Thursday 28 April 2016

Πάστες Black Forest


Ούτε που το φανταζόμουν ότι αυτό το γλυκάκι που σκάρωσα πανεύκολα και με απλά υλικά, θα τύγχανε τέτοιας θερμής υποδοχής από όσους το δοκίμασαν!!!
Όλοι μου ζητούσαν την συνταγή, και δεν το πίστευαν όταν τους έλεγα πόσο εύκολα ετοίμασα της παστούλες μου!
Σας κερνάμε λοιπόν σήμερα με πολλή αγάπη και σας ευχόμαστε να περάσετε όμορφα τις άγιες μέρες του Πάσχα, με υγεία και αγάπη!
Ευχόμαστε το μήνυμα της Ανάστασης του Θεανθρώπου να φωτίσει τις καρδιές όλων μας και να μας χαρίσει ελπίδα και αισιοδοξία!
Εμείς θα είμαστε και πάλι κοντά σας την Τετάρτη μετά το Πάσχα.
Πάμε όμως τώρα να σας κεράσουμε!

Τα υλικά μας για 12 παστούλες:
- 20 κεκάκια 7days με επικάλυψη σοκολάτας
-1 φακελάκι (160 γρ.) κρέμα ζαχαροπλαστικής με γεύση μιλφέιγ ή βανίλια
-το αντίστοιχο για την κρέμα γάλα που αναγράφεται στην συσκευασία
-2 φακελάκια σαντιγί σκόνη Garni (200 gr. συνολικά)
-το αντίστοιχο για την σαντιγί γάλα που αναγράφεται στις συσκευασίες
-μια κονσέρβα κομπόστα βύσσινο
-μισή κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ
-λίγη σοκολάτα κομμένη σε ψιλά κομματάκια
Τι κάνουμε:
Τα κεκάκια 7days τα βρίσκουμε στα σούπερ μάρκετς σε συσκευασία των 5 τεμαχίων και είναι πολύ οικονομικά.
Είναι αυτά που βλέπετε στις παρακάτω φωτός.

Σε ένα μπολ ετοιμάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Σε χωριστό μπολ ετοιμάζουμε την σαντιγί (και τα 2 φακελάκια) σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους.
Παίρνουμε 2 κουταλιές από την σαντιγί και τις ενώνουμε απαλά με την κρέμα ζαχαροπλαστικής, ως να ενωθούν τα υλικά.
Σκεπάζουμε τα 2 μπολ επιμελώς με πλαστική μεμβράνη και τα τοποθετούμε για λίγο στο ψυγείο, ως να σφίξουν οι κρέμες.
Χαράσσουμε τα κεκάκια οριζόντια στην μέση.
Τοποθετούμε τα κάτω μέρη δίπλα-δίπλα σε ένα δισκάκι ή ταψάκι, με την μεριά της κρέμας να κοιτάζει προς τα πάνω. Φυλάμε στην άκρη τα πάνω κομμάτια που αφαιρέσαμε.
Σουρώνουμε τα βύσσινα και κρατάμε στην άκρη το ζουμί τους.
Με ένα πινελάκι περνάμε ελαφρά τα κεκάκια με λίγο από το ζουμί αυτό.
Μοιράζουμε τα μισά βύσσινα πάνω στα κεκάκια που έχουμε τοποθετήσει στον δίσκο.
Πάνω από τα βύσσινα μοιράζουμε την μισή ποσότητα της κρέμας ζαχαροπλαστικής.
Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα «μισά» κεκάκια, που είχαμε κρατήσει στην άκρη, φροντίζοντας αυτή τη φορά η μεριά της κρέμας να κοιτάει προς τα κάτω.
Σιροπιάζουμε τα κεκάκια με λίγο από το ζουμί της κομπόστας.
Από πάνω αραδιάζουμε τα υπόλοιπα βύσσινα, κρατώντας μερικά στην άκρη για στόλισμα στο τέλος.
Καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα ζαχαροπλαστικής.
Πάνω από την κρέμα απλώνουμε όλη την σαντιγί.
Όσο σιρόπι από την κομπόστα περίσσεψε, το βάζουμε μαζί με μισή κουταλιά κορν φλάουρ σε ένα κατσαρολάκι. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί το κορν φλάουρ.
Βάζουμε το κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς ως να δέσει το σιρόπι.
Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει καλά.
Όταν κρυώσει, το περιχύνουμε πάνω από την σαντιγί.
Στολίζουμε με κομματάκια σοκολάτας και τα βύσσινα που έχουμε κρατήσει στην άκρη.
Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο, για τουλάχιστον 6-8 ώρες.
Όταν κρυώσει αρκετά, το κόβουμε σε παστούλες και είμαστε πλέον έτοιμοι να απολαύσουμε την υπέροχη γεύση τους!
Καλή επιτυχία!
Καλό Πάσχα, Καλή Ανάσταση σας ευχόμαστε!!
Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...