Monday 24 April 2017

Ψωμάκι αφρός, πανεύκολο!!


Θα σας πω γιατί πρέπει οπωσδήποτε να φτιάξετε αυτό το ψωμάκι!
Πρώτον δεν θέλει ζύμωμα.
Δεύτερον δεν θέλει φούσκωμα.
Τρίτον η διαδικασία παρασκευής του δεν έχει αναμονές.
Τέταρτον είναι έτοιμο σε μισή μόνο ωρίτσα.
Πέμπτον γίνεται απίστευτα αφράτο και νόστιμο.
Θα μπορούσα να αραδιάσω ένα σωρό ακόμη λόγους για να σας πείσω, γιατί πραγματικά αξίζει να το φτιάξετε.
Ιδανικό για το πρωινό σας παρέα με την αγαπημένη σας σπιτική μαρμελάδα ή με το αγαπημένο σας τυράκι.
Μα και σκέτο ακόμα, είναι απόλαυση!
Πάμε να το φτιάξουμε!

Τα υλικά μας:
200 γρ. αλεύρι φαρίνα (που φουσκώνει μόνο του)
3 αυγά
100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
50 ml γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
μισό φλιτζανάκι του καφέ ηλιέλαιο (ή άλλο ελαφρύ λάδι)
μισό κουταλάκι αλάτι
Τι κάνουμε:
Βάζουμε σε ένα μπολ τα αυγά, το γιαούρτι, το γάλα, το ηλιέλαιο και το αλάτι, και τα χτυπάμε καλά με σύρμα χειρός.
Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
Το μείγμα θα είναι αρκετά υδαρές.
Λαδώνουμε μια μέτρια μακρόστενη φόρμα για κέικ και αδειάζουμε εκεί το μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 180 βαθμούς, για μισή ωρίτσα (ψήσιμο ανάλογα με τον φούρνο μας).
Αφού το βγάλουμε από τον φούρνο μας, το αφήνουμε λίγα λεπτά να κρυώσει λίγο και μετά το ξεφορμάρουμε.

Είμαι σίγουρη ότι πιο εύκολο ψωμάκι δεν θα έχετε ξαναφτιάξει!!
Καλή επιτυχία, καλή σας εβδομάδα!

Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...