Monday 26 June 2017

Τυρόπιτα ρολό με κρεμώδη γέμιση


Νόστιμη και ευπαρουσίαστη τυροπιτούλα, με κρεμώδη γέμιση!
Μπορούμε να την εμφανίσουμε σε κάποιο γιορτινό τραπέζι μας ή απλά να την απολαύσουμε με τους αγαπημένους μας.
Ετοιμάζεται γρήγορα και πανεύκολα, χωρίς να απαιτεί ιδιαίτερο κόπο και χρόνο.
Πάμε να την φτιάξουμε και παρέα!

Θα χρειαστούμε:
2 φύλλα ζύμης κουρού
200 γρ. τυρί Φιλαδέλφεια
300 γρ. ανθότυρο
130 γρ. τριμμένα κίτρινα τυριά
1 αυγό
λίγο πιπεράκι
Επιπλέον
1 αυγό για το άλειμμα
λίγο σουσάμι
Στην πράξη:
Βάζουμε σε βαθύ μπολ το τυρί κρέμα, το ανθότυρο θρυμματισμένο και τα κίτρινα τυριά.
Ανακατεύουμε καλά.
Χτυπάμε το αυγό και το προσθέτουμε στο μπολ.
Προσθέτουμε και λίγο πιπεράκι.
Ανακατεύουμε καλά.
Μοιράζουμε την γέμιση σε 2 ίσα μέρη.
Στον πάγκο εργασίας μας ανοίγουμε το ένα φύλλο ζύμης κουρού, χωρίς να αφαιρέσουμε την διάφανη πλαστική μεμβράνη που συνήθως τυλίγει το φύλλο.
Τοποθετούμε την μισή ποσότητα της γέμισης στην άκρη και κατά μήκος της μακριάς πλευράς, αφήνοντας ένα μικρό περιθώριο στα κοντά άκρα.
Γυρίζουμε προς τα μέσα την ζύμη στις κοντές πλευρές.
Με την βοήθεια της πλαστικής μεμβράνης τυλίγουμε την ζύμη σε ρολό, κλείνοντας μέσα καλά την γέμιση.
Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία και για το δεύτερο φύλλο και την υπόλοιπη γέμιση.
Μεταφέρουμε προσεκτικά τα ρολά σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί φούρνου.
Τα αλείφουμε με χτυπημένο αυγό και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 175-180 βαθμούς, για 40 περίπου λεπτά, ή ως να ροδίσει πάνω-κάτω η ζύμη.
Καλή επιτυχία, καλή σας εβδομάδα!

Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...