Thursday 31 July 2014

Αναποδογυριστή τάρτα με κρεμμύδια


Νόστιμη και εύκολη, αλμυρή ταρτούλα, σας έχουμε σήμερα.
Τα κρεμμύδια σοτάρονται και αποκτούν μια ωραία γλυκύτητα, τα μανιτάρια νοστιμίζουν από την παρουσία της πάπρικας, του δυόσμου και του κύμινου. Μια στρώση τριμμένου τυριού cheddar, συμπληρώνει άψογα το γευστικό σύνολο.
Και τέλος, το φύλλο σφολιάτας τοποθετείται από επάνω και όχι από κάτω! Ροδοψήνεται και γίνεται τραγανό. Παραμένει τραγανό και όταν το σερβίρουμε, έχοντας αναποδογυρίσει την τάρτα σε ωραία πιατέλα.
Η συνταγή αυτή, μπορεί να παρουσιαστεί σαν κύριο φαγητό μαζί με μια πράσινη σαλάτα. Σαν μεζεδάκι, μαζί με κρασί ή μπύρα. Ακόμα και σαν ορεκτικό σε έναν μπουφέ.
Πάμε να δούμε πως θα την φτιάξουμε!

Τα υλικά μας:
1 μακρόστενο φύλλο σφολιάτας
800 γρ. ξερά κρεμμύδια
500 γρ. μανιτάρια
150 γρ. τυρί τσένταρ
70 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο
30 ml. ελαιόλαδο (2 κουταλιές)
15 γρ. καστανή ζάχαρη
1 κουταλιά ξύδι βαλσαμικό
1 κουταλάκι ξερή ρίγανη
μισό κουταλάκι ξερό δυόσμο
1/4 κουταλάκι πάπρικα γλυκιά
1/4 κουταλάκι τριμμένο κύμινο
1 κουταλιά μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι και πιπέρι
Στην πράξη:
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε φέτες.
Με μια καθαρή πετσέτα, σκουπίζουμε τα μανιτάρια. Δεν τα πλένουμε γιατί απορροφούν υγρά, τα οποία μετά βγάζουν στο φαγητό μας. Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες.
Σε μεγάλο και βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και την μαργαρίνη με βούτυρο να ζεσταθούν καλά, σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε μέσα τις φέτες των κρεμμυδιών. Σοτάρουμε 2-3 λεπτά και προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη. Σοτάρουμε για ακόμα 2-3 λεπτά.

Προσθέτουμε τις φέτες των μανιταριών. Αφήνουμε να σοταριστούν και αυτές, ως να απορροφηθούν τα υγρά τους.
Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, το βαλσαμικό ξύδι, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό αλάτι και πιπέρι.

Μόλις δούμε ότι τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια έχουν μαλακώσει, κατεβάζουμε το τηγάνι από την φωτιά. Αφήνουμε στην άκρη, να πέσει η θερμοκρασία τους.
Τρίβουμε το τυρί τσένταρ και το αφήνουμε στην άκρη.
Βουτυρώνουμε καλά ένα πυρέξ, διαστάσεων 25εκ. Χ 35εκ. Απλώνουμε την γέμιση κρεμμυδιών-μανιταριών, στον πυθμένα του ταψιού. Φροντίζουμε να έχουν το ίδιο πάχος παντού. Από πάνω σκορπάμε το τριμμένο τυρί.

Απλώνουμε την σφολιάτα, επάνω από την γέμιση. Φροντίζουμε να φθάνει μέχρι τις άκρες και την γυρίζουμε λίγο προς κάτω.
Τρυπάμε την σφολιάτα σε πολλές μεριές, με ένα πιρούνι φαγητού. Αυτό θα βοηθήσει την ζύμη να φουσκώσει παντού το ίδιο. Επίσης οι υδρατμοί της γέμισης που θα δημιουργηθούν κατά την διάρκεια του ψησίματος, θα μπορούν θα διαφύγουν από τις τρυπούλες που δημιουργήσαμε στην σφολιάτα.

Βάζουμε το πυρέξ σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190 βαθμούς Κελσίου. Ψήνουμε για 20 - 25 λεπτά περίπου ανάλογα με τον φούρνο μας, ή ως να ροδίσει η σφολιάτα.
Βγάζουμε το πυρέξ από τον φούρνο και το αφήνουμε στην άκρη για 5 λεπτά. Κατόπιν με ένα μαχαίρι, ξεχωρίζουμε τις άκρες της τάρτας, από τα τοιχώματα του ταψιού.
Τοποθετούμε μια μεγάλη, μακρόστενη πιατέλα επάνω από την τάρτα. Κρατώντας το πυρέξ και την πιατέλα μαζί, αναποδογυρίζουμε την τάρτα. Καλύτερα να τα πιάσουμε με δύο πετσέτες, γιατί το πυρέξ θα είναι ακόμα ζεστό.
Εγώ αναποδογύρισα την τάρτα μου σε μεγάλο ξύλο κοπής, αφού πρώτα το κάλυψα με αντικολλητικό χαρτί.
Κόβουμε σε μερίδες ή μικρά κομματάκια, αναλόγως πως πρόκειται να προσφέρουμε την τάρτα μας. Σερβίρουμε αμέσως.
Προτιμάμε να την καταναλώσουμε ζεστή. Αν μείνει και κρυώσει, θα πρέπει να την ζεστάνουμε ξανά.
Αντί για το τυρί τσένταρ, μπορούμε να προσθέσουμε τριμμένη γραβιέρα.
Καλή μας όρεξη!
Ειρήνη Ε.

Tuesday 29 July 2014

Μιλφέιγ ατομικά


Για τα γενέθλια του καλού μου, θα σας κεράσω ένα από τα αγαπημένα του γλυκάκια!
Μίνι μιλφέιγ, σε ατομικά κομμάτια που σερβίρονται όμορφα!!
Με υπέροχη σπιτική κρεμ πατισερί, τραγανή σφολιάτα και αφράτη σαντιγί.
Ένα γλυκάκι ιδιαίτερα αγαπητό σε όλους, μικρούς και μεγάλους!

Υλικά για 16 τεμάχια:
1 φύλλο σφολιάτας
Για την κρέμα:
600 ml φρέσκο γάλα
200 ml κρέμα γάλακτος
2 κρόκοι αυγών
200 γρ. ζάχαρη
2 βανίλιες
65 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
55 γρ. βούτυρο τύπου Κερκύρας ή αγελαδινό
Για το γαρνίρισμα:
350 ml κρέμα γάλακτος
4-5 κουταλιές ζάχαρη άχνη (αν θέλετε βάλτε περισσότερη ή λιγότερη)
Για την διακόσμηση:
τρίμματα από ψημένα φύλλα σφολιάτας
ζάχαρη άχνη
Τι κάνουμε:
Με ένα μαχαίρι κόβουμε την σφολιάτα σε 16 τετράγωνα.
Σε ένα μεγάλο ταψί στρώνουμε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και το λαδώνουμε ελαφρά. Τοποθετούμε πάνω σ’ αυτό τα τετράγωνα σφολιάτας. Αν δεν χωράνε όλα στο ίδιο ταψί, τα μοιράζουμε στα 2, δηλαδή οχτώ και οχτώ, και τα ψήνουμε χωριστά σε 2 δόσεις.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 180 βαθμούς, μέχρι τα κομμάτια σφολιάτας να ροδίσουν . Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Όταν κρυώσουν τελείως, τα χωρίζουμε οριζόντια στη μέση με ένα μαχαίρι.
Τα τρίμματα που θα προκύψουν καθώς τα χωρίζουμε, δεν τα πετάμε. Τα φυλάμε για την διακόσμηση στο τέλος.
Ετοιμάζουμε τη κρέμα για την γέμιση.
Ζεσταίνουμε καλά σε ένα κατσαρολάκι το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη, τις βανίλιες και τους κρόκους αυγών, ανακατεύοντας συνεχώς.
Σε μια άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε το αλεύρι με το βούτυρο, τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει το βούτυρο και ενωθεί με το αλεύρι. Αφήνουμε 1 λεπτό ακόμη συνεχίζοντας το ανακάτεμα, μέχρι να πάρει ελαφρώς χρώμα το αλεύρι.
Στη συνέχεια αδειάζουμε όλο το μείγμα με το ζεστό γάλα μέσα στη κατσαρόλα με το αλεύρι και δουλεύουμε ζωηρά και γρήγορα με ένα σύρμα για μη μας σβολιάσει η κρέμα.
Σκεπάζουμε την κρέμα με μια διαφανή μεμβράνη κουζίνας για να μη πιάσει κρούστα και την αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
Γεμίζουμε ανά δύο τα φύλλα σφολιάτας με την κρέμα, είτε χρησιμοποιώντας σακούλα κορνέ είτε με ένα κουτάλι, απλώνοντάς την μόνο στο κάτω φύλλο του κάθε ψημένου κομματιού.
Ετοιμάζουμε μια σφικτή σαντιγί χτυπώντας με μίξερ χειρός καλά σε ένα μπολ την κρέμα γάλακτος με την άχνη.
Γαρνίρουμε με τη σαντιγί τα ατομικά μιλφέιγ, και πασπαλίζουμε με τα τρίμματα σφολιάτας που φυλάξαμε, και ζάχαρη άχνη.
Καλή επιτυχία!!!
Ελένη Κ. (eleniscooking)

Monday 28 July 2014

Πένες ριγκάτε με πέστο goji


Η συνταγή αυτή ήταν μια από τις συμμετοχές μου στον διαγωνισμό των Fridays “Living Well”.
Ένα κλασσικό πιάτο της Ιταλικής κουζίνας πειραγμένο ως προς τα τυριά για να δοθεί ελληνικός τόνος στη δομή του, αλλά και ως προς τα φύλλα για να ενισχυθεί με όλες τις ευεργετικές ιδιότητες του φυτού goji.
Η ιδιαιτερότητα σε αυτό το πιάτο, είναι η σάλτσα πέστο που έφτιαξα με φύλλα goji.
Εάν θελήσετε να την ετοιμάσετε και δεν βρείτε στην αγορά φύλλα goji, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου και θα φροντίσω να σας προμηθεύσω.
Πάμε να μαγειρέψουμε!
Οι ποσότητες των υλικών αφορούν μία μερίδα εστιατορίου, σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού. Για περισσότερες μερίδες, αυξήστε ανάλογα τις ποσότητες.

Χρειαζόμαστε:
1 μερίδα εστιατορίου ζυμαρικά πέννες
7-10 (ανάλογα με το μέγεθος) ντοματίνια τύπου βελανίδι
2 κουταλιές σάλτσα πέστο goji
3-4 φύλλα goji
Για την σάλτσα πέστο:
25 γρ. φύλλα goji
10 γρ. κουκουνάρι
μισή σκελίδα σκόρδο
20 γρ. πεκορίνο Αμφιλοχίας
10 γρ. κεφαλοτύρι Κεφαλλονιάς
100 ml ελαιόλαδο
Στην πράξη:
Ετοιμάζουμε την σάλτσα πέστο.
Έχουμε φροντίσει να βάλουμε τα μαχαίρια από το μούλτι για μια περίπου ώρα στην κατάψυξη, προτού χτυπήσουμε στο μούλτι τα υλικά.
Πλένουμε και στεγνώνουμε πολύ καλά τα φύλλα του goji
Λιώνουμε το σκόρδο και τρίβουμε το τυρί.
Βάζουμε όλα τα υλικά μέσα στο μούλτι ή στο μπλέντερ και τα χτυπάμε για 3 με 4 λεπτά. Η σάλτσα μας είναι έτοιμη.
Βάζουμε σε ένα μπολ τα βρασμένα ζυμαρικά και προσθέτουμε τα ντοματίνια και την σάλτσα πέστο.
Ανακατεύουμε με προσοχή, ώστε το πέστο να απλωθεί ομοιόμορφα και να καλύψει όλα τα ζυμαρικά.
Σερβίρουμε διακοσμώντας το πιάτο με 3 φύλλα goji και ένα βλαστάρι.
Καλή επιτυχία!!
Αμαλία

Saturday 26 July 2014

Μους, ζελέ και κρέμες

Και αφού σας δροσίσαμε την περασμένη εβδομάδα με τα γλυκά ψυγείου μας, συνεχίζουμε με δροσερά ζελέ, μους και κρέμες.
Ιδανικά για τις ζεστές καλοκαιρινές μέρες που διανύουμε.

Ζελέ φράουλα γιαούρτι

Κερασοζελέ

Ζελέ με φρούτα

Ζελέ σοκολάτα- μπανάνα

Ζελέ σοκολάτα –γιαούρτι

Ζελέ καπουτσίνο

Γλυκό με ζελέ και γιαούρτι

Μους γιαούρτι -βύσσινο

Μους γιαούρτι-μόκα-σοκολάτα

Μους καρύδα- κακάο

Μους χαλβά

Μους σοκολάτα -κάστανο

Μους πεπόνι

Μους δίχρωμη

Trifle με φράουλες

Κρέμα σοκολάτας

Κρέμα μήλου

Κρεμ καραμελέ

Τα σχόλια είναι κλειστά, αν έχετε κάποια απορία, παρακαλούμε διατυπώστε την στην αντίστοιχη συνταγή, και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε!
Να έχετε ένα όμορφο Σαββατοκύριακο!!

Friday 25 July 2014

Πικάντικο γιουβετσάκι


Πικάντικο το σημερινό μας γιουβετσάκι!
Ο καλός μου το λάτρεψε, παρότι δεν πολυτρώει τα ζυμαρικά. Του αρέσουν όμως τα πικάντικα φαγητά. Έτσι προσθέτοντας όλα τα ωραία μπαχαρικά στο φαγάκι μας, καθώς και λιαστές ντομάτες, έγινε από τα αγαπημένα του!
Είναι εύκολο στην παρασκευή του και όχι ιδιαίτερα καυτερό. Αν μας αρέσουν όμως τα καυτερά, θα αυξήσουμε την ποσότητα του μπούκοβου πάντα με προσοχή όμως.
Μπορούμε να το μαγειρέψουμε στην κατσαρόλα εξ ολοκλήρου, αλλά εγώ προτιμώ να το βάζω στο φούρνο. Γίνεται πιο σπυρωτό και ακόμα πιο νόστιμο!
Πάμε να το φτιάξουμε!

Τα υλικά μας:
1 γεμάτο φλιτζάνι χονδρό κριθαράκι
250 γρ. συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδου
4 μεγάλες λιαστές ντομάτες
1 φρέσκο κύβο λαχανικών ή βοδινό
150 γρ. τυρί φέτα ή κίτρινο τυρί κομμένο σε κύβους ή φέτες
μισό κουταλάκι ρίγανη
1/8 κουταλάκι κουρκουμά
1/8 κουταλάκι κύμινο
1/8 κουταλάκι μπούκοβο
ελάχιστη κανέλα τριμμένη
1 πρέζα ζάχαρη
αλάτι 
μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
Τι κάνουμε:
Ανάβουμε τον φούρνο μας στους 200 βαθμούς Κελσίου.
Καθαρίζουμε το ξερό κρεμμύδι και το ψιλοκόβουμε. Το ίδιο κάνουμε και με το φρέσκο κρεμμυδάκι, κόβοντας και τα τρυφερά πράσινα φύλλα του.
Καθαρίζουμε το σκόρδο και το κόβουμε στα δύο και κόβουμε τις λιαστές ντομάτες σε μεγάλα κομμάτια.
Σε κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και τα δύο κομμάτια του σκόρδου. Μόλις γυαλίσουν τα κρεμμύδια, προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά για να σοταριστούν μαζί και να βγάλουν τα αρώματά τους.
Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, τον κύβο λαχανικών ή βοδινού, μια πρέζα ζάχαρη και τόσο νερό όσο χρειάζεται να ψηθεί το κριθαράκι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Δοκιμάζουμε αν θέλει και άλλο αλάτι γιατί ο κύβος περιέχει συνήθως αρκετό.
Αφού πάρουν βράση, αδειάζουμε όλο το περιεχόμενο της κατσαρόλας στο ταψάκι που θα ψήσουμε το φαγητό μας.
Βάζουμε το ταψάκι στον προθερμασμένο φούρνο. Μόλις δούμε ότι αρχίζει και πάλι να βράζει μέσα στον φούρνο, ρίχνουμε και το κριθαράκι στο ταψάκι. Αφήνουμε το φαγητό μας να ψηθεί, ανακατεύοντας που και που με ξύλινη κουτάλα για να μην κολλήσει.
Προσέχουμε μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε και άλλο νερό.
Όταν δούμε ότι το κριθαράκι έχει μαλακώσει, προσθέτουμε και τα κομμάτια λιαστής ντομάτας. Δεν βάζουμε παραπάνω ποσότητα λιαστής ντομάτας, γιατί έχει έντονη γεύση.
Συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να δέσει η σάλτσα του φαγητού.
Βγάζουμε το φαγητό από τον φούρνο.
Βάζουμε τα κομμάτια του τυριού μέσα στο γιουβετσάκι, καλύπτοντάς τα με το κριθαράκι.
Αφήνουμε το φαγητό μας για 5 λεπτά στην άκρη και κατόπιν σερβίρουμε.
Καλή μας όρεξη!!
Ειρήνη Ε.

Wednesday 23 July 2014

Τούρτα φράουλα - σοκολάτα


Σαν σήμερα, πριν από 6 χρόνια, ήρθε στη ζωή μας το κοριτσάκι μας.
Ήταν, είναι και θα είναι η ομορφότερη και σημαντικότερη στιγμή της ζωής μου, όπως και κάθε γυναίκας που γίνεται μάνα πιστεύω.
Εύχομαι να είναι πάντα γερή, να τη χαιρόμαστε και να την καμαρώνουμε.
Για την μονάκριβη κορούλα μου, ετοίμασα μια τούρτα λόγω της ημέρας!!
Σοκολάτα και φράουλα μου ζήτησε, οι αγαπημένες της γεύσεις, ήταν δυνατόν να της χαλάσω χατίρι??
Χρόνια σου πολλά Ναταλάκι μου !!!

Τα υλικά μας:
Για το παντεσπάνι (3 δίσκους 18-20 εκ. διαμ.):
6 αυγά
1 κούπα τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2/3 κούπας τσαγιού κακάο σκόνη
1 κοφτό κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1,5 κούπα τσαγιού ζάχαρη
2 βανίλιες
Για την κρέμα φράουλα:
1 φακελάκι κρέμα στιγμής με γεύση φράουλα και το ανάλογο γάλα
Για την κρέμα σοκολάτα:
1 φακελάκι κρέμα στιγμής με γεύση σοκολάτα και το ανάλογο γάλα
Για το σιρόπι:
1 2/3 κούπας τσαγιού νερό
1 ¼ κούπας τσαγιού ζάχαρη
1 κουταλάκι κακάο σκόνη
2 κουταλιές σιρόπι φράουλας (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και από γλυκό του κουταλιού φράουλα)
Για την σοκολατένια σαντιγί
1 φακελάκι σκόνη για σαντιγί κακάο και το ανάλογο γάλα
Για την ροζ σαντιγί
1 φακελάκι σκόνη για σαντιγί βανίλια και το ανάλογο γάλα
λίγες σταγόνες από κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
εσάνς φράουλας (προαιρετικά)
κονφετί
Τι κάνουμε:
Ετοιμάζουμε το παντεσπάνι.
Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά , τη ζάχαρη, τις βανίλιες και χτυπάμε με μίξερ χειρός μέχρι να φουσκώσει και πήξει το μείγμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν και το κακάο . Χτυπάμε για λίγο ακόμη με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα.
Τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε τρία στρογγυλά σκεύη 18 ή 20 εκ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα στους 165 βαθμούς, για 10 λεπτά περίπου.
Μόλις ψηθούν, βγάζουμε τα παντεσπάνια από τον φούρνο, τα αναποδογυρίζουμε προσεκτικά, αφαιρούμε τα χαρτιά, τα τοποθετούμε σε μια σχάρα και τα σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα για να μην μας στεγνώσουν.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι όλα μαζί τα υλικά να βράσουν για 2-3 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει καλά.
Ετοιμάζουμε τις κρέμες που θα γεμίσουμε τη τούρτα μας χωριστά, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στις συσκευασίες.
Με τον ίδιο τρόπο ετοιμάζουμε και τα δύο είδη σαντιγί που θα διακοσμήσουμε τη τούρτα μας.
Όσον αφορά την ροζ σαντιγί, θα προσθέσουμε στο τέλος το χρώμα και την εσάνς.
Το χρώμα θα το προσθέσουμε σταγόνα σταγόνα, ώστε να πάρουμε όσο το δυνατόν πιο όμοιο χρωματικό αποτέλεσμα με την φραουλένια κρέμα.
Εγώ χρησιμοποίησα και για τις 2 κρέμες (φράουλα και σοκολάτα) αλλά και για τις 2 σαντιγί ( κακάο και βανίλια) τις συσκευασίες της Γιώτης.
Συναρμολόγηση.
Τοποθετούμε σε μία πιατέλα ένα δίσκο παντεσπάνι, το βρέχουμε με το 1/3 από το σιρόπι και απλώνουμε με μια σπάτουλα όλη τη κρέμα της σοκολάτας.
Σκεπάζουμε με τον δεύτερο δίσκο παντεσπάνι, βρέχουμε με το ανάλογο σιρόπι και έπειτα με μια σπάτουλα απλώνουμε όλη την κρέμα φράουλας. 
Στη συνέχεια σκεπάζουμε με το τρίτο και τελευταίο δίσκο παντεσπάνι και τον βρέχουμε με το υπόλοιπο σιρόπι.
Γεμίζουμε δυο σακούλες κορνέ με σαντιγί, στη μια βάζουμε την σοκολατένια και στην άλλη την ροζ. Χρησιμοποιούμε αστερωτές μύτες για τις ροζέτες .
Διακοσμούμε εναλλάξ με ροζέτες την τούρτα, δημιουργώντας σχέδια της αρεσκείας μας, μέχρι να καλύψουμε ολόκληρη την τούρτα (περίμετρο και επιφάνεια).
Στολίζουμε με κονφετί.
Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ώρες.
Καλή επιτυχία!!!
Ελένη Κ.(eleniscooking)

Monday 21 July 2014

Παγωτό σάντουιτς με μπανάνα


Αυτά τα λαχταριστά σαντουιτσάκια που βλέπετε, έχουν μόνο 2 υλικά!!!!!
Ναι, ναι!!! Μόνο 2 υλικά, μπανάνα και κουάκερ!
Χωρίς ζάχαρη και χωρίς λιπαρά!!!
Ιδανικά για εσάς που προσέχετε την διατροφή σας και αγαπάτε το κουάκερ!!
Έχοντας μεγάλη λατρεία στο κουάκερ, ψάχνοντας μια μέρα για συνταγές με κουάκερ, έπεσα πάνω σε αυτήν εδώ. Την δοκίμασα, μου άρεσε πολύ και την δεύτερη φορά που την έφτιαξα τη βιντεοσκόπησα κιόλας.
Υγιεινή, απλή, οικονομική και χωρίς κόπο. Ότι πρέπει για τις ζεστές μέρες που διανύουμε!

Υλικά για 2 σαντουιτσάκια:
Για τα μπισκότα:
1 φλιτζάνι τσαγιού νιφάδες βρώμης (κουάκερ)
1 ώριμη μπανάνα
Για τη γέμιση:
1 ώριμη μπανάνα
Τι κάνουμε:
Πρώτα ετοιμάζουμε τη γέμιση.
Ξεφλουδίζουμε την μπανάνα και τη κόβουμε σε φετούλες. Τοποθετούμε τις φετούλες σε ένα μπολάκι και το βάζουμε στη κατάψυξη για 2 ώρες, ώστε οι μπανάνες να παγώσουν πάρα πολύ καλά.
Κατόπιν ετοιμάζουμε τη ζύμη για τα μπισκότα μας.
Αδειάζουμε το κουάκερ στο μούλτι και δουλεύουμε για λίγο, δε θέλουμε να γίνει σκόνη.
Ξεφλουδίζουμε τη μπανάνα, την κόβουμε σε κομμάτια και την προσθέτουμε στο μούλτι με το κουάκερ. Δουλεύουμε λίγο και έπειτα ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι ή με τα χέρια μας μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά μεταξύ τους.
Χωρίζουμε την ζύμη σε 4 μπαλίτσες και τις τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, σε κάποια απόσταση μεταξύ τους. Τις πιέζουμε ελαφρά στην επιφάνεια, να απλωθούν και να γίνουν λεπτές, προσπαθώντας όσο μπορούμε να τους δώσουμε κυκλικό σχήμα.
Η ζύμη κολλάει αρκετά στα χέρια, έτσι πρέπει να είναι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 185 βαθμούς, για 14 λεπτά περίπου. Αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
Τα μπισκότα αυτά έχουν ιδιαίτερη υφή και γεύση, δεν έχουν καμία σχέση με τα συνηθισμένα μπισκότα.
Βγάζουμε τις μπανάνες από τη κατάψυξη, τις βάζουμε στο μούλτι και τις χτυπάμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να γίνουν κρέμα. Αν δούμε ότι η κρέμα δεν είναι αρκετά σφιχτή, την τοποθετούμε στην κατάψυξη για 30 λεπτά ακόμη.
Μοιράζουμε την παγωμένη κρέμα σε δύο μέρη και την τοποθετούμε πάνω σε 2 μπισκοτάκια.
Καλύπτουμε με τα άλλα δύο μπισκοτάκια και έτοιμα τα λαχταριστά σαντουιτσάκια μας.
Επειδή το παγωτό μπανάνα λιώνει γρήγορα, καλό θα είναι να καταναλώσουμε το σαντουιτσάκι μας μόλις το ετοιμάσουμε.
Καλή επιτυχία, καλή σας εβδομάδα!!!
Ελένη Κ. (eleniscooking) 

Δείτε και το σχετικό βιντεάκι που ετοίμασα, ελπίζω να σας αρέσει!!

Saturday 19 July 2014

Γλυκά ψυγείου


Είναι δροσερά, δεν χρειάζονται ψήσιμο, ετοιμάζονται εύκολα και τα απολαμβάνουμε με ευχαρίστηση τις ζεστές καλοκαιρινές μέρες που αποζητάμε κάποιο δροσερό επιδόρπιο!
Γλυκά ψυγείου για όλα τα γούστα!
Εμείς συγκεντρώσαμε όλες τις μέχρι τώρα συνταγές μας και σας τις παρουσιάζουμε σε μια ανάρτηση, για να τις ξαναθυμηθούμε αλλά και για να σας δροσίσουμε!

Γλυκό ψυγείου με ζελέ και ροδάκινα

Γλυκό ψυγείου με ζελέ ανανά

Γλυκάκι νες καφέ

Γλυκό ψυγείου ασπρόμαυρο

Γλυκό ψυγείου με βύσσινα

Γλυκό ψυγείου με λεμόνι και καρύδα

Γλυκό ψυγείου πορτοκαλένιο

Γλυκό ψυγείου με φρυγανιές

Τερίν λεμονιού με ρούμι

Τερίν φράουλας

Τερίν λευκής σοκολάτας με cranberries

Πανακότα

Πανακότα καπουτσίνο

Πανακότα σοκολάτας

Πανακότα με nutella και baileys

Τα σχόλια είναι κλειστά, αν έχετε κάποια απορία, παρακαλούμε διατυπώστε την στην αντίστοιχη συνταγή, και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε!
Να έχετε ένα όμορφο, δροσερό Σαββατοκύριακο!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...