Monday 20 February 2017

Τυρολουκουμάδες με μπύρα


Μπήκαμε στην εβδομάδα της Τυρινής, όπου κατά παράδοση καταναλώνουμε γαλακτοκομικά και ζυμαρικά Γενικά λένε ότι αυτήν την εβδομάδα καταναλώνουμε οποιοδήποτε φαγητό εκτός από κρέας, ώστε να προετοιμαστούμε για την μεγάλη νηστεία της Σαρακοστής.
Εγώ με τις νηστείες και πολύ καλά δεν τα πηγαίνω, αλλά στα γαλακτοκομικά έχω λατρεία.
Γι αυτό αυτήν την εβδομάδα θα σας δώσουμε νόστιμες συνταγές με τυριά και ζυμαρικά, αλλά και ένα πολύ ξεχωριστό γλυκάκι, που όχι …… δεν είναι ούτε γαλακτομπούρεκο, ούτε γαλατόπιτα, γλυκά που συνηθίζονται πολύ αυτήν την εβδομάδα και που θα τα βρείτε στην Κατηγορία μας με τα «Γλυκά» αν θελήσετε να τα φτιάξετε.

Για σήμερα ετοιμάσαμε τυρολουκουμάδες με μπύρα και 3 διαφορετικά τυριά.
Απίστευτα εθιστικοί, γίνονται αφράτοι και πεντανόστιμοι!
Συνοδεύουν όμορφα τα λαδερά και τα όσπριά μας, αλλά και οποιοδήποτε άλλο φαγάκι μας.
Παραμένουν αφράτοι και λαχταριστοί ακόμα και την επόμενη μέρα.
Είναι η δεύτερη συνταγή που δίνω για τυρολουκουμάδες, παλιότερα είχα δώσει κι αυτήν εδώ, για τυρολουκουμάδες με μαγιά.
Ειλικρινά δεν ξέρω ποιαν από τις δυο προτιμώ, θεωρώ ότι είναι η μια πιο νόστιμη από την άλλη, εξάλλου στα τυρομεζεδάκια έχουμε οικογενειακώς λατρεία!
Πάμε όμως σήμερα να φτιάξουμε τυρολουκουμάδες με μπύρα!

Θα χρειαστούμε:
140 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
200 ml μπύρα
2 αυγά
150 γρ. φέτα
150 γρ. ανθότυρο
150 γρ. τριμμένα κίτρινα τυριά
μισή κόκκινη πιπεριά - όχι από βάζο - (ή όποιο χρώμα πιπεριάς προτιμάτε)
2-3 κουταλιές φυλλαράκια μαϊντανού ψιλοκομμένα
1 γεμάτη κουταλιά ρίγανη
Επιπλέον
αρκετό ηλιέλαιο ή άλλο ελαφρύ λάδι για το τηγάνισμα
Τι κάνουμε:
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι με την μπύρα και τα ανακατεύουμε καλά με το σύρμα.
Προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Τρίβουμε την φέτα στο χοντρό του τρίφτη και θρυμματίζουμε το ανθότυρο.
Προσθέτουμε στο μπολ και τα 3 τυριά, καθώς και την ρίγανη και τον μαϊντανό.
Κόβουμε την πιπεριά σε αρκετά μικρά καρεδάκια, τα προσθέτουμε στο μπολ και ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποιο χρώμα πιπεριάς προτιμάμε, εγώ συνήθως βάζω κόκκινη για περισσότερο χρώμα.
Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για μισή ωρίτσα.
Κατόπιν παίρνοντας κουταλιές από το μείγμα ή χρησιμοποιώντας το γκατζετάκι για τους λουκουμάδες, τηγανίζουμε σε μπόλικο ηλιέλαιο ή άλλο ελαφρύ λάδι.
Ακουμπάμε τους λουκουμάδες σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας, να απορροφηθούν τα πολλά λάδια.
Τους απολαμβάνουμε ζεστούς ζεστούς, μα και σε θερμοκρασία δωματίου το ίδιο νόστιμοι είναι.
Καλή επιτυχία, καλή Τυρινή εβδομάδα!
Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...