Thursday 27 April 2017

Μπιφτέκια γεμιστά με φέτα και πιπεριές


Θα με έχετε πλέον συνηθίσει, μπιφτέκια και κεφτέδες σπάνια θα κάνω με την ίδια συνταγή.
Κάθε φορά που ξεκινάω να ζυμώνω κιμά, σκέφτομαι τι διαφορετικό μπορώ να ετοιμάσω, πράγμα που οι φίλες μου βρίσκουν πολύ παράξενο μιας και οι περισσότερες έχουν υιοθετήσει εδώ και χρόνια μια συγκεκριμένη συνταγή για τα μπιφτεκάκια τους, την αγαπημένη τους συνταγή δηλαδή.
Ευτυχώς που καταγράφω τις συνταγές μου, αφενός για να τις μοιράζομαι μαζί σας και αφετέρου γιατί ένα μυαλό χειμώνα-καλοκαίρι, άντε να θυμόμουνα όσα διαφορετικά μπιφτέκια έχω ψήσει όλα αυτά τα χρόνια!!
Σήμερα λοιπόν γέμισα τα μπιφτεκάκια μου με φέτα και πιπεριά, και προέκυψε μια μεσογειακή νοστιμιά που άρεσε σε όλους!
Πάμε να μαγειρέψουμε και παρέα!

Θα χρειαστούμε:
Για τα μπιφτέκια:
750 γρ. κιμά
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 μικρή πράσινη πιπεριά
6-7 κλωναράκια μαϊντανό
1 κουταλιά μουστάρδα
1 κουταλιά ρίγανη
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά ελαιόλαδο
2 κουταλιές γάλα
1 κουταλιά ξύδι
1 αυγό
γαλέτα όσο πάρει
Για την γέμιση:
150 γρ. φέτα τριμμένη
1 πράσινη πιπεριά
Επιπλέον
8 φέτες ντομάτας
λίγη ρίγανη
Τι κάνουμε:
Ετοιμάζουμε την γέμιση.
Τρίβουμε την φέτα στο χοντρό του τρίφτη.
Κόβουμε την πιπεριά σε λωριδίτσες.
Βάζουμε σε ένα μπολάκι την φέτα με την πιπεριά και το αφήνουμε στην άκρη.
Ετοιμάζουμε τα μπιφτεκάκια μας.
Βάζουμε στο μούλτι το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον μαϊντανό, την πιπεριά και την μουστάρδα και τα χτυπάμε καλά, να γίνουν αλοιφή.
Βάζουμε το μείγμα αυτό σε ένα βαθύ μπολ, προσθέτουμε τον κιμά και όλα τα υπόλοιπα υλικά για τα μπιφτέκια, και ζυμώνουμε πολύ καλά.
Αν το μείγμα μας είναι σφιχτό, προσθέτουμε λίγο νεράκι, αν είναι αραιό, προσθέτουμε λίγη γαλέτα ακόμη.
Βάζουμε το μείγμα του κιμά στο ψυγείο για μισή ωρίτσα.
Κατόπιν πλάθουμε 8 μεγαλούτσικα μπιφτέκια.
Ανοίγουμε το καθένα στην παλάμη μας πλαταίνοντας το, βάζουμε στο κέντρο του το 1/8 της γέμισης και το ξαναπλάθουμε φροντίζοντας να κλείσουμε καλά την γέμιση στο εσωτερικό του.
Τοποθετούμε τα μπιφτεκάκια μας σε καλά λαδωμένο ταψί.
Πάνω από το καθένα βάζουμε μια φέτα ντομάτας και πασπαλίζουμε την ντομάτα με λίγη ριγανίτσα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, για 50-60 λεπτά περίπου (ψήσιμο ανάλογα με τον φούρνο μας).
Καλή επιτυχία!

Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...