Thursday 4 December 2014

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα με τζίντζερ και κακάο


Μπισκοτάκια με άρωμα Χριστουγέννων!
Νόστιμα, τραγανά και μοσχοβολιστά!
Η συνταγή είναι αποτέλεσμα πειράματος πάνω στη περσινή μου συνταγή για χριστουγεννιάτικα μπισκοτάκια.
Τα σημερινά μπισκοτάκια έχουν άρωμα αλλά και γεύση καραμέλας γάλακτος, με τζίντζερ και σοκολάτα!
Πως σας φαίνεται; Ενδιαφέρον;
Πάμε λοιπόν να τα φτιάξουμε!

Θα χρειαστούμε:
125γρ. βούτυρο
120 γρ. μαύρη ζάχαρη
1 γεμάτη κουταλιά γλυκόζη
1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο
2 κουταλιές γάλα
2 κουταλιές κακάο σκόνη (άγλυκο)
μισό κουταλάκι τζίντζερ σκόνη
μισό κουταλάκι σόδα
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
μια τσιμπιά αλάτι
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (περίπου)
Για το γλάσο:
1 κούπα ζάχαρη άχνη
1 κουταλιά νερό
Στην πράξη:
Βάζουμε σε ένα κατσαρόλακι το βούτυρο, τη ζάχαρη και τη γλυκόζη και τα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσουν, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα κουτάλι.
Μόλις το μείγμα αρχίσει να δένει, αποσύρουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά.
Αφήνουμε 5 λεπτά να κατέβει λιγάκι η θερμοκρασία. Δεν το αφήνουμε για περισσότερη ώρα, γιατί το μείγμα θα αρχίσει να σφίγγει.
Βάζουμε το μείγμα στο μίξερ και το χτυπάμε καλά.
Χωρίς να σταματήσουμε το μίξερ, προσθέτουμε το αυγό και το γάλα.
Σταματάμε το μίξερ και αδειάζουμε το περιεχόμενο σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα στερεά υλικά (αλεύρι, κακάο κλπ)
Ανακατεύουμε στην αρχή με μια μαρίζ (σπάτουλα) και μετά ζυμώνουμε με το χέρι.
Βάζουμε το μείγμα ανάμεσα σε δυο λαδόκολλες και με τον πλάστη ανοίγουμε φύλλο πάχους 3 χιλιοστών.
Με χριστουγεννιάτικα κουπ πατ, «κόβουμε» μπισκοτάκια σε διάφορα σχήματα.
Τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 175 βαθμούς, για 7-8 λεπτά περίπου.
Αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
Ετοιμάζουμε το γλάσο.
Αναμειγνύουμε την άχνη ζάχαρη και το νερό καλά.
Αν το γλάσο είναι πολύ σφικτό, προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη. Αν είναι πολύ αραιό. προσθέτουμε άχνη ζάχαρη.
Το γλάσο θα πρέπει να στέκεται, αλλά να απλώνεται και εύκολα επάνω από τα μπισκοτάκια.
Αντί για το παραπάνω γλάσο, μπορούμε να τα διακοσμήσουμε με λιωμένη λευκή κουβερτούρα, σοκολάτα γάλακτος, σκούρα κουβερτούρα ή royal icing.
Καλή επιτυχία!!!
Ελένη Κ. (eleniscooking)

16 comments:

- spoonstories- said...

Δεν είναι όνειρο αυτή η γιορτή?Ποια άλλη θα μας έβαζε να κάνουμε τόσο όμορφα πράγματα που τρώγονται? Και εγώ θα φτιάξω φέτος Ελένη μου!Είναι απίθανα!

sun kiriaki said...

αμαααν τι ομορφα που ειναι και αυτα,ομορφα μυρωδατα στολιδια!!!!!!

ΕΛΕΝΑ said...

Φο-βε-ρά!!!!!!!!
Απίθανα μπισκοτάκια Ελενάκι, τόσο γιορτινά, τόσο χαρούμενα και σίγουρα τόσο νόστιμα!
Χαίρεσαι να τα βλέπεις!!!
Πολλά φιλάκια!

Ανθή said...

Πολύ όμορφα τα μπισκοτάκια σου.
Τι είναι το royal icing και που μπορώ να το βρω;
Ευχαριστώ.

Ειρήνη Νικολάου said...

Καλησπέρα. Έψαχνα τη συνταγή!!! '

DIMI said...

Τέλεια τά μπισκοτάκια σου Ελένη μου!!Ακρως γιορτινά καί σίγουρα πεντανόστιμα!!!Καλό βράδυ!!Φιλάκια!

evonita said...

μιαμ μιαμ είναι πολύ τέλεια!!

Ερμιόνη said...

Τα μπισκοτάκια με τζίντζερ είναι απαραίτητα νομίζω για τις γιορτές.
Έχω συνδυάσει τόσο το άρωμα όσο και τη γεύση τους με τη γιορτινή περίοδο!
Μου αρέσει πολύ που βλέπω και κακάο!
Τα 'χουμε ξαναπεί αυτά! Οτιδήποτε σοκολατένιο είναι πάντα καλοδεχούμενο!
Φιλιά

Unknown said...

Μύρισε Χριστούγεννα! Φοβερά μπισκοτάκια, ό,τι πρέπει για το κέρασμα του Άη Βασίλη...!

Angela said...

delizioso!!!

mia xara said...

Απίθανα τα μπισκοτάκια σου Ελένη μου, όμορφα στολίδια στο γιορτινό τραπέζι!! Καλημέρα σ' όλα τα κορίτσια και καλό Σ/Κ, ΧΟΧΟ

Mary said...

Ελενίτσα, Ελενάκι μας, έκανες πάλι το θαύμα σου, πολύ ωραία!!!

Σε φιλώ!

Ειρήνη Ε. said...

Φοβερά τα μπισκοτάκια σου, Ελένη μου! Και όχι μόνο για φάγωμα! Είναι πολύ ωραία ιδέα για στολίδια στο Χριστουγεννιάτικό δένδρο μας. Οι μικρομανούλες μπορούν να τα φτιάξουν μαζί με τα παιδάκια τους! Μπράβο! Πολύ ωραία ιδέα!
Καλή εβδομάδα.

Maria B. said...

Oνειρεμένα !!!!!!!!!!!!!!!!! υπέροχα !!! μπραβο Λενάκι μας !!!!! καλές γιορτές να έχουμε !!!!!

σε φιλώ πολύ πολύ

Lizelotte said...
This comment has been removed by the author.
Lizelotte said...

Καλημερα! Επειδη ειμαι αρκετα αρχαρια, ο φουρνος να προθερμανθει για ποση ωρα και σε ποσους βαθμους? Επισης, επειδη δεν εχω ξαναδουλεψει με γλασο, ποιος ειναι ο πιο χρηστικος τροπος να διακοσμησω τα μπισκοτα? Ευχαριστω :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...