Saturday 7 November 2015

Τούρτα βανίλιας-ανανά


Όμορφο Σαββατοκύριακο σας εύχομαι και σας γλυκαίνω με μια από τις πιο αγαπημένες μας τούρτες!
Τούρτα βανίλιας με κομματάκια ανανά που της προσθέτουν απίστευτη γεύση!
Εύκολη, νόστιμη, δροσιστική!
Πάμε να την φτιάξουμε και παρέα!

Θα χρειαστούμε:
Για το παντεσπάνι:
4 αυγά
1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
Για την κρέμα:
2 φακελάκια κρέμα στιγμής βανίλια
750 ml φρέσκο γάλα
Για την σαντιγί:
2 φακελάκια σαντιγί σκόνη
400ml φρέσκο γάλα
Επιπλέον:
1 μικρή κονσέρβα ανανά
λίγα αμύγδαλα καβουρντισμένα και αλεσμένα για διακόσμηση
Τι κάνουμε:
Χτυπάμε καλά τα αυγά, την ζάχαρη και τις βανίλιες, μέχρι να φουσκώσει και πήξει το μείγμα.
Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν και συνεχίζουμε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα για 1 λεπτό ακόμη.
Τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε ένα στρογγυλό ταψάκι 22 ή 24 εκ. και αδειάζουμε εκεί το μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 180 βαθμούς, για 18-20 λεπτά περίπου.
Βγάζουμε το παντεσπάνι από τον φούρνο και το σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα για να μην στεγνώσει.
Όταν κρυώσει, το κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι σε 2 δίσκους.
Ετοιμάζουμε την σαντιγί σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας. Κρατάμε ενάμιση φλιτζάνι τσαγιού από το μείγμα για να το προσθέσουμε στη κρέμα βανίλιας, την οποία θα ετοιμάσουμε στην συνέχεια.
Βάζουμε την σκόνη βανίλιας σε ένα μπολ, προσθέτουμε το γάλα και χτυπάμε με το μίξερ.
Μόλις είναι έτοιμη προσθέτουμε το ενάμιση φλιτζάνι σαντιγί και ανακατεύουμε καλά.
Στραγγίζουμε την κονσέρβα ανανά πολύ καλά και κρατάμε το σιρόπι, θα μας χρειαστεί για να βρέξουμε το παντεσπάνι. 
Κόβουμε τις φέτες του ανανά σε μικρότερα κομμάτια.
Συναρμολόγηση.
Τοποθετούμε σε μία πιατέλα τον ένα δίσκο παντεσπάνι και τον ραντίζουμε με το μισό περίπου σιρόπι από τη κομπόστα ανανά.
Απλώνουμε στην επιφάνεια όλη την κρέμα βανίλιας, στρώνοντας την ομοιόμορφα
Από πάνω απλώνουμε τα μισά κομματάκια ανανά.
Καλύπτουμε με τον δεύτερο δίσκο παντεσπάνι, και τον ραντίζουμε με το υπόλοιπο σιρόπι της κομπόστας.
Από πάνω απλώνουμε την σαντιγί, φροντίζοντας να καλύψουμε όλη την τούρτα. Αν θέλουμε κρατάμε μια μικρή ποσότητα, για να την χρησιμοποιήσουμε για να κάνουμε ροζέτες, για την διακόσμηση.
Στολίζουμε την επιφάνεια με τα υπόλοιπα κομμάτια ανανά, και πασπαλίζουμε με την καβουρντισμένη αμυγδαλόψιχα.
Καλή επιτυχία, καλό σας Σαββατοκύριακο!
Ελένη Κ. (eleniscooking)

Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...