
Την δημοσιεύω με την άδειά της φυσικά!
Για να σας πείσω πόσο ιδιαίτερα νόστιμος είναι αυτός ο κορμός, θα σας πω ότι ποτέ δεν κάνω μόνο έναν. Ο ένας εξαφανίζεται πριν ακόμα βγει από την κατάψυξη. Πάντα κάνω δύο λοιπόν.
Για να σας πείσω ακόμη πιο πολύ θα σας πω ότι οι φίλοι του γιου μου του μικρού αυτό το γλυκό μου ζητάνε πάντα. Μάλιστα ο ένας από αυτούς, επειδή δεν έβλεπε την μανούλα του πρόθυμη να του τον φτιάξει, έμαθε να τον κάνει μόνος του και να τον απολαμβάνει.
Εάν σας έπεισα λοιπόν, πάμε να σας δώσω και την συνταγή.
Χρειαζόμαστε:
1,5 κουτί μπισκότα Μιράντα
2 σοκολάτες γάλακτος των 100 γρ, η κάθε μία.
250 γρ. βιτάμ μαλακό
1 ζαχαρούχο γάλα
3 σφηνάκια baileys
150 γρ. καρύδα
Τον φτιάχνουμε:
Λιώνουμε στο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί την σοκολάτα και το βιτάμ.
Προσθέτουμε το ζαχαρούχο και ανακατεύουμε καλά. Στην συνέχεια προσθέτουμε το baileys.Σπάμε με τα χέρια μας τα μπισκότα σε κομματάκια και τα προσθέτουμε στο μείγμα.
Τελευταία ρίχνουμε την καρύδα και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
Εδώ θα ήθελα να κάνω μια παρατήρηση.
Προσωπικά λατρεύω την καρύδα και μου ταιριάζει πολύ σε αυτόν τον κορμό.
Κάποια φορά που την ξέχασα, μου είπαν οι γιοι μου ότι τους άρεσε πιο πολύ άνευ, γιατί καταλάβαιναν περισσότερο την γεύση της σοκολάτας.
Περί ορέξεως … εσείς αποφασίζετε!!
Στρώνουμε μια μακρόστενη μεγάλη φόρμα με διάφανη πλαστική μεμβράνη, ώστε να καλύπτει τον πάτο και τα πλαϊνά της.
Αδειάζουμε το μείγμα στην φόρμα.
Βάζουμε το γλυκό στην κατάψυξη να παγώσει.
Όταν πρόκειται να σερβίρουμε, αναποδογυρίζουμε τον κορμό σε μια πιατέλα και προσεκτικά αφαιρούμε την διάφανη μεμβράνη.
Ο κορμός διατηρείται στην κατάψυξη, γιατί στην ψύξη λιώνει η σοκολάτα.
Καλή επιτυχία!!

Η Mary έφτιαξε εχθές τον κορμό και μας στέλνει φωτό να τον απολαύσουμε κι εμείς!
Μαιρούλα γεια στα χέρια σου!!
Χριστέ μου... τι ζω η γυναίκα με σας... Τι κορμός σούπερ είναι αυτός? Φτιάχνω και γω το συγκεκριμένο γλυκό, αλλά τελείως διαφορετικό. Το απόγευμα παίρνω τα υλικά για να το δοκιμάσω... Επειδή δεν έχω baileys θα βάλω λικέρ σοκολάτα... Φαντάζομαι δεν πειράζει!
ReplyDeleteΗ σοκολάτα γάλακτος που αναφέρεις είναι η απλή που υπάρχει στο περίπτερο ή μήπως κουβερτούρα γάλακτος?
ReplyDeleteΦιλάκια
Καλημερα,τελειο!!!!Μπορω να αυτοκεραστω φανταζομαι ενα τεραστιο κομματι;Και οτι σκεφτομουν ο,τι χρειαζομαι μια καινουργια συνταγη για κορμο!
ReplyDeleteΛεω να το δοκιμασω σημερα κιολας αν ο χαμος που γινεται στο γραφειο μου το επιτρεψει.Αχ τι πειρασμος πρωι - πρωι!
Φιλια
Alma Libre
Oχι, όχι, όχι!!!
ReplyDeleteΑυτό είναι δράμα που ζω εδώ μέσα!
Ξεφεύγει τελείως από τους συνηθισμένους κορμούς ,με την κουβερτούρα και τα μπισκότα, θέλω οπωσδήποτε να το κάνω και θα το κάνω κι εγώ σήμερα κιόλας!!!!
!!!!!!!!!!!!!!Τι υπέροχο που φαίνεται βρε παιδιά, μπράβο Έλενα!!!!!!
ReplyDeleteΑγαπημενο ή μαλλον λατρεμενο γλυκο, αλλά χωρις καρυδα.
ReplyDeleteΗ μητερα μου βεβαια το κανει απο οταν ημασταν πιτσιρικια, σαν τουρτα.
Καλημερα!!!
καλημερα, πολυ ενδιαφερον παρουσιαζει ο κορμος με την καρυδα μμμμμμμμμμμ!!!!
ReplyDeleteνα σας πω για την ιστορία το πως κατέληξα και έφτιαξα για πρώτη φορά αυτό το γλυκό... είχα ξεμείνει από κουβερτούρα:):) και έτσι χρησιμοποίησα σοκολάτα γάλακτος lacta και ότι άλλο υλικό είχα στο σπίτι. φυσικά και δεν έβαλα αυγό γιατί θα το κατανάλωναν και παιδιά:) σε εμάς αρέσει πολύ, προτείνω να το δοκιμάσετε. όσο για το liquer μπορείτε να βάλετε ότι θέλετε και σας αρέσει, εγώ ακόμα και limoncelo έχω βάλει.
ReplyDeleteΈλενα,τέλειο το γλυκάκι σου!Και σοκολάτα και καρύδα,δυο γεύσεις που πολύ μ΄αρέσουν!Διάβασα από τη Λυδία,ότι μπορούμε να βάλουμε και κουβερτούρα-λέω να την προτιμήσω.
ReplyDeleteΦιλιά!
Έλενα είσαι μεγάλο παλιοκόριτσο τελικά. Άνθρωπο ν' αγιάσει δεν αφήνεις :)
ReplyDeleteΜαιρούλα μου ο κορμός αυτός είναι πραγματικά σούπερ!
ReplyDeleteΕνα σου λέω. Οταν τον φτιάξεις, δεν θα καταλάβεις για πότε εξαφανίστηκε!!
Σοκολάτα γάλακτος, βάζω δύο απλές ΙΟΝ από το περίπτερο, των 100 γρ η κάθε μία. Οτι σοκολάτα γάλακτος θέλεις βάλε, ΙΟΝ, Λάκτα κλπ, συνολικά μόνο να είναι 200 γρ.
Από όλα τα λικέρ, το baileys είναι αυτό που κάνει την διαφορά πιστεύω.
Προτίμησέ το! Πάρε ένα, νομίζω και στα ΣΜ το πουλάνε, γιατί έχω ακόμα να δώσω πολύ ωραίες συνταγές με baileys.
Επίσης να σου πω ότι γευστικά όπως θα διαπιστώσεις, δεν έχει καμία σχέση με τον κλασσικό κορμό με την κουβερτούρα, που είναι επίσης πολύ νόστιμος.
Αλλες, τελείως διαφορετικές γεύσεις έχουν τα δύο γλυκά!!
Φιλιά:)
Αlma Libre μου καλημέρα:)
ReplyDeleteΜείναμε και μόνες, αφού η φιλενάδα μας μας παράτησε, ε?
Αντε, μακάρι να της πάνε όλα καλά, και θα ... επιβιώσουμε μέχρι να επιστρέψει!
Να κεραστείς ένα τεράααααστιο κομμάτι!!
Φιλιά:))
Ιουλία μου, να το κάνεις!!
ReplyDeleteΕίναι σίγουρο ότι θα το ευχαριστηθείς!!
Καλημερούδια!!
Χαρουλίτα μου θένκ γιου, θενκ γιου, φιλάκια πολλά!!
ReplyDeleteΑντώνη μου, τον τελευταίο καιρό χωρίς καρύδα το φτιάχνω κι εγώ, αλλά η καρύδα του πάει πολύ είναι η αλήθεια!!
ReplyDeleteΣου τάζω να στο φτιάξω το καλοκαίρι!!
Φιλιά:))
Aσπα μου και ενδιαφέρον και σοκολατένιος και νόστιμος!!
ReplyDeleteΦιλάκια πολλά!!
Απλά απίστευτο...γλυκό.. μιαμι.. να είστε καλά... :))))) :)))))
ReplyDeleteΛυδιάκι μου να σε ευχαριστήσω για την πολύ ωραία συνταγή σου, που όπως είπα έγινε και δικιά μας αγαπημένη!!
ReplyDeleteΜε άλλα λικέρ δεν το έχω δοκιμάσει, μας αρέσει τόσο πολύ με το baileys, που ταιριάζει απίστευτα με την σοκολάτα, που δεν το αλλάζουμε με τίποτα:)
Σε φιλώ και περιμένουμε με χαρά να φιλοξενήσουμε κι άλλες νόστιμες συνταγές σου!!
Καλά εεεε μιλάμε σε έχει φοβηθεί το μάτι μου, ώρες ώρες νομίζω ότι ζεις μέσα στο μυαλό μου....
ReplyDeleteΑπό προχτές που είπαμε για τη Στενή και το Γιώργο ονειρεύομαι να φτιάξω έναν κορμό!!!!
Βάζω και εγώ baileys παντού σε όλα τα γλυκά που περιέχουν σοκολάτα σε σημείο που να τα κάνω μπόμπα!!!!Γίνονται φοβερά....
θα πάρω ένα αξιοπρέπες κομμάτι και φεύγω για δουλειές...
Πολλά φιλια
Αμαλία
Elenaki μου είναι ένα γλυκό που αφήνει σε όλους τις καλύτερες εντυπώσεις.
ReplyDeleteΝομίζω ότι αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει είναι η σοκολάτα γάλακτος. Αν όμως προτιμάς την κουβερτούρα, πάλι νόστιμο θα είναι, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία!!
Φιλάκια:)
Ρενάκι μου, μα τι παλιοκόριτσο είμαι, είδες?? χα χα χα!!
ReplyDeleteΦιλάκια πολλά πολλά!!!
Να και μία διαφορετική συνταγή για κορμό.....πολύ πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση!
ReplyDeleteΠειράζει αντί για μιράντα να βάλουμε πτι μπερ που είναι λίγο πιο άγλυκα? Εγώ με τέτοια θα το κάνω μιας και μου βρίσκονται αρκετά πακέτα στο σπίτι.
Παίρνω το κομματάκι κι επιστρέφω με τα μούτρα στη δουλειά!
Καλημέρα Roadartist μου, έλα να σε κεράσουμε!!
ReplyDeleteΦιλιά, να είσαι καλά!!
Αμαλίτσα, είμαι και φοβερή παιδί μου, είναι να μην με φοβηθεί το μάτι σου?? χα χα χα!!
ReplyDeleteΚι εσύ φαν του baileys στα γλυκά??
Κεράσου και καλές δουλίτσες!!
Φιλιά:)
Anap καλημέρα!!
ReplyDeleteΜια χαρά γίεται και με πτι μπερ, εγώ επειδή η Λυδία πρότεινε Μιράντα, αυτά έβαλα από την αρχή, κι αυτά συνεχίζω να βάζω. Είναι λίγο πιο μαλακά από τα πτι μπερ, αλλά και τα πτι μπερ την δουλειά τους την κάνουν το ίδιο!!
Φιλιά!
Ελενα είναι ύπέροχη η συνταγή σου!
ReplyDeleteΑν προσθέσω και καρύδα θα γινει μουρλια... έχω προσπαθήσει να φτιάξω κορμό αλλά ποτέ δεν μου πετυχαίνει..Δεν ξέρω τι φταίει..
Θα προσπαθήσω το σαββατοκύριακο να φτιάξω τη δική σου συνταγή και θα σου πω...
φιλιά πολλά
Ποτές δεν λέμε όχι σε κορμό και ειδικά σε αυτόν..:).Όλγα
ReplyDeleteΔΕ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΑ ΝΑ ΕΡΘΩ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΟΟΟΟΟΣΟ ΚΑΙΡΟ, ...
ReplyDeleteΜΕ ΑΠΟΤΡΕΛΛΑΝΕΣ ΜΕ ΤΗ ΜΙΑ!
ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ Η ΓΥΝΑΙΚΑ;
ΚΛΕΒΩ ΛΙΓΗ ΑΠ' ΤΗΝ ΑΤΕΛΕΙΩΤΗ ΓΛΥΚΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΟΥ ΣΤΕΛΝΩ...
ΠΟΛΛΑ ΓΛΥΚΑ ΦΙΛΙΑ
κι εγώ τον κάνω!
ReplyDeleteδηλαδή, μια παραλλαγή κάνω, γιατί το βουτυρο, πέφτει πολύ βαρύ στην Ελενη.
φιλιά πολλά :))
Ο Χριστός και η Παναγία!... μόνο αυτό έχω να σου πω! Φιλιά Ελενάκι μου, εγώ αντιστέκομαι σθεναρά!
ReplyDeleteΟποτε περνάω από εδώ, ή από την μικρή κουζίνα, με πιάνει μιά ακατάσχετη πείνα... Είναι κλικ με μαζωχιστικό χαρακτήρα...
ReplyDeleteΤώρα εδώ πέσαμε και στην περίπτωση, γιατί αν και δεν τρώω γλυκά γενικά, μου αρέσουν πολύ κάτι τέτοια κορμοειδή καταψύξεως!!
Τη γλύκα του και τη δροσιά του να έχεις :)
ReplyDeleteΦιλιά
Καλό απόγευμα
ΚΟΛΑΣΗ.....
ReplyDeleteno comments
Έλενα, πολύ καλά χρονικά έπεσε αυτή η "αμαρτία"...
ReplyDeleteΘα τη φτιάξω διπλή σε δυο διαφορετικές εκδοχές...
*Αυτά, τα κοντινά σου πλάνα! Σκέτος πειρασμός, μ΄αρέσουν πολύυυυυ!
Oρσαλάκι μου καλή επιτυχία και φιλάκια!!!
ReplyDeleteΟλγάκι μου, αυτό μου θύμισε, ποτέ μην λες ποτέ χα χα χα!!
ReplyDeleteΦιλιά:))
Που είσαι βρε Μανούλα?? Γιατί σε χάσαμε τελείως?? Ερχομαι και ξαναέρχομαι στο "σπίτι" σου και βλέπω κλειστά τον τελευταίο καιρό!
ReplyDeleteΦιλιά στην Κομοτηνή!!
Μαριλενάκι μου, καλό απόγευμα, φιλάκια πολλά:)
ReplyDeleteMαράκι μου, συγγνώωωωμμηηη!!
ReplyDeleteΑλλά δεν μπορώ να βάζω συνέχεια ελαφριά και light.
Συμπάσχω μαζί σου και σε θαυμάζω για την αντίστασή σου την σθεναρή!!
Φιλιάαααα:))
Κωνσταντίνε, ο μαζοχισμός σε όλο του το μεγαλείο, ε? χα χα χα!!
ReplyDeleteΝα μας έρχεσαι να σε κερνάμε από καρδιάς:)
Γιώργο μου, τις πιο "γλυκές" ευχές πάντα από εσένα τις ακούμε!!
ReplyDeleteΠολλά φιλιά!!
Γαστεροπληξ
ReplyDelete................
χα χα χαα!!
Φιλιά!!
Ζαμπία, εις διπλούν πάντα το κάνω κι εγώ, αλλά στην ίδια πλέον βερσιόν (αυτό είναι γαλλικό - μην μπερδευτείς), διότι ΜΟΝΟ αυτή προτιμούν όλοι στο σπίτι!!
ReplyDeleteΚίσις:))
Ελενάκι μου καλησπέρα!!!
ReplyDeleteΓλυκό για την επιστροφή μου είναι, έτσι δεν είναι;;;;
Ευχαριστώ παρα πολύ!Θα το τιμήσω μια και είναι από τα πολύ αγαπημένα μου!!!( με την φαντασία μου όμως γιατί η δίαιτα συνεχίζεται!!!!)
Τρελλαίνονται και οι δύο μου κόρες γι΄αυτό το γλυκό!!
Εγώ μέσα έβαζα πάντα κονιάκ, γιατί έτσι το έμαθα από την μανούλα μου!!!
Η εκδοχή όμως με το baileys μου φαίνεται συναρπαστική!!!
Για την καρύδα έχω τους ενδιασμούς μου, γιατί γενικά δεν αρέσει σε κανέναν μέσα στο σπίτι μας!!!
Πολλά φιλάκια!
και καλό απόγευμα!!!
ΤΕΛΕΙΟ φαίνεται!Άφού το έκανε το μικρό το παιδάκι, άρα έχω..προοπτική!..Καλό απόγευμα...
ReplyDeleteΕυχαριστω πολυ!!
ReplyDeleteΕισαι απιθανη και εσυ σαν την φιλεναδα μας και νομιζω οτι ολα θα ακολουθησουν τις ευχες μας..
Να το πασπαλισουμε και με λευκη τριμμενη σοκολατα και μαυρη τρουφα,ονειρικο!
Ευχαριστω για το κερασμα...α και αναμενω της συνταγες με balleys που υποσχεθηκες!!!!!!!!!!
Alma Libre
Το θέλω όλο τώρα:)
ReplyDeleteΠαίρνω τη γνωστή κομματάρα ε?
Ummm kai YAM! I love Petit Beurre cookies for this easy dessert.
ReplyDeleteΤέλειο Ελενα! το φτιάχνω κι εγω εδώ και παααααρα πολλά χρόνια και το λατρεύει η κόρη μου...λίγο διαφορετική η δική μου συνταγή αλλα το δικό σου δείχνει σούπερ...
ReplyDeleteΥ.Γ Τώρα είμαι σίγουρη ότι κάτι έχεις εναντίον μου...μια τα θεσπέσια ζυμαρικά μια τα φοβερά γλυκά...εντάξει...δεν με σώνει τίποτα !!! χαχα..να σαι καλά!
Καλησπέρα Έλενάκι μου. Ο συνδιασμός σοκολάτα καρύδας με ενθουσιάζει. Θα περιμένω όμως λίγο πριν το φτιάξω μπας και χάσω κανένα κιλάκι πρώτα:P Αχ άτιμες λιχουδίτσες!!!!Φιλιάααααααα:))
ReplyDeleteΘα δοκιμασω και αυτη την εκδοχη γιατι μας αρεσει και η καρυδα και η σοκολατα.
ReplyDeleteΦανταστική συνταγή την αντέγραψα και θα τη δοκιμάσω.Η αλήθεια είναι οτι συμφωνώ μαζί σου ως προς τη καρύδα όμως θα την δοκιμάσω όπως την έγραψες.Αν σου πω τι γλυκό κουταλιού έκανε ο Δημήτρης δεν θα το πιστέψεις..τον κορόΐδευα και όμως είναι φανταστικό σε γεύση και κυρίως άρωμα..Με είδε που έκανα γλυκό τριαντάφυλλο και εκείνος έκανε πριν λίγο (μικρή βέβαια ποσότητα για δοκιμή) γλυκό με άνθη ..ακακίας!!!
ReplyDeleteΚαιρό έχω να κάνω κορμό!!! θα το δοκιμάσω αυτό με την καρύδα... πρέπει να είναι ωραίο και σίγουρα του ταιριάζει!
ReplyDeleteΠολύ καλή συνταγή!
Φιλιά πολλά!!!!!!!!!!
Πολύ ωραίος ο κορμός σου Έλενα αλλά θα συμφωνήσω με τους γιούς σου . Άνευ καρύδας και εγώ, μιας και παθαίνω κάτι... με την καρύδα. Δεν την μπορώ με τίποτα.
ReplyDeleteΤον έφτιαξα χθες το απόγευμα... Περιττό να πω ότι κοντέψαμε με την κόρη μου να τον φάμε πριν παγώσει.
ReplyDeleteΌταν τελικά τον έκοψα (αργά το βράδυ) έριξα και λίγη κρέμα γάλακτος από πάνω...
ΘΑΝΑΤΟΣ..... Ο καλύτερος κορμός που έχω φάει μέχρι τώρα.
TΡΟΜΕΡΟ ΔΕΙΧΝΕΙ !!!
ReplyDeleteMarian καλώς όρισεεεεςςς!!!
ReplyDeleteΜα φυσικά για την επιστροφή σου έφτιαξα ένα γλυκάκι να βρίσκεται!!!
Οταν με το καλό τελειώσεις την δίαιτα και γίνεις μια κορμάρα, για να το γιορτάσεις να το φτιάξεις.
Με baileys είναι το καλυτερότερο.
Την καρύδα μην την βάζεις καθόλου αν δεν σας αρέσει, πλέον την παραλείπω κι εγώ που μου αρέσει!
Πολλά πολλά φιλιά!!!
Ολγα μου, ναι το μαναράκι μου, το κάνει πλέον μόνο του το γλυκάκι.
ReplyDeleteΚαι να φανταστείς όταν έμαθε να το κάνει ήταν 14 χρονών, σκέψου τι καϋμό το είχε το γλυκάκι.
Αφού αν μέναμε κοντά, θα του έκανα ένα κάθε μέρα να του στέλνω
Φιλάκια:)
Alma Libre μου, όλα καλά θα πάνε, σίγουρα!!
ReplyDeleteΣυντομα θα δώσω πολλές συνταγές με baileys.
Χαρακτηριστικά σου αναφέρω: παγωτό σοκολάτα με baileys, κέικ με τρούφα σοκολάτας και baileys,και ... άσε μην τα πω όλα από τώρα χα χα χα!
Φιλάκια:)
Βανούλα, η γνωστή κομματάρα έχει σερβιριστεί και σε περιμένει εννοείται!!
ReplyDeleteΦιλάκια:)
Peter, είναι από τα πιο εύκολα γλυκά, αμέσως γίνεται και ... αμέσως τρώγεται;-)
ReplyDeleteBetty μου, εγώ φταίω, το ομολογώ χα χα χα!!
ReplyDeleteΠάρα πολλές οι παραλλαγές σε αυτό το γλυκάκι, εμάς αυτή είναι η αγαπημένη μας:)
Elenaki, άτιμη ζωή!!
ReplyDeleteΓιατί οι άντρες να απολαμβάνουν ότι λιχουδιά θέλουν χωρίς να παίρνουν δράμι??
Φιλάκια!!
Δημιουργία μου, αχτύπητος συνδυασμός πραγματικά!!
ReplyDeleteΔοκίμασέ το!!
Αχτιδούλα ορίστε ο Δημήτρης!! Ανακάλυψε καινούριο γλυκό κουταλιού!! Πως είναι από γεύση!!
ReplyDeleteΕιρηνάκι μου μην ξεχάσεις το baileys!! Του πάει πολύ!!
ReplyDeleteΦιλάκια:))
Λίνα μου η καρύδα παραλείπεται άνετα!! Τελικά η καρύδα έχει ή καλούς φίλους (εγώ π.χ) ή εχθρούς χα χα χα!
ReplyDeleteΦιλιά!!
Μαιρούλα καλοφάγωτος!! Η φωτό σου σούπερ!!
ReplyDeleteΕμεινε τίποτα τελικά??
Εμένα με βλέπω να τον ξανακάνω σήμερα, είδαν οι γιοι μου τις φωτός και άρχισαν την ... μουρμούρα.
Καιρό έχεις να τον κάνεις.... πότε θα τον κάνεις... και τα σχετικά.
Πριν 1,5 βδομάδα τον έκανα η ταλαίπωρη μάνα, άντε πάλι μην τους χαλάσω χατήρι:)
Mαράκι μου πολύ νόστιμο μιλάμε!!
ReplyDeleteΚαλό μεσημέρι, φιλάκια:)
Τι? Λες να γυρίσω στο σπίτι και να βρω τη φόρμα στο νεροχύτη? Θα τους σκοτώσω...
ReplyDeleteωχ ωχ...τι μου κανεις!!!
ReplyDeleteτρελλαινομαι για καρυδα,παρ'όλο που η πιτσικαρια εδω επισης δεν τη θελει...μα θα το φτιαξω για μενα!
Τι τέλειος ο κορμός σου Έλενα.Βέβαια συγχαρητήρια και στην αρχική εμπνεύστρια.
ReplyDeleteΕμένα μου αρέσει η καρύδα πολύ και θα τον κάνω σίγουρα και με καρύδα.Μου άρεσε και το baileys σαν ιδέα,πάει με την σοκολάτα.Γενικά τι να λέμε,φανταστικό γλυκάκι!Μπράβο.
Θεϊκοί συνδιασμοί. Μακάρι να μπορούσα να το φάω όλο!!!
ReplyDeleteαχ... χαίρομαι πολύ που σας άρεσε και ευχαριστώ πολύ την Έλενα για την δημοσίευση.
ReplyDeleteόσο αφορά baileys σύντομα θα εκτελέσω και θα σας στείλω συνταγή cheesecake με baileys:)
Μαιρούλα τι έγινε??
ReplyDeleteΕγινε τελικά φόνος ή επέζησαν?? χα χα χα!
Cookitsa μου και χωρίς καρύδα ωραίο είναι!
ReplyDeleteΚι εγώ επίσης τρελαίνομαι για καρύδα, τώρα πια αρέσει και στην υπόλοιπη φαμίλια που παλιά μου έκανε την δύσκολη
Φιλάκια!
Λίλα μου πραγματικά θα το ευχαριστηθείς αν το φτιάξεις!
ReplyDeleteΚαι βέβαια πολλά συγχαρητήρια στην Λυδία, που είναι η εμπνεύστρια της συνταγής και την μοιράστηκε μαζί μας:)
Κικίτσα μου .... σε νοιώθω!!
ReplyDeleteΦιλιά:)
Λυδία μου όπως βλέπεις, το γλυκάκι σου άρεσε πολύ!!
ReplyDeleteΕμείς σε ευχαριστούμε που μοιράστηκες τη συνταγή σου μαζί μας!
Αυτό το cheesecake μου ακούγεται θεϊκό και το περιμένουμε οπωσδήποτε!!
Πολλά φιλιά:)
Πωπω, κορίτσια. Πρέπει να είναι καταπληκτικό. Θα το κάνω με την πρώτη ευκαιρία. Σοκολάτα και καρύδα είναι ο τέλειος συνδυασμός.
ReplyDeleteΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΤΟΥ ΒΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ-ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ . . .
ReplyDeleteΠΟΣΑ ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΖΑΧΑΡΟΥΧΟ ΒΑΖΟΥΜΕ?
Δέσποινα σε ευχαριστώ πολύ!!!
ReplyDeleteΑνώνυμε/η ξεκίνησες με ένα από τα ωραιότερα γλυκάκια!!
Ενα κουτί ζαχαρούχο χρειάζεται, νομίζω σε όλα τα Σούπερ Μαρκετς (αν μένεις Ελλάδα), ένα μέγεθος έχει το κουτί με το ζαχαρούχο.
Καλή επιτυχία!
Γεια σας και από εμένα!
ReplyDeleteΗ συνταγή είναι υπέροχη! Βγήκε ο καλύτερος κορμός που έχω φτιάξει ποτέ, ευχαριστώώώ! Όλο ξυπνάμε το βράδυ κ τσιμπάμε από λίγο :)
Na sas rwtisw vre...eftiaksa exthes to glikaki san geusi itan pestanostimo alla den m vgike stroggilo stroggilo dioti i to migma m t sokolatra k t ipoloipa nomizo pos einai sxetika igri k den mporousa n to statheropoihso gia n m vgei sosta!
ReplyDeleteDanae χαίρομαι πολύ που σας άρεσε και το ευχαριστηθήκατε!
ReplyDeleteΚαλές γιορτές, με το καλό η νέα χρονιά εύχομαι!
Γιάννα μου γιατί να σου βγει στρογγυλό?
ReplyDeleteΣε μακρόστενη φόρμα γράφω ότι το βάζουμε, άρα μακρόστενο θα σου βγει.
Ναι, το μείγμα είναι υδαρες, έτσι πρέπει να είναι, μια χαρά "υγρό" σου βγήκε.
Αλλά όπως γράφω το φυλάμε στην ΚΑΤΑΨΥΞΗ και όχι στην ΨΥΞΗ, όπου εκεί στερεοποιείται και παίρνει το μακρόστενο σχήμα.
Οταν θελήσεις να το σερβίρεις, απλά το αφήνεις έξω από την κατάψυξη για 10-15 λεπτά, το κόβεις σε κομμάτια και όσο περισσέψει το ξαναβάζεις στην κατάψυξη.
Δες ακριβώς τι γράφω στην εκτέλεση της συνταγής, νομίζω είναι σαφείς οι οδηγίες, αλλά αν έχεις κάποιαν άλλη απορία, εδώ είμαι.
Καλές γιορτές σου εύχομαι, με το καλό η νέα χρονιά!
Καλημέρα!
ReplyDeleteΘέλω να κάνω τον κορμό αυτό για ένα πάρτυ περίπου 50 ατόμων - πόσα κομμάτια πιστεύεις βγάζει περίπου ο ένας κορμός με τις ποσότητες που μας έχεις σημειώσει? Δεν φτιάχνω συχνά γλυκά και δεν ξέρω να υπολογίσω, οπότε είπα να σε συμβουλευτώ!
Ευχαριστώ!
Καλημέρα!
ReplyDeleteΟ κορμός αυτός γίνεται πραγματικά πολύ νόστιμος, θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σου.
Ομως δεν ξέρω αν ενδείκνυται για πάρτυ με τόσα πολλά άτομα, εκτός φυσικά αν έχεις και διάφορα άλλα γλυκά.
Ο κορμός υπολογίζω ότι βγάζει γύρω στα 10 κομμάτια, ίσως και παραπάνω, δεν τα έχω μετρήσει κι εγώ ποτέ.
Μπορείς να φτιάξεις έναν πριν το πάρτυ (ούτως ή άλλως διατηρείται στην κατάψυξη) και να δεις.
Καλή επιτυχία!