Saturday 14 May 2016

Μυρμηγκάτο


Καιρό είχα βάλει στο μάτι αυτό το γλυκάκι και όλο κάτι άλλο έβγαινε στην μέση και ανέβαλα να το φτιάξω.
Και επιτέλους ήρθε η ώρα του!
Τώρα τι να σας περιγράψω??
Ένα αφράτο, σιροπιαστό κέικ με τρούφα και από πάνω μια σοκολατένια κρέμα.
Μπουκιά και απόλαυση!!!
Η συνταγή είναι της αγαπημένης, διαδικτυακής φίλης Γκόλφως, και το γλυκό αυτό είναι το σήμα κατατεθέν της, μια από τις πιο αγαπημένες συνταγές της!
Ακολούθησα πιστά την συνταγή της, με μια μόνο αλλαγή, έβαλα διπλή ποσότητα τρούφας από όση αναφερόταν γιατί μου φάνηκε λίγη η αρχική ποσότητα.
Ίσως την επόμενη φορά που θα την φτιάξω, να μειώσω λίγο την ποσότητα της ζάχαρης, ήταν ίσως λίγο περισσότερο γλυκό από όσο θα ήθελα, αν και όλοι όσοι το δοκίμασαν το βρήκαν μια χαρά στην γλυκύτητά του.
Πάμε να το φτιάξουμε!

Θα χρειαστούμε:
Για το κέικ
160 γρ. αλεύρι
180 γρ. ζάχαρη
6 αυγά
1 γεμάτο κουταλάκι μπέικιν
125 γρ. μαργαρίνη
2 βανίλιες άρωμα
100 γρ. τρούφα
Για το σιρόπι
3 φλιτζάνια ζάχαρη
3 φλιτζάνια νερό
1 φλούδα πορτοκαλιού
λίγη εσάνς πορτοκαλιού (προαιρετικά)
Για την επικάλυψη
130 γρ. ζάχαρη
125 γρ. μαργαρίνη
4 κουταλιές κακάο κοσκινισμένο
2 κουταλιές νισεστέ
250 ml νερό
125 ml γάλα φρέσκο
Επιπλέον
τρούφα για το τελικό πασπάλισμα
Στην πράξη:
Ετοιμάζουμε το κέικ
Σε ένα μπολ χτυπάμε με μίξερ χειρός το βούτυρο με την ζάχαρη, να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Κατόπιν προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά για το κέικ, εκτός από την τρούφα, και τα χτυπάμε όλα μαζί.
Τέλος προσθέτουμε την τρούφα και ανακατεύουμε καλά.
Αδειάζουμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένο μεγάλο πυρέξ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 175 βαθμούς, για 30-40 λεπτά, (ψήσιμο ανάλογα με τον φούρνο μας).
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και ετοιμάζουμε το σιρόπι, το οποίο πρέπει να είναι καυτό όταν σιροπιάσουμε το κέικ μας.
Βάζουμε σε κατσαρολάκι όλα τα υλικά για το σιρόπι και τα αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά.
Κατόπιν σιροπιάζουμε το κέικ μας.
Εγώ για να σιροπιαστεί καλύτερα, το χάραξα σε κομμάτια πριν το σιρόπιασμα.
Αφήνουμε το κέικ να πιει όλο το σιρόπι.
Ετοιμάζουμε την κρέμα της επικάλυψης.
Σε βαθύ μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για την επικάλυψη, εκτός από την μαργαρίνη. Ανακατεύουμε καλά, να ενωθούν μεταξύ τους.
Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι την μαργαρίνη και προσθέτουμε τα υλικά του μπολ.
Χαμηλώνουμε αρκετά την φωτιά και τα ζεσταίνουμε όλα μαζί ως να πήξει η κρέμα, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα.
Απλώνουμε την κρέμα πάνω από το σιροπιασμένο κέικ.
Τέλος πασπαλίζουμε την επιφάνεια με λίγη τρούφα.
Καλή επιτυχία, να έχετε ένα όμορφο Σαββατοκύριακο!
Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...