Friday 24 July 2015

Μπιφτέκια γεμιστά με κίτρινο τυρί


Μπιφτεκάκια νόστιμα, καλοψημένα, γεμισμένα με κίτρινο τυρί που λιώνει στο εσωτερικό τους και τα κάνει απολαυστικά!
Φαγάκι εύκολο, γρήγορο, που θα ικανοποιήσει όλη την οικογένεια!
Πάμε να μαγειρέψουμε!

Υλικά για 6 μπιφτέκια:
Για τα Μπιφτέκια:
500 γρ. κιμά ανάμεικτο (μοσχαρίσιο και χοιρινό)
2 φέτες ψωμί (την ψίχα μόνο)
6-7 κλωναράκια μαϊντανού (τα φύλλα)
μισό κουταλάκι αποξηραμένο θυμάρι
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδου
1 ασπράδι αυγού
αλάτι-πιπέρι
Για την γέμιση:
6 κομμάτια κίτρινο τυρί, σε μέγεθος σπιρτόκουτου
Επιπλέον:
6 λεπτές ροδέλες ντομάτας
6 κουταλάκια τριμμένο κίτρινο τυρί
Τι κάνουμε:
Μουλιάζουμε την ψίχα ψωμιού σε γάλα και την στύβουμε καλά.
Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τρίβουμε το κρεμμύδι στον τρίφτη.
Πολτοποιούμε στην πρέσα την σκελίδα του σκόρδου.
Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια και ζυμώνουμε πολύ καλά για 10 λεπτά.
Χωρίζουμε το μείγμα του κιμά σε έξι μέρη και πλάθουμε 6 μπάλες.
Παίρνουμε μια μπάλα κιμά στο χέρι μας και κάνουμε στο κέντρο της ένα μεγάλο βαθούλωμα.
Τοποθετούμε στο βαθούλωμα ένα κομμάτι τυρί, κλείνουμε το τυρί μέσα στον κιμά και ξαναπλάθουμε σε στρογγυλό μπιφτέκι, προσπαθώντας το τυρί να μένει στο κέντρο.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για τα υπόλοιπα 5 μπιφτέκια.
Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε ένα ταψάκι και αραδιάζουμε εκεί τα μπιφτέκια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 180 βαθμούς, για 30-40 λεπτά περίπου.
Αφού ψηθούν, τοποθετούμε τις ροδέλες ντομάτας πάνω στα μπιφτέκια, πασπαλίζουμε με το τυρί και τα ξαναβάζουμε στον φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί και να μαλακώσει η ντομάτα.
Σερβίρουμε με σαλάτα εποχής, πατάτες τηγανιτές ή ότι άλλο προτιμάμε.
Καλή επιτυχία!
Ελένη Κ.(eleniscooking)

Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...