Wednesday 20 January 2016

Μοσχαράκι κοκκινιστό με λαχανικά


Ξέρετε πόσο δύσκολα είναι τα πιτσιρίκια όταν πρόκειται να δοκιμάσουν λαχανικά!!
Η κόρη μου τουλάχιστον ανήκει σ’ αυτήν την κατηγορία, των «δύσκολων»!
Για χάρη της ετοίμασα αυτό το φαγάκι και ω του θαύματος ….. το λάτρεψε!
Πλέον μου το ζητάει μόνη της πολύ συχνά!
Όσο για μας?? Καθιερώθηκε ως αγαπημένο της οικογένειας!
Πάμε λοιπόν να μαγειρέψουμε τρυφερό μοσχαράκι με μπόλικα λαχανικά!

Θα χρειαστούμε:
1 κιλό τρυφερό μοσχαρίσιο κρέας
1 μεγάλο κρεμμύδι
8-10 κλαράκια σέλινου, μόνο τα φύλλα
1 μικρή σελινόριζα
2 καρότα
500 γρ. σάλτσα ντομάτας
1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
Τι κάνουμε:
Κόβουμε το κρέας σε κυβάκια.
Τρίβουμε το κρεμμύδι και τα καρότα στον τρίφτη.
Ψιλοκόβουμε τα φύλλα του σέλινου.
Καθαρίζουμε την σελινόριζα και την τρίβουμε στον τρίφτη
Βάζουμε ελαιόλαδο στην κατσαρόλα μας και σοτάρουμε ελαφρά το κρέας.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, και μόλις χρυσίσει προσθέτουμε τόσο ζεστό νερό, όσο να σκεπάσει το κρέας.
Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά.
Κατόπιν προσθέτουμε το σέλινο, την σελινόριζα και το καρότο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 15 λεπτά ακόμη.
Τέλος προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας, τον πελτέ και αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε ως να μαλακώσει καλά το κρέας.
Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νεράκι ακόμα, αλλά το ζητούμενο είναι να μείνει το φαγάκι μας με την σαλτσούλα του.
Σερβίρουμε με βρασμένα ζυμαρικά, ρύζι ή πουρέ πατάτας.
Και ένα …. κολπάκι! Για πολύ δύσκολα πιτσιρίκια, μπορούμε αφού αφαιρέσουμε το κρέας να περάσουμε την σάλτσα με τα λαχανικά από το μούλτι, οπότε ούτε που θα τα πάρουν είδηση!
Καλή επιτυχία!
Ελένη Κ. (eleniscooking)

Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...