Tuesday 2 September 2014

Σπετζοφάϊ αλά Ελενα


Έδωσα αυτήν την ονομασία στο σπετζοφάϊ μου, όχι φυσικά επειδή εγώ ανακάλυψα αυτό το υπέροχο φαγάκι, ούτε βέβαια γιατί είμαι μια σούπερ ντούπερ σεφ που απαιτώ ό,τι μαγειρεύω να φέρει το όνομά μου.
Την έδωσα απλά επειδή αυτό είναι ένα σπετζοφάϊ λίγο διαφορετικό από το παραδοσιακό.
Έχει βέβαια τα γνωστά κρεμμύδια, πιπεριές και καλής ποιότητος χωριάτικα λουκάνικα, αλλά επιπλέον αντί για σάλτσα ντομάτας, έχει ένα ολόκληρο μπουκάλι σάλτσα κέτσαπ.
Αποτέλεσμα είναι μια υπέροχη, γλυκιά σαλτσούλα που σπάει την αψάδα από τα λουκάνικα και παίρνει όλο το άρωμα από τις πιπεριές και όλη την γλύκα από τα κρεμμυδάκια.
Όπως καταλάβατε, είναι ένα σπετζοφάϊ τεμπέλικο, που ετοιμάζεται σε ελάχιστο χρόνο, άρα μπορεί περήφανα να φέρει το όνομά μου νομίζω :P
Το σπετζοφάϊ το μαγειρεύω με αυτόν τον τρόπο από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου να πρωτομαγειρεύει, και δεν το έχω αλλάξει όλα αυτά τα χρόνια, γιατί απλούστατα δεν μου …… επιτρέπουν να αλλάξω την συνταγή.
Ο άντρας μου γύρισε όλο το Πήλιο για να βρει σπετζοφάϊ που να του θυμίζει στην γεύση το δικό μου, και οι αδελφές μου και οι φίλες μου από τότε που το δοκίμασαν το μαγειρεύουν ακριβώς με αυτόν τον τρόπο.
Και αφού σας ζάλισα με την πολυλογία μου, πάμε να σας πω πως θα φτιάξουμε σπετζοφάϊ αλά Έλενα σε ελάχιστο χρόνο.

Θα χρειαστούμε:
4 χωριάτικα λουκάνικα
4 μεγάλα κρεμμύδια
4 μεγάλες πράσινες πιπεριές
1 μπουκάλι κέτσαπ
ελαιόλαδο
Τι κάνουμε:
Κόβουμε τα λουκάνικα σε ροδέλες, τα κρεμμύδια σε φετάκια και τις πιπεριές σε μεγαλούτσικα καρέ.
Βάζουμε στην μεγάλη κατσαρόλα μας ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές, να γυαλίσουν και να μαλακώσουν.
Κατόπιν προσθέτουμε τα λουκάνικα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγο ακόμη, να αλλάξουν χρώμα τα λουκάνικα.
Στην συνέχεια προσθέτουμε όλη την κέτσαπ και 1φλιτζανάκι νερό.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί σε σιγανή φωτιά (π.χ στο 4 με ανώτερο το 9) για 20-25 λεπτά περίπου.
Κατά διαστήματα ανακατεύουμε και τσεκάρουμε μήπως χρειάζεται λίγο νεράκι ακόμα.
Σερβίρουμε είτε σκέτο σαν μεζεδάκι, είτε με το συνοδευτικό που προτιμάμε, και φυσικά έχουμε από δίπλα φρέσκο ψωμάκι και κόκκινο κρασάκι.
Καλή επιτυχία!

Για οποιαδήποτε απορία ή διευκρίνηση σχετικά με την συνταγή, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο μέιλ του blog μας syntageskardias@yahoo.com ή στο γκρουπάκι ή την σελίδα μας στο facebook.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...