Friday 29 October 2010

Ζαχαρόπαστα

Το πρώτο μου ραντεβού με την ζαχαρόπαστα είναι πλέον γεγονός!!!
To φλερτ μας είχε ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό, μέσω πληροφοριών που μελετούσα στο διαδίκτυο.
Κάποια στιγμή που είχα χρόνο πήρα την απόφαση και ιδού το αποτέλεσμα:

Υλικά
500 γρ ζάχαρη άχνη + λίγο ακόμα
4 κουταλιές της σούπας νερό
3 κουταλάκια του γλυκού σκόνη φρουι ζελέ
(αυτή που βλέπετε στην φωτογραφία είναι με γεύση φράουλα. Δίνει εκπληκτικό άρωμα και απαλό ροζ χρώμα)
2 κουταλιές της σούπας γλυκόζη
1 κουταλιά της σούπας βιτάμ
2 βανίλιες
χρώματα ζαχαροπλαστικής
Εκτέλεση
Βάζουμε τα 400 γρ άχνη σε ένα μπολ.
Ζεσταίνουμε το νερό και διαλύουμε μέσα το φρουι ζελέ , την γλυκόζη, το βιτάμ,
την βανίλια και όταν γίνουν όλα ένα μείγμα τα ρίχνουμε στην άχνη .
Ανακατεύουμε στην αρχή όλα τα υλικά μ’ ένα κουτάλι και μετά αρχίζουμε να ζυμώνουμε.
Ίσως χρειαστεί να βάλουμε και την υπόλοιπη άχνη, σταδιακά. Το ζητούμενο είναι να έχουμε μια ζύμη εύπλαστη που να μην κολλάει.
Όταν είναι έτοιμη την κλείνουμε αεροστεγώς σε σακούλα ή τάπερ.
Αν θέλουμε την χρησιμοποιούμε αμέσως. Είναι όμως καλύτερα να την αφήσουμε για μια μέρα να τραβήξει η ζάχαρη, πάντα βέβαια κλεισμένη αεροστεγώς.
Όταν θέλουμε να την χρησιμοποιήσουμε κόβουμε ένα κομμάτι , την χρωματίζουμε αν θέλουμε με 1-2 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής και ξαναζυμώνουμε το κομμάτι που κόψαμε, μέχρι να έχουμε πάλι μια μαλακή ζύμη που να δεν κολλάει.
Σε μια επιφάνεια που έχουμε πασπαλίσει με άχνη βάζουμε την ζύμη.
Την ανοίγουμε με πλαστικό πλάστη [για να μην κολλάει και κάνει γραμμές] σαν φύλλο για πίτα.
Επειδή κολλάει πάρα πολύ έχουμε δίπλα μας την άχνη και πασπαλίζουμε κάθε φορά που χρειάζεται.
Ανοίγουμε σε ότι πάχος θέλουμε και καλύπτουμε τα κέικς, τις τούρτες ή κάνουμε διάφορα σχεδιάκια.
Μπορούμε να τα αποθηκεύσουμε όταν στεγνώσουν για να στολίσουμε μελλοντικά γλυκά.

Όταν έφτιαξα το σοκολατένιο κέικ με μερέντα , έριξα λίγο από το μίγμα σε στρογγυλή μικρή αλουμινένια φόρμα μιας χρήσεως και όταν το ξεφορμάρισα και κρύωσε λίγο το στόλισα με την ζαχαρόπαστα !!
Έφτιαξα έτσι ένα big cupcake με ζαχαρόπαστα!ΤΙPS
Ανάλογα με το χρώμα που έχει το φρουι ζελέ βγαίνει και το χρώμα της ζαχαρόπαστας.
Αν θέλουμε λευκό χρώμα, αντί για φρουι ζελέ, βάζουμε 3 κουταλάκια ζελατίνη σε σκόνη ή 6 φύλλα ζελατίνη και εσανς από το άρωμα που προτιμούμε.
Αν την ζαχαρόπαστα την έχουμε κλείσει πολύ καλά αεροστεγώς, μπορούμε να την κρατήσουμε για πολλές ημέρες εντός η εκτός ψυγείου.
Μέτη

Tuesday 26 October 2010

Κέικ σοκολάτας με μερέντα

Είναι η γνωστή συνταγή του κέικ που βρίσκεται πίσω από κάθε πακέτο φαρίνα, λίγο προσαρμοσμένη στα μέτρα της σοκολατομανίας μας !

Υλικά
1 πακέτο κόκκινη φαρίνα 500 γρ
250 γρ μαργαρίνη (1 βιταμ κεσεδάκι)
440 γρ ζάχαρη (2 ½ κούπες)
1 κουτί εβαπορέ γάλα - αδιάλυτο
4 αβγά
3 βανίλιες
2 κουταλιές σούπας κακάο
200 γρ κουβερτούρα
λίγη μερέντα
λίγη τρούφα
Εκτέλεση
Ολα τα υλικά μας να είναι αρκετή ώρα εκτός ψυγείου.
Λιώνουμε την κουβερτούρα με λίγο από το γάλα της συνταγής σε μπεν μαρι και την αφήνουμε στην άκρη.
Χωρίζουμε τα ασπράδια των αβγών και τα χτυπάμε σε σφιχτή μαρέγκα .
Χτυπάμε το βιτάμ πολύ καλά μέχρι ν’ ασπρίσει. Ρίχνουμε την ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Προσθέτουμε τους κρόκους, το υπόλοιπο γάλα, τις βανίλιες, την φαρίνα, το κακάο, το μείγμα της κουβερτούρας και τέλος σιγά σιγά την μαρέγκα.
Βουτυρώνουμε πολύ καλά 4 μακρόστενες φόρμες αλουμινίου μιας χρήσης ή ότι άλλη φόρμα έχουμε, μοιράζουμε την ζύμη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για 45 λεπτά.
Όταν ψηθούν τα βγάζουμε από τις φόρμες και τα τοποθετούμε σε σχάρα για να κρυώσουν και να μην κρατήσουν υγρασία .
Αφού κρυώσουν εντελώς τα κόβουμε οριζόντια κατά μήκος και περνάμε στο κάτω κομμάτι του κέικ μια ελαφριά στρώση μερέντας.
Τοποθετούμε από πάνω το κομμάτι που κόψαμε και αλείφουμε εξωτερικά με μερέντα όλο το κέικ.
Ρίχνουμε και λίγο τρούφα, που κολλάει πολύ εύκολα επάνω στην μερέντα.
Το αφήνουμε για λίγη ώρα στο ψυγείο και μετά .... Αχ! Τι έγινε μετά!!! Τα μόνα που απόμειναν ήταν ο δίσκος και τα γιασεμιά !!!!
Καλοφάγωτο!
Μέτη

Monday 25 October 2010

Μπισκότα σοκολάτα - πορτοκάλι

Καλή βδομάδα φίλοι μου!
Ελάτε να πιούμε καφεδάκι και να σας κεράσω αφράτα σοκολατένια μπισκοτάκια με άρωμα πορτοκαλιού.
Γίνονται πολύ νόστιμα, αλλά έχουν ένα μειονέκτημα: Δύσκολα σταματάς στο ένα!!!

Για να τα φτιάξουμε χρειαζόμαστε:
370 γρ. αλεύρι μαλακό
1,5 κουταλάκι μπέικιν
125 γρ. βούτυρο φρέσκο
100 γρ. καστανή ζάχαρη
70 ml χυμός πορτοκαλιού
ξύσμα ενός μεγάλου πορτοκαλιού
1 σφηνάκι λικέρ Grand Marnier
Για την επικάλυψη
150 γρ. σοκολάτα γάλακτος
2-3 κουταλάκια βούτυρο (όχι λιωμένο)
Τα φτιάχνουμε:
Χτυπάμε καλά να ενωθούν όλα τα υλικά για τα μπισκότα. Τελευταία βάζουμε το ξύσμα και το αλεύρι.
Η ζύμη είναι ελαστική και μαλακή.
Ανοίγουμε με τον πλάστη φύλλο όχι πολύ λεπτό, και κόβουμε με κουπ πατ μπισκοτάκια.
Τα τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί φούρνου και ψήνουμε στον αέρα, στους 175 βαθμούς, για 10-15 λεπτά.
Δεν χρειάζονται πολύ ώρα, ίσα να ροδίσουν ελαφρά.
Αφού κρυώσουν πολύ καλά τα αλείφουμε με το γλάσο.
Λιώνουμε σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων την σοκολάτα με το βούτυρο και τ’ ανακατεύουμε πολύ καλά.
Αν το μείγμα είναι πολύ σφικτό, προσθέτουμε λίγο βουτυράκι ακόμα.
Βάζουμε ένα κουταλάκι από το γλάσο επικάλυψης πάνω σε κάθε μπισκοτάκι και το απλώνουμε με τη βοήθεια ενός πινέλου.
Πασπαλίζουμε με λίγη τρούφα.
Τοποθετούμε τα μπισκοτάκια σε αντικολλητικό χαρτί ή σε κάποια επιφάνεια και τα αφήνουμε να κρυώσει και να στερεοποιηθεί η σοκολάτα.
Τα φυλάμε στο ψυγείο αν θέλουμε.
TIP:
Συνιστώ, όταν φτιάχνουμε μπισκότα, το αλεύρι να είναι οπωσδήποτε μαλακό και όχι άλλου τύπου, γιατί έτσι τα μπισκοτάκια γίνονται πολύ αφράτα.
Καλή επιτυχία.

Friday 22 October 2010

Τούρτα αμυγδάλου

ή λευκή τούρτα με ΟREO ??Τι κάνεις όταν ο γιος σου και ένας από τους κολλητούς του έχουν επέτειο γνωριμίας με τις κοπέλες τους και σου ζητούν να τους βοηθήσεις για να φτιάξουνε τις τούρτες για το παρτάκι που θα κάνουν μαζί ???
Κατ’ αρχάς θα χαρείς που πήραν αυτήν την πολύ τρυφερή απόφαση να θέλουν να φτιάξουν κάτι για τις κοπέλες τους, κατά δεύτερον όμως, ΔΕΝ πρέπει να τους πιστέψεις, δηλαδή τι εννοώ?
Ότι μάλλον θα τις φτιάξεις alone και εκείνοι απλά θα σε κοιτάνε, όπως έγινε με μας !!!!!!!!!!
Ανασκουμπώνεσαι λοιπόν, ψωνίζεις τα κάτωθι :

Υλικά για μια τούρτα σε βάση 30cm
500 γρ. μπισκότα σαβαγιάρ
400 γρ. ζάχαρη άχνη (κοσκινισμένη)
200 γρ. βούτυρο βιτάμ soft
125 γρ. βούτυρο τύπου Κερκύρας
1 αυγό βιολογικό
2-3 βανίλιες
για το βρέξιμο των σαβαγιάρ:
1 κουτί γάλα εβαπορέ
μισό ποτήρι του κρασιού κονιάκ
2-3 κουταλιές ζάχαρη
1 κούπα νερό
για το στόλισμα της πρώτης τούρτας χρειαστήκαμε:
1 φακελάκι αμύγδαλα φιλέ
ή 200 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα και ψιλοκομμένα
λίγο γλυκό του κουταλιού κεράσι στραγγισμένο καλά από το σιρόπι του
2 γλειφιτζούρια καρδούλες
λίγη ροζ τρούφα
για την δεύτερη μόνο 2 πακέτα μπισκότα OREO

και ξεκινάς :
Εάν χρησιμοποιήσουμε αμύγδαλα, βάζουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς, τα αμύγδαλα με ελάχιστο βούτυρο σ’ ένα ταψάκι, μόλις αρχίζουν να χρυσίζουν, βγάζουμε το ταψάκι, τ’ ανακατεύουμε και τα ξαναβάζουμε στον φούρνο.
Σε λίγα λεπτά τα βγάζουμε και τ’αφήνουμε να κρυώσουν.
Τοποθετούμε το γάλα, το νερό, την ζάχαρη και το κονιάκ σε μια κατσαρολίτσα και τα βάζουμε στην φωτιά να βράσουν.
Μόλις αρχίζει να βράζει το γάλα το αποσύρουμε από την φωτιά και τ’ αφήνουμε κι αυτό στην άκρη.
Ρίχνουμε τα βούτυρα στο μίξερ και τα χτυπάμε μόνα τους σε αρκετά δυνατή ένταση για περίπου ένα τέταρτο.
Προσθέτουμε την μισή άχνη και χτυπάμε για λίγο.
Προσθέτουμε λίγη – λίγη την υπόλοιπη άχνη, μαζί με το αυγό και την βανίλια. Χτυπάμε ακόμη για ένα τέταρτο ή μέχρι που να στέκεται η σαντιγί και να διατηρεί τα σχέδια που δημιουργούνται μέσα στο μίξερ.
Παίρνουμε μια πιατέλα ή ένα δίσκο για τούρτα.
Κόβουμε 4 μακρόστενα φύλλα από χαρτί ψησίματος και τα βάζουμε περιμετρικά για να μην λερωθεί η βάση μας όση ώρα φτιάχνουμε την τούρτα.Βάζουμε επάνω ένα τσέρκι ή το τσέρκι από μια κουμπωτή φόρμα .
Βρέχουμε ένα-ένα τα σαβαγιάρ στο γάλα, τα αναποδογυρίζουμε να πάρουν από παντού το υγρό, δεν πρέπει να μαλακώσουν πολύ και στρώνουμε μια σειρά πάνω από την βάση (αυτήν την δουλειά οφείλω να ομολογήσω ότι την έκανε ο φίλος του γιού μου !!)
Στα κενά που θα δημιουργηθούν ρίχνουμε κομματάκια από σαβαγιάρ.
Στρώνουμε από πάνω λίγη σαντιγί.
Σε αυτήν την φάση μπορούμε να ρίξουμε εάν θέλουμε αμύγδαλα, τριμμένα μπισκότα, κερασάκια, γλυκό του κουταλιού κλπ.Βάζουμε πάνω από την σαντιγί μια στρώση σαβαγιάρ με τον προηγούμενο τρόπο.
Τέλος ρίχνουμε σαντιγί και την στρώνουμε με ένα πλατύ μαχαίρι χωρίς δόντια.
Αφαιρούμε προσεκτικά το τσέρκι με την βοήθεια ενός μαχαιριού που το σέρνουμε καθέτως ανάμεσα στο τσέρκι και την τούρτα ώστε να ξεκολλήσουν τα πλαϊνά. Παίρνουμε λίγη από την σαντιγί και καλύπτουμε γύρω – γύρω την τούρτα.
Τοποθετούμε την βάση με την τούρτα στο ψυγείο και την αφήνουμε μισή ώρα για να σφίξει η κρέμα.
Βάζουμε και την υπόλοιπη σαντιγί στο ψυγείο.

Όταν την βγάλουμε από το ψυγείο αρχίζουμε το στόλισμα.
Στην πρώτη κόλλησα στα πλαϊνά τα καβουρδισμένα αμύγδαλα, έκανα ροζέτες με την παγωμένη σαντιγί και τελείωσα με κεράσι γλυκό κομμένο στα δύο.
Πήρα 2 γλειφιτζούρια, έγραψα τα μονογράμματά τους (έρωτας γάρ!!) με λίγη σαντιγί που έβαλα σε μια οδοντογλυφίδα, έκοψα λίγο την βάση τους και τα έβαλα μέσα στην τούρτα.Στην δεύτερη χωρίσαμε στην μέση μπισκότα ΟREO και τα κολλήσαμε γύρω-γύρω (αυτή είναι και η μόνη δουλειά που έκανε ο γιός μου !!)
Στολίσαμε την επιφάνεια με μερικά ολόκληρα μπισκότα και λίγα τριμμένα, σχεδιάσαμε και εδώ μονογράμματα και έτοιμες οι τούρτες μας !!!!!!!Αφαιρούμε πολύ προσεκτικά το χαρτί ψησίματος που είχαμε βάλει από την αρχή του στησίματος στην βάση και τις βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να τις σερβίρουμε.
Και του χρόνου να είναι καλά να ξαναφτιάξουμε (να ξαναφτιάξω δηλαδή χιχιχι)ΤΙΡS
1/ Εάν δεν έχουμε τσέρκι ή φόρμα, παίρνουμε ένα χαρτόνι το κόβουμε λίγο πιο μεγάλο από το ύψος και το πλάτος που θέλουμε να έχει η τούρτα, το τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο, το ενώνουμε στις δύο άκρες σαν στεφάνι και έτοιμο το τσέρκι μας!
2/ Πρέπει να την φτιάξετε οπωσδήποτε από την προηγούμενη ημέρα για να δέσουν οι κρέμες και τα μπισκότα μεταξύ τους.
Καλή επιτυχία!

Thursday 21 October 2010

Κρέπες με λουκάνικα

Σας αρέσουν οι κρέπες?? Εμάς πολύ!
Με γλυκιά ή αλμυρή γέμιση, τις φτιάχνω τουλάχιστον μια φορά στις 10 μέρες.
Έχω πολλές συνταγές για γλυκές και αλμυρές κρέπες, και θέλω όλες να τις μοιραστώ μαζί σας.
Για σήμερα λοιπόν, θα σας κεράσω πανεύκολες και πεντανόστιμες κρέπες με λουκάνικο.
Ωραιότατες για μπουφέ σαν finger food, αλλά μπορείτε να τις απολαύσετε και σαν κυρίως γεύμα.

Θα χρειαστούμε:
10 κρέπες
10 λουκάνικα Φραγκφούρτης
10 κουταλιές κέτσαπ
10 κουταλιές μουστάρδα
250 γρ. περίπου τριμμένα κίτρινα γλυκά τυριά
250 ml κρέμα γάλακτος.
Πάμε να τις φτιάξουμε:
Ξεκινάμε βράζοντας για 4-5 λεπτά τα λουκάνικα.
Πριν τα βράσουμε, τα τρυπάμε με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία τους.
Έτσι τα λουκάνικα δεν «ανοίγουν» ποτέ στο βράσιμο.
Κατόπιν ετοιμάζουμε τις κρέπες σύμφωνα με τις οδηγίες εδώ.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και έτοιμες κρέπες από το Σ/Μ. Είναι πραγματικά μεγάλη ευκολία, ούτε τηγάνια, ούτε τίποτα (στις συμβουλές της τεμπελιάς πρώτη και καλύτερη είμαι:P)
Αλείφουμε κάθε κρέπα με μια κουταλιά μουστάρδα και μια κουταλιά κέτσαπ.
Πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια της κρέπας με κίτρινα τυριά.
Στην άκρη κάθε κρέπας τοποθετούμε ένα λουκάνικο και την τυλίγουμε σε ρολό.
Τοποθετούμε τις κρέπες σε καλά λαδωμένο ή βουτυρωμένο πυρέξ, την μία δίπλα στην άλλη.
Πάνω απ’ όλες πασπαλίζουμε κίτρινα τυριά, να καλυφθεί όλη η επιφάνεια.
Περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160 βαθμούς, μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να χρυσίσει η επιφάνεια.
Καλύτερα να ψηθούν σε όχι δυνατή φωτιά, ώστε να μην «αρπάξουν» τα τυριά και να λιώσουν όμορφα.
Εάν τις ετοιμάσετε για μπουφέ, μπορείτε αφού κρυώσουν λίγο, να κόψετε την κάθε κρέπα διαγώνια σε 3 κομμάτια.
TIP: Αν ετοιμάσετε μόνοι σας τις κρέπες, μπορείτε να τις έχετε έτοιμες 1-2 μέρες νωρίτερα, φυλαγμένες στο ψυγείο, με αντικολλητικό χαρτί ανάμεσά τους.
Και την ημέρα που θα τις σερβίρετε, να τις γεμίσετε απλά και να τις ψήσετε.
Καλή επιτυχία.

Wednesday 20 October 2010

Μπούτι χοιρινό στην λαδόκολα, με σκόρδο και κεφαλοτύρι

Τις προάλλες με κάλεσε για φαγητό η φίλη μου η Ζουζούνα.
Είχε ετοιμάσει ένα σωρό νοστιμιές, και την σπεσιαλιτέ της: μπούτι χοιρινό γεμιστό, σερβιρισμένο με πατατούλες φούρνου, απλά υπέροχο!!!
Πάμε να σας πω πως το φτιάχνει.

Χρειαζόμαστε
1 κομμάτι μπούτι χοιρινό χωρίς κόκκαλο, γύρω στα 1,5-2 κιλά
250 γρ. κεφαλοτύρι ή όποιο τυρί μας αρέσει σε μπαστουνάκια
3-4 σκελίδες σκόρδο (ή όσες θέλουμε) κομμένες κατά μήκος
λίγο μουστάρδα
αλάτι, πιπέρι
Επίσης:
Λαδόκολλα και σπάγκο
Στην πράξη:
Κόβουμε κατά μήκος το μπούτι χωρίς να το διαχωρίσουμε, το ανοίγουμε στα δύο, και το αλείφουμε με τη μουστάρδα.
Στην συνέχεια το γεμίζουμε με το σκόρδο και το τυρί και το δένουμε προσεκτικά με τον σπάγκο, για να μην ανοίξει και χυθούν έξω τα υλικά.
Αλατοπιπερώνουμε και τυλίγουμε με την λαδόκολλα.
Το ψήνουμε για μια ώρα στους 200 βαθμούς.
Μετά αν θέλουμε να ξεροψηθεί, σχίζουμε την λαδόκολλα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμα μισή ώρα περίπου, αλλιώς συνεχίζουμε το ψήσιμο ως έχει.
Γαρνίρουμε με πατάτες φούρνου ή τηγανιτές.
Στην γέμιση, εκτός από το τυρί και το σκορδάκι, μπορούμε να βάλουμε πιπεριές, καροτάκια, μπέικον ή ότι άλλο μας αρέσει.
Καλή επιτυχία!
Vasia B.

Tuesday 19 October 2010

Κοτόπουλο με άσπρη σάλτσα μανιταριών

Θα σας κάνω το τραπέζι σήμερα με ένα από τα πολύ αγαπημένα μας πιάτα.
Συνήθως το φτιάχνω με στήθος από γαλοπούλα, αλλά μπορείτε να το δοκιμάσετε με κοτόπουλο ή χοιρινό, γίνεται εξ ίσου νόστιμο και τρυφερό.

Τα υλικά μας:
1500 γρ. στήθος από κοτόπουλο ή γαλοπούλα, κομμένο σε κυβάκια
2-3 σκελίδες σκόρδο
200 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φετάκια
1 φλιτζανάκι κρασί
1 φλιτζανάκι νερό
1 κούπα καλαμπόκι (προαιρετικά)
400 ml κρέμα γάλακτος
2 κούπες τριμμένα κίτρινα τυριά
μισό λεμόνι
Και η εκτέλεση:
Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο τα μανιτάρια και το σκόρδο.
Προσθέτουμε τα κομμάτια του κρέατος, αφού πρώτα τα έχουμε σκουπίσει καλά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας, ώστε να μην έχουν πολλά νερά.
Αφήνουμε το κρέας να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το καλαμπόκι αν μας αρέσει, και 1 φλιτζανάκι νερό.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα μας, χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να μαγειρευτεί το φαγητό για μια ώρα περίπου.
Ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα και δυναμώνουμε την φωτιά ώστε να απορροφηθούν όσο το δυνατόν περισσότερο, όσα υγρά υπάρχουν.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τον χυμό από το λεμόνι και τα τριμμένα τυριά, ανακατεύουμε καλά για 2-3 λεπτά και ….καλή μας όρεξη!
Σερβίρουμε με ένα σπυρωτό ρυζάκι.
Καλή επιτυχία!

Monday 18 October 2010

Πορτοκαλένιο γλυκό ψυγείου

Όπως θα έχετε ίσως καταλάβει, με τα γλυκά δεν έχω και την καλύτερη σχέση!
Δεν τα πολύ-τρώω και γι αυτό δεν τα … πολύ-φτιάχνω.
Όμως προχθές που η γειτόνισσά μου, η κυρία Βάσω έβαλε να φτιάξει το πανεύκολο και φοβερό αυτό γλυκάκι, αποφάσισα να γίνω η βοηθός της και η φωτογράφος της. Όνομα δεν ήξερε για το γλυκό και έτσι αποφάσισα να κάνω και τη νονά!!! Απολαύστε λοιπόν το πορτοκαλένιο της!!.
Αφιερωμένο στη Χριστίνα της, που είναι μακριά και δεν μπόρεσε να το γευτεί.

Χρειαζόμαστε:
12 σαβουαγιάρ
2 ποτήρια του νερού χυμό πορτοκάλι
½ ποτήρι του νερού ζάχαρη (εμείς βάλαμε 1)
½ ποτήρι του νερού κορνφλάουρ
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα από το πορτοκάλι
Το φτιάχνουμε:
Σπάμε τα σαβουαγιάρ στα 4.Βάζουμε το 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι και τη ζάχαρη σε μία κατσαρόλα.
Βάζουμε το άλλο σε ένα βαθύ μπολ και αρχίζουμε να προσθέτουμε προσεκτικά το κορνφλάουρ, ανακατεύοντας ταυτόχρονα για να μην μας σβολιάσει.
Αφού διαλυθεί το κορνφλάουρ εντελώς, αφήνουμε τη μπολ στην άκρη και βάζουμε την κατσαρόλα με το πορτοκάλι και τη ζάχαρη στη φωτιά στο δυνατό.
Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Στη συνέχεια ρίχνουμε στην κατσαρόλα το περιεχόμενο του μπολ, ανακατεύοντας με σύρμα γρήγορα για να μην μας κολλήσει.
Όταν πήξει το κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τα σαβουαγιάρ και ανακατεύουμε.
Σε μία φόρμα κέικ στρώνουμε μία διαφανή μεμβράνη, αφήνοντας αρκετό περιθώριο δεξιά και αριστερά, ώστε να μπορούμε να καλύψουμε το γλυκό στο τέλος.
Ρίχνουμε το μείγμα της κατσαρόλας στη φόρμα και το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσει.Κατόπιν, το τυλίγουμε με την υπόλοιπη μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες το λιγότερο.
Τρώγεται κρύο και πολύ ευχάριστα και την επόμενη μέρα -αν μείνει φυσικά-Η δοσολογία είναι για ένα μικρό φορμάκι μια χρήσης του μικρού κέικ, αν θέλετε περισσότερο, απλά πολλαπλασιάστε τις δόσεις.
Πάρτε κουτάλι και απολαύστε..
Καλημέρα και καλή βδομάδα εύχομαι!
Αμαλία

Friday 15 October 2010

Σοκολατένια πτι φουρ

Θυμόσαστε τα πτι φούρ με κεράσι ??
Τώρα έχουμε και την σοκολατένια εκδοχή τους προς μεγάλη ευχαρίστηση των απανταχού σοκολατόπληκτων !!!!!!

Για την σοκολατένια επικάλυψη θα χρειαστούμε:
1,5 πλάκα σοκολάτα κουβερτούρα δηλ. περίπου 180-200γρ.
8 κουταλιές της σούπας γάλα
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο (όπως το παίρνουμε μέσα απ’ το κουτί)
λίγο λικέρ ή 2 κουταλιές της σούπας σιρόπι, από γλυκό του κουταλιού

Τα ζεσταίνουμε όλα μαζί στον φούρνο μικροκυμάτων (για 1-2 λεπτά) ή σε μπεν μαρί.
Όταν αρχίζει να λιώνει η σοκολάτα αποσύρουμε από την φωτιά και ανακατεύουμε καλά για λίγο, μέχρι να δέσουν καλά τα υλικά μεταξύ τους και να γυαλίσει η σοκολάτα.
Ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε καμιά κουταλιά γάλα στην περίπτωση που δεν είναι υγρό το μείγμα μας.

Φτιάξαμε και ψήσαμε τα ταρτάκια σύμφωνα με την συνταγή που είναι εδώ και τα γεμίσαμε με την σοκολάτα που φτιάξαμε.
Μερικά στολίστηκαν με καβουρδισμένο αμύγδαλο φιλέ,μερικά με άσπρη σοκολάτα
και μερικά με ροζ τρούφα που ήταν δώρο από την γλυκιά μας φίλη την ΑθηνάΓια τον σύζυγο που δεν αγαπά ιδιαίτερα την σοκολάτα (!! ...!!) στόλισα μερικά με γλυκό σταφύλι και δεν μπορώ να σας περιγράψω πόσο τα απόλαυσε.!!!Μεταξύ μας και εγώ, σε ένα ταρτάκι, έβαλα γλυκό φράουλα και ακόμα έχω την γεύση του !!
Εσείς βέβαια θα στολίσετε σύμφωνα με τα κέφια σας και τις ...υπογλυκαιμίες σας !!
Επίσης μπορείτε να τα γεμίσετε με γκανάζ, ζεσταίνοντας ίση ποσότητα μαύρης σοκολάτας με κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας καλά μέχρι να ενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους και να γυαλίσει η σοκολάτα.

Εύχομαι αύριο στο 1st GR food blogger Camp να βρεθούμε με αρκετούς από εσάς και να μπορέσουμε επιτέλους να τα πούμε δια ζώσης και όχι μόνο από τις οθόνες μας !!
Φιλιά πολλά πολλά, καλό Σαββατοκύριακο και καλή ξεκούραση !!!

Wednesday 13 October 2010

Σπανάκι με 4 τυριά

Ένα πολύ ιδιαίτερο μεζεδάκι - κανονικό φαγάκι θα το έλεγα εγώ, που έφτιαξα και απολαύσαμε τις προάλλες.
Έστειλα και στο γραφείο του καλού μου, και όλοι περιμένουν πλέον την συνταγή, γιατί - όπως του είπαν (ελπίζω να λένε αλήθεια) – ξετρελάθηκαν!!!
Για να δούμε πως το φτιάχνουμε!

Θα χρειαστούμε:
1 κιλό σπανάκι (έβαλα κατεψυγμένο)
3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα
2 πράσα
μισό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
λίγο φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
2 αυγά
1 φλιτζάνι του νες καφέ κρέμα γάλακτος ή εβαπορέ αδιάλυτο
4 κουταλιές αλεύρι
200 γρ. ανθότυρο
200 γρ. φέτα
200 γρ. γκούντα
150 γρ. ρεγκάτο
Πάμε να το φτιάξουμε:
Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο τα κρεμμυδάκια και τα πράσα κομμένα σε ροδέλες.
Αφού μαλακώσουν λίγο προσθέτουμε το σπανάκι, άνηθο, δυόσμο και τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Αποσύρουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν λίγο.
Στην συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα καλά, την κρέμα γάλακτος και τα τυριά που πρέπει να είναι όλα τριμμένα.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
Τα πασπαλίζουμε με τις 4 κουταλιές αλεύρι και ξανα-ανακατεύουμε.
Αδειάζουμε το μείγμα σε καλά λαδωμένο μεγάλο πυρέξ.
Η – όπως έκανα εγώ -, τα αδειάζουμε σε 2 μακρόστενες φόρμες, μία μεγαλύτερη και μία λίγο πιο μικρή.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, για μισή ώρα.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά προτού το κόψουμε σε κομμάτια και το σερβίρουμε.
Αν χρησιμοποιήσετε μακρόστενες φόρμες, δεν θα το ξεφορμάρετε αναποδογυρίζοντάς το, όπως κάνουμε στα κέικ.
Θα το κόψετε σε φέτες μέσα στην φόρμα.
TIPS:
1)Μην υποτιμάτε το κατεψυγμένο σπανάκι. Διατηρεί πολλά από τα θρεπτικά συστατικά του. Το χρησιμοποιώ πολύ συχνά, ιδιαίτερα όταν δεν υπάρχει στην αγορά.
2)Το σπανάκι δεν το σερβίρουμε ποτέ σε ασημένια ή επάργυρα σκεύη, γιατί τα οξειδώνει.
Καλή επιτυχία!! Να έχετε μιαν όμορφη μέρα!!

Monday 11 October 2010

Μαραθοκεκάκια

Αφράτα και απίστευτα αρωματικά, γίνονται στα γνωστά μαφινοθηκάκια
Είναι τόσο νόστιμα που θα τα λατρέψετε!!!
Για να τα φτιάξουμε θα χρειαστούμε:
1 ολόκληρο ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο, χωρίς τα σκληρά κοτσανάκια
(περίπου 35 γρ. ζυγισμένο «καθαρό»)
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
3 αυγά καλά χτυπημένα
μισή κούπα λάδι (70 γρ.)
1/3 κούπας γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
1 φλιτζανάκι του καφέ ούζο
150 γρ. τυρί φέτα χοντροτριμμένη
170 γρ. αλεύρι φαρίνα (που φουσκώνει μόνο του)
Στην πράξη τώρα.
Σ’ ένα μπωλ ανακατεύουμε όλα τα υλικά και τελευταίο ρίχνουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν.
Λαδώνουμε καλά τις υποδοχές του μαφινοταψιού και μοιράζουμε το μείγμα
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 25-30 λεπτά.
Αφήνουμε περίπου μισή ώρα απ την στιγμή που θα τα βγάλουμε απ’ τον φούρνο να κρυώσουν τα κεκάκια μας και προσεχτικά ξεφορμάρουμε.
Γίνονται 10-12 μυρωδάτα μαραθοκεκάκια.
Ακόμα και κρύα, παραμένουν αφράτα και νόστιμα.
Καλή βδομάδα φίλοι μου!!!

Friday 8 October 2010

Λαχανοντολμάδες

.....με αυγολέμονοή με κρέμα ???Λατρεμένο φαγάκι για όλους στο σπίτι.
Όταν το φτιάχνω όμως πρέπει να έχω πολύ χρόνο γιατί όπως θα δείτε πιο κάτω η ποσότητα που τυλίγω δεν είναι ευκαταφρόνητη !!!!

Υλικά για 70 κομμάτια
2 κιλά κιμά της αρεσκείας σας
8 χούφτες ρύζι καρολίνα parboiled
3-4 κλαράκια άνηθο ψιλοκομμένο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι τριμμένο
2 κουταλιές της σούπας ξύδι
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
6-7 κουταλιές της σούπας λάδι
1 ποτήρι του νερού, νερό
1 μεγάλο λάχανο περίπου 3 κιλά (ζητάμε αφράτο λάχανο για ντολμάδες, να μην είναι σφιχτό δηλαδή το αντίθετο από αυτό που παίρνουμε για σαλάτα)
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε μια λεκανίτσα καλά μ’ ένα κουτάλι, όλα τα ανωτέρω υλικά εκτός από το λάχανο.
Βράζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα αρκετό νερό.
Αφαιρούμε από το λάχανο το σκληρό μέρος, σύμφωνα με τις φωτογραφίες

Μόλις βράσει το νερό βάζουμε μέσα το λάχανο με το άνοιγμα προς τα κάτω.
Σε λίγα λεπτά θα αρχίσουν να μαλακώνουν τα φύλλα.
Με δύο ξύλινες κουτάλες το φέρνουμε τούμπα μέσα στην κατσαρόλα για να μαλακώσουν εξίσου από τις δύο μεριές
Βάζουμε το λάχανο σε μια λεκάνη και μαδάμε ένα ένα τα φύλλα με αρκετή προσοχή για να μην σπάσουν.
Όσο προχωράμε το μάδημα μπορεί να διαπιστώσουμε ότι ορισμένα φύλλα στο βάθος δεν έχουν μαλακώσει τόσο ώστε να μπορούν να διπλωθούν.
Ξαναβάζουμε λοιπόν το λάχανο στο βραστό νερό και επαναλαμβάνουμε από την αρχή την διαδικασία του βρασίματος και για όσες φορές χρειαστεί.
Εγώ το έκανα στο συγκεκριμένο λάχανο 3 φορές.
Κόβουμε το σκληρό κομμάτικαι χωρίζουμε το φύλλο στα δύοπαίρνουμε ένα φυλλαράκι και βάζουμε μια κουταλιά από την γέμιση, λίγο πιο μέσα από την άκρη.
Διπλώνουμε αριστερά – δεξιά και μετά τυλίγουμε. Σύμφωνα με τις φωτογραφίεςΌταν τελειώσουμε το τύλιγμα αλείφουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο και βάζουμε μια στρώση φύλλα από το λάχανο.
Βάζουμε σε σειρές τους ντολμαδες, και τους σκεπάζουμε με λίγα φύλλα από το λάχανο. ρίχνουμε 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, 4 ποτήρια νερό, (εάν χρειαστεί στην πορεία προσθέτουμε κι άλλο νερό).
Βάζουμε ένα πιάτο από την ανάποδη για να μην ανοίξουν οι ντολμάδες και τους βράζουμε για 1 ώρα.
Όταν βράσουν, βγάζουμε προσεκτικά το πιάτο γιατί θα είναι καυτό και γυρίζουμε στο πλάι την κατσαρόλα και με μεγάλη προσοχή παίρνουμε το ζουμί που είναι μέσα για να το χρησιμοποιήσουμε στην κρέμα ή στο αυγολέμονο που θα φτιάξουμε.
Στην συνταγή μας για ντολμάδες με αμπελόφυλλα θα βρείτε οδηγίες και φωτογραφίες για το τύλιγμα, καθώς επίσης για το αυγολέμονο αλλά και για την κρέμαΤΙΡ: απο αυτούς που έφτιαξα κράτησα λίγα κομμάτια τα οποία κατέψυξα για να τα μαγειρέψω άλλη φορά ως εξής:
-Έντυσα ένα δίσκο με μεμβράνη,τοποθέτησα μια σειρά ντολμάδες,κάλυψα ξανά με μεμβράνη, έβαλα άλλη μια σειρά ντολμάδες και ξανά μεμβράνη (επαναλαμβάνουμε όσες φορές χρειαστεί). Όταν τελείωσα, τύλιξα με μεμβράνη τον δίσκο μαζί με τους ντολμάδες , έβαλα ένα χαρτάκι που αναφέρει πόσοι είναι και την ημερομηνία παρασκευής τους και τέλος τύλιξα τον δίσκο μαζί με τους ντολμάδες δυο τρείς φορέςΜπορούμε να τους διατηρήσουμε αρκετό καιρό στην κατάψυξη.
Για να τους μαγειρέψουμε, τους βάζουμε κατ’ ευθείαν από την κατάψυξη στην κατσαρόλα και τους μαγειρεύουμε κατά τον γνωστό τρόπο με την μόνη διαφορά ότι ίσως χρειαστεί να τους βράσουμε λίγο περισσότερο χρόνο.
Καλοφάγωτοι !!!

TIΡ: Εαν η καρδιά απο το λάχανο είναι άβραστη και δεν χρειαζόμαστε άλλα φύλλα, το κρατάμε στην άκρη και φτιάχνουμε την άλλη μέρα λαχανόρυζο ή το κρατάμε για σαλάτα.

Wednesday 6 October 2010

Λεμονοπουτίγκα

Έγινε πολύ αφράτη και μυρωδάτη, αλλά δυστυχώς πολύ …λίγη.
Μόνο οκτώ κομμάτια!!!.
Γι αυτό κι εγώ, όταν την ξανακάνω θα διπλασιάσω την δόση, γιατί πολύ μας άρεσε..
Υλικά για την δόση που έκανα
¾ κούπας βούτυρο
1 κούπα άχνη
4 αυγά
μισή κούπα αλεύρι φαρίνα
μισή κούπα χυμό λεμονιού
ξύσμα από ένα ολόκληρο λεμόνι (μέτριο)
200 ml κρέμα γάλακτος
Η εκτέλεση
Χτύπησα πολύ καλά την ζάχαρη με το βούτυρο και τους κρόκους των αυγών και πρόσθεσα το ξύσμα λεμονιού.
Έριξα το αλεύρι - καλό ανακάτεμα -, και στην συνέχεια πρόσθεσα τον χυμό λεμονιού και την κρέμα γάλακτος,- ξανά καλό ανακάτεμα.
Χτύπησα πολύ καλά τα ασπράδια με ελάχιστο αλάτι σε μαρέγκα και τα ενσωμάτωσα με απαλές κινήσεις στο προηγούμενο μείγμα.
Τα άδειασα σε μικρό ταψάκι (αν έχετε σκεύος πουτίγκας, προτιμήστε το) το οποίο έβαλα σε μεγαλύτερο που περιείχε νερό (μπεν μαρί) και έψησα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για περίπου 35΄, οπότε είχε χρυσίσει και η επιφάνεια της πουτίγκας.
Έβγαλα την πουτίγκα από τον φούρνο, πασπάλισα την επιφάνεια με ζάχαρη άχνη και … καλή μας απόλαυση!
Καλή επιτυχία!

Tuesday 5 October 2010

Πατάτες γιαχνί

Εύκολο, γρήγορο και νόστιμο φαγάκι!

Υλικά για 4 μερίδες
8 μεγαλούτσικες πατάτες
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες αλλά ολόκληρες
1 κουταλιά της σούπας πελτέ
1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1 κλαράκι μαϊντανό ή σέλινο ή άνηθο
(για να μην είναι έντονη η μυρωδιά από τις πατάτες)
Εκτέλεση
Αφού καθαρίσουμε και πλύνουμε τις πατάτες, τις κόβουμε κυδωνάτες.
Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το λάδι, το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Προσθέτουμε τον πελτέ και τον γυρίζουμε 2-3 βόλτες μες το λάδι.
Ρίχνουμε τις πατάτες, το κλαράκι του μυρωδικού, το αλάτι, το πιπέρι και νερό ίσα να σκεπάζονται.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και τις αφήνουμε να βράσουν για κανένα μισάωρο.
Μην βάλετε πολύ νερό στο φαγητό, για να έχετε μια ωραία και δεμένη σάλτσα, ώστε να μπορείτε να κάνετε βουτίτσες με ψωμάκι στο λαδάκι τους !!!!!

Monday 4 October 2010

Μοσχαράκι με αρακά

Ένα πολύ νόστιμο πιάτο, που οι περισσότεροι έχετε δοκιμάσει ή φτιάξει.
Στο πιάτο αυτό προσθέτω πολλά μυρωδικά,κυρίως μπόλικο άνηθο, τα οποία νομίζω κάνουν την διαφορά.
Πάμε να μαγειρέψουμε!!!

Χρειαζόμαστε
1500 γρ. μοσχαράκι κομμένο σε μερίδες
2 μεγάλα κρεμμύδια
2-3 σκελίδες σκόρδο
μισή κούπα κόκκινο κρασί
1 κούπα μαϊντανό
1,5 κουταλάκι δυόσμο
1-2 κουταλιές δεντρολίβανο φρέσκο
1 κουταλιά ρίγανη
5-6 ώριμες ντομάτες ή 1 κουτί ψιλοκομμένα ντοματάκια
1 κουταλάκι πελτέ ντομάτας
700 γρ. αρακά
μισό ματσάκι άνηθο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Σοτάρουμε σε αρκετό ελαιόλαδο τα κρεμμύδια και τα σκόρδα.
Προσθέτουμε το κρέας και το ροδίζουμε από όλες τις πλευρές.
Σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε τον μαϊντανό, δυόσμο, ρίγανη, δεντρολίβανο, τις ντομάτες και τον πελτέ ντομάτας.
Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε και 1 κούπα νερό και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί, χαμηλώνοντας την φωτιά.
Μισή ώρα πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα, προσθέτουμε τον αρακά και τον άνηθο. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νεράκι ακόμη. Επίσης αν μας αρέσει, μπορούμε να προσθέσουμε μαζί με τον αρακά, πατατούλες και καροτάκια.
Καλή επιτυχία και καλή σας εβδομάδα!!!

Friday 1 October 2010

Ρολό φραουλένιο ή σοκολατένιο

Γλυκάκι για όλα τα γούστα!!!
Φυσικά με αυτό το νόστιμο και πανεύκολο παντεσπάνι μπορούμε να κάνουμε όσους συνδυασμούς θέλουμε.

Υλικά για το μεγάλο ταψί του φούρνου
6 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
1,5 κούπα αλεύρι
5 κουταλιές ζεστό νερό
2-3 βανίλιες
λίγο άχνη
για το στόλισμα
γλυκό φράουλα με το σιρόπι του
ή μερέντα και τριμμένα μπισκότα
ή κρέμα σοκολάτας ή σαντιγί
ή μαρμελάδα και καβουρδισμένα αμυγδαλάκια
ή… ή…. ότι τραβάει η φαντασία σας και η όρεξη σας!
Πάμε να δούμε πως φτιάχνουμε αυτό το ........ πανδύσκολο παντεσπάνι !!!
Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους και χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα στο μίξερ.
Ρίχνουμε την ζάχαρη και ξαναχτυπάμε για 5-6 λεπτά.
Προσθέτουμε τους κρόκους και το αλεύρι κοσκινισμένο, τις βανίλιες, το ζεστό νερό και συνεχίζουμε το χτύπημα για πολύ λίγο, ίσα να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί.
Κόβουμε χαρτί ψησίματος στο μέγεθος του ταψιού καλύπτοντας και τα πλαϊνά. Το λαδώνουμε ελαφρά και το τοποθετούμε στο επίσης λαδωμένο ταψί.
Ρίχνουμε την ζύμη φροντίζοντας να έχει το ίδιο μέγεθος παντού για να φουσκώσει ομοιόμορφα στο ψήσιμο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο βαθμούς στην δεύτερη θέση, πάνω κάτω φωτιά, για 18-20 λεπτά
Πρέπει να προσέξουμε να μην το ξεροψήσουμε για να έχει ελαστικότητα στο δίπλωμαΜόλις το βγάλουμε, το αναποδογυρίζουμε σε χαρτί ψησίματος που το έχουμε πασπαλίσει με άχνη. Αυτό το κάνουμε για να μην κολλήσει στο χαρτί.
Αρχίζουμε να τυλίγουμε το παντεσπάνι από την μακριά πλευρά μαζί με το χαρτί.Τέλος το διπλώνουμε σε μια πετσέτα για να μην μας ανοίξει και το αφήνουμε 5-10 λεπτά να κρυώσει.
Το ανοίγουμε προσεκτικά και απλώνουμε στην επιφάνεια την γέμιση που θέλουμε. Εμείς όταν ξετυλίξαμε το παντεσπάνι το κόψαμε στην μέση και στο πρώτο κομμάτι βάλαμε το σιρόπι και φιλοκομμένες φράουλες από το γλυκό του κουταλιού που είχαμε φτιάξει, το ξανατυλίξαμε προσεκτικά, το στολίσαμε από πάνω και voila !!!Στο άλλο κομμάτι, κάναμε μια πολύ ελαφριά επάλειψη με μερέντα και ψιλοκομμένα μπισκότα πτι μπερ, μέσα και έξω.Όπως καταλάβατε αυτή η κόλαση δεν κράτησε πάνω από πέντε λεπτά !!!!!!!!!!!!!!Καλό μήνα, καλή ξεκούραση και καλό Σαββατοκύριακο !!!
Maria B.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...