Wednesday 22 June 2016

Κοτόπουλο με μανιτάρια και κουρκουμά


Το κοτόπουλο είναι το είδος του κρέατος που αγαπάμε περισσότερο στην οικογένεια.
Ελαφρύ, χωρίς πολλά λιπαρά και με πολλούς τρόπους στην διάθεσή μας για να το μαγειρέψουμε.
Σήμερα θα σας δείξω μια πολύ εύκολη συνταγή όπου χρησιμοποιώ φιλέτο από στήθος κοτόπουλου, συνδυασμένο με μανιτάρια και αρωματισμένο με λεμόνι και κουρκουμά.
Η συνταγή δεν απαιτεί πολύ χρόνο μαγειρέματος καθώς το κοτόπουλο είναι κομμένο σε σχετικά μικρά κομμάτια που ψήνονται γρήγορα.
Κερδίζουμε χρόνο στην γενική προετοιμασία του φαγητού μας, ετοιμάζοντας συγχρόνως και το συνοδευτικό του κοτόπουλου.
Το συνοδευτικό μπορεί να είναι ένα λευκό ή αρωματισμένο ρύζι, πουρές πατάτας, πατάτες τηγανητές κλπ.
Με το κοτοπουλάκι μας ταιριάζει πολύ μια πράσινη σαλάτα, στην οποία μπορούμε να προσθέσουμε και λίγα ντοματίνια κομμένα σε καρεδάκια ή φετούλες.
Πάμε όμως να δούμε πως θα ετοιμάσουμε την σημερινή μας συνταγή!

Χρειαζόμαστε:
750 γρ. στήθος κοτόπουλου φιλέτο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
300 γρ. μανιτάρια σε φέτες
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1/4 ως 1/2 κουταλάκι κουρκουμά
1 κουταλάκι ξερή ρίγανη
2 - 3 κουταλιές χυμό λεμονιού
αλάτι και πιπέρι
αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Στην πράξη:
Ζητάμε από τον κρεοπώλη μας να κόψει το φιλέτο του κοτόπουλου σε κομμάτια των 3-4 εκατοστών.
Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και τα σκόρδα και τα κόβουμε σε φέτες.
Βάζουμε σε ένα πιάτο αλεύρι για όλες τις χρήσεις και αλευρώνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου.
Σε κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά. σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε μέσα τα αλευρωμένα κομμάτια του κοτόπουλου και τα σοτάρουμε να ροδίσουν σε όλες τις πλευρές.
Προσθέτουμε και τις φέτες του κρεμμυδιού.
Αφού σοταριστεί το κρεμμύδι, προσθέτουμε τις φέτες του σκόρδου και κατόπιν τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες. Τα μανιτάρια μπορεί να είναι φρέσκα, κατεψυγμένα ή κονσέρβας.
Τέλος προσθέτουμε τον κουρκουμά και την ξερή ρίγανη και σοτάρουμε για ένα δύο λεπτά ακόμα.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τον χυμό λεμονιού, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτουμε στο φαγητό μας τόσο νερό, όσο χρειάζεται για να καλυφθεί.
Αφού πάρει μια πρώτη βράση, χαμηλώνουμε την φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει ως να μαλακώσει και να μείνει με την σάλτσα του.
Σερβίρουμε το κοτόπουλο με λευκό ρύζι ή πουρέ πατάτας ή με ότι άλλο μας αρέσει.
Αν θέλουμε, το γαρνίρουμε με ντοματίνια κομμένα σε ροδέλες και λίγο φρέσκο δυόσμο, για να δώσουμε χρώμα και μια νότα φρεσκάδας στο πιάτο μας.
Αν μας αρέσει να είναι πιο έντονη την γεύση του λεμονιού στο φαγητό μας, προσθέτουμε λίγο ξύσμα από ακέρωτο λεμόνι.
Καλή επιτυχία!
Ειρήνη Ε.

Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...