Wednesday 15 July 2015

Ψάρια με ταμπάσκο στον φούρνο


Τα ψάρια είναι απαραίτητα στην διατροφή μιας οικογένειας για τα τόσα καλά συστατικά τους.
Πρόσφατα βρέθηκα με τρία τέσσερα μεγαλούτσικα ψάρια στο ψυγείο μου και αποφάσισα να τα μαγειρέψω στον φούρνο, όπως θα σας δείξω σήμερα.
Δεν τα έψησα ολόκληρα, αλλά κομμένα σε μεγάλα κομμάτια.
Έβαλα φρέσκια ντοματούλα, αλλά και ταμπάσκο που έκανε την γεύση τους λίγο πιο πικάντικη και ξεχωριστή.
Πάμε να τα μαγειρέψουμε!


Θα χρειαστούμε:
1 κιλό ως 1 1/4 μεγαλούτσικα ψάρια
3 μέτριες πατάτες
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 μεγάλη ντομάτα
3 μικρά φύλλα δάφνης
15 σταγόνες ταμπάσκο
μισό ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
φρέσκια ή ξερή ρίγανη
ελαιόλαδο
αλάτι
Στην πράξη:
Τα ψάρια που θα χρησιμοποιήσουμε για το φαγητό μας, πρέπει να είναι μεγαλούτσικα για να μπορούν να κοπούν σε μεγάλα κομμάτια. Μπορεί να είναι τσιπούρες, σαργοί, συναγριδούλα, μεγάλοι σπάροι, γλώσσες, μεγάλα λυθρίνια κλπ. Αν μάλιστα είναι μια ανάμεικτη ποικιλία με κάποια από αυτά, ακόμα καλύτερα.
Καθαρίζουμε τα ψάρια και τα πλένουμε πολύ καλά . Τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πατάτες και το κρεμμύδι. Τα κόβουμε σε κομμάτια δύο εκατοστών. Δεν τα κόβουμε μεγαλύτερα γιατί θα ψηθούν μαζί με τα κομμάτια των ψαριών. Τα ψάρια δεν χρειάζονται πολύ χρόνο ψησίματος και δεν θέλουμε τα λαχανικά μας άψητα.
Καθαρίζουμε την ντομάτα από τις φλούδες και από όσους περισσότερους σπόρους μπορούμε. Την τρίβουμε στον χονδρό τρίφτη.
Σε μεγάλο πυρέξ ή σε μέτριο ταψί βάζουμε τα κομμένα λαχανικά. Ανάμεσά τους τοποθετούμε τα κομμάτια των ψαριών.
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα σκόρδα στα δύο. Τα βάζουμε και αυτά ανάμεσα στα λαχανικά και τα ψάρια μας.

Πασπαλίζουμε με ρίγανη και αλατίζουμε το φαγητό μας. Περιχύνουμε με το κρασί.
Σκορπίζουμε από πάνω την τριμμένη ντομάτα και ραντίζουμε με ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε και ένα φλιτζάνι νερό.
Βάζουμε το πυρέξ ή το ταψί στον φούρνο που έχουμε ήδη προθερμάνει στους 200 βαθμούς Κελσίου. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε ως να μαλακώσουν τα λαχανικά και να ψηθούν τα ψαράκια μας.
Το φαγητό θα μείνει με την σαλτσούλα του.
Κατά την διάρκεια του ψησίματος ελέγχουμε αν χρειάζεται να προσθέσουμε και άλλο νερό.
Τρία τέσσερα λεπτά πριν βγάλουμε τα ψάρια από τον φούρνο, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο για να πάρουν λίγο χρώμα.
Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε περισσότερα λαχανικά.
Σερβίρουμε τα ψαράκια μας ζεστά και καλή μας όρεξη!
Ειρήνη Ε.

Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...