Monday 24 October 2016

Γεμιστό ρολό κιμά σε ζύμη πίτσας


Ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό γεμιστό ρολό με κιμά, ικανό να σταθεί σε οποιονδήποτε μπουφέ και οποιοδήποτε τραπέζι σας και να κλέψει τις εντυπώσεις.
Συνταγές για γεμιστό ρολό με κιμά σας έχουμε δώσει πολλές.
Διαλέξτε όποιαν προτιμάτε και γεμίστε το ρολό με τα υλικά που σας αρέσουν.
Εγώ χρησιμοποίησα αυτήν την συνταγή για το ρολό μου, και το γέμισα με φέτες τυρί και καπνιστή γαλοπούλα.
Το έψησα και κατόπιν το τύλιξα σε ζύμη πίτσας, αφού προηγουμένως άλειψα την ζύμη με κέτσαπ και την πασπάλισα με μπόλικη τριμμένη μοτσαρέλα.
Το έβαλα ξανά στον φούρνο ως να ψηθεί και η ζύμη της πίτσας και κατόπιν το έκοψα σε φετούλες και το σέρβιρα.
Σούπερ γιάμι!!!!
Πάμε να το φτιάξουμε!

Θα χρειαστούμε:
750-800 γρ. κιμά (ζυμωμένο με τα υλικά που χρησιμοποιούμε συνήθως στα μπιφτέκια μας)
6-8 φέτες τυρί του τοστ
6-8 φέτες καπνιστή γαλοπούλα ή ζαμπόν
150 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
μερικές κουταλιές κέτσαπ
1 συσκευασία έτοιμη ζύμη για πίτσα της Pillsbury
(ή μια δόση σπιτική ζύμη πίτσας)
ελαιόλαδο
ρίγανη
Τι κάνουμε:
Βάζουμε τον κιμά σε βαθύ λεκανάκι και προσθέτουμε τα υλικά που προσθέτουμε συνήθως όταν ετοιμάζουμε μπιφτέκια (όλες έχουμε μιαν αγαπημένη συνταγή για τα μπιφτεκάκια μας).
Ζυμώνουμε καλά το μείγμα του κιμά, όσο πιο πολύ το ζυμώσουμε, τόσο το καλύτερο!
Απλώνουμε τον κιμά στο ταψί που θα ψήσουμε το ρολό, και τον ανοίγουμε σε ορθογώνιο σχήμα (δείτε εδώ πως ακριβώς το κάνουμε).
Στην επιφάνεια απλώνουμε τις φέτες του τυριού και της καπνιστής γαλοπούλας.
Προσεκτικά τυλίγουμε τον κιμά σε ρολό, ανασηκώνοντας τις μακριές άκρες του και φροντίζοντας να κλείσουμε καλά μέσα στον κιμά το τυρί και την γαλοπούλα.
Προσθέτουμε λάδι στο ταψί και ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά, ως να είναι έτοιμο, ψημένο το ρολό.
Το αφήνουμε στο ταψί ως να κρυώσει καλά.
Κατόπιν προσεκτικά μεταφέρουμε το ρολό σε σχάρα, να στραγγίξει καλά.
Σε ένα ταψί στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί φούρνου και απλώνουμε σε αυτό την ζύμη της πίτσας, σε ορθογώνιο σχήμα.
Αλείφουμε καλά την επιφάνειά της με μερικές κουταλιές κέτσαπ και πάνω από την κέτσαπ πασπαλίζουμε με την τριμμένη μοτσαρέλα.
Μεταφέρουμε το ρολό πάνω στην ζύμη της πίτσας, και το τοποθετούμε ανάποδα, η πάνω επιφάνειά του δηλαδή να ακουμπάει πάνω στην ζύμη.
Προσεκτικά καλύπτουμε ολόγυρα το ρολό με την ζύμη της πίτσας, κλείνοντάς το μέσα στην ζύμη από όλες τις μεριές και αφαιρώντας τυχόν περισσεύματα της ζύμης.
Αναποδογυρίζουμε το γεμιστό ρολό ώστε να έρθει «στα ίσια του».
Αλείφουμε την επιφάνεια της ζύμης με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με ρίγανη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 175 βαθμούς, ως να ροδίσει η ζύμη.
Όταν το βγάλουμε από τον φούρνο, το αφήνουμε για λίγο να κρυώσει, προτού το κόψουμε σε κομμάτια και το σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία, καλή σας εβδομάδα!

Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...