Monday 27 March 2017

Φριτάτα με λουκάνικα και πιπεριές


Σας εγγυώμαι ότι είναι τόσο νόστιμη γευστικά, όσο και οπτικά!
Μια πολύχρωμη φριτάτα, που συνδυάζει αγαπημένες γεύσεις και μοσχοβολάει δυόσμο!
Θέλετε να την απολαύσετε σαν βραδινό? Σαν πρωινό κάποιο χαλαρό κυριακάτικο πρωινό?? Σαν brunch (που λένε και στο χωριό μου)??
Όποια ώρα κι αν την απολαύσετε, θα διαπιστώσετε το πόσο νόστιμη είναι αλλά και το πόσο εύκολα και γρήγορα την ετοιμάζουμε!

Τα υλικά μας:
6 μεγάλα αυγά ή 7 μικρότερα
μισή κούπα γάλα φρέσκο
1 κρεμμύδι ξερό
1 κρεμμυδάκι φρέσκο
1 πράσινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
2 λουκάνικα χωριάτικα
1 μεγάλη ντομάτα
μερικά φύλλα φρέσκου δυόσμου
αλάτι,
ελαιόλαδο
100 γρ. τριμμένα κίτρινα, μαλακά τυριά
Στην πράξη:
Όταν ετοιμάζουμε μια φριτάτα, καλό θα είναι να έχουμε από πριν συγκεντρωμένα όλα τα υλικά μας στον πάγκο εργασίας μας.
Θα χρειαστούμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι με καπάκι.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς.
Κόβουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές σε καρέ.
Κόβουμε τα λουκάνικα σε φετάκια, όχι πολύ χοντρά.
Κόβουμε σε ροδέλες το φρέσκο κρεμμυδάκι.
Ξεφλουδίζουμε την ντομάτα και την κόβουμε σε φέτες, φροντίζοντας να αφαιρέσουμε όσα περισσότερα υγρά και σπόρους μπορούμε.
Πλένουμε καλά τα φύλλα του δυόσμου και τα ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Σε βαθύ μπολ χτυπάμε καλά τα αυγά με το γάλα και λίγο αλάτι.
Τώρα που έχουμε όλα τα υλικά μας έτοιμα, πάμε να φτιάξουμε την φριτάτα.
Βάζουμε ελαιόλαδο στο τηγάνι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές για 3-4 λεπτά, ως να γυαλίσουν και να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τα λουκάνικα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 4 λεπτά ακόμη, ως να είναι έτοιμα σχεδόν τα λουκάνικα. Αν χρειαστεί, χαμηλώνουμε λίγο την φωτιά.
Αδειάζουμε πάνω απ’ όλα τα χτυπημένα αυγά.
Πάνω από τα αυγά απλώνουμε τις φέτες τις ντομάτας και τα φυλλαράκια του δυόσμου.
Χαμηλώνουμε αρκετά την φωτιά, σκεπάζουμε το τηγάνι με το καπάκι του και αφήνουμε να μαγειρευτούν όλα για 3-4 λεπτά.
Κατόπιν αποσύρουμε το τηγάνι από την φωτιά και το ξεσκεπάζουμε.
Καλύπτουμε το χερούλι του με αλουμινόχαρτο.
Πασπαλίζουμε το περιεχόμενο του τηγανιού με τα τριμμένα τυριά και βάζουμε το τηγάνι στον ήδη προθερμασμένο φούρνο μας, στους 170 βαθμούς, για 10-15 λεπτά, ή ως να λιώσουν όμορφα τα τυριά και να δούμε ότι η βάση είναι καλά ψημένη.
Όταν η φριτάτα μας είναι έτοιμη, την αφήνουμε να κρυώσει λίγο και μετά είναι έτοιμη να την κόψουμε σε κομμάτια και να την απολαύσουμε!
Καλή επιτυχία, καλή σας εβδομάδα!

Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...