Tuesday 18 July 2017

Σουφλέ ψωμιού με ρικότα και ξινομυζήθρα


Ελληνο-ιταλικός γάμος.
Η μάλλον Κρητικο-ιταλικός γάμος.
Διότι ρικότα είχα, ξινομυζήθρα μπόλικη είχα από την Έκθεση κρητικών προϊόντων που είχα πάει, και ψωμί πολύσπορο που σε 2 μέρες έληγε επίσης είχα.
Έτσι τα προξενιά έγιναν και η παντρειά ήταν πλέον γεγονός!
Σουφλέ ψωμιού φτιάχνω συχνά, αυτό εδώ, στο οποίο προσθέτω και αλλαντικά. Αυτή τη φορά όμως ήθελα να επικρατεί η γεύση των δυο αγαπημένων μου τυριών, κι έτσι δεν πρόσθεσα καθόλου αλλαντικά.
Για να μην σας τα πολυλογώ, ο γάμος πήγε πολύ καλά, τα δυο τυριά ταίριαξαν απίστευτα ισορροπώντας το ένα το άλλο, κι εμείς απολαύσαμε ένα πολύ νόστιμο σουφλέ που σίγουρα θα το ξαναφτιάξω!

Χρειαζόμαστε:
12-14 φέτες ψωμί του τοστ
250 γρ. ρικότα
130 γρ. ξινομυζήθρα
5 αυγά
350 ml φρέσκο γάλα
120 γρ. τριμμένα κίτρινα τυριά
Στην πράξη:
Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ μεσαίου μεγέθους (όχι πολύ μεγάλο).
Στρώνουμε στην βάση του τις μισές φέτες ψωμιού, από τις οποίες έχουμε αφαιρέσει την κόρα.
Χτυπάμε σε ένα μπολ 2 αυγά και 150 ml γάλα και περιχύνουμε με το μείγμα αυτό το ψωμί στο πυρέξ.
Αναμειγνύουμε την ρικότα με την ξινομυζήθρα χοντροτριμμένη και 1 αυγό ελαφρά χτυπημένο.
Απλώνουμε το μείγμα αυτό πάνω στις φέτες του ψωμιού, στο πυρέξ.
Καλύπτουμε με τις υπόλοιπες φέτες ψωμιού, από τις οποίες έχουμε επίσης αφαιρέσει την κόρα.
Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με τα τριμμένα κίτρινα τυριά.
Χτυπάμε τα 2 τελευταία αυγά με το υπόλοιπο γάλα και περιχύνουμε την επιφάνεια του σουφλέ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 170 βαθμούς, ως να ροδίσει η επιφάνεια του φαγητού.
Καλή επιτυχία!

Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...