Friday 23 June 2017

Φλογέρες με μπέικον και τυρί κρέμα


Η σημερινή μας συνταγή είναι από την Έλενα, την κορούλα της Ειρήνης μας!

Το ορεκτικό που ετοίμασα, είναι πραγματικά από αυτά που δεν μπορούν να λείπουν από τα φιλικά τραπέζια που οργανώνω κάποιες φορές.
Ως φίλοι και παρέα φοιτητών, κάποιοι από εμάς σπουδάζουν εκτός Αθηνών. Έτσι κάθε επανένωση είναι λόγος συγκέντρωσης και διοργάνωσης τραπεζιού!
Επομένως συχνά-πυκνά θα με βρείτε να τυλίγω φλογέρες, (με βοήθεια ή χωρίς), με μπέικον και τυρί κρέμα.
Όταν οι φίλοι μου θα έρθουν στο σπίτι, ξέρουν ότι το αγαπημένο τους ορεκτικό θα είναι ήδη έτοιμο.
Οι συγκεκριμένες φλογέρες είναι από τα ορεκτικά που η παρέα μου ζητά να ετοιμάσω και για τις εκδρομές μας του Σαββατοκύριακου. Τις εξαφανίζουν στην κυριολεξία! Είναι εξαιρετικά απλές όσον αφορά τα υλικά αλλά και την παρασκευή τους γι αυτό και σας τις συστήνω ανεπιφύλακτα!
Παρακάτω θα σας δείξω δύο τρόπους ψησίματος για να επιλέξετε όποιον προτιμάτε.

Θα χρειαστούμε:
1 πακέτο φύλλα κρούστας (450 -500 γρ.)
10 φέτες τυρί γκούντα για τοστ
8 φέτες μπέικον
500 γρ. τυρί κρέμα
σπορέλαιο για το τηγάνισμα ή ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων
Τι κάνουμε:
Κόβουμε κάθε φέτα μπέικον σε 4 κομμάτια ως εξής: Κόβουμε στην μέση κατά μήκος την φέτα και μετά στην μέση κατά πλάτος.
Κόβουμε κάθε φέτα τυριού για τοστ σε 3 κομμάτια.
Κόβουμε κάθε φύλλο κρούστας στα τρία κατά πλάτος. Τα βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο.
Αν πρόκειται να ψήσουμε τις φλογέρες μας στον φούρνο, τότε θα αλείψουμε κάθε κομμάτι φύλλου κρούστας εσωτερικά με ελαιόλαδο και μετά θα προσθέσουμε τα υλικά.
Αν τις τηγανίσουμε δεν χρειάζεται να λαδώσουμε τα φύλλα.
Βάζουμε στην άκρη του φύλλου ένα κομμάτι τυρί για τοστ.
Από επάνω βάζουμε ένα κομμάτι μπέικον.

Επάνω από το μπέικον αλείφουμε περίπου μισό κουταλάκι τυρί κρέμα.

Σηκώνουμε τις δύο άκρες του φύλλου φέρνοντάς τις προς τα μέσα.

Κατόπιν τυλίγουμε σε φλογέρα.

Αν ψήσουμε τις φλογέρες στον φούρνο, θα τις βάλουμε σε ταψί το οποίο θα έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί. Με ένα πινέλο θα αλείψουμε την επιφάνεια τους με ελαιόλαδο και θα τις ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθ. Κελσίου, ως να ροδίσουν.
Αν τηγανίσουμε τις φλογέρες, θα χρειαστούμε αρκετό σπορέλαιο και ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι. Θα ζεστάνουμε καλά το σπορέλαιο σε μέτρια φωτιά και κατόπιν θα τηγανίσουμε τις φλογέρες ως να ροδίσουν.
Τοποθετούμε τις τηγανισμένες φλογέρες σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί.
Σερβίρονται ζεστές ή χλιαρές. Τρώγονται όμως άνετα και κρύες.
Καλή επιτυχία, καλό σας Σαββατοκύριακο!
ΕΛΕΝΑ Β.

Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...