Monday 20 November 2017

Cookies με φυστικοβούτυρο και μέλι με ταχίνι


Αυτά νόστιμα cookies, φτιάχτηκαν ειδικά για την κόρη μου.
Με τρία αγαπημένα της υλικά, ταχίνι με μέλι, φυστικοβούτυρο και μαύρες σταφίδες.
Είναι όχι μόνο νόστιμα αλλά και θρεπτικά!
Της αρέσει να τα βουτά το πρωί στο γάλα της και εγώ στον καφέ μου.
Τα παίρνει μαζί της ώστε να τα καταναλώσει σαν ένα εύκολο και συγχρόνως πλούσιο σε θρέψη δεκατιανό σνακ .
Δεν περιέχουν καθόλου βούτυρο ως συνήθως. Αυτό αντικαθίσταται από το ταχίνι με μέλι και το φυστικοβούτυρο.
Είναι αφράτα και ετοιμάζονται γρήγορα, αν εξαιρέσει κανείς τον χρόνο παραμονής της ζύμης στο ψυγείο.
Όσον αφορά το ταχίνι με μέλι, θεωρώ ότι η γεύση του είναι ηπιότερη από αυτήν του κλασικού ταχινιού και νοστιμότερη. Κάλλιστα μπορούμε να το καταναλώσουμε πάνω σε μια φέτα ψωμί, σαν ένα υγιεινό πρωινό ή σνακ.
Τέλος, τα cookies μας τυλίγονται σε σουσάμι και γίνονται ακαταμάχητα!!
Αξίζει να τα δοκιμάσουμε!!
Πάμε λοιπόν να τα φτιάξουμε!

Τα υλικά μας:
380 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουταλιά (10 γρ.) μπέικιν πάουντερ
μισό κουταλάκι ( 3 γρ.) μαγειρική σόδα
μισό κουταλάκι κανέλα
1 πρέζα τριμμένο μοσχοκάρυδο
200 γρ. ταχίνι με μέλι
50 γρ. φυστικοβούτυρο
2 μεγάλα αυγά
100 γρ. καστανή ζάχαρη
1 μέτριο πορτοκάλι, το ξύσμα του
60 γρ. μαύρες σταφίδες
ελάχιστο αλάτι
σουσάμι για το πασπάλισμα
Στην πράξη:
Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ, την μαγειρική σόδα, την τριμμένη κανέλα και το μοσχοκάρυδο. Προσθέτουμε και το αλάτι και αφήνουμε το μείγμα στην άκρη.
Σε μπολ ή στο μπολ του μίξερ, βάζουμε το ταχίνι με μέλι, το φυστικοβούτυρο, την καστανή ζάχαρη και τα δύο αυγά. Χτυπάμε στην δυνατή ταχύτητα για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και αφού ανακατευτεί και αυτό στο μείγμα, σταματάμε το μίξερ.
Προσθέτουμε τις σταφίδες και κατόπιν σταδιακά το μείγμα των στερεών υλικών. Ανακατεύουμε με το χέρι μας να ενοποιηθούν τα υλικά.
Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη ή αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα, ώστε να σφίξει η ζύμη και να πλάθεται πιο εύκολα.
Ανάβουμε τον φούρνο μας στους 175 βαθμούς να προθερμανθεί.
Βάζουμε σε ένα πιάτο σουσάμι.
Καλύπτουμε το ρηχό ασημένιο ταψί του φούρνου μας με αντικολητικό χαρτί.
Πλάθουμε με την ζύμη μας μπαλίτσες σε μέγεθος μεγάλου καρυδιού.
Κυλάμε τις μπαλίτσες ζύμης στο σουσάμι ώστε να καλυφθούν γύρω γύρω. Αν θέλουμε κάποιες μπαλίτσες τις αφήνουμε ως έχουν, χωρίς σουσάμι.
Τις τοποθετούμε στο ταψί σε απόσταση μεταξύ τους.
Βάζουμε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε τα cookies για 14 λεπτά.
Αν τα θέλουμε πιο τραγανά, ψήνουμε 2-3 παραπάνω.
Αφού τα μπισκοτάκια μας ψηθούν και τα βγάλουμε από τον φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς. Κατόπιν τα κλείνουμε σε αεροστεγές κουτί ως να τα καταναλώσουμε.
Καλή επιτυχία, καλή σας εβδομάδα!
Ειρήνη Ε.

Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...