Friday 11 September 2015

Μαρμελάδα ντομάτα


Με τα καλοκαιρινά πομοντόρια, που ακόμα τα βρίσκουμε στην αγορά, φτιάχνουμε μια πολύ ξεχωριστή, κατακόκκινη μαρμελάδα!
Και αν αναρωτιέστε αν η μαρμελάδα μυρίζει ντομάτα, θα σας απαντήσω «ούτε κατά διάνοια» !!!!
Αντίθετα μοσχοβολάει κανέλα, γαρίφαλο και βανίλια!
Πλούσια γεύση, μοναδικά αρώματα, μια μαρμελάδα πραγματικά μοναδική!
Πάμε να την φτιάξουμε!

Τα υλικά μας:
1300 γρ. ντομάτες πομοντόρια
650 γρ. ζάχαρη
150 ml νερό
μισό ξυνόμηλο
2 ξύλα κανέλας
μισό κουταλάκι τριμμένο γαρίφαλο
2 βανίλιες άρωμα
χυμό μισού λεμονιού
Στην πράξη:
Πλένουμε καλά τις ντομάτες, και με ένα κοφτερό μαχαιράκι κάνουμε έναν μικρό σταυρό στο άκρο απέναντι από το κοτσάνι.
Τις βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό που να τις σκεπάζει και τις βράζουμε για 3-4 λεπτά.
Κατόπιν τις ρίχνουμε σε λεκανίτσα στην οποία έχουμε βάλει πολύ παγωμένο νερό.
Έτσι οι ντομάτες ξεφλουδίζονται πανεύκολα.
Τις κόβουμε στην μέση και τις βάζουμε σε σουρωτό να στραγγίσουν.
Τις πιέζουμε ελαφρά, να αφαιρέσουμε όσα σπόρια μπορούμε.
Γενικά τα πομοντόρια δεν έχουν πολλά σπόρια, γι αυτό και τα προτιμούμε για την μαρμελάδα μας.
Καθαρίζουμε το μήλο και το βάζουμε μαζί με τις ντομάτες στο μπλέντερ, ώστε να πάρουμε έναν πολτό.
Βάζουμε σε κατσαρόλα τον πολτό αυτό μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά, να βράσουν.
Από την ώρα που θα αρχίσει ο βρασμός, υπολογίζουμε 25-30 λεπτά, ως να δούμε ότι η μαρμελάδα έχει πήξει όσο θέλουμε.
Το βράσιμο θα γίνει σε μέτρια θερμοκρασία (π.χ με ανώτερο το 9, βράζουμε στο 7)
Θα πρέπει να ανακατεύουμε κατά διαστήματα και ειδικά τα 5 τελευταία λεπτά θέλει πιο συχνό ανακάτεμα.
Κατόπιν βάζουμε την μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα, τα οποία και φυλάμε στο ψυγείο μας για αρκετό καιρό.
Καλή επιτυχία!

Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...