Πάμε να μας πει πως τα έφτιαξε.
Ριζότο με λαχανικά
1 ποτήρι ρύζι μπασμάτι
2 ποτήρια νερό
μανιτάρια
½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κολοκυθάκι κομμένο σε κυβάκια
μισό ποτηράκι κρασί λευκό
λάδι
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια, τα βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και τα σκεπάζουμε ώστε να βγάλουν όλα τα υγρά τους.
Μετά από 5 περίπου λεπτά ρίχνουμε το κρεμμύδι και το κολοκυθάκι. Τα σκεπάζουμε επίσης και τα αφήνουμε όλα μαζί να μαραθούν στα υγρά τους.
Όταν πια κοντεύει να σωθεί το νερό από τα λαχανικά μας δυναμώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε λίγο λάδι, ανακατεύουμε και στη συνέχεια ρίχνουμε το κρασί.
Ξεπλένουμε το ρύζι με νερό 2 χέρια και το ρίχνουμε μέσα στα λαχανικά. Ανακατεύουμε λίγο, ρίχνουμε 2 ποτήρια νερό και όταν αρχίσει να παίρνει την πρώτη βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά κατά το ήμισυ.
Σε περίπου 10 λεπτά θα έχει απορροφηθεί το νερό οπότε το σβήνουμε σκεπάζουμε και το αφήνουμε ένα δεκάλεπτο ακόμη.
Σερβίρουμε.
Καροτάκια στην λαδόκολλα

καρότα όσα θέλουμε
ξύδι μπαλσάμικο λευκό
λάδι
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Κόβουμε τα καρότα στο σχήμα της αρεσκείας μας (εγώ τα κόβω ή μακρόστενα στα 4 ή λοξές φέτες όπως στη φωτογραφία) και τα βάζουμε σε μία λαδόκολλα με τα υπόλοιπα υλικά.
Tα ανακατεύουμε λίγο.
Κλείνουμε τη λαδόκολλα και τα βάζουμε στο φούρνο. Καλό είναι να το βάλουμε με κάποιο άλλο φαγητό που παίρνει αρκετή ώρα να γίνει, γιατί είναι κρίμα να κάψουμε ολόκληρο το φούρνο μόνο για τα καρότα.
Αν πάλι θέλουμε να τα φτιάξουμε μόνα τους μπορούμε να τα βράσουμε ένα δεκάλεπτο πριν τα βάλουμε στη λαδόκολλα.
Όταν σβήσουμε τον φούρνο, καλό θα είναι να τα αφήσουμε μέσα μέχρις ότου χάσει τη θερμότητα του.
Καλή επιτυχία.
Αμαλία

Τι ωραίο ριζότο κι όχι μόνο αυτό. Το τραπέζι πολύ προσεγμένο. Αυτές οι πετσέτες με την κορδέλα πολύ μου άρεσαν. Μπράβο Αμαλία!
ReplyDeleteτο πιο ομορφο απο ολα ειναι το στησιμο του τραπεζιου , εχω αδυναμια στα ομορφα τραπεζια, μπραβο κουκλιστικο
ReplyDeleteKαι οι γλώσσες αλλά και το ριζότο είναι τέλεια !!
ReplyDeleteΤόσο ελαφρύ και πρέπει να είναι πολύ νοστίμο
Μπράβο στην Αμαλία ! !
Φιλάκια κορίτσια καλημέρα !!
Μπραβο Αμαλίτσα μου, ζωγράφισες, πολύ καλοστρωμένο το τραπέζι και πολύ ωραίες οι προτάσεις σου !!!
ReplyDeleteευχαριστούμε πολύ.
καλή σου μέρα
Πολύ όμορφο το τραπέζι σου Αμαλία!
ReplyDeleteΤο ριζότο το φτιάχνω κι εγώ και προσθέτω και καλαμπόκι, του πηγαίνει πολύ!
Τα καροτάκια στην λαδόκολλα έχουν μεγάλη διαφορά στην γεύση από το να τα βράσουμε και να τα σωτάρουμε με βούτυρο ή λάδι?
Νόστιμο το ρυζότο και τα καροτάκια σου!Το τραπέζι όμως κλέβει την παράσταση-πολύ όμορφα στημένο!
ReplyDeleteΈκανα τη συνταγή με τα ψάρια.Σκέτη γλύκα ήταν!Έβαλα φρέσκους σαργούς,γιατί όταν τους ψήνω στο ταψί στεγνώνουν και δε μ΄αρέσουν.Μ΄αυτόν τον τρόπο κράτησαν όλους τους χυμούς τους και πήραν τη γεύση των υπόλοιπων υλικών.
Φιλιά!
eleni, πήρες το μειλ που σου έστειλα???
ReplyDeleteΑμαλίτσα το τραπέζι σου έκλεψε την παράσταση αυτή τη φορά!!
ReplyDeleteΠολύ ωραία και τα δύο συνοδευτικά για το ψαράκι σου.
Στο ριζότο θα συμφωνήσω με την Ιουλία, ταιριάζει ωραία και το καλαμπόκι.
Τα καροτάκια με εντυπωσίασαν, δεν τα έχω φτιάξει ποτέ έτσι, εκτός όταν τα βάζω στην λαδόκολλα μαζί με κρεατικά και άλλα λαχανικά.
Αλλά με μπαλσάμικο σκέτα δεν τα έχω δοκιμάσει.
Γεια στα χέρια σου για όλα:))
Μαρία,δεν κατάλαβα ότι το μήνυμα θα ήταν για μένα,νόμιζα εννοούσες την Έλενα.Έλαβα κάποια μηνύματα,αλλά δε γνώριζα τον αποστολέα και τα διέγραψα.
ReplyDeleteΣυγνώμη,την έχω ξαναπάθει,μάλιστα με την Έλενα όταν ξεκινήσατε το blog.
Σε παρακαλώ στείλε μου πάλι-με τι όνομα;
Χίλια συγνώμη!!!
δεν πειράζει Elenaki μου, στο στέλνω απο το meil μου θα το δείς σαν mariabellou@gmail.com, θα εχει και attachements (κάτι φωτογραφίες). Πάω να στο στείλω, είμαι σίγουρη οτι όταν το λαβεις θα το ευχαριστηθείς πολύ !!!
ReplyDeleteDelicieuses ευχαριστώ πολύ, όσο για τις πετσέτες στην ουσία δεν είναι κορδελίτσα είναι πιάστρα τις πήρα από τις μπουμπουνιέρες στο γάμο που ήμουν κουμπάρα...Βούτηξα 12 μπουμπουνιέρες μόνο και μόνο για τις πιάστρες!!!!!!!!
ReplyDeleteΜΙΑ ΚΑΛΗ ΜΙΑ ΑΝΑΠΟΔΗ το στήσιμο του τραπεζιού εε;;Εμπειρίες από τα φοιτητικά μου χρόνια.. δούλευα χρόνια σε εστιατόριο που αναλάμβανε και γάμους οπότε καταλαβαίνεις...ευχαριστώ και πάλι πάρα πολύ
ReplyDeleteΜΑΜΑ ΒΙΚΥ όντως το ελαφρύ γιατί να είναι και άνοστο δεν το έχω καταλάβει ή γιατί πρέπει όλα να τα τηγανίζουμε...πολλά φιλιά
ReplyDeleteΜαράκι μου σε λίγο με τόσα μπράβο θα αρχίζω να γίνομαι χειρότερη και από πατζάρι, αλλά θα αρχίσω να το παίρνω και πάνω μου και δεν είμαι τέτοιος τύπος
ReplyDeleteΕυχαριστώ και πάλι και για τα καλά σας λόγια αλλά και για τη φιλοξενία
πολλά φιλιά
Ιουλία μου ναι το ξέρω για το καλαμπόκι, αλλά συνήθως βάζω μέσα στην κατσαρόλα ό,τι βγάλει το ντουλάπι και το ψυγείο με αποτέλεσμα κάθε φορά το φαγητό να είναι διαφορετικό...
ReplyDeleteόσο για το σωτάρισμα που λες δεν έχω άποψη γιατί δεν τα έχω φάει ποτέ έτσι, αλλά μάλλον θα είναι διαφορετικά γιατί τα καρότα παίρνουν όλη τη γλύκα από το ξύδι. Αν τα δοκιμάσεις πες μας τις διαφορές αν υπάρχουν
eleni Αχ σαργουδάκια...Ευβοϊκού ή πελαγίσια;;;;δεν έχει και μεγάλη σημασία!!!!
ReplyDeleteαυτό ακριβώς είναι το νόημα να κρατήσεις ζουμερά τα ψαράκια όση ώρα και αν τα φας μετά το ψήσιμο...
φιλιά
Έλενα μου γλυκειά ευχαριστώ πολύ όπως είπα και στην Ιουλία τα καρότα ρουφάνε τη γλύκα του ξυδιού και γίνονται το κάτι άλλο....
ReplyDeleteΕυχαριστώ πολύ για όλα
πολλά φιλιά
Αμαλία πελαγίσια.Ευτυχώς που υπάρχει ένας φίλος και μας τροφοδοτεί με φρεσκότατα ψαράκια.Όποτε βαριέμαι να τα ψήσω στο σπίτι,επειδή έχει ταβέρνα,τα παίρνουμε έτοιμα,ψημένα στα κάρβουνα.
ReplyDeleteεμείς eleni προς το παρόν μόνο ευβοϊκού, αλλά το καλοκαίρι που ερχόμαστε συνέχεια πάνω Β. Εύβοια τα ευχαριστιόμαστε χωρίς να τα χρυσοπληρώνουμε...ειδικά στα Βασιλικά
ReplyDeleteΤα καρότα τα βάζουμε κι εγώ και ιδιαίτερα ο Δημήτρης σχεδόν σε όλα τα φαγητά μας, τα λατρεύω.Αγοράζουμε σάκο ολόκληρο με μπέιμπυ καροτάκια.
ReplyDeleteΑααααααα Αχτίδα δεν είστε οι μόνοι... και εγώ με τα τσουβάλια τα παίρνω σπίτι!!!!!!Μικρά δεν έχω φάει ποτέ μου φαίνεται ότι δεν φτουράνε είναι καλά;;
ReplyDeleteΝάτο πάλι το ρύζι το αγαπημένο μου! Μια χαρά η συνταγή αυτή και άκρως διαιτητική! Θα την τιμήσω! Ευχαριστούμε Αμαλία, φιλιά σε σένα και τις οικοδέσποινες!
ReplyDeleteΜμμμμμμ και εμένα Μαράκι μου το ρύζι ανήκει στην κορυφή των προτιμίσεών μου...Θα μπορούσα να τρώω όλη μέρα κάθε μέρα χωρίς να το βαριέμαι...
ReplyDeleteΦιλιά
Μπράβο για το ρυζότο αλλά μεγαλύτερο μπράβο για το την εμφάνιση του τραπεζιού... πολύ ωραία χρώματα!
ReplyDeleteΥπέροχο το στρώσιμο του τραπεζιού καθώς και το ριζότο και τα καροτάκια. Γεια στα χεράκια σου!!!!
ReplyDeleteέχω να πω τα εξής δύο: πολυυ μ' αρεσει η σημερινή συνταγή!
ReplyDelete:))
(και θα μου πεις, ποια δεν μ' αρεσει; αλλά τα λαχανικα, στην καρδιά μου, μπαίνουν απευθείας)
και το δεύτερο: το δικο μου (πρώτο) μέιλ που ειχα στείλει στο Μαράκι, το gmail, το κήρυξε "ανεπιθύμητο" και το πεταξε στον κάλαθο των αχρήστων!
περιμενα κι εγώ απαντηση, περίμενα.. μέχρι που μου 'ρθε η επιφοίτηση και κατάλαβα τι ειχε γινει :)))
καλό βράδυ κορίτσια!
Amali, dear συνμαγείρισσα, πρέπει να μας καλέσεις όλες να διαπιστώσουμε ιδίοις όμμασι και δοκιμή (δοτική με υποδιαστολή) τις καταπληκτικές δημιουργίες σου, μην δίνουμε τσάμπα τα εύσημα! Χι χι χι.
ReplyDeleteσμουτς
Betty's Cuisine πω πω πάλι με τον καλό λόγο στο στόμα, πάρτε καλέ και κανα μεζεδάκι
ReplyDeleteευχαριστώ πολύ
φιλιά
elen (πολλές ελένες έχει το blog τελικά και θα έχουμε κεράσματα σε λίγες μέρες!!!!!) ευχαριστώ άλλη μία φορά, καλε τι πράγμα είναι και αυτό σήμερις....ούτε όταν πέρασα στις πανελλήνιες τόσα μπράβο!!!
ReplyDeleteφιλιά
Μαριλένα χα και εσύ κρυφή Λένα είσαι!!!!!
ReplyDeleteλαχανικά και ρύζι και η κοιλιά να τρίζει!!!!!!
Πολλά φιλιά
Ζαμπία
ReplyDelete1ον μου άρεσε πολύ ο όρος συνμαγείρισσα
2ον πολύ περισσότερο μου άρεσε η δοτική με την υποδιαστολή, το blog έχει επίπεδο δεν είναι ότι κ ότι!!!!
3ον εγινεεεεεεεεεεεεεεεεεε (για τη δοκιμή λέω εεε) Αλλά μετά τη βάφτιση του υιού μου, τις Πανελλήνιες και τις ενδοσχολικές!!!!!!!!χα καλό εεεε
πολλά φιλια
και καλό βράδυ σε όλους
1) Για πότε δλδ;
ReplyDelete2) Χρονικά πότε το τοποθετείς;
3) Θα ζω!;
Ζ.
εμενα πιο πολυ και απο τις συνταγες μου αρεσε το styling :)
ReplyDeleteAmali, τι ωραία παροιμία!
ReplyDelete:)))
υποσχομαι πως θα τη χρησιμοποιώ πολυ, από δω και στο εξής!
φιλιά
και καλό Σαββατοβραδο :))
Χαχαχαχαχα
ReplyDeleteΖαμπία τόση λαχτάρα για τα φαγητάκια μου;;;;ξέχασες να βάλεις και όνομα!!!
μην ανησυχείς θα κανονίσουμε κανα γκαδερινγκ του νοου ας μπέτα....που λέει και στην ταινία...
Πάντως όπως βλέπω όλοι κάθονται και χαζεύουν το στήσιμο του τραπεζιού και κανείς δεν τρώει!! εε cook και εσύ μήπως δεν σου άρεσε να φτιάξω κάτι άλλο;;;
Μαριλένα είδες;;;
ReplyDeleteεκτός από φαγητά ξέρω και στιχάκια να φτιάχνω!!!!!!χιχιχιχιχιχι
Αυτό ακριβώς Amalie :
ReplyDeleteγκαδερινγκ του νοου ας μπέτα....