Saturday 30 July 2016

Μπάρες πραλίνας


Ένα γλυκό και λαχταριστό σνακ!
Μία και μόνο δαγκωματιά, θα μας κάνει να κλείσουμε με ευχαρίστηση τα μάτια και να δούμε τα πράγματα, έστω και για λίγες στιγμές, πιο όμορφα!
Τραγανές μπάρες με κουβερτούρα πραλίνας, αρωματισμένες με baileys ….. σκέτη λιχουδιά!
Πάμε να σας πω πόσο εύκολα θα τις φτιάξουμε!

Τα υλικά μας:
160 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 γρ. κορν φλάουρ
2 βανίλιες άρωμα
120 γρ. βούτυρο
2 κουταλιές baileys
60 γρ. ζάχαρη άχνη
125 γρ. κουβερτούρα πραλίνα
Τι κάνουμε:
Λιώνουμε το βούτυρο (δεν θέλουμε να κάψει) και το χτυπάμε σε ένα μπολ με την άχνη και το baileys.
Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο, μέχρι να κρυώσει καλά, ώστε όταν ρίξουμε μέσα την σοκολάτα να μην λιώσει.
Σε χωριστό μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το κορν φλάουρ και τις βανίλιες.
Σπάμε την κουβερτούρα σε μικρότερα κομμάτια και τα προσθέτουμε στο μπολ με το αλεύρι, φροντίζοντας κα καλυφθούν καλά.
Βγάζουμε το μπολ από το ψυγείο και ενώνουμε το περιεχόμενό του με το περιεχόμενου του δεύτερου μπολ. Ανακατεύουμε καλά.
Η ζύμη θα είναι ελαφριά ψιχουλιαστή.
Βουτυρώνουμε ένα μέτριο σε μέγεθος πυρέξ και στρώνουμε εκεί την ζύμη.
Ισιώνουμε την επιφάνεια με την ανάποδη πλευρά ενός κουταλιού.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 175 βαθμούς, για 15-20 λεπτά (ψήσιμο ανάλογα με τον φούρνο μας).
Αφού βγάλουμε το πυρέξ από τον φούρνο, το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Λίγο προτού κρυώσει και «σφίξει» αρκετά, χαράσσουμε το γλυκό σε ορθογώνιες μπάρες.
Όταν πια έχει τελείως κρυώσει, με μία σπάτουλα βγάζουμε τις μπάρες από το πυρέξ.
Έφτασε επιτέλους η ώρα να τις απολαύσουμε!!!!
Καλή επιτυχία, να έχετε ένα όμορφο Σαββατοκύριακο!
Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...