ?? η ίδια η πορτοκαλιά !!!!!!!
Για να κάνουμε αυτόν τον πορτοκαλόκηπο, χρειαζόμαστε:
1/2 κιλό φύλλα κρούστας
4 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρ. γιαούρτι πλήρες (ένα κεσεδάκι)
μισό φλιτζανάκι του καφέ γάλα
1 ποτήρι ζάχαρη
1/2 ποτήρι ξύσμα πορτοκαλιού
1 ποτήρι αραβοσιτέλαιο ή σπορέλαιο ή κάποιο άλλο ελαφρύ λάδι
1 1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
για το σιρόπι:
2 ποτήρια νερό
2 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια φυσικό χυμό πορτοκαλιού
Πάμε να την φτιάξουμε:
Ξεκινάμε ετοιμάζοντας πρώτα το σιρόπι γιατί πρέπει να είναι αρκετά κρύο όταν θα το ρίξουμε στην πίτα.
Βράζουμε σε δυνατή φωτιά, την ζάχαρη, το χυμό του πορτοκαλιού και το νερό για 15-17 λεπτά ( ο χρόνος μετράει από την ώρα που αρχίζει ο βρασμός).
Το αφήνουμε στην άκρη για να κρυώσει.
Η επόμενη κίνηση είναι να ανάψουμε τον φούρνο μας στον αέρα στους 200 βαθμούς για να ζεσταθεί.
Χτυπάμε στο μίξερ καλά τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και προσθέτουμε το λάδι, το γιαούρτι, το μπεικιν, τις βανίλιες, το γάλα και το ξύσμα πορτοκαλιού, που το έχουμε τρίψει στο χονδρό μέρος του τρίφτη για να είναι έντονη η γεύση του, αλλά και η παρουσία του μέσα στο γλυκό.
Τ’ ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά - Το μίγμα θα είναι λίγο πιο νερουλό από την ζύμη ενός κέικ.
Ξεπαγώνουμε τα φύλλα σύμφωνα με τις οδηγίες. Κρατάμε 2-3 φύλλα στην άκρη και τα υπόλοιπα τα σουρώνουμε με τα χέρια μας ένα – ένα, σαν βεντάλιακαι τα βάζουμε σε ένα πολύ καλά βουτυρωμένο ταψάκι δίπλα – δίπλα.
Τα φύλλα που κρατήσαμε τα μαδάμε, όπως μαδάμε μια μαργαρίτα και τα ρίχνουμε μέσα στον χυλό ανακατεύοντάς τα καλά, για να υγρανθούν.
Τέλος ρίχνουμε πάνω στα στρωμένα φύλλα τον χυλό.Ψήνουμε για 40 λεπτά .στους 200 βαθμούς. Τα πρώτα 25 λεπτά στον αέρα και τα υπόλοιπα 15 λεπτά σε πάνω – κάτω φωτιά.
Όταν βγάλουμε το γλυκό από τον φούρνο και είναι ζεστό-ζεστό, το περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι. Περιμένουμε να τραβήξει τα υγρά και αρχίζουμε το τσάκισμα !!!!!Επειδή ως γνωστόν, η σοκολάτα και το πορτοκάλι είναι μεγάλοι και διαχρονικοί εραστές της γεύσης, εάν θέλουμε, μετά από μερικές ώρες και αφού έχει κρυώσει καλά το γλυκό και αφού έχει πιεί το σιρόπι του, ζεσταίνουμε στα μικροκύματα ή σε μπαιν μαρί 3 πλακάκια κουβερτούρα (25γρ. το κάθε ένα) και ένα κουταλάκι του γλυκού βούτυρο Τα ανακατεύουμε καλά για λίγο μέχρι να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους και γαρνίρουμε την πίτα σύμφωνα με τα γούστα μας.ΤΙΡ : Θα πρέπει να προσέχετε πολύ όταν αγοράζετε πορτοκάλια, που θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε το ξύσμα τους.
Πρέπει να μην είναι γυαλιστερά, γιατί αυτό σημαίνει, ότι στα συσκευαστήρια τα έχουν αλείψει με μια αλοιφή που την ονομάζουν κερί. Όταν λοιπόν τα ξύσετε μαζί με την φλούδα του πορτοκαλιού θα πάρετε και μια γενναία δόση από μικροβιοκτόνο!!!! Επίσης, πριν χρησιμοποιήσετε τον χυμό, να δοκιμάσετε εάν είναι πικρός ή γλυκός. Πικρός χυμός σημαίνει και πικρό γλυκό, όση ζάχαρη και να του βάλετε δεν πρόκειται ποτέ να γλυκάνει.!!!

59 comments:

Θανασης said...

ΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜ ΜΙΑ ΓΛΥΚΙΑ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΓΩ ΕΝΑ ΚΟΜΑΤΙ

Ειρήνη said...

Μαράκι μου καλημέρα.
Άκουγα και εγώ δεξιά-αριστερά για πορτοκαλόπιτα και όλο έμενα με τη γλύκα. Ας είναι καλά ο Ηλίας, δώσε του τις ευχαριστίες μου!
Φαίνεται καταπληκτική, η δε σοκολάτα στο τέλος με αποτελείωσε. Επειδή όμως είμαι και ολίγον χαζή δεν κατάλβα το μάδημα της μαργαρίτας. Διαφέρει σε κάτι από το να κόψουμε τα φύλλα σε απλά κομμάτια?

Maria B. said...

Θανάση έλα να σε κεράσουμε, πιστεψέμε δεν θα χάσεις !!!

ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια
καλή σου μέρα !!

Maria B. said...

Ειρηνάκι μου γλυκό και καθημερινή μας παρεϊτσα, βεβαίως και μπορείς να τα κόψεις σε κομματακάκια αρκει να είναι πολύ μικρά. Αναφέρω το μάδημα γιατι βρήκα ότι είναι λιγότερο χρονοβόρο απο το να κάτσω και να κόψω μικρά - μικρά κομματάκια το φύλλο. το έκανα βεντάλια, το κρατούσα απο το ένα χέρι και με το αλλο το μάδαγα, με βόλεψε καλύτερα γιατί όπως ξέρεις δεν έχω και μεγάλη υπομονή !!!!!!!!!!!!!

σε φιλώ πολύ - πολύ !!!!

matriga said...

Wow!!! Μαρία μου, καλή σου μέρα!!
Μας γλύκανες πρωϊ πρωϊ :)
Το έχεις το χάρισμα του Σεφ, όπως όλες σας εδώ.

Φιλάκια πολλά xxx

Ελευθερία said...

μοσχοβολισε μεχρι εδω, ενα κομματακι για το καφεδακι μου ειναι οτι πρεπει.
οσο για το τιπ ,δεν το ειχα σκεφτει ποτε, αν και ειναι τοσο λογικο!!!!

kleiw said...

pw!pw!pw!pw!pw!!!!mosxobolise to spiti mou kai mono apo tis fwtografies!!!apo pou na filaxtw?apo ta salia mou..!slourp!!!h apo to zaxaro mou??as einai kala o Hlias pou sthn zhthse kai geia sta xeria pou mas thn eftiaksan!!!thn Trith paw ekdromoula!prwta O Theos!! sta psaronhsia!!tha tous siropiasw olous!!!xaxaxaxa!!!me thn diafora oti tha ta balw ola ta fulla mesa sto tapsi xwris na kopsw ta 3!!mh ksexnw kai ta kousouria mou!!!xi!xi!xi!kapws etsi einai kai h mpougatsa xwris krema!kai xwris siropi fusika!!!filakiaaaaa apo kardias kopelouda mou!!!

Panoptis said...

Παρόμοιο γλυκό είχα φάει σε φιλικό σπίτι και την έλεγαν πατσαβουρόπιτα, επειδή τα φύλλα τα έκαναν σαν πατσαβουράκια.Την πήρα την συνταγή και φτιάχνω μια ωραιότατη πορτοκαλόπιτα σε γιορτές...με λίγες παραλλαγές!!

Αστρο - Συμμορίτες said...

Κορίτσια!!!!!!!
πραγματικά σας ευχαριστούμε για όλες αυτές τις δημιουργίες.
Εχετε φτιάξει τις μέρες πολλών!!
Καλημέρα!

Anonymous said...

Εγω εχω να πω οτι ολο το γραφειο περιτριγυριζε στα ποδια της αγαπημενης μου φιλης αποζητωντας λιγη γλυκια αμαρτια!!!!!!Οσο γαι το αρωμα??????φανταστικο!!!!αξια!!!!Φιλακια σε ολους.

many kisses
Alma libre

Μαριλενα said...

Μαράκι, από τα καλυτερα που έχεις ανεβάσει!
λατρεύω τα πορτοκάλια, τοσο στη μαγειρική όσο και στη ζαχαροπλαστική.

ως χυμο μονο δεν μπορώ να τα πιω, γιατι με θερίζει, δυστυχώς.
ευαισθητο στομαχι γαρ..

θα το κανω καποια στιγμή, σίγουρα.
φιλάκια πολλά!

smp said...

Μαράκι πολύ μου αρέσει η πορτοκαλοπιτά σου.
Πάντα έφτιαχνα πορτοκαλοκέικ τώρα θα δοκιμαστεί και αυτή.

smp

"ζαχαρούλα.." said...

πορτοκαλόπιτα λοιπόν...
αν και έχω κατενθουσιαστεί με την πορτοκαλόπιτα που μου είχε προτείνει η αγαπημένη μου Μαρία Νικολάου (http://nostimotato.blogspot.com/2008/04/blog-post_16.html)

θα την δοκιμάσω... και θα σας πω εντυπώσεις!!!!

καλό μεσημέρι σε όλους!!!!!

φιλάκια πολλά πολλά!! σιροπιαστά!!

Λίλα said...

Μαράκι μου μέσα στο μυαλό μου είσαι! Χθες ξαφνικά βρέθηκα με 3 πακέτα φύλλο κρούστας!! Οπότε μια πορτοκαλόπιτα είναι ότι πρέπει. Εγώ επειδή έχω ελαιόλαδο παραγωγής μας, βάζω μισό ποτήρι ελαιόλαδο και το αραιώνω με χυμό πορτοκάλι. Γίνεται φανταστικό κι έτσι. Επίσης πολύ μου άρεσε αυτό που γράφεις για το ξύσμα γιατί έχει γεμίσει το νετ με συνταγές που έχουν ξύσμα αλλά πουθενά δε λένε για τα κερωμένα φρούτα. Να σας πω κι εγώ ένα tip? Το χειμώνα που έχουμε πολλά εσπεριδοειδή τα τρίβουμε στον τρίφτη και φυλάμε το ξύσμα στην κατάψυξη σε σακουλάκια. Ή αν φτιάξουμε γλυκά του κουταλιού, π.χ. νεράτζι, πορτοκάλι δεν πετάμε το ξύσμα, το καταψύχουμε και το έχουμε όλο τον χρόνο. ΦΙΛΙΑ

Amali said...

έχει βρεθεί αρκετές φορές στο δρόμο μου αλλά συνεχώς την σνομπάριζα...Μαριώ λες την επόμενη φορά που θα τη συναντήσω να τη χτυπήσω, φαίνεται πολύ ωραία πάντως...
καλό μεσημέρι
πολλά φιλιά

Rena said...

Mαράκι τέλεια σε εμφάνιση και φαντάζομαι και σε γεύση. Μπράβο φιλεναδίτσα μου!

EYH said...

Μαράκι αγαπημένη η πορτοκαλόπιτά σου!!
Ετσι την φτιάχνω κι εγώ αλλά με λιγότερα αυγά και τα φύλλα απλά τα ρίχνω μέσα στο μίγμα και μετά όλα μαζί στο πυρέξ!!!
Το άρωμά της είναι απίστευτο!! Οπου και να την έχω πάει, ζητάνε όλοι τη συνταγή..
Ευχαριστούμε και για τις συμβουλές για το κέρωμα των φρούτων!!!
Φιλιά:)))

eleni said...

Μαρία,αχ αυτό το γλυκό σου!Πολύ ωραίο,γενικά τα γλυκά με πορτοκάλι μ΄αρέσουν πολύ κι ας πικρίζει, με λίγη ζάχαρη τα θέλω.
Αυτό το σούρωμα των φύλλων σε γλυκά ή πίτες είναι εύκολο και γίνονται όλα πολύ νόστιμα.
Φιλιά!

ΕΛΕΝΑ said...

Εγώ τι να πω Μαράκι μου??
Ξέρεις ότι μόλις είδα την φωτό μου ήρθε μια λιποθυμία, ένα κάτι τέλος πάντων!
Φαινεται τέλεια, δεν απορώ που ξετρελάθηκαν στο γραφείο!
Θα την φτιάξω σε πρώτη ευκαιρία, δεν μου γλιτώνει με τίποτα!!
Γεια στα χεράκια σου!!
Φιλιά!

Δημιουργία said...

Με τα φρεσκα πορτοκαλια που θα βγουν θα δοκιμαστει σιγουρα.

ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ said...

ονειρεμένη γεύση, την φτιάχνω κι εγώ και είναι το αγαπημένο χειμωνιάτικο γλυκάκι, μυρωδάτο και εύκολο, η σοκολάτα απαραίτητη για θερμιδικό κομφούζιο
εύγε τέκνο μου, τέλειο επιδόρπιο και όχι μόνο

marian said...

Αχ Μαράκι μου μου ήρθε μια λιγούρα τώρα μετά το φαγητό!!!
Εμεινε τίποτε και για μας ή ... μπα;Την φάγανε όλη οι πρωινοί;
Γεια στα χέρια σου βρε κούκλα μου!!!
Τώρα αν την δει η μικρή μου θ΄αρχίσει:"μαμά... έχεις καιρό να μας κάνεις πατσαβουρόπιτα"!!!
Ποιος γλιτώνει αν δεν την κάνω!!!
Με πορτοκάλι δεν την έκανα ποτέ τώρα θα την δοκιμάσω όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά γιατί με ενθουσιάσες με την περιγραφή σου!!!
Εκείνο το "περιβόλι με τις ανθισμένες πορτοκαλιές"και το "πορτοκαλόκηπος" με έστειλαν!!!!!!
Ή κάνεις περιγραφές ή όχι!!!
Μπράβο Μαράκι μου!!!!
Και μπράβο και για τις συμβουλές που μας έδωσες! και γω νόμιζα ότι τα γυαλιστερά ήταν ωραία τα πορτοκάλια!!!!!
Η αλήθεια είναι τώρα που το λες πολλές φορές κολλούσαν στα χέρια όταν τα έπιανες!!!!
Να εισαι καλά κοπέλα μου!!!!

φιλάκια πολλά!!!!
καλό απόγευμα!!!

Maria B. said...

matrigaki, πάντα με τα καλά σου λόγια !!!! ευχαριστούμε πολύ!!!

Maria B. said...

Eleftheritsa μου, σου σερβίρω λίγο καθυστερημένα γιατί είχαμε κόσμο στο γραφείο ! δεν πειράζει όμως παρε και για τον απογευματινό σου καφέ !!

Το εγραψα το τιπ για το ξύσμα γιατί καποτε που δεν το ήξερα, όπως λεει και η Λιλα πιο κάτω, δεν το αναφέρουν πουθενά, διαλεγα τα πιο γυαλιστερά για ξύσμα! μέχρι που έμαθα ότι είναι περασμένα με μικροβιοκτόνο για να αντεχουν στις εξαγωγες και να μην πηγαίνουν μέσα μικρόβια. Απο τότε όταν θέλω ξύσμα, παίρνω τα πιο κακομούτσουνα που υπάρχουν, ώστε να μην τα προορίζουν για εξαγωγές και ετσι να μην είναι κερωμένα.

Φιλια πολλα

Maria B. said...

kleioyla μου, αυτό το γλυκάκι είναι τόσο γλυκό όσο και εσύ !!!!
Καλά να περάσεις!! και μην ξεχασεις να μας ενημερώσεις για την εκδρομούλα σου και για την πορτοκαλόπιτα !!!!!!!!

ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ

Maria B. said...

Panoptis, φανταζομαι τα αρωματά της όταν την ψήνεις !!!!!!!!!!!

ειμαι βλεπω όλοι φαν της συγκεκριμένης πιτουλας.

καλο απογευμα!

Maria B. said...

αστρο-συμμοριτες, ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σας λόγια !!!!

χαρά μας να σας κερνάμε !!!!

φιλια πολλά

Maria B. said...

alma libre, ήσουν αυτόπτης μάρτυς του τι έγινε !!!!!!!!

φιλακια μικρό μου !

Maria B. said...

Μαριλενάκι μου, λες να αρέσει στις κούκλες σου ???

το ραφάκι τα τρώει τα πορτοκάλια?

ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια !

σε γλυκοφιλώ

Maria B. said...

Φωτεινούλα μου γλυκιά ! δοκιμασε το και δεν θα χάσεις !!!

τι κάνεις ? σε έχω χάσει λίγο. τα παιδιά καλά ??

καλό απόγευμα γλυκο μου smp

Maria B. said...

Ζαχαρούλα μου και εσύ φαν της πορτοκαλόπιτας ?? είμαι σίγουρη ότι και η συνταγή της Μαρίας θα είναι απίθανη !!

φιλια πολλά

gvarvakis said...

Απλά ΥΠΕΡΟΧΟ!!
πολλά φιλιά
Καλό απόγευμα

Maria B. said...

Λιλάκι μου, να υποθέσω γιατί βρέθηκς με τρεις διαφορετικές μάρκες απο φύλλα κρούστας !!!!
μήπως ψαχνεις να βρεις επάνω στο κουτί τους την συνταγή με τα κουρκουμπινια ????? χαχαχααχααχαχα!!

για το ξύσμα εχεις απόλυτο δίκιο, οπως ανεφερα και πιο πάνω.

Οσο για το tip που δίνεις είναι εγγυημένο και καλά έκανες και το έβαλες για όσους δεν το γνωρίζουν.
ευχαριστούμε πολύ, ταίριαζε στο συγκεκριμένο ποστ!!!!

σε γλυκοφιλώ !!

δεν μου στέλνεις κανενα κουτί απο τα φύλλα σου για να κάνω την κολοκυθόπιτα της matriga ??? χιχιχι!!!

καλό απογευμα

Maria B. said...

Αμαλίτσα μου, μην την σνομπαρεις άλλο την πιτούλα μου ! εχω να σου προτείνω μια παραλλαγή για να σε πείσω να την φτιάξεις !!!!
αλλαξε ότι έχω σε πορτοκάλι (χυμό + ξύσμα) σε λεμόνι !!!!!!!!!!!!!!!!
χιχιχιχιχιιχιχιχι θα έχεις μια υπέροχη ξυνή-ξυνή λεμονόπιτα

φιλια μικρούλι μου

αχ!! τι γλυκο που ήταν το φιλί του Νικόλα !!!!!!!!

Maria B. said...

Ρενακι μου, σματς σμουτς !!!
ευχαριστώ πολύ !!

Maria B. said...

Eυάκι μου, είμαι σίγουρη ότι και η δική σου συνταγή είναι παρόμοια με την δική μου, λίγο πολύ αυτες οι πιτούλες που εχουν τα ίδια υλικά ειναι σχεδόν ίδιες !

ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
Ειδες τι μας κάνουν με το κέρωμα ??

φιλια πολλά

Maria B. said...

Elenaki μου, βλέπω ότι σου αρέσουν τα γλυκάκια με την φρουτένια γεύση! και εμένα ομοίως !!!!

καλό βραδυ Ελενάκι

Maria B. said...

Λενιώ μου, με κάνεις και κοκκινίζω!! σματς σματς σμουτς!!!
χιχιχιχιχιχι

φιλια πολλά - πολλά

Να χαίρεσαι την μανουλα και την ανηψούλα !!!

η πιτούλα είναι κέρασμα και για την πεθερά μου που γιορτάζει σήμερα !!!!

Maria B. said...

Δημιουργία, κάντην και δεν θα χάσεις !!!
ιδιως όπως λες με την φρεσκια σοδειά θα είναι υπέροχη !!

φιλια πολλά

Maria B. said...

γαστεροπληξ, τι θα κάνεις σήμερα που δεν εχει αλκο...ποσία ???

θα πιεις με το Λενάκι κανένα σφηνάκι βότκα - πορτοκάλι ?? χιχιχι

Λοιπον ακου πως μου ήρθε η ιδέα να βάλω σοκολάτα. Την Κυριακή που την έφτιαξα είχε φέρει ο αδελφός μου κάτι σοκολατακια με πορτοκάλι, βλέπει λοιπον ο γιός μου και την πορτοκαλόπιτα και τι μου λέει ?
- Δεν μου λες βρε μαμα, εσύ και ο θείος όλο κατι ΑΚΥΡΑ γλυκά τρώτε!! μονολογούσε και έλεγε - άκου τι τους αρεσει ! πορτοκαλόπιτα και σοκολατάκια με πορτοκάλι !!!!! ακου τι τρώνε !!!
(εκεινος ούτε που ακουμπάει γλυκό με φρούτα) οπότε τσουπ! μου άναψε ένα λαμπάκι (σαν τον Κύρο ενα πράγμα- τον θυμάσαι τον εφευρέτη Κύρο με τον γλόμπο??) τρέχω που λες, λιώνω σοκολάτα και στολίζω την πίτα μου !!!! πιστεύω ότι του πήγαινε παρα μα πάρα πολύ !!!!!!!!!!!


σημερα την έφαγα στο σεντόνι την Μαριον !!!!! χιχιχιχιχι

φιλια πολλά

Maria B. said...

Marianaki μου !!!!!! να την κάνεις του παιδιού μην το αφήσεις παραπονεμένο !!!!
οχι σαν τον δικό μου τον γιο που όπως έλεγα πιο πάνω δεν τρώει φρουτένια γλυκά. ακους εκει έμαθα και καινουργια λέξε, εσύ το ήξερες ότι λένε ΑΚΥΡΑ ότι δεν τους αρέσει ή ότι πιστεύουν ότι δεν είναι σωστό ???

αχ τι θα μαθουμε ακόμη !!!!!!!!

διαβασα για την Γαλλιδούλα σου!! εμ τι νόμιζες΄? ότι θα κάτσει να σκάσει !!!!!!!!!! χαχαχααχα να τους χαίρεσαι όλους κουκλίτσα μου

καλό απόγευμα.

σήμερα σ'εφαγα στο κοφτό !!!!!

Maria B. said...

gvarvakis, ευχαριστώ συμμαθητά μου για τα καλά σου λόγια και για την επισκεψή σου !!!!

φιλια πολλά απο τον βροχερό Πειραιά !!

Ξανθή said...

Πέρσι σε φιλικό σπίτι στο Βραχάτι έφαγα μια πορτοκαλόπιτα που μοιάζει με τη δικιά σου αλλά είχε κομμάτια πορτοκαλιού από πάνω, μας άρεσε πάρα πολύ, ζητήσαμε τη συνταγή αλλά επειδή ήταν προσφορά άλλου ακόμη δεν κατ φέραμε να την έχουμε στα χέρια μας.
Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι μόνο με το ξύσμα θα έχεις τέτοια αποτέλεσμα!!

Z. said...

Βαριέμαι-εεεεεεεεεεεε!
Τάισε με ένα κομμάτι τόσο λαχταριστό! Πλιιιιιιζ!

*Σου έχει τύχει μετά από διακοπές, έστω και μίνι, να μη θες να κάνεις οτιδήποτε;
Ούτε τη βαλίτσα μου άδειασα.
Θα την αφήσω όπως είναι, σε λίγο θα ξαναφύγω, οπότε κερδίζω και τον κόπο...
Φιλάκια Marie Belle

Phivos Nicolaides said...

Ωραία μου φαίνεται...

kiki said...

Ωραιότατη δείχνει! Άψογα τα τιπς!

Maria Tzirita said...

Πω, πω Μαρία μου..... Πάω ΤΩΡΑ ν'αγοράσω τα υλικά να την φτιάξω απόψε! Δεν κάνω πλάκα, θα σε ενημερώσω για το αποτέλεσμα - τρελαίνομαι για ποστοκάλι, δε μου γλυτώνει! Φιλάκια!

Betty's Cuisine said...

ΤΕΛΕΙΟ !!!!
Δεν έχω να πω τίποτα άλλο...
και το γλυκό και το στόλισμα με σοκολάτα και η ευωδιά του πορτοκαλιού...ΟΛΑ ΤΕΛΕΙΑ !!!

thalassamov said...

μιααααμ μιααααμ μιααααμ
ένα κομμάτι και για μένα,παρακαλώ πολύ!!!
αχ, θα το φτιάξω κάποια στιγμή.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS said...

ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ;ΕΜΕΙΝΕ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ;ΤΕΛΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ.ΤΗΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΩ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ.

ΜΟΥ ΧΑΡΙΣΑΝ ΑΠΟΨΕ ΕΝΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙ ΨΥΧΗΣ.ΕΙΠΑ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΕΡΩ ΣΕ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ.ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΕΛΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙΣ.ΤΟ ΕΧΩ ΒΑΛΕΙ ΔΙΠΛΑ ΔΕΞΙΑ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚ ΜΟΥ.ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ.

Λίνα said...

Έχω μείνει άφωνη. Θα πρέπει να είναι φανταστική. Ή καλύτερα, ΤΕΛΕΙΑ πρέπει να πω. Και με την σοκολάτα από πάνω μιαμ μιαμ. Εγώ που δεν είμαι του γλυκού αυτό ένα κλικ.... μου το έκανε.

Καλό βράδυ.

Maria Tzirita said...

Μαρίαααααα!!!! Την έφτιαξα! Πριν λίγο τη δοκίμασα κιόας κι είναι τέλεια, δε χρειάζεται η σοκολάτα! Άσε που μοσχοβόλησε όλο το σπίτι! Μόνο που την έψησα λιγότερο γιατί μου έγινε πολύ σκούρα από πάνω (μάλλον έχω δυνατό φούρνο) κι επίσης έβαλα το μισό περίπου σιρόπι, μου φάνηκε υπερβολικό να το βάλω όλο. Πάντως άξιζε τον κόπο μου, 9 η ώρα το βράδυ την ξεκίνησα, αλλα είναι μούρλια η άτιμη! Ευχαριστώ για την ιδέα και τη συνταγή!

big mama said...

Φαντάζομαι θα μοσχομυρίζει! Είχα φτιάξει μια φορά από συνταγή της Λιάντας αλλά όπως και ο γιός σου έτσι και τα δικά μου δεν είναι πολύ των φρουτογλυκών. Δεν την ξαναέφτιαξα γιατί το μόνο που δε μου χρειάζεται, είναι να φάω το ταψί μόνη μου!

Maria B. said...

Μαράκι μου Τζιριτάκι μου, μ'εστειλες τελείως!!!! δεν σε πιστεύω ότι παιδεύτηκες μέχρι τέτοια ώρα για να την φτιάξεις !!!!

καλοφάγωτη μικρούλι μου !!!!!

δυστυχως δεν θα προλάβω να έρθω στο Ζάππειο γιατί θα λείπω αλλά πιστεύω να τα πούμε ΛΙΑΝ συντόμως !!!!

φιλια πολλά

SpIrToKoYto said...

τί μου κάνεις Μαράκι μου..??
Εκτός από το να με βγάζεις από τις 8 στα πολυκαταστήματα..(..ξέρεις εσύ..)χθές την είδε ο καλός μου τη πορτοκαλόπιτά σου και σήμερα...μάντεψε...τη θέλειιιι..
Να σαι καλά για τη συνταγή και μόνο που βέπουμε τη φωτο..στη κουζίνα ολοταχώς..

Maria B. said...

Βιβάκο μου !!!!!!!! τι έγινε την έφτιαξε στον καλό μας !!!!!!!!!

χιχιχιχιχι!!! για ενημέρωσε please, που λένε και στην πατρίδα μας !!!!!

kleiw said...

Portokalo-Maria mou!!!thn eftiaksa.
akoma to spiti mosxobola!!!ekana ebala olo to fullo mesa,kai eriksa to miso peripou siropi san thn allh filh mas Maria!!to dokimasa e!!kai oti na sou pw einai ligo!!!aurio tha pathoun oi dikes mou prwta otan thn bgalw thn wra tou kafe!!sun ta kritsinia ths Elenas mas!!kai meta deuteroi erxontai oi Ollandoi!!!autoi kai an pathoun!!!xaxaxa!!!filakia kadoulina mou!!!aurio bradu,prwta O Theos ta nea ths ekromhs!!!

Anonymous said...

vasia b.

Anonymous said...

Φοβερη αυτη η πορτοκαλοπιτα την εχω φτιαξει πολλες φορες και εχουν γλυψει τα δαχτυλα τους ακομα και ατομα που δεν τους αρεσουν καθολου τα γλυκα.Θελω να ρωτησω κατι ομως.Αν στην γεμιση βαλω αντι για ζαχαρη,ζαχαρουχο λετε να απογειωθει ακομα περισσοτερο η γευση της η καλυτερα να μην το προσπαθησω?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...