Friday 14 October 2016

Μωσαϊκό με ανθότυρο και καφέ


Ένα διαφορετικό μωσαϊκό, που η νοστιμιά του θα σας εκπλήξει ευχάριστα!
Η προσθήκη και το άρωμα του καφέ μας ενθουσίασε, όμως αν δεν το προτιμάτε μπορείτε να αντικαταστήσετε τον καφέ με άγλυκο κακάο σκόνη.
Στο γλυκό μου πρόσθεσα καβουρντισμένα μυγδαλάκια που ταίριαξαν πολύ όμορφα, όμως μπορούμε αν θέλουμε να τα αντικαταστήσουμε με φουντούκια ή με καραμελωμένα αμύγδαλα που επίσης ταιριάζουν πολύ ωραία.
Πάμε να το φτιάξουμε!

Τα υλικά μας:
100 γρ. ανθότυρο ανάλατο
100 γρ. μαργαρίνη
μισή κούπα καβουρντισμένη αμυγδαλόψιχα
1 κοφτή κουταλιά νες καφέ
3 κουταλιές γάλα
1 κούπα ζάχαρη άχνη
περίπου μισό πακέτο μπισκότα πτι-μπερ
Τι κάνουμε:
Χτυπάμε στο μούλτι το ανθότυρο και το γάλα, ως να πάρουμε ένα κρεμώδες μείγμα.
Προσθέτουμε την μαργαρίνη και την άχνη, συνεχίζοντας το χτύπημα.
Προσθέτουμε και τον καφέ, διαλυμένο σε μια κουταλιά νερό.
Τα χτυπάμε όλα μαζί ως να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Βοηθάμε με ένα κουτάλι, ξεκολλώντας το από τα τοιχώματα του μούλτι.
Δοκιμάζουμε λίγο και αν το προτιμάμε περισσότερο γλυκό, προσθέτουμε λίγη ζάχαρη ακόμη.
Σπάμε τα μπισκότα σε μικρότερα κομμάτια. Θα χρειαστούμε μισό πακέτο πτι μπερ, ίσως και λίγο λιγότερο.
Προσθέτουμε στο μείγμα τα σπασμένα μπισκότα και την αμυγδαλόψιχα και ανακατεύουμε καλά.
Τοποθετούμε το μείγμα πάνω σε αντικολλητικό χαρτί και με την βοήθεια του χαρτιού το τυλίγουμε σε ρολό.
Αν θέλουμε τα κομμάτια που θα σερβίρουμε να είναι τετράγωνα, πιέζουμε την επιφάνεια για να σχηματιστεί ένα ορθογώνιο.
Κλείνουμε καλά τις άκρες και τοποθετούμε το ρολό στο ψυγείο για 6 ώρες περίπου, πριν το σερβίρουμε.
Το διατηρούμε στο ψυγείο.
Καλή επιτυχία!
Ελένη Κ. (eleniscooking)

Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...