Saturday 9 April 2016

Κέικ μπανάνα-σοκολάτα


Αυτό το κέικ απλά δεν υπάρχει!!!
Γίνεται απίστευτο!!!!
Σε κάθε δαγκωματιά, νιώθεις να εναλλάσσονται οι γεύσεις της μπανάνας με κομμάτια σοκολάτας, ενώ το καρυδάκι σπάει τρυφερά ανάμεσα στα δόντια.
Περιέχει ελάχιστη ζάχαρη, ελάχιστο αλεύρι, ελάχιστο βούτυρο και αυγά, περιέχει όμως πολλή μπανάνα και πολλή …. πάρα πολλή σοκολάτα!
Απίστευτο σας λέω!!!!!!!!!!!!!!!!!
Η συνταγή είναι του Ακη Πετρετζίκη
Πάμε γρήγορα να το φτιάξουμε και οπωσδήποτε να το φτιάξετε, αλλιώς εσείς θα χάσετε ;-)

Τα υλικά μας:
220 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 βανίλιες άρωμα
1 κουταλάκι σόδα
μισό κουταλάκι αλάτι
2 αυγά
5 μεγάλες και ώριμες μπανάνες
150 γρ. καστανή ζάχαρη
125 γρ. βούτυρο
300 γρ. σοκολάτα γάλακτος
80 γρ. καρυδόψιχα
Επιπλέον
1-2 κουταλιές ζάχαρη για πασπάλισμα πριν το ψήσιμο
άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα μετά το ψήσιμο
Τι κάνουμε:
Πριν ξεκινήσω να σας πω ότι οι μπανάνες που θα χρησιμοποιήσουμε, πρέπει να είναι οπωσδήποτε ώριμες και γλυκές. Μην χρησιμοποιήσετε σκληρές και άγουρες μπανάνες, το αποτέλεσμα θα είναι τελείως διαφορετικό από το αναμενόμενο.
Βάζουμε σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι το βούτυρο, την καστανή ζάχαρη και τις μπανάνες κομμένες σε μικρότερα κομμάτια.
Τα σοτάρουμε όλα μαζί για 5-10 λεπτά, ως να δούμε ότι οι μπανάνες διαλύονται την ώρα που τις ανακατεύουμε. Δεν θέλουμε να πάρουμε πολτό, θέλουμε να υπάρχουν και κομμάτια μπανάνας μέσα στο μείγμα.
Βάζουμε το μείγμα αυτό σε ένα μπολ και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες, ως να κρυώσει καλά. Αν δεν κρυώσει καλά, τότε όταν αργότερα προσθέσουμε την σοκολάτα, η σοκολάτα θα ζεσταθεί και θα λιώσει.
Σε χωριστό μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι, τις βανίλιες και την σόδα.
Κόβουμε τα καρύδια και την σοκολάτα σε μικρότερα κομμάτια (όχι όμως πάρα πολύ μικρά) και τα προσθέτουμε στο μείγμα του αλευριού, φροντίζοντας να καλυφθούν καλά από αυτό.
Όταν κρυώσει καλά το μείγμα που φυλάξαμε στο ψυγείο, προσθέτουμε στο μπολ τα αυγά ελαφρά χτυπημένα, και ανακατεύουμε καλά.
Στην αρχική συνταγή αναφερόταν, ότι στο σημείο αυτό μπορούμε προαιρετικά να προσθέσουμε και μερικές σταγόνες κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστική. Εγώ αν και πρόσθεσα, δεν νομίζω ότι είναι απαραίτητο, δεν προσφέρει καμιά διαφορά στο χρώμα του γλυκού. Αν θέλετε εσείς να βάλετε, κανένα πρόβλημα.
Ενώνουμε το περιεχόμενο των 2 μπολ και ανακατεύουμε ελαφρά με μια μαρίζ, ίσα να ενωθούν τα υλικά. Δεν χρειάζεται να δουλέψουμε πολύ το μείγμα.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε (οπωσδήποτε) μια μεγάλη μακρόστενη φόρμα. Τινάζουμε να φύγει η περίσσια του αλευριού.
Αδειάζουμε εκεί το μείγμα του κέικ και ισιώνουμε ελαφρά την επιφάνεια.
Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με 1-2 κουταλιές ζάχαρη, για να καραμελώσει όμορφα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 180 βαθμούς, για 45-50 λεπτά (ψήσιμο ανάλογα με τον φούρνο μας).
Αφού ψηθεί, δεν το ξεφορμάρουμε αμέσως, γιατί θα μας διαλυθεί. Αφήνουμε να κρυώσει καλά για 15-20 λεπτά, και μετά ξεφορμάρουμε.
Αν θέλουμε πασπαλίζουμε την επιφάνεια του κέικ με λίγη ζάχαρη άχνη, απλά για εμφάνιση, δεν προσθέτει κάτι στο γλυκό. Εγώ όπως βλέπετε δεν το πασπάλισα, το ήθελα όσο πιο μπανανο-σοκολατένιο γίνεται!
Καλή επιτυχία, καλό σας Σαββατοκύριακο!
Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...