
Η διαδικασία μαγειρέματος είναι η ίδια με τα "γνωστά" μας γεμιστά. Η παρασκευή της γέμισης διαφέρει μόνο.
Πάμε λοιπόν να τα φτιάξουμε.
Υλικά
6 ντομάτες
7 πιπεριές
300 γρ. γαριδούλες καθαρισμένες
130 γρ. μύδια ψίχα
1 κούπα ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι σε φετάκια
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε καρεδάκια
1 κολοκυθάκι κομμένο σε κυβάκια
1 τριμμένο καρότο
μισή κούπα μαϊντανό
δυόσμο (όσο μας αρέσει)
10 κουταλιές ρύζι καρολίνα
αλάτι
πιπέρι
πάπρικα γλυκιά
Εκτέλεση
Αδειάζουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές. Τις τοποθετούμε ανάποδα στο ταψί που θα τις ψήσουμε, να στραγγίσουν, όσο θα ετοιμάζουμε την γέμιση. Κρατάμε την σάρκα από τις ντομάτες, την στραγγίζουμε καλά από τα υγρά και την ψιλοκόβουμε.
Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο για 2-3 λεπτά, τα κρεμμύδια, την πιπεριά και το κολοκυθάκι.


Αφού πάρουν όλα μια βράση, προσθέτουμε το ρύζι, χαμηλώνουμε την φωτιά, και ανακατεύουμε συνεχώς να απορροφηθούν τα πολλά υγρά από το ρύζι.

Στη συνέχεια γεμίζουμε τις ντοματοπιπεριές, τις τοποθετούμε σε ταψί με ελαιόλαδο, τις περιχύνουμε και με λαδάκι, προσθέτουμε και λίγο νεράκι στο ταψί και τις ψήνουμε για 1-1,5 ώρα.
Καλή επιτυχία.
Τι πρωτότυπη συνταγή Έλενα και τι όμορφα τα χρώματα της γέμισης. Πως να αντισταθεί κανείς σε μια τέτοια ντοματούλα?
ReplyDeleteΚαλέ τι όμορφα χρώματα είναι αυτά!! αν είχαμε βραβείο χρωματικής κουζίνας, σίγουρα θα το κερδιζες!! (και μαζί μ'εσενα και εγω !! χιχιχι) τελειο Ελενάκι μου !
ReplyDeleteδεν εχω δοκιμάσει ποτέ κατι παρόμοιο αλλά πιστεύω ότι τα υλικά δενουν πολύ ωραία μεταξύ τους και το αποτέλεσμα ειναι .... νιαμ .. νιαμ....
φιλάκια
- Εχω ενα μήνυμα για την γλυκειά μας Marion:
Μαριανακι, πέρνα απο την συνταγή με τις μελιτζάνες υπάρχει απάντηση για την ερωτηση που είχες κάνει σχετικά με την φράπα. !
Πραγματικα τα γεμιστα ειναι αγαπημενα και τα δικα σου ειναι και πολυ ωραια σε εμφανιση.
ReplyDeleteΚαλημέρα Έλενα. Πως είσαι σήμερα; Ελπίζω καλύτερα! Τα γεμιστά είναι το πρώτο φαγητό που έφτιαξα. Ήμουν 11 ετών και επειδή η μητέρα είχε σπασμένο το δεξί χέρι αναγκάστηκα να μου δείξουν και κάποιο άλλο φαγητό εκτός από μακαρόνια και πατάτες γιατί φώναζε ο πατέρας που έτρωγε κάθε μέρα τα ίδια για εβδομάδες! lol
ReplyDeleteΌμως τη δική σου συνταγή δεν την έχω δοκιμάσει και θα του φτιάξω όταν βγει από το νοσοκομείο, με το καλό. Φιλάκια πολλά!
Έλενα, ζωγράφισες!
ReplyDeleteΓειά σου σπεσιαλίστα της νηστείας!Μπράβο Έλενα,καταπληκτική συνταγή και καλή ιδέα για το Σαββατοκύριακο.Αν δεν βάλω μύδι,δεν πειράζει,ε?..Όλγα
ReplyDeleteΕλενάκι σήμερα ξεπέρασες τον εαυτό σου!
ReplyDeleteΗ πιο πρωτότυπη νηστίσιμη συνταγή!
Viva η νηστεία!!
Ιδιαίτερη πράγματι συνταγή, με μία παλέτα χρωμάτων.
ReplyDeleteΜου αρέσει η ιδέα θαλασσινών στα γεμιστά!
sgr
α τι θα γίνει με εσας
ReplyDeleteκάθέ φορά που μπαίνω μου τρέχουν τα σαλια
χα χα χα
Ρενάκι μου απλά δεν χρειάζεται να αντισταθεί χα χα χαα!!
ReplyDeleteΦιλάκια:)
Μαράκι μου ούττε εγώ το πίστευα όταν το επιχείρησα ότι θα γίνονταν τόσο νόστιμα.
ReplyDeleteΔένουν πραγματικά πολύ όμορφα όλα τα υλικά μεταξύ τους και το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό:)
Πουαντερίτσα όλα τα γεμιστά μου αρέσουν πολύ και αυτά έγιναν πραγματικά πολύ νόστιμα.
ReplyDeleteΚαλημέρα Matrigaki μου:))
ReplyDeleteΕυτυχώς σήμερα είμαι πολύ πολύ καλύτερα, σε ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σου!!
11 χρονών έφτιαξες γεμιστά!!!!
Μα ξεκίνησες και με σχετικά δύσκολο φαγάκι, μπράβο σου!!
Ελπίζω ο πατερούλης σου να είναι καλύτερα και να τον καλοπεριποιηθείς όταν με το καλό γυρίσει στο σπίτι!!
Φιλάκια φιλενάδα:))
Αγγελικούλα μέλι .... κοίτα ποια μιλάει:)
ReplyDeleteΟλγάκι μου, ναι .... τι να σου πω!!
ReplyDeleteΣκέτη σπεσιαλίστας χα χα χαα!!
Μπορείς να βάλεις ή να παραλείψεις ότι θαλασσινά θέλεις!! Αν δεν σου αρέσουν τα μύδια, παράλειψέ τα!!
Φιλιά!!
Κατερινάκι μου!!
ReplyDeleteViva και πάλι viva!!
Εγώ βέβαια δεν νηστεύω, αλλά σας έχω .... ταράξει στο νηστίσιμο για συμπαράσταση.
Μετά το Πάσχα όμως να δείτε τι σας ετοιμάζουμε:))
Λιζάκι μου δοκίμασέ το, είναι κάτι το διαφορετικό και πολύ νόστιμο φαγάκι:)
ReplyDeleteΒικάκι μου είμαστε απαράδεκτες, το ομολογούμε χα χα χαα!!
ReplyDeleteΦιλάκια πολλά:)
Έλενα τα γεμιστά είναι το αγαπημένο μου φαγητό,με ρύζι,με γλυκό τραχανά ή πληγούρι και με κιμά.
ReplyDeleteΑχ,αυτή την παραλλαγή την αφήνω σ΄αυτούς που τους αρέσουν οι συγκεκριμένες γεύσεις.Είμαι δύσκολη;
Στις φωτογραφία φαίνονται πολύ όμορφα!
Φιλιά!
ειναι τοσο νοστιμα οσο φαινονται?
ReplyDeleteκαλημέρα, γδούπ........
ReplyDelete...................
.....................
λοιπόν μόλις σηκώθηκα όρθια από τη λιποθυμία που με έπιασε......
Τι βλέπουν τα ματάκια μου...μμμμμμμμμμ
από δευτέρα σίγουρα θα φτιάχτει!!!!!!!!!!
Πάντως Έλενα ή σου αρέσουν πολύ τα θαλασσινά ή έχεις περίεργο γιο που για να τρώει σκαρφίζεσαι μαγειρικές πατέντες!!!!!!
όπως και να 'χει το πράγμα σε καλό δικό μας βγαίνει!!!!!
Ευχαριστουμε πολύ
πολλά φιλιά
δυστυχώς οι δικοί μου δεν πολυτρελαίνονται για γεμιστά γενικώς, εγώ τρελαίνομαι και φτιάχνω γεμιστά με χταπόδι, είναι τέλεια. οι δικοί μου εκείνη τη μέρα τρώνε αλλα ΧΩΡΙΣ ενθουσιασμό, με ΜΟΥΤΡΑ να πω;....
ReplyDeleteωραία συνταγούλα, και αφού είναι με θαλασσινά βάλε κι αλλο πιάτο στο τραπέζι, έρχομαι
Κατακληκτική και πολύ πρωτότυπη συνταγή. Είμαι σίγουρη πως είναι νοστιμότατη.
ReplyDeleteΕυτυχώς που έχω φάει γιατί θα πάθαινα τπτ από την φωτο που βλέπω!Για ακόμα μια φορά μπράβο Ελενα.
ReplyDeleteΠρωτότυπη η θαλασσοχρωματιστή παραλλαγή!!!
ReplyDeleteΣυγχαρητήρια Έλενα μας, cherie.
Ζωντάνεψες να πάμε για κανένα καφέ ή τσου;
xxx
ωραία φαίνονται!
ReplyDeleteκαι σίγουρα πρωτότυπα.
και νηστίσιμα, ό,τι πρέπει για την εποχή.
φιλια και καλα να περασετε :))
Έλενα μου, πολύ χαίρομαι που συνέρχεσαι. Τα γεμιστά μου τα έμαθε η γιαγιά μου λίγο πριν την χάσω... Αν ζούσε, θα είχα γίνει νοικοκυρά, αλλά η μητέρα μου με είχε σαν πριγκήπισσα, τρομάρα μου, γι' αυτό και είμαι τεμπέλα τώρα! ;)
ReplyDeleteΜακάρι να βγει με το καλό και θα του κάνω ότι θα μπορεί να φάει.
Είσαι πολύ γλυκιά!!
Χαίρετε,χαίρετε,χαίρετε!!!!!
ReplyDeleteΛοιπόν να είστε καλά χίλιες φορές!!!
Ο άντρας μου εδώ και δυο μέρες,ρωτάει και ξαναρωτάει τι φαγητό θα κάνω την Κυριακή,για να ψωνίσει έγκαιρα αυτά που πρέπει(όχι για να δείτε τι άντρα έχω!!!!).
Δεν ήξερα τι να του πω γιατί ότι θυμόμουν από νηστήσιμα τα έχω κάνει!!!
Μου δώσατε έμπνευση!!!!
Μπράβο και πάλι μπράβο!!!
Γαριδούλες έχω καθαρισμένες στην κατάψυξη,μου λείπουν μύδια κολοκυθάκια και δυόσμος!!!
ΚΑΤΩΧΥΡΩΘΗΚΕ!!!!!!!
Καλά Ελενάκι περιττό να πω ότι έπαθα πλάκα με τα χρώματα!!!!!
Μπράβο χρυσοχέρα μου εσύ!!!!!
Λοιπόν Μαράκι μου είδα την απάντηση για την φράπα!!!
Δηλαδή έτσι το ζητάς; Πας στον μανάβη και λες θέλω 1 κιλό φράπες!!!!(χιχιχι!!!!)
Δεν το έχω ξανακούσει και βασικά δεν έχω δει και ποτέ!!!(πάω στον κ.γούγλη να ψάξω!!)
Αν σου πω τι βρήκα θα γελάς!!!(φραπέδες έβγαζε???!!!!!!!!!)
Πάντως ευχαριστώ κυρία μου που φροντίζεται για την ενημέρωσή μου και δεν με αφήνεται να χάνομαι στο σκότος της αμάθειας!!!!!!(Τι γράφω η γυναίκα????)
κοριτσάρες φιλιά πολλά!!!
Καλό απόγευμα!!! ;)
(Το σεντόνι μου σήμερα είναι κοφτό,κατευθείαν για προίκα!!!)
Περίσσεψε για μένα; ΚΑΙ λαχανικά ΚΑΙ θαλασσινά; Ό,τι πρέπει για μένα!
ReplyDeleteΈλενα μου, τι μου κάνεις;;! Στο γραφείο , πεινασμένη [κάνω δίαιτα]!!, να βλέπω τα ωραία σου φαγάκια!!Τρελλάθηκα και με το ρολό μαρμελάδα!Αυτή την συνταγή την κάνει και η μάνα μου διπλή. Το άλλο ρολό, μας το κάνει με σοκολάτα. Τέλεια όλα σου!!!Καλό ΣΚ...
ReplyDeleteκορυφαίο το βλε΄πω για πρώτη μου φορά....έπαθα..θα το φάω όλο
ReplyDeleteνάσαι καλά τρομερό....
Elenaki μου όταν έβαλα την συνταγή, εσένα σκέφτηκα.
ReplyDeleteΕίπα "ωχ, η Ελένη θα πει πάλι γαρίδες που δεν τρώω έβαλε!!"
Τι να κάνω που εμείς στις νηστείες μας με θαλασσινά ... επιζούμε, γιατί που να βολέψω με σκέτα λαδερά τους .... πρίγκηπές μου??
Aσπα μου, όχι!!
ReplyDeleteΕίναι ακόμα πιο νόστιμα χα χα χαα!!
Φιλάκια:)
Αμαλίτσα μου, αυτό έλεγα και στην Ελένη πιο πάνω.
ReplyDeleteΔεν είναι τι μου αρέσει, είναι που οι άντρες μου, δυο μέτρα ο καθένας, δύσκολο να κρατηθούν με ένα σκέτο λαδερό.
Με τα θαλασσινά έχω κατά κάποιον τρόπο σωθεί.
Μια γαριδομακαρονάδα, ένα μυδοπίλαφο, ένα χταπόδι στιφάδο ή με μακαρόνια, με έχουν σώσει τις "δύσκολες" μέρες!
Τι να κάνω η ταλαίπωρη??
Γαστεροπλήξ γεμιστά με χταπόδι ... αυτό κι αν είναι πρωτότυπο!!
ReplyDeleteΑλλά να φάμε τα γεμιστά σου και μου, παρέα, αφού μπλέξαμε με δύσκολους;-)
Big mama, είναι.... είναι!!!
ReplyDeleteΦιλάκια:))
Χαρούλα μου σε ξανα-ευχαριστώ!!
ReplyDeleteΜην μου πάθεις όμως τίποτα και το χω και κρίμα!!!
Γι αυτό όταν τα ξαναφτιάξω, be my guest please:))
Ζαμπάκι μου σήμερα έκανα τα πρώτα ... δειλά βήματα στον έξω κόσμο. Καλά τα κατάφερα μετά από μια βδομάδα που πήγαινα σκυφτή σαν γριούλα, μπορώ να πω.
ReplyDeleteΦαντάζομαι σε λίγες μέρες θα είμαι περδίκι, οπότε πάμε όπου θες:)
Φιλάκια!!!
Μαριλενάκι μου να είσαι καλά!!
ReplyDeleteΦιλάκια πολλά και σε σένα!
Σπίτι θα είμαι, δεν θα πάω πουθενά, ακόμα στην ανάρρωση είμαι η ασθενής;-)
Matrigaki μου και τώρα μια χαρά τα καταφέρνεις!!!
ReplyDeleteΤο ίδιο έκανε και η δική μου η μητέρα, με αποτέλεσμα όταν παντρεύτηκα να μην ξερω να βράσω ούτε μακαρόνια.
Στην κυριολεξία όμως!!
Τα πέταξα μέσα στο κρύο νερό και περίμενα να βράσουν όλα μαζί:P
Νομίζω όμως ότι αν αγαπάς την μαγειρική (το ίδιο ισχύει και για οτιδήποτε άλλο στην ζωή μας), στο τέλος πάντα τα καταφέρνεις:)
Mariaaaaannnn, μα τι καλό αντρούλη που έχεις εσύ!!!
ReplyDeleteΤέτοιοι άντρες είναι θησαυροί!!!
Γι αυτό κι εσύ να τον καλοπεριποιηθείς την Κυριακή και να του το φτιάξεις το φαγάκι, είναι πάααρα πολύ νόστιμο!!
Θα του αρέσει και θα σε προσέχει ακόμα πιο πολύ από το πολύ!!
Το κοφτό σεντόνι καλά κάνεις και μου το δείχνεις, ως γνωστόν πρέπει να εκτιμήσω είπαμε τα προικιά των νυφάδων μου;-)
Φιλάκια, καλό βράδυ!!
(σε περιμένω αύριο με ένα ποστ ... διαφορετικό από τα άλλα, θέλω την γνώμη σου για το τι προτιμάς)
Kικίτσα μου περίσσεψε, περίσσεψε, πάντα υπάρχει εδώ ένα πιάτο για σένα!!!
ReplyDeleteOλγάκι μου σε ευχαριστώ πολύ πολύ!!
ReplyDeleteΤο ρολό μαρμελάδα το έφτιαξε η Ζαμπία μας, άλλη χρυσοχέρα αυτή και επίσης άλλου είδους ταραχή!!!
Φιλάκια, καλό βράδυ:)
Παναγιώτη μου, όλο δικό σου βέβαια!!
ReplyDeleteΚαλό βραδάκι:)
Αχ,Έλενα όντως στους άντρες δεν πολυαρέσουν οι νηστείες,μεταξύ μας ούτε κι εγώ νηστεύω,αλλά τα μαγειρεύω τουλάχιστον δυο φορές την εβδομάδα.Ευτυχώς έχω βολικό άντρα και δε μιλάει,αλλά τα βράδυα που πάει μέχρι το φίλο μας-έχει ταβέρνα με θαλασσινά-όλο και κάτι γεύεται και γλυτώνω εγώ.
ReplyDeleteΚαλό βράδυ!
Η μέση πέρασε;Είσαι καλά τώρα;Θέλει προσοχή και ξεκούραση,όσο μπορείς με τους τρεις πρίγκηπές σου,που έχεις να φροντίσεις.
Περαστικά!
Ελενάκι μου κι εγώ να σου πω την αλήθεια, μόνο την Μεγάλη βδομάδα νηστεύω. Το κρέας δεν με πειράζει καθόλου να το στερηθώ, αλλά το γάλα και το τυρί, δυσκολεύομαι!
ReplyDeleteΕιδικά το γάλα που βάζω στον καφέ μου, αν σκεφτείς ότι 3 καφέδες την ημέρα τους πίνω.
Η μέση μου είναι πολύ καλύτερα σήμερα, δόξα τω Θεώ, ελπίζω να συνεχιστεί έτσι γιατί πέρασα πολλούς πόνους μια βδομάδα τώρα!
Φιλάκια, καλό βράδυ:)
με τα γεμιστα εχω σχεση...μισους!!
ReplyDeleteμα αν μου τα βαζατε στο πατο θα τα τιμουσα και με το παραπανω :)
Μίσους?? Με τα γεμιστούλια??
ReplyDeleteΟπως θες τα τρώω, με οποιαδήποτε γέμιση:)
Μα να σου τα βάλω ευχαρίστως στο πιάτο αν είναι να τα δοκιμάσεις cookitsa μου:))
Μια συμβουλη θα δωσω:ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΑ.ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ.Δευτερη φορα τα φτιαχνω μεσα σε μια εβδομαδα.
ReplyDeleteΒασάκι μου κι εμείς τα λατρεύουμε τα γεμιστά μαγειρεμένα έτσι!
ReplyDeleteΧαίρομαι πάρα πολύ που τα ευχαριστήθηκες και τα ξανα-έφτιαξες!
Πολλά πολλά φιλιά!
Και πάνω που σκεφτόμουν τι να φτιάξω γιά το ΣΚ. Ηλθε κι έδεσε. Την τυπώνω άμεσα. Ευχαριστώ πολύυυυυυυυ!
ReplyDeleteTζιντζεράκι μου καλή επιτυχία αν τα φτιάξεις!
ReplyDeleteΦιλιά!