Saturday 8 October 2016

Κέικ τρούφας


Όποτε βλέπω μια συνταγή που δεν έχω δοκιμάσει, το πρώτο που θα κοιτάξω είναι τα υλικά της.
Μετά από τόσα μαγειρέματα που έχω κάνει όλα αυτά τα χρόνια, μπορώ να πω με … περηφάνια ότι και μόνο από τα υλικά, μπορώ να καταλάβω αν ένα φαγάκι ή γλυκό είναι πετυχημένο ή όχι.
Ποτέ δεν αφήνω να με επηρεάσει μια φωτογραφία, έχει τύχει να δω εντυπωσιακές φωτογραφίες που το αποτέλεσμα κάθε άλλο παρά νόστιμο ήταν.
Έτσι όταν η φίλη μου η Ανθή μου έδωσε την συνταγή της για το περίφημό της κέικ τρούφας, κάτι δεν μου κόλλαγε στα υλικά.
Το αλεύρι μου φαινόταν λίγο, η ποσότητα της τρούφας μου φαινόταν υπερβολική, τα στερεά υλικά μου φαίνονταν λίγα σε σχέση με τα υγρά, γενικά ήταν ένα κέικ που σίγουρα θα προσπερνούσα, αν δεν ήξερα ότι είναι συνταγή της Ανθής, που όπως σας έχω ήδη πει εδώ, ότι φτιάχνει είναι εξαιρετικό.
Αφού της έσπασα τα νεύρα με τα τηλεφωνήματά μου, ρωτώντας και ξανα-ρωτώντας μήπως έχει γίνει κάποιο λάθος στις ποσότητες των υλικών, αφού με διαβεβαίωσε 100 φορές ότι η συνταγή είναι ολόσωστη, αποφάσισα να το φτιάξω.

Τώρα τι να σας πω???
Η αποθέωση της σοκολάτας!
Όχι απλά νόστιμο, όχι απλά αφράτο, αλλά ένα κέικ το κάτι άλλο!!!!
Από τα ωραιότερα που έχω δοκιμάσει, χώρια που μέσα σε ένα απόγευμα είχε εξαφανιστεί το μισό, όποιος έμπαινε στην κουζίνα έκοβε και από ένα κομμάτι, αφού έλεγα ότι δεν θα προλάβω να το φωτογραφίσω.
Μια τέτοια συνταγή αξίζει να την μοιραστώ μαζί σας, για να απολαύσετε κι εσείς ένα από τα πιο νόστιμα σοκολατένια κέικς.

Τα υλικά μας:
250 γρ. αλεύρι φαρίνα (που φουσκώνει μόνο του)
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
250 γρ. ζάχαρη άχνη
250 γρ. βούτυρο (έβαλα Lurpac)
250 γρ. τρούφα
5 αυγά
μισό φλιτζάνι κονιάκ
2 βανίλιες άρωμα ή 1 κουταλάκι εσάνς βανίλιας
Επιπλέον
125 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
1 κουταλιά coconut oil
flakes λευκής σοκολάτας (προαιρετικά)
Τι κάνουμε:
Λιώνουμε το βούτυρο, χωρίς να κάψει όμως.
Σε βαθύ μπολ χτυπάμε καλά το βούτυρο και την ζάχαρη άχνη.
Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε τα αυγά, το κονιάκ, το μπέικιν και τις βανίλιες.
Κατόπιν προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Τέλος προσθέτουμε την τρούφα και ανακατεύουμε απαλά ώστε να ενωθεί με τα υπόλοιπα υλικά στο μείγμα.
Βουτυρώνουμε πολύ καλά και αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ. Τινάζουμε να φύγει η περίσσεια του αλευριού.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 175 βαθμούς, για 45-50 λεπτά.
Αφού το βγάλουμε από τον φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει αρκετά και κατόπιν προσεκτικά το ξεφορμάρουμε και το τοποθετούμε σε μια πιατέλα.
Λιώνουμε την κουβερτούρα γάλακτος και την αναμειγνύουμε με το coconut oil.
Αν δεν έχετε αυτό το εξαιρετικό λάδι, μπορείτε να προσθέσετε μια κουταλιά λιωμένο βούτυρο, αλλά θα σας το ξαναπώ, φροντίστε σε πρώτη ευκαιρία να το βρείτε, είναι το ιδανικότερο υλικό που όταν ενωθεί με την σοκολάτα δίνει τόσο εξαιρετικό αποτέλεσμα.
Αλείφουμε εξωτερικά όλη την επιφάνεια του κέικ και το αφήνουμε στην άκρη ως να κρυώσει η σοκολάτα και να στερεοποιηθεί, ώστε να μπορέσουμε να το κόψουμε σε κομμάτια και να το απολαύσουμε.
Καλή επιτυχία, να έχετε ένα όμορφο Σαββατοκύριακο!
Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...