Saturday 3 December 2016

Τάρτα γάλακτος


-Θα σου δώσω μια πανεύκολη και απλούστατη συνταγή που δοκίμασα σε ένα σπίτι και έπαθα πλάκα, μου είπε η φίλη μου η Χαρά.
Όταν διάβασα τα υλικά, της είπα:
-Βρε Χαρούλα μου αυτό το πράμα δεν πρόκειται ποτέ να γίνει τάρτα, δεν υπάρχει περίπτωση να πήξει, μάλλον κάτι ξεχάσανε να σου δώσουν από τα υλικά.
Η Χαρά επέμενε ότι η συνταγή ήταν σωστή, εγώ άρχισα να έχω μεγάλη περιέργεια αν αυτά τα ελάχιστα υλικά θα δίνανε μια τάρτα κι έτσι αποφάσισα να το τολμήσω!!
Στο πρώτο δεκαπεντάλεπτο ψησίματος δεν έβλεπα φως, η κρέμα δεν έπηζε με τίποτα
Μωρέ καλά το κατάλαβα εγώ, σκέφτηκα, τόση πείρα έχω από ψησίματα, σιγά μην πήξει αυτή η κρέμα. Κάποιο υλικό ξεχάσανε να πούνε στην Χαρά, είναι φως φανάρι.
Στο μισάωρο η κρέμα είχε περιέργως πήξει αρκετά.
Και αφού κρύωσε καλά και κόψαμε ένα κομμάτι για να το δοκιμάσουμε, τότε και μόνο τότε κατάλαβα ότι η συνταγή ήταν ολόσωστη και η τάρτα ήταν σούπερ!
Ελαφριά, δροσερή, γευστική, πασπαλισμένη με κανελίτσα ήταν σκέτη απόλαυση!!!
Πάμε να την φτιάξουμε και παρέα!

Χρειαζόμαστε:
1 έτοιμο φύλλο για τάρτες (στα ψυγεία των Σ/Μ)
4 αυγά
130 γρ. ζάχαρη
650 ml φρέσκο γάλα
1 κουταλάκι εσάνς βανίλιας ή 2 βανίλιες άρωμα
λίγη κανέλα για το πασπάλισμα
Τι κάνουμε:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 175-180 βαθμούς.
Βουτυρώνουμε καλά μια μεγάλη ταρτιέρα διαμ. 28-30 εκ. και απλώνουμε στην βάση της το φύλλο για τάρτες. Αφαιρούμε τυχόν περισσεύματα.
Σε βαθύ μπολ χτυπάμε καλά τα αυγά, να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε την ζάχαρη και την εσάνς βανίλιας και χτυπάμε λίγο ακόμη.
Τέλος προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.
Αδειάζουμε το μείγμα πάνω στην ζύμη, στην ταρτιέρα.
Βάζουμε προσεκτικά την ταρτιέρα στον ήδη προθερμασμένο φούρνο μας και ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά, ως να ροδίσει η επιφάνεια.
Βγάζουμε την ταρτιέρα από τον φούρνο και αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει τελείως.
Πασπαλίζουμε αν θέλουμε την επιφάνεια με λίγη κανελίτσα.
Κατόπιν το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ώρες, να παγώσει καλά.
Μετά είναι έτοιμο να το κόψουμε σε κομμάτια και να το απολαύσουμε!
Το γλυκό διατηρείται στο ψυγείο.
Καλή επιτυχία, καλό σας Σαββατοκύριακο!
Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...