Tuesday 14 September 2010

Πέρκα ψητή με μουστάρδα

Η πέρκα μ' αρέσει σε όλες της τις εκδοχές, πλακί, στο φούρνο με πατάτες, τηγανητή!
Πρόσφατα την μαγείρεψα με τον παρακάτω τρόπο, που μας άρεσε πολύ, όχι μόνο για την νοστιμιά, αλλά και για τη γρηγοράδα του.

Για να τη φτιάξουμε χρειαζόμαστε:
1 πέρκα φιλέτο
1 λεμόνι
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
1 φλιτζανάκι του καφέ κρασί λευκό
1 κουταλιά της σούπας ξύδι μπαλσάμικο λευκό
πάπρικα γλυκιά (ενδεχομένως και η καυτερή να του πηγαίνει)
ρίγανη
αλάτι με προσοχή
πιπέρια έγχρωμα (κόκκινο, πράσινο, άσπρο και μαύρο)
λίγο λάδι
φέτες ώριμης ντομάτας
Πάμε να την φτιάξουμε:
Αφήνουμε την πέρκα να ξεπαγώσει και την ξεπλένουμε πολύ καλά.
Την βάζουμε σε μία πιατέλα και την περιχύνουμε με το λεμόνι και τη γυρίζουμε 2 - 3 βόλτες ώστε να πάει το λεμόνι παντού.
Σε ένα μικρό μπολάκι ρίχνουμε τη μουστάρδα, το κρασί, το ξύδι, το αλάτι και λίγο λάδι (θα ξαναβάλουμε λίγο ακόμα πριν μπει στο φούρνο).
Τα ανακατεύουμε πολύ καλά και στη συνέχεια τα ρίχνουμε στο ψαράκι μας μέσα στην πιατέλα με το λεμόνι που το έχουμε.
(Σε περίπτωση που δεν σας αρέσουν τα πολύ λεμονάτα φαγητά -καλή ώρα εγώ- μπορείτε πριν το μείγμα της μουστάρδας να στραγγίσετε την πέρκα από το λεμόνι).
Μέσα σε ένα ταψάκι στρώνουμε μία λαδόκολλα και βάζουμε την πέρκα μας.
Από πάνω ρίχνουμε το μουσταρδένιο ζουμάκι, στρώνουμε με φέτες ώριμης ντομάτας και πασπαλίζουμε με πάπρικα, πιπέρια ρίγανη.
Εγώ το έψησα στο φούρνο με αέρα και αντιστάσεις πάνω κάτω λίγο περισσότερο από μισή ώρα, αλλά εξαρτάται από το φούρνο μας και το πάχος του φιλέτου που θα έχουμε.
Το μυστικό είναι να μην αφήσουμε να χάσει το ψάρι τους χυμούς του και να παραμείνει ζουμερό.
Καλή σας όρεξη.
Αμαλία

14 comments:

πουαντερι said...

Ωραιο μου ακουγεται....θα το δοκιμασω!

Asteri (Maria) said...

Ωραίο φαγάκι :)))
Καλημερούδια

mia maria said...

Καλημέρα! Πολύ ωραία ιδέα η μουστάρδα!

erifili said...

Μου αρέσει πολύ η πέρκα, όλα τα ψάρια γενικά, και θα δοκιμάσω και αυτή την εκδοχή.Ευχαριστούμε για την συνταγούλα.

eleni said...

Αμαλίτσα,καλό φθινόπωρο!
Πολύ γευστική η πρότασή σου,η μουστάρδα με λεμόνι δένει με το ψάρι.
Φιλάκια!

Πού θα βρίσκεσαι φέτος;

Maria B. said...

καλώς την Αμαλίτσα !!! καλή σχολική χρονιά !!!

στην πέρκα λέμε ΝΑΙ!!! είναι πολύ νοστιμό ψάρι και εύκολο στο μαγείρεμα !!

φιλια πολλά

Amali said...

πουαντερί, αστέρι big mama και erifili ευχαριστώ πολύ

Ελενάκι μας καλώς ήρθες πάλι στην παρέα, να σας ζήσει ο μικρούλης σας. Φέτος δεν ξέρω που θα είμαι και αν θα είμαι, περιμένω να δω τι θα πει το υπουργειο...

Γειά σου Μαριώ μας!!!! εσύ και ο Λουκιανός λέτε ναι!!!
ευχαριστώ για τις ευχές

πολλά φιλιά

ΕΛΕΝΑ said...

Bρε καλώς την Αμαλίτσα μας!!
Αντε μαζέψου και βάλε καμιά κατσαρόλα, γιατί μας λείψανε οι νοστιμιές σου!!
Καλή σχολική χρονιά Αμαλίτσα, καλή αρχή!

Amali said...

Γειά σου Ελενάκι....

ναι μαζεύτηκα, τα κεφάλια μέσα για διάβασμα λοιπόν και οι κατσαρόλες σε ετοιμότητα!!!!!!!

πολλά πολλά φιλιά

manousina said...

Συνταγούλα με ψαράκι !!!!! Τέλεια τροφή, νόστιμη συνταγή..

Δημιουργία said...

Απο τα αγαπημενα μας ψαρια η περκα διοτι δεν εχει και κοκαλα, αυτο που το βαζεις?

Anonymous said...

πολυ πολυ ωραιο στην οψη και νοστιμο αλλα οντως μη το αφησετε πολυ να ψηθει...καλη ορεξη

giota said...

καλημερα τελεια συνταγη ,σιγουρα θα την μαγηρεψω.φιλια!

Μαρία said...

Δοκιμάστε το το έκανα και ήταν υπέροχο! Πεντανόστημο κ γρήγορο...!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...