Saturday 3 October 2015

Τούρτα με γέμιση orange curd


Μια δροσερή και αφράτη τούρτα, που κλείνει μέσα της όλο το άρωμα και την γεύση του πορτοκαλιού!!
Γεμισμένη με μια λαχταριστή κρέμα orange curd, που κάνει την κάθε κουταλιά σκέτη απόλαυση!
Η must πινελιά …… το καβουρντισμένο αμυγδαλάκι που απογειώνει την γεύση της!
Το μόνο της ελάττωμα …….. δεν σταματάμε με τίποτα στο ένα κομμάτι!
Πάμε να την φτιάξουμε!

Τα υλικά μας:
Για το παντεσπάνι:
4 αυγά
1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
2 βανίλιες
1 κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού
1 γεμάτο κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
Για την κρέμα orange curd:
3 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
100 γρ. βούτυρο
250 ml φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκάλι
100 γρ. ζάχαρη
2 κουταλιές κορν φλάουερ
1 κουταλάκι ξύσμα πορτοκάλι
Επιπλέον
1 φάκελο σαντιγί Garni (σκόνη) και το αντίστοιχο γάλα
φρεσκοστυμμένο χυμό 2 πορτοκαλιών (για να βρέξουμε το παντεσπάνι)
αμυγδαλάκι φιλέ καβουρντισμένο
Στην πράξη:
Ετοιμάζουμε το παντεσπάνι.
Σε ένα μπολ χτυπάμε πολύ καλά με μίξερ χειρός τα αυγά, την ζάχαρη, τις βανίλιες και το ξύσμα, ως να φουσκώσει και να πήξει το μείγμα.
Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1 λεπτό ακόμη, σε χαμηλή ταχύτητα.
Τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε ένα στρογγυλό σκεύος διαμ. 20-22εκ.
Αδειάζουμε εκεί το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 180 βαθμούς, για 18-20 λεπτά περίπου.
Κατόπιν αφαιρούμε προσεκτικά το χαρτί και σκεπάζουμε το παντεσπάνι με μια καθαρή πετσέτα, για να μην στεγνώσει.
Όταν κρυώσει, το κόβουμε με ένα μαχαίρι σε δυο δίσκους.
Ετοιμάζουμε την orange curd.
Διαλύουμε το κορν φλάουερ στο χυμό πορτοκαλιού.
Το βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι μαζί με τα αυγά, το βούτυρο, την ζάχαρη, και το ξύσμα και τα βράζουμε όλα μαζί σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα, ως να πήξει η κρέμα.
Ετοιμάζουμε τη σαντιγί σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας.
Συναρμολόγηση.
Τοποθετούμε σε μία πιατέλα ένα δίσκο παντεσπάνι και τον βρέχουμε με τον μισό χυμό πορτοκαλιού.
Απλώνουμε στην επιφάνεια όλη την κρέμα, αφού έχει κρυώσει τελείως.
Πάνω στην κρέμα τοποθετούμε τον δεύτερο δίσκο παντεσπάνι και τον βρέχουμε με τον υπόλοιπο χυμό πορτοκαλιού.
Γαρνίρουμε με την σαντιγί.
Πασπαλίζουμε την τούρτα με το καβουρντισμένο μυγδαλάκι.
Την τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες πριν σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία, καλό σας Σαββατοκύριακο!
Ελένη Κ. (eleniscooking)
Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...