Saturday 25 February 2017

Πουτίγκα μπανάνας


Θα κλείσουμε τις συνταγές για την εβδομάδα της Τυρινής με μια ανάλαφρη, δροσερή και απίστευτα νόστιμη …… ότι και να σας πω είναι λίγο …… πουτίγκα με μπανάνες.
Κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε αφράτη σαντιγί, μασκαρπόνε, γιαούρτι, ζαχαρούχο γάλα, κρέμα βανίλιας, πόσα πια περισσότερα τυροκομικά να βάλω για να κάνω την πουτίγκα μου πιο ….. τυρινή??
Παρέα τους και ένα ζελέ μπανάνας που θα δώσει άρωμα αλλά και φανταστική υφή στην κρέμα της πουτίγκας, αλλά και γλυκές μπανάνες σε ροδέλες που θα συμπληρώσουν την νοστιμιά!
Με αυτήν την συνταγή θα σας αφήσουμε για λίγες μέρες και θα σας ευχηθούμε να περάσετε πολύ όμορφα αυτές τις τελευταίες μέρες της Αποκριάς.
Θα είμαστε και πάλι κοντά σας την επόμενη Τετάρτη, με πολλές νηστίσιμες – και όχι μόνο – συνταγές.
Πάμε όμως να φτιάξουμε και παρέα την υπέροχη πουτίγκα μας!

Τα υλικά μας:
1 φάκελο ζελέ μπανάνας (100 γρ.)
200 ml κρέμα γάλακτος (πλήρης)
250 γρ. μασκαρπόνε
3 γεμάτες κουταλιές γιαούρτι στραγγιστό
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 φάκελο κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια και το αντίστοιχο γάλα
3 μεγάλες γερές και γλυκές μπανάνες
1 κουταλάκι εσάνς μπανάνας (προαιρετικά)
Για την διακόσμηση
τριμμένη σοκολάτα γάλακτος
Τι κάνουμε:
Διαλύουμε την σκόνη ζελέ σε ΜΟΝΟ 250 ml πολύ καυτό νερό.
Το στάδιο αυτό είναι ίσως το πιο σημαντικό της συνταγής, το ζελέ πρέπει να διαλυθεί πολύ καλά στο καυτό νερό. Γι αυτό ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι, ως να είμαστε σίγουροι ότι η σκόνη διαλύθηκε εντελώς.
Αφήνουμε το ζελέ στην άκρη, να κρυώσει ελαφρά. Ως να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα υλικά, θα έχει κρυώσει όσο πρέπει.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σφικτή σαντιγί. Δεν προσθέτουμε ζάχαρη ή άλλη γλυκαντική ουσία.
Βάζουμε σε ένα μπολ το μασκαρπόνε, το ζαχαρούχο και το γιαούρτι και τα χτυπάμε καλά με μίξερ χειρός.
Προσθέτουμε στο μπολ με το μασκαρπόνε και την σαντιγί και ανακατεύουμε απαλά να ενσωματωθεί στο μείγμα.
Σε χωριστό μπολ χτυπάμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια με το αναγραφόμενο στην συσκευασία γάλα. Την ενσωματώνουμε και αυτήν στο μπολ με το μείγμα του μασκαρπόνε.
Τέλος προσθέτουμε το ζελέ, που πλέον θα έχει κρυώσει αρκετά και τα χτυπάμε όλα μαζί με μίξερ χειρός, σε χαμηλή ταχύτητα, ως να γίνει το μείγμα ομοιογενές.
Στο στάδιο αυτό αν θέλουμε προσθέτουμε και την εσάνς μπανάνας για έξτρα άρωμα.
Κόβουμε τις μπανάνες σε ροδέλες και τις ανακατεύουμε απαλά στο μείγμα της κρέμας, ώστε να καλυφθούν από αυτό.
Βάζουμε την πουτίγκα σε ένα αρκετά βαθύ μπολ σερβιρίσματος ή την μοιράζουμε σε 2 μικρότερα.
Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με τριμμένη σοκολάτα γάλακτος.
Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες πριν το σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία, Καλές Απόκριες, Καλά Κούλουμα, να περάσετε πολύ όμορφα!
Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...