Wednesday 30 September 2015

Κοτόπουλο λεμονοσκορδάτο


Σήμερα δεν έχουμε πολύ χρόνο στην διάθεσή μας, γι αυτό ετοιμάζουμε φαγάκι πολύ ελαφρύ, που ετοιμάζεται γρήγορα και εύκολα.
Λεμονάτο κοτοπουλάκι, με μπόλικο σκορδάκι που το νοστιμίζει πολύ!
Το συνοδεύουμε με ρυζάκι ή με πατατούλες βραστές, και απολαμβάνουμε φαγάκι σπέσιαλ!
Εγώ συνήθως το φτιάχνω με στήθος κοτόπουλο φιλέτο, αλλά αν δεν το προτιμάτε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο μέρος του κοτόπουλου θέλετε ή ακόμα και ολόκληρο κοτόπουλο τεμαχισμένο, προσαρμόζοντας ανάλογα τις ποσότητες των υπόλοιπων υλικών.
Πάμε να μαγειρέψουμε!

Monday 28 September 2015

Τάρτα με μανιτάρια και μπέικον


Μια ιδιαίτερα πλούσια και νόστιμη τάρτα.
Τυριά, μανιτάρια, πιπεριές, μπέικον και φρέσκια μοτσαρέλα να λιώνει πάνω απ’ όλα, συνθέτουν ένα εξαιρετικά γευστικό αποτέλεσμα.
Πάμε να φτιάξουμε και παρέα αυτήν την υπέροχη τάρτα που η γεύση της δεν θα σας απογοητεύσει καθόλου!

Saturday 26 September 2015

Η γαριδομακαρονάδα της Ερασμίας


Η συνταγή σήμερα μας έρχεται από την πολύ πολύ αγαπημένη φιλενάδα μας, την Μαιρούλα την Αιώνια Γυναίκα!!
Αξίζει να επισκεφτείτε το πραγματικά υπέροχο blog της, η γραφή της θα σας συναρπάσει!!
Η Μαιρούλα μοιράζεται μαζί μας την συνταγή της γαριδομακαρονάδας της Ερασμίας, μιας γυναίκας που γεννήθηκε κι έζησε στην Αίγυπτο, τρελαίνοντας πολύ κόσμο με τις μαγειρικές της ικανότητες.
Ένα πεντανόστιμο φαγητό που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα.
Γαριδομακαρονάδα πολύχρωμη, με γεύση εκρηκτική, που τρώγεται ευχάριστα, ακόμα κι αν δεν ξαναζεσταθεί.
Δεν έχει απολύτως καμία σχέση με το κλασσικό πιάτο που ξέρουμε.
Οι γαρίδες ψήνονται και βράζουν στην πηχτή σάλτσα με τα λαχανικά, ενώ τα μακαρόνια μελώνουν απαλά, χωρίς να λασπώσουν.
Πάμε να μας πει η Μαίρη πως θα την ετοιμάσουμε!

Thursday 24 September 2015

Τηγανίτες με κουάκερ


Σήμερα ανεβάζουμε την ενέργεια και την διάθεσή μας, με ένα πρωινό πλούσιο, νόστιμο, θρεπτικό!
Απολαυστικές τηγανίτες με κουάκερ (εγώ τις λέω κουακερόπιτες)!
Νόστιμες, ανάλαφρες, ιδανικές για όσους προσέχουν την διατροφή τους!
Και αν θέλουμε, μπορούμε να τις συνοδεύσουμε με τα αγαπημένα μας φρούτα, για πιο πλούσιο και σπέσιαλ πρωινό!
Πάμε να τις ετοιμάσουμε!

Wednesday 23 September 2015

Γλυκό κουταλιού μελιτζανάκι


Τα γλυκά κουταλιού είναι ένας έξυπνος τρόπος συντήρησης φρούτων και κάποιων λαχανικών, του καλοκαιριού κυρίως. Έτσι μπορούμε να απολαμβάνουμε την γεύση, το άρωμα και τα καλά τους συστατικά τις κρύες ημέρες του χειμώνα που δεν υπάρχει μεγάλη ποικιλία φρούτων, αλλά και όλο τον χρόνο.
Θεωρούνται από τα πιο υγιεινά γλυκά, καθώς διατηρούν ένα μέρος από τις βιταμίνες και τα άλλα θρεπτικά συστατικά που έχουν ως φρέσκα, καθώς και φυτικές ίνες.
Σήμερα θα σας δώσω την δική μου συνταγή για γλυκό μελιτζανάκι, όπου αντί του κλασσικού καβουρδισμένου αμύγδαλου, έχω χρησιμοποιήσει φιστίκι Αιγίνης.
Και μάλιστα θα σας δώσω δύο εκδοχές. Η μία με το μελιτζανάκι όπως είναι, χωρίς να αφαιρέσουμε την φλούδα του και η άλλη χωρίς την φλούδα.
Οι αναλογίες των υλικών παραμένουν οι ίδιες και στις δυο εκδοχές.
Η παρασκευή του γλυκού έχει την διαδικασία της, αλλά πιστέψτε με, αξίζει τον κόπο!!
Όσοι-ες θέλετε να το φτιάξετε σπεύσατε, γιατί το διάστημα που το βρίσκουμε φρέσκο στην αγορά είναι πολύ μικρό και θα πρέπει να περιμένετε ως.....του χρόνου!

Monday 21 September 2015

Ψωμάκια γεμιστά με φέτα


Τα σχολεία έχουν ήδη ξεκινήσει, και μαζί ξεκίνησε και το καθημερινό βασανάκι.
Τι θα δώσουμε στα παιδάκια μας για κολατσιό στο σχολείο??
Οι περισσότερες μανούλες προτιμούν να δώσουν στο βλαστάρι τους κάτι όσο το δυνατόν πιο υγιεινό, κάτι σπιτικό, κάτι που δεν θα είναι αμφιβόλου ποιότητας, και πολύ καλά κάνουν.
Στο blog μας θα βρείτε ένα σωρό ιδέες για νόστιμα και υγιεινά σνακ, που ετοιμάζονται εύκολα και χωρίς κόπο, και που θα ενθουσιάσουν τα πιτσιρίκια.

Για σήμερα σας προτείνω ένα κολατσιό ιδανικό για το σχολείο, αλλά και για μας.
Τυροψωμάκια γεμιστά με φέτα.
Τι το ιδιαίτερο έχουν??
Μοιάζουν πιο πολύ με τυροπιτούλες, παρά με ψωμάκια.
Είναι πεντανόστιμα, αφράτα, λαχταριστά!
Τα φτιάχνω με την αγαπημένη μου ζύμη με γιαούρτι, με την οποία φτιάχνω λογής λογής ατομικές πιτούλες, πιτάκια, κουλούρια, ψωμάκια και η οποία δεν με έχει απογοητεύσει ποτέ!
Πάμε να τα φτιάξουμε και παρέα!

Saturday 19 September 2015

Σαβαγιάρ με καρύδα


Όταν δοκίμασα το γλυκάκι αυτό για πρώτη φορά, δεν περίμενα πως θα είναι τόσο νόστιμο!
Tην μεγαλύτερη εντύπωση μου έκαναν τα σαβαγιάρ, που ήταν απίστευτα αφράτα.
Λίγα και απλά υλικά, όπως θα διαπιστώσετε και εντυπωσιακά εύκολη η διαδικασία παρασκευής.
Και το αποτέλεσμα??? Ένα πεντανόστιμο κέρασμα, για να γλυκάνουμε τους αγαπημένους μας!
Την συνταγή μου έδωσε η φίλη μου η Τασούλα, και την ευχαριστώ πολύ!

Friday 18 September 2015

Πέρκα με σπανάκι και γλιστρίδα


Η πέρκα είναι από τα αγαπημένα μας ψάρια.
Συνήθως την αγοράζω φιλέτο, υπάρχει φρέσκο και κατεψυγμένο. Έχει κρουστό "κρέας" που βοηθά στο ψήσιμο και το σερβίρισμα της. Καθώς τα κοκαλάκια είναι ελάχιστα, την κάνει ιδανική για πολλές συνταγές.
Σήμερα θα σας δείξουμε ένα νόστιμο συνδυασμό μαγειρέματος με σπανάκι και την σε όλους γνωστή και ταπεινή γλιστρίδα.
Η γλιστρίδα φυτρώνει από μόνη της σχεδόν παντού και την βρίσκουμε από την Άνοιξη ως και το Φθινόπωρο. Αυτό που δεν γνωρίζουμε οι περισσότεροι ίσως, είναι ότι η γλιστρίδα είναι πλούσια σε Ω-3 λιπαρά που συνήθως βρίσκουμε στα ψάρια. Επίσης βιταμίνες του συμπλέγματος Β, αρκετή βιταμίνη C, φυτικές ίνες και πολλά μέταλλα. (οι πληροφορίες είναι από το ιντερνετ)
Η διατροφική αξία των ψαριών και του σπανακιού, λίγο πολύ μας είναι γνωστή.
Έχουμε λοιπόν εδώ στην σημερινή μας συνταγή, έναν συνδυασμό υλικών που εκτός από την νοστιμιά τους, μας προσφέρουν άφθονα πολύτιμα στοιχεία θρέψης.
Και εν τέλει αυτό είναι το ζητούμενο.
Πάμε να μαγειρέψουμε!

Wednesday 16 September 2015

Παξιμάδια με αλεύρι ζέα


Υπέροχα υγιεινά παξιμαδάκια που σίγουρα θα τα λατρέψετε!!!
Όταν τα δοκίμασα, ξετρελάθηκα.
Η φιλεναδίτσα μου η Νίκη έκανε πάλι το θαύμα της !!!!
Το καλό με αυτά τα παξιμάδια είναι ότι μπορούν να φαγωθούν χωρίς βρέξιμο, είναι απλά όσο σκληρά χρειάζεται.
Τα απολαμβάνουμε με οτιδήποτε μεζεδάκι μας αρέσει αλλά ακόμα και σκέτα, με λαδάκι, ριγανίτσα και με λίγο τυράκι !!!
Πάμε να δούμε τι χρειαζόμαστε!

Monday 14 September 2015

Μαρμελάδα πεπόνι


Μια μαρμελάδα που κλείνει μέσα της το καλοκαιράκι!
Και που μπορούμε να την φτιάξουμε σήμερα και να την απολαύσουμε τις κρύες χειμωνιάτικες μέρες, και που απολαμβάνοντάς την θα μας έρχονται στο μυαλό όμορφες καλοκαιρινές θύμησες!
Αρωματισμένη με τζίντζερ και βανίλια, με βελούδινη υφή και λαχταριστή γεύση, είναι μια μαρμελάδα που σας συστήνω ανεπιφύλακτα.
Διαλέξτε ένα μυρωδάτο πεπονάκι, κατά προτίμηση αργείτικο, και πάμε να την φτιάξουμε!

Saturday 12 September 2015

Γλυκό ψυγείου με τραγανή βάση λευκής σοκολάτας


Πανεύκολο γλυκάκι ψυγείου, το οποίο γίνεται ανάρπαστο κάθε φορά που το φτιάχνω!
Στα συν του, η ιδιαίτερα τραγανή βάση του, με μπισκότα, δημητριακά και λευκή σοκολάτα!
Πάμε να δείτε πόσο γρήγορα θα το φτιάξουμε!

Friday 11 September 2015

Μαρμελάδα ντομάτα


Με τα καλοκαιρινά πομοντόρια, που ακόμα τα βρίσκουμε στην αγορά, φτιάχνουμε μια πολύ ξεχωριστή, κατακόκκινη μαρμελάδα!
Και αν αναρωτιέστε αν η μαρμελάδα μυρίζει ντομάτα, θα σας απαντήσω «ούτε κατά διάνοια» !!!!
Αντίθετα μοσχοβολάει κανέλα, γαρίφαλο και βανίλια!
Πλούσια γεύση, μοναδικά αρώματα, μια μαρμελάδα πραγματικά μοναδική!
Πάμε να την φτιάξουμε!

Thursday 10 September 2015

Κροκέτες με τόνο


Σούπερ νόστιμο μεζεδάκι το σημερινό!
Κροκέτες με τόνο που θα λατρέψουν τα πιτσιρίκια μας, αλλά και εμείς θα τις απολαύσουμε συνοδεύοντάς τες με την αγαπημένη μας σαλάτα ή βουτώντας τες απολαυστικά στην αγαπημένη μας sauce.
Μερικές φορές φτιάχνω τις κροκέτες αυτές και με φιλέτο ψαριού (π.χ πέρκας) σε ποσότητα ίση με τον τόνο που χρησιμοποίησα, αφού προηγουμένως έχω βράσει το ψαράκι.
Πάμε να ετοιμάσουμε πεντανόστιμες κροκέτες τόνου!

Wednesday 9 September 2015

Cupcakes με σταφύλια


Cupcakes με σταφύλια θα σας κεράσουμε σήμερα.
Το σταφυλάκι είναι από τα φρούτα του Φθινοπώρου που αγαπάμε περισσότερο.
Τόσες μα τόσες ωραίες συνταγές φτιάχνουμε με αυτά! Γλυκές και αλμυρές.
Το σταφύλι ήρθε να "συντροφεύσει" το ψιλοκομμένο φουντουκάκι, φτιάχνοντας ένα ωραίο γευστικό ντουέτο!
Τα κεκάκια μας μπορούν να καταναλωθούν έτσι όπως είναι. Είναι πολύ αφράτα, εκτός από νόστιμα! Όμως ένα ωραίο στόλισμα με κρέμα σαντιγί ή τυροκρέμα ή βουτυρόκρεμα και ζαχαρωτά στολίδια, τα ομορφαίνει απίστευτα!
Μπορεί να έχουν λίγες θερμίδες παραπάνω, αλλά χαλάλι!! Το αξίζουν!!
Η δόση που σας δίνω παρακάτω είναι για έξι κεκάκια.
Πάμε να τα φτιάξουμε!

Tuesday 8 September 2015

Κροκέτες με ανθότυρο


Μην μου πείτε ότι επειδή μπήκε το Φθινόπωρο σταματήσατε τα μεζεδάκια??
Οι ζέστες ακόμα καλά κρατούν και οι ευκαιρίες για να απολαύσουμε ένα ουζάκι με την παρεϊτσα μας ακόμα υπάρχουν!
Πάμε να ετοιμάσουμε ένα απλό μα τόσο λαχταριστό μεζεδάκι, που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους!
Αφράτες τυροκροκέτες με ανθότυρο, που μοσχοβολάνε δυόσμο!

Monday 7 September 2015

Cheesecake με φρέσκα σύκα


Αγαπημένο φρούτο του Καλοκαιριού και των αρχών του Φθινοπώρου το συκαλάκι!!
Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρίκι, ανεβασμένη στις συκιές μας στην Σαλαμίνα να απολαμβάνω τα ώριμα και ολόγλυκα σύκα!! Μια γλυκιά ανάμνηση των ανέμελων παιδικών μου χρόνων, που επανέρχεται στην μνήμη μου κάθε χρόνο τέτοια εποχή.
Πλούσια σε γεύση τα σύκα, πλούσια και σε ωφέλιμα συστατικά τα συναντάμε στις κουζίνες όλων των λαών της Μεσογείου.
Στην πατρίδα μας χαίρουν μεγάλης εκτίμησης και χρησιμοποιούνται φρέσκα ή αποξηραμένα, σε γλυκά αλλά και σε γιορτινά κυρίως φαγητά. Τα σύκα της περιοχής της Κύμης μάλιστα, έχουν αναγνωρισθεί από την Ε.Ε. ως προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης!
Σήμερα θα σας κεράσουμε ένα δροσερό και μυρωδάτο cheesecake με φρέσκα συκαλάκια που θα το λατρέψετε.
Εδώ έχω χρησιμοποιήσει σκούρα βασιλικά σύκα που είναι και τα αγαπημένα μου! Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και άλλες ποικιλίες όπως είναι τα ασπρόσυκα, τα μαύρα ή κάποια άλλη ποικιλία.
Σπεύσατε να το φτιάξετε όσο υπάρχουν τα λατρεμένα συκαλάκια στην αγορά!

Saturday 5 September 2015

Παγωτό snickers


Παγωτάκι κερνάμε σήμερα!
Το οποίο θα ομολογήσω είναι ένα από τα ωραιότερα παγωτά που έφτιαξα αυτό το καλοκαίρι!
Με πλούσια σοκολατένια υφή, και το ξηροκάρπι να «σπάει» ανάμεσα στην σοκολατένια κρέμα!
Οι ποσότητες που δίνω παρακάτω, δίνουν πάνω από 2 κιλά λαχταριστό παγωτό, για να το απολαύσουμε και να το ευχαριστηθούμε!
Πάμε να σας δροσίσω και να μοιραστώ μαζί σας την συνταγή μου!

Friday 4 September 2015

Ελιοψωμάκια με λιαστή ντομάτα


Μεζεδάκι?
Κολατσιό?
Σνακ για όλες τις ώρες??
Ότι κι αν το θεωρήσετε, γεγονός είναι ότι θα απολαύσετε λαχταριστά ψωμάκια με απίστευτη γεύση και μυρωδιά!
Πάμε να δείτε πόσο εύκολα θα ετοιμάσουμε τα ελιοψωμάκια μας!

Wednesday 2 September 2015

Κέικ λεμονιού με μέλι και κουάκερ


Υγιεινό και ιδιαίτερο το σημερινό μας κέικ!
Λατρεύω το κουάκερ και προσπαθώ να το εντάσσω όσο πιο συχνά γίνεται στην διατροφή μας, μιας και τα οφέλη του είναι γνωστά!
Έτσι λοιπόν προέκυψε αυτό το λεμονάτο κέικ, πολύ νόστιμο και πολύ αρωματικό!
Πάμε να σας πω πως το έφτιαξα!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...