Wednesday 10 February 2016

Κοτόπουλο κατσαρόλας μουσταρδάτο


Αυτός είναι ένας πολύ νόστιμος τρόπος να μαγειρέψετε το κοτόπουλο.
Η λεμονάτη σάλτσα μουστάρδας το κάνει απίστευτα νόστιμο, ενώ μαγειρεμένο στην κατσαρόλα παραμένει ζουμερό και μαλακό.
Συνήθως όταν το μαγειρεύω με αυτόν τον τρόπο, σκορπίζω και πατατούλες ανάμεσα, κι έτσι έχω έτοιμο ολοκληρωμένο φαγάκι σε πολύ σύντομο χρόνο.
Πάμε λοιπόν να το φτιάξουμε!

Θα χρειαστούμε:
10 κοπανάκια κοτόπουλου (ή ότι άλλο κομμάτι προτιμάτε)
4-5 μεγαλούτσικες πατάτες
1 κουταλιά ρίγανη
1 κοφτή κουταλιά αλάτι
1 γεμάτη κουταλιά μουστάρδα
1 κουταλάκι μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
λίγο πιπέρι
2 λεμόνια
1 πορτοκάλι
σκόνη μουστάρδας (αρκετή)
Στην πράξη:
Στην κατσαρόλα μας ή σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι με καπάκι, σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το κομμάτια του κοτόπουλου, να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες και τις μοιράζουμε ανάμεσα στα κομμάτια του κοτόπουλου.
Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά τον χυμό από τα λεμόνια και το πορτοκάλι, την ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι, το μείγμα μπαχαρικών και την μουστάρδα (όχι την σκόνη μουστάρδας).
Με το μείγμα αυτό, περιχύνουμε το κοτόπουλο και τις πατάτες στην κατσαρόλα.
Προσθέτουμε ελάχιστο νεράκι αν χρειάζεται, συνήθως εγώ δεν βάζω καθόλου, το αφήνω να μαγειρευτεί στους χυμούς των εσπεριδοειδών.
Πάνω απ’ όλα πασπαλίζουμε με αρκετή σκόνη μουστάρδας.
ΔΕΝ ανακατεύουμε το φαγητό.
Χαμηλώνουμε την φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα ή το τηγάνι, και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά.
Στην συνέχεια ανοίγουμε την κατσαρόλα, ανακατεύουμε προσεκτικά το κοτόπουλο και τις πατάτες, και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 20 λεπτά.
Σερβίρουμε το κοτόπουλο με τις πατάτες και περιχύνουμε με την λεμονο-μουσταρδάτη σαλτσούλα του, η οποία δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο νόστιμη γίνεται!
Καλή επιτυχία!

Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...