Wednesday, 13 May 2009

Κορμός σοκολάτας γάλακτος - καρύδας

Την συνταγή αυτού του υπέροχου κορμού την έχω από την Λυδία, φίλη παλιά και αγαπημένη, με την οποία συνυπήρξαμε για ένα φεγγάρι σε κάποιο άλλο μαγειρικό blog.
Την δημοσιεύω με την άδειά της φυσικά!
Για να σας πείσω πόσο ιδιαίτερα νόστιμος είναι αυτός ο κορμός, θα σας πω ότι ποτέ δεν κάνω μόνο έναν. Ο ένας εξαφανίζεται πριν ακόμα βγει από την κατάψυξη. Πάντα κάνω δύο λοιπόν.
Για να σας πείσω ακόμη πιο πολύ θα σας πω ότι οι φίλοι του γιου μου του μικρού αυτό το γλυκό μου ζητάνε πάντα. Μάλιστα ο ένας από αυτούς, επειδή δεν έβλεπε την μανούλα του πρόθυμη να του τον φτιάξει, έμαθε να τον κάνει μόνος του και να τον απολαμβάνει.
Εάν σας έπεισα λοιπόν, πάμε να σας δώσω και την συνταγή.
Χρειαζόμαστε:
1,5 κουτί μπισκότα Μιράντα
2 σοκολάτες γάλακτος των 100 γρ, η κάθε μία.
250 γρ. βιτάμ μαλακό
1 ζαχαρούχο γάλα
3 σφηνάκια baileys
150 γρ. καρύδα
Τον φτιάχνουμε:
Λιώνουμε στο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί την σοκολάτα και το βιτάμ.
Προσθέτουμε το ζαχαρούχο και ανακατεύουμε καλά. Στην συνέχεια προσθέτουμε το baileys.Σπάμε με τα χέρια μας τα μπισκότα σε κομματάκια και τα προσθέτουμε στο μείγμα.
Τελευταία ρίχνουμε την καρύδα και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
Εδώ θα ήθελα να κάνω μια παρατήρηση.
Προσωπικά λατρεύω την καρύδα και μου ταιριάζει πολύ σε αυτόν τον κορμό.
Κάποια φορά που την ξέχασα, μου είπαν οι γιοι μου ότι τους άρεσε πιο πολύ άνευ, γιατί καταλάβαιναν περισσότερο την γεύση της σοκολάτας.
Περί ορέξεως … εσείς αποφασίζετε!!
Στρώνουμε μια μακρόστενη μεγάλη φόρμα με διάφανη πλαστική μεμβράνη, ώστε να καλύπτει τον πάτο και τα πλαϊνά της.
Αδειάζουμε το μείγμα στην φόρμα.
Βάζουμε το γλυκό στην κατάψυξη να παγώσει.
Όταν πρόκειται να σερβίρουμε, αναποδογυρίζουμε τον κορμό σε μια πιατέλα και προσεκτικά αφαιρούμε την διάφανη μεμβράνη.
Ο κορμός διατηρείται στην κατάψυξη, γιατί στην ψύξη λιώνει η σοκολάτα.
Καλή επιτυχία!!UPDATE:
Η Mary έφτιαξε εχθές τον κορμό και μας στέλνει φωτό να τον απολαύσουμε κι εμείς!
Μαιρούλα γεια στα χέρια σου!!

88 comments:

  1. Χριστέ μου... τι ζω η γυναίκα με σας... Τι κορμός σούπερ είναι αυτός? Φτιάχνω και γω το συγκεκριμένο γλυκό, αλλά τελείως διαφορετικό. Το απόγευμα παίρνω τα υλικά για να το δοκιμάσω... Επειδή δεν έχω baileys θα βάλω λικέρ σοκολάτα... Φαντάζομαι δεν πειράζει!

    ReplyDelete
  2. Η σοκολάτα γάλακτος που αναφέρεις είναι η απλή που υπάρχει στο περίπτερο ή μήπως κουβερτούρα γάλακτος?
    Φιλάκια

    ReplyDelete
  3. Καλημερα,τελειο!!!!Μπορω να αυτοκεραστω φανταζομαι ενα τεραστιο κομματι;Και οτι σκεφτομουν ο,τι χρειαζομαι μια καινουργια συνταγη για κορμο!
    Λεω να το δοκιμασω σημερα κιολας αν ο χαμος που γινεται στο γραφειο μου το επιτρεψει.Αχ τι πειρασμος πρωι - πρωι!

    Φιλια
    Alma Libre

    ReplyDelete
  4. Oχι, όχι, όχι!!!
    Αυτό είναι δράμα που ζω εδώ μέσα!
    Ξεφεύγει τελείως από τους συνηθισμένους κορμούς ,με την κουβερτούρα και τα μπισκότα, θέλω οπωσδήποτε να το κάνω και θα το κάνω κι εγώ σήμερα κιόλας!!!!

    ReplyDelete
  5. !!!!!!!!!!!!!!Τι υπέροχο που φαίνεται βρε παιδιά, μπράβο Έλενα!!!!!!

    ReplyDelete
  6. Αγαπημενο ή μαλλον λατρεμενο γλυκο, αλλά χωρις καρυδα.

    Η μητερα μου βεβαια το κανει απο οταν ημασταν πιτσιρικια, σαν τουρτα.

    Καλημερα!!!

    ReplyDelete
  7. καλημερα, πολυ ενδιαφερον παρουσιαζει ο κορμος με την καρυδα μμμμμμμμμμμ!!!!

    ReplyDelete
  8. να σας πω για την ιστορία το πως κατέληξα και έφτιαξα για πρώτη φορά αυτό το γλυκό... είχα ξεμείνει από κουβερτούρα:):) και έτσι χρησιμοποίησα σοκολάτα γάλακτος lacta και ότι άλλο υλικό είχα στο σπίτι. φυσικά και δεν έβαλα αυγό γιατί θα το κατανάλωναν και παιδιά:) σε εμάς αρέσει πολύ, προτείνω να το δοκιμάσετε. όσο για το liquer μπορείτε να βάλετε ότι θέλετε και σας αρέσει, εγώ ακόμα και limoncelo έχω βάλει.

    ReplyDelete
  9. Έλενα,τέλειο το γλυκάκι σου!Και σοκολάτα και καρύδα,δυο γεύσεις που πολύ μ΄αρέσουν!Διάβασα από τη Λυδία,ότι μπορούμε να βάλουμε και κουβερτούρα-λέω να την προτιμήσω.
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  10. Έλενα είσαι μεγάλο παλιοκόριτσο τελικά. Άνθρωπο ν' αγιάσει δεν αφήνεις :)

    ReplyDelete
  11. Μαιρούλα μου ο κορμός αυτός είναι πραγματικά σούπερ!
    Ενα σου λέω. Οταν τον φτιάξεις, δεν θα καταλάβεις για πότε εξαφανίστηκε!!
    Σοκολάτα γάλακτος, βάζω δύο απλές ΙΟΝ από το περίπτερο, των 100 γρ η κάθε μία. Οτι σοκολάτα γάλακτος θέλεις βάλε, ΙΟΝ, Λάκτα κλπ, συνολικά μόνο να είναι 200 γρ.
    Από όλα τα λικέρ, το baileys είναι αυτό που κάνει την διαφορά πιστεύω.
    Προτίμησέ το! Πάρε ένα, νομίζω και στα ΣΜ το πουλάνε, γιατί έχω ακόμα να δώσω πολύ ωραίες συνταγές με baileys.
    Επίσης να σου πω ότι γευστικά όπως θα διαπιστώσεις, δεν έχει καμία σχέση με τον κλασσικό κορμό με την κουβερτούρα, που είναι επίσης πολύ νόστιμος.
    Αλλες, τελείως διαφορετικές γεύσεις έχουν τα δύο γλυκά!!
    Φιλιά:)

    ReplyDelete
  12. Αlma Libre μου καλημέρα:)
    Μείναμε και μόνες, αφού η φιλενάδα μας μας παράτησε, ε?
    Αντε, μακάρι να της πάνε όλα καλά, και θα ... επιβιώσουμε μέχρι να επιστρέψει!
    Να κεραστείς ένα τεράααααστιο κομμάτι!!
    Φιλιά:))

    ReplyDelete
  13. Ιουλία μου, να το κάνεις!!
    Είναι σίγουρο ότι θα το ευχαριστηθείς!!
    Καλημερούδια!!

    ReplyDelete
  14. Χαρουλίτα μου θένκ γιου, θενκ γιου, φιλάκια πολλά!!

    ReplyDelete
  15. Αντώνη μου, τον τελευταίο καιρό χωρίς καρύδα το φτιάχνω κι εγώ, αλλά η καρύδα του πάει πολύ είναι η αλήθεια!!
    Σου τάζω να στο φτιάξω το καλοκαίρι!!
    Φιλιά:))

    ReplyDelete
  16. Aσπα μου και ενδιαφέρον και σοκολατένιος και νόστιμος!!
    Φιλάκια πολλά!!

    ReplyDelete
  17. Απλά απίστευτο...γλυκό.. μιαμι.. να είστε καλά... :))))) :)))))

    ReplyDelete
  18. Λυδιάκι μου να σε ευχαριστήσω για την πολύ ωραία συνταγή σου, που όπως είπα έγινε και δικιά μας αγαπημένη!!
    Με άλλα λικέρ δεν το έχω δοκιμάσει, μας αρέσει τόσο πολύ με το baileys, που ταιριάζει απίστευτα με την σοκολάτα, που δεν το αλλάζουμε με τίποτα:)
    Σε φιλώ και περιμένουμε με χαρά να φιλοξενήσουμε κι άλλες νόστιμες συνταγές σου!!

    ReplyDelete
  19. Καλά εεεε μιλάμε σε έχει φοβηθεί το μάτι μου, ώρες ώρες νομίζω ότι ζεις μέσα στο μυαλό μου....
    Από προχτές που είπαμε για τη Στενή και το Γιώργο ονειρεύομαι να φτιάξω έναν κορμό!!!!
    Βάζω και εγώ baileys παντού σε όλα τα γλυκά που περιέχουν σοκολάτα σε σημείο που να τα κάνω μπόμπα!!!!Γίνονται φοβερά....
    θα πάρω ένα αξιοπρέπες κομμάτι και φεύγω για δουλειές...
    Πολλά φιλια
    Αμαλία

    ReplyDelete
  20. Elenaki μου είναι ένα γλυκό που αφήνει σε όλους τις καλύτερες εντυπώσεις.
    Νομίζω ότι αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει είναι η σοκολάτα γάλακτος. Αν όμως προτιμάς την κουβερτούρα, πάλι νόστιμο θα είναι, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία!!
    Φιλάκια:)

    ReplyDelete
  21. Ρενάκι μου, μα τι παλιοκόριτσο είμαι, είδες?? χα χα χα!!
    Φιλάκια πολλά πολλά!!!

    ReplyDelete
  22. Να και μία διαφορετική συνταγή για κορμό.....πολύ πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση!
    Πειράζει αντί για μιράντα να βάλουμε πτι μπερ που είναι λίγο πιο άγλυκα? Εγώ με τέτοια θα το κάνω μιας και μου βρίσκονται αρκετά πακέτα στο σπίτι.
    Παίρνω το κομματάκι κι επιστρέφω με τα μούτρα στη δουλειά!

    ReplyDelete
  23. Καλημέρα Roadartist μου, έλα να σε κεράσουμε!!
    Φιλιά, να είσαι καλά!!

    ReplyDelete
  24. Αμαλίτσα, είμαι και φοβερή παιδί μου, είναι να μην με φοβηθεί το μάτι σου?? χα χα χα!!
    Κι εσύ φαν του baileys στα γλυκά??
    Κεράσου και καλές δουλίτσες!!
    Φιλιά:)

    ReplyDelete
  25. Anap καλημέρα!!
    Μια χαρά γίεται και με πτι μπερ, εγώ επειδή η Λυδία πρότεινε Μιράντα, αυτά έβαλα από την αρχή, κι αυτά συνεχίζω να βάζω. Είναι λίγο πιο μαλακά από τα πτι μπερ, αλλά και τα πτι μπερ την δουλειά τους την κάνουν το ίδιο!!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  26. Ελενα είναι ύπέροχη η συνταγή σου!
    Αν προσθέσω και καρύδα θα γινει μουρλια... έχω προσπαθήσει να φτιάξω κορμό αλλά ποτέ δεν μου πετυχαίνει..Δεν ξέρω τι φταίει..
    Θα προσπαθήσω το σαββατοκύριακο να φτιάξω τη δική σου συνταγή και θα σου πω...
    φιλιά πολλά

    ReplyDelete
  27. Ποτές δεν λέμε όχι σε κορμό και ειδικά σε αυτόν..:).Όλγα

    ReplyDelete
  28. ΔΕ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΑ ΝΑ ΕΡΘΩ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΟΟΟΟΟΣΟ ΚΑΙΡΟ, ...
    ΜΕ ΑΠΟΤΡΕΛΛΑΝΕΣ ΜΕ ΤΗ ΜΙΑ!
    ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ Η ΓΥΝΑΙΚΑ;
    ΚΛΕΒΩ ΛΙΓΗ ΑΠ' ΤΗΝ ΑΤΕΛΕΙΩΤΗ ΓΛΥΚΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΟΥ ΣΤΕΛΝΩ...
    ΠΟΛΛΑ ΓΛΥΚΑ ΦΙΛΙΑ

    ReplyDelete
  29. κι εγώ τον κάνω!
    δηλαδή, μια παραλλαγή κάνω, γιατί το βουτυρο, πέφτει πολύ βαρύ στην Ελενη.

    φιλιά πολλά :))

    ReplyDelete
  30. Ο Χριστός και η Παναγία!... μόνο αυτό έχω να σου πω! Φιλιά Ελενάκι μου, εγώ αντιστέκομαι σθεναρά!

    ReplyDelete
  31. Οποτε περνάω από εδώ, ή από την μικρή κουζίνα, με πιάνει μιά ακατάσχετη πείνα... Είναι κλικ με μαζωχιστικό χαρακτήρα...

    Τώρα εδώ πέσαμε και στην περίπτωση, γιατί αν και δεν τρώω γλυκά γενικά, μου αρέσουν πολύ κάτι τέτοια κορμοειδή καταψύξεως!!

    ReplyDelete
  32. Τη γλύκα του και τη δροσιά του να έχεις :)
    Φιλιά
    Καλό απόγευμα

    ReplyDelete
  33. ΚΟΛΑΣΗ.....
    no comments

    ReplyDelete
  34. Έλενα, πολύ καλά χρονικά έπεσε αυτή η "αμαρτία"...
    Θα τη φτιάξω διπλή σε δυο διαφορετικές εκδοχές...

    *Αυτά, τα κοντινά σου πλάνα! Σκέτος πειρασμός, μ΄αρέσουν πολύυυυυ!

    ReplyDelete
  35. Oρσαλάκι μου καλή επιτυχία και φιλάκια!!!

    ReplyDelete
  36. Ολγάκι μου, αυτό μου θύμισε, ποτέ μην λες ποτέ χα χα χα!!
    Φιλιά:))

    ReplyDelete
  37. Που είσαι βρε Μανούλα?? Γιατί σε χάσαμε τελείως?? Ερχομαι και ξαναέρχομαι στο "σπίτι" σου και βλέπω κλειστά τον τελευταίο καιρό!
    Φιλιά στην Κομοτηνή!!

    ReplyDelete
  38. Μαριλενάκι μου, καλό απόγευμα, φιλάκια πολλά:)

    ReplyDelete
  39. Mαράκι μου, συγγνώωωωμμηηη!!
    Αλλά δεν μπορώ να βάζω συνέχεια ελαφριά και light.
    Συμπάσχω μαζί σου και σε θαυμάζω για την αντίστασή σου την σθεναρή!!
    Φιλιάαααα:))

    ReplyDelete
  40. Κωνσταντίνε, ο μαζοχισμός σε όλο του το μεγαλείο, ε? χα χα χα!!
    Να μας έρχεσαι να σε κερνάμε από καρδιάς:)

    ReplyDelete
  41. Γιώργο μου, τις πιο "γλυκές" ευχές πάντα από εσένα τις ακούμε!!
    Πολλά φιλιά!!

    ReplyDelete
  42. Γαστεροπληξ
    ................
    χα χα χαα!!
    Φιλιά!!

    ReplyDelete
  43. Ζαμπία, εις διπλούν πάντα το κάνω κι εγώ, αλλά στην ίδια πλέον βερσιόν (αυτό είναι γαλλικό - μην μπερδευτείς), διότι ΜΟΝΟ αυτή προτιμούν όλοι στο σπίτι!!
    Κίσις:))

    ReplyDelete
  44. Ελενάκι μου καλησπέρα!!!
    Γλυκό για την επιστροφή μου είναι, έτσι δεν είναι;;;;
    Ευχαριστώ παρα πολύ!Θα το τιμήσω μια και είναι από τα πολύ αγαπημένα μου!!!( με την φαντασία μου όμως γιατί η δίαιτα συνεχίζεται!!!!)
    Τρελλαίνονται και οι δύο μου κόρες γι΄αυτό το γλυκό!!
    Εγώ μέσα έβαζα πάντα κονιάκ, γιατί έτσι το έμαθα από την μανούλα μου!!!
    Η εκδοχή όμως με το baileys μου φαίνεται συναρπαστική!!!
    Για την καρύδα έχω τους ενδιασμούς μου, γιατί γενικά δεν αρέσει σε κανέναν μέσα στο σπίτι μας!!!

    Πολλά φιλάκια!
    και καλό απόγευμα!!!

    ReplyDelete
  45. ΤΕΛΕΙΟ φαίνεται!Άφού το έκανε το μικρό το παιδάκι, άρα έχω..προοπτική!..Καλό απόγευμα...

    ReplyDelete
  46. Ευχαριστω πολυ!!

    Εισαι απιθανη και εσυ σαν την φιλεναδα μας και νομιζω οτι ολα θα ακολουθησουν τις ευχες μας..
    Να το πασπαλισουμε και με λευκη τριμμενη σοκολατα και μαυρη τρουφα,ονειρικο!


    Ευχαριστω για το κερασμα...α και αναμενω της συνταγες με balleys που υποσχεθηκες!!!!!!!!!!

    Alma Libre

    ReplyDelete
  47. Το θέλω όλο τώρα:)
    Παίρνω τη γνωστή κομματάρα ε?

    ReplyDelete
  48. Ummm kai YAM! I love Petit Beurre cookies for this easy dessert.

    ReplyDelete
  49. Τέλειο Ελενα! το φτιάχνω κι εγω εδώ και παααααρα πολλά χρόνια και το λατρεύει η κόρη μου...λίγο διαφορετική η δική μου συνταγή αλλα το δικό σου δείχνει σούπερ...
    Υ.Γ Τώρα είμαι σίγουρη ότι κάτι έχεις εναντίον μου...μια τα θεσπέσια ζυμαρικά μια τα φοβερά γλυκά...εντάξει...δεν με σώνει τίποτα !!! χαχα..να σαι καλά!

    ReplyDelete
  50. Καλησπέρα Έλενάκι μου. Ο συνδιασμός σοκολάτα καρύδας με ενθουσιάζει. Θα περιμένω όμως λίγο πριν το φτιάξω μπας και χάσω κανένα κιλάκι πρώτα:P Αχ άτιμες λιχουδίτσες!!!!Φιλιάααααααα:))

    ReplyDelete
  51. Θα δοκιμασω και αυτη την εκδοχη γιατι μας αρεσει και η καρυδα και η σοκολατα.

    ReplyDelete
  52. Φανταστική συνταγή την αντέγραψα και θα τη δοκιμάσω.Η αλήθεια είναι οτι συμφωνώ μαζί σου ως προς τη καρύδα όμως θα την δοκιμάσω όπως την έγραψες.Αν σου πω τι γλυκό κουταλιού έκανε ο Δημήτρης δεν θα το πιστέψεις..τον κορόΐδευα και όμως είναι φανταστικό σε γεύση και κυρίως άρωμα..Με είδε που έκανα γλυκό τριαντάφυλλο και εκείνος έκανε πριν λίγο (μικρή βέβαια ποσότητα για δοκιμή) γλυκό με άνθη ..ακακίας!!!

    ReplyDelete
  53. Καιρό έχω να κάνω κορμό!!! θα το δοκιμάσω αυτό με την καρύδα... πρέπει να είναι ωραίο και σίγουρα του ταιριάζει!
    Πολύ καλή συνταγή!

    Φιλιά πολλά!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  54. Πολύ ωραίος ο κορμός σου Έλενα αλλά θα συμφωνήσω με τους γιούς σου . Άνευ καρύδας και εγώ, μιας και παθαίνω κάτι... με την καρύδα. Δεν την μπορώ με τίποτα.

    ReplyDelete
  55. Τον έφτιαξα χθες το απόγευμα... Περιττό να πω ότι κοντέψαμε με την κόρη μου να τον φάμε πριν παγώσει.
    Όταν τελικά τον έκοψα (αργά το βράδυ) έριξα και λίγη κρέμα γάλακτος από πάνω...
    ΘΑΝΑΤΟΣ..... Ο καλύτερος κορμός που έχω φάει μέχρι τώρα.

    ReplyDelete
  56. Marian καλώς όρισεεεεςςς!!!
    Μα φυσικά για την επιστροφή σου έφτιαξα ένα γλυκάκι να βρίσκεται!!!
    Οταν με το καλό τελειώσεις την δίαιτα και γίνεις μια κορμάρα, για να το γιορτάσεις να το φτιάξεις.
    Με baileys είναι το καλυτερότερο.
    Την καρύδα μην την βάζεις καθόλου αν δεν σας αρέσει, πλέον την παραλείπω κι εγώ που μου αρέσει!
    Πολλά πολλά φιλιά!!!

    ReplyDelete
  57. Ολγα μου, ναι το μαναράκι μου, το κάνει πλέον μόνο του το γλυκάκι.
    Και να φανταστείς όταν έμαθε να το κάνει ήταν 14 χρονών, σκέψου τι καϋμό το είχε το γλυκάκι.
    Αφού αν μέναμε κοντά, θα του έκανα ένα κάθε μέρα να του στέλνω
    Φιλάκια:)

    ReplyDelete
  58. Alma Libre μου, όλα καλά θα πάνε, σίγουρα!!
    Συντομα θα δώσω πολλές συνταγές με baileys.
    Χαρακτηριστικά σου αναφέρω: παγωτό σοκολάτα με baileys, κέικ με τρούφα σοκολάτας και baileys,και ... άσε μην τα πω όλα από τώρα χα χα χα!
    Φιλάκια:)

    ReplyDelete
  59. Βανούλα, η γνωστή κομματάρα έχει σερβιριστεί και σε περιμένει εννοείται!!
    Φιλάκια:)

    ReplyDelete
  60. Peter, είναι από τα πιο εύκολα γλυκά, αμέσως γίνεται και ... αμέσως τρώγεται;-)

    ReplyDelete
  61. Betty μου, εγώ φταίω, το ομολογώ χα χα χα!!
    Πάρα πολλές οι παραλλαγές σε αυτό το γλυκάκι, εμάς αυτή είναι η αγαπημένη μας:)

    ReplyDelete
  62. Elenaki, άτιμη ζωή!!
    Γιατί οι άντρες να απολαμβάνουν ότι λιχουδιά θέλουν χωρίς να παίρνουν δράμι??
    Φιλάκια!!

    ReplyDelete
  63. Δημιουργία μου, αχτύπητος συνδυασμός πραγματικά!!
    Δοκίμασέ το!!

    ReplyDelete
  64. Αχτιδούλα ορίστε ο Δημήτρης!! Ανακάλυψε καινούριο γλυκό κουταλιού!! Πως είναι από γεύση!!

    ReplyDelete
  65. Ειρηνάκι μου μην ξεχάσεις το baileys!! Του πάει πολύ!!
    Φιλάκια:))

    ReplyDelete
  66. Λίνα μου η καρύδα παραλείπεται άνετα!! Τελικά η καρύδα έχει ή καλούς φίλους (εγώ π.χ) ή εχθρούς χα χα χα!
    Φιλιά!!

    ReplyDelete
  67. Μαιρούλα καλοφάγωτος!! Η φωτό σου σούπερ!!
    Εμεινε τίποτα τελικά??
    Εμένα με βλέπω να τον ξανακάνω σήμερα, είδαν οι γιοι μου τις φωτός και άρχισαν την ... μουρμούρα.
    Καιρό έχεις να τον κάνεις.... πότε θα τον κάνεις... και τα σχετικά.
    Πριν 1,5 βδομάδα τον έκανα η ταλαίπωρη μάνα, άντε πάλι μην τους χαλάσω χατήρι:)

    ReplyDelete
  68. Mαράκι μου πολύ νόστιμο μιλάμε!!
    Καλό μεσημέρι, φιλάκια:)

    ReplyDelete
  69. Τι? Λες να γυρίσω στο σπίτι και να βρω τη φόρμα στο νεροχύτη? Θα τους σκοτώσω...

    ReplyDelete
  70. ωχ ωχ...τι μου κανεις!!!
    τρελλαινομαι για καρυδα,παρ'όλο που η πιτσικαρια εδω επισης δεν τη θελει...μα θα το φτιαξω για μενα!

    ReplyDelete
  71. Τι τέλειος ο κορμός σου Έλενα.Βέβαια συγχαρητήρια και στην αρχική εμπνεύστρια.
    Εμένα μου αρέσει η καρύδα πολύ και θα τον κάνω σίγουρα και με καρύδα.Μου άρεσε και το baileys σαν ιδέα,πάει με την σοκολάτα.Γενικά τι να λέμε,φανταστικό γλυκάκι!Μπράβο.

    ReplyDelete
  72. Θεϊκοί συνδιασμοί. Μακάρι να μπορούσα να το φάω όλο!!!

    ReplyDelete
  73. αχ... χαίρομαι πολύ που σας άρεσε και ευχαριστώ πολύ την Έλενα για την δημοσίευση.
    όσο αφορά baileys σύντομα θα εκτελέσω και θα σας στείλω συνταγή cheesecake με baileys:)

    ReplyDelete
  74. Μαιρούλα τι έγινε??
    Εγινε τελικά φόνος ή επέζησαν?? χα χα χα!

    ReplyDelete
  75. Cookitsa μου και χωρίς καρύδα ωραίο είναι!
    Κι εγώ επίσης τρελαίνομαι για καρύδα, τώρα πια αρέσει και στην υπόλοιπη φαμίλια που παλιά μου έκανε την δύσκολη
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  76. Λίλα μου πραγματικά θα το ευχαριστηθείς αν το φτιάξεις!
    Και βέβαια πολλά συγχαρητήρια στην Λυδία, που είναι η εμπνεύστρια της συνταγής και την μοιράστηκε μαζί μας:)

    ReplyDelete
  77. Κικίτσα μου .... σε νοιώθω!!
    Φιλιά:)

    ReplyDelete
  78. Λυδία μου όπως βλέπεις, το γλυκάκι σου άρεσε πολύ!!
    Εμείς σε ευχαριστούμε που μοιράστηκες τη συνταγή σου μαζί μας!
    Αυτό το cheesecake μου ακούγεται θεϊκό και το περιμένουμε οπωσδήποτε!!
    Πολλά φιλιά:)

    ReplyDelete
  79. Πωπω, κορίτσια. Πρέπει να είναι καταπληκτικό. Θα το κάνω με την πρώτη ευκαιρία. Σοκολάτα και καρύδα είναι ο τέλειος συνδυασμός.

    ReplyDelete
  80. ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΤΟΥ ΒΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ-ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ . . .
    ΠΟΣΑ ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΖΑΧΑΡΟΥΧΟ ΒΑΖΟΥΜΕ?

    ReplyDelete
  81. Δέσποινα σε ευχαριστώ πολύ!!!

    Ανώνυμε/η ξεκίνησες με ένα από τα ωραιότερα γλυκάκια!!
    Ενα κουτί ζαχαρούχο χρειάζεται, νομίζω σε όλα τα Σούπερ Μαρκετς (αν μένεις Ελλάδα), ένα μέγεθος έχει το κουτί με το ζαχαρούχο.
    Καλή επιτυχία!

    ReplyDelete
  82. Γεια σας και από εμένα!

    Η συνταγή είναι υπέροχη! Βγήκε ο καλύτερος κορμός που έχω φτιάξει ποτέ, ευχαριστώώώ! Όλο ξυπνάμε το βράδυ κ τσιμπάμε από λίγο :)

    ReplyDelete
  83. Na sas rwtisw vre...eftiaksa exthes to glikaki san geusi itan pestanostimo alla den m vgike stroggilo stroggilo dioti i to migma m t sokolatra k t ipoloipa nomizo pos einai sxetika igri k den mporousa n to statheropoihso gia n m vgei sosta!

    ReplyDelete
  84. Danae χαίρομαι πολύ που σας άρεσε και το ευχαριστηθήκατε!
    Καλές γιορτές, με το καλό η νέα χρονιά εύχομαι!

    ReplyDelete
  85. Γιάννα μου γιατί να σου βγει στρογγυλό?
    Σε μακρόστενη φόρμα γράφω ότι το βάζουμε, άρα μακρόστενο θα σου βγει.
    Ναι, το μείγμα είναι υδαρες, έτσι πρέπει να είναι, μια χαρά "υγρό" σου βγήκε.
    Αλλά όπως γράφω το φυλάμε στην ΚΑΤΑΨΥΞΗ και όχι στην ΨΥΞΗ, όπου εκεί στερεοποιείται και παίρνει το μακρόστενο σχήμα.
    Οταν θελήσεις να το σερβίρεις, απλά το αφήνεις έξω από την κατάψυξη για 10-15 λεπτά, το κόβεις σε κομμάτια και όσο περισσέψει το ξαναβάζεις στην κατάψυξη.
    Δες ακριβώς τι γράφω στην εκτέλεση της συνταγής, νομίζω είναι σαφείς οι οδηγίες, αλλά αν έχεις κάποιαν άλλη απορία, εδώ είμαι.
    Καλές γιορτές σου εύχομαι, με το καλό η νέα χρονιά!

    ReplyDelete
  86. Καλημέρα!
    Θέλω να κάνω τον κορμό αυτό για ένα πάρτυ περίπου 50 ατόμων - πόσα κομμάτια πιστεύεις βγάζει περίπου ο ένας κορμός με τις ποσότητες που μας έχεις σημειώσει? Δεν φτιάχνω συχνά γλυκά και δεν ξέρω να υπολογίσω, οπότε είπα να σε συμβουλευτώ!
    Ευχαριστώ!

    ReplyDelete
  87. Καλημέρα!
    Ο κορμός αυτός γίνεται πραγματικά πολύ νόστιμος, θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σου.
    Ομως δεν ξέρω αν ενδείκνυται για πάρτυ με τόσα πολλά άτομα, εκτός φυσικά αν έχεις και διάφορα άλλα γλυκά.
    Ο κορμός υπολογίζω ότι βγάζει γύρω στα 10 κομμάτια, ίσως και παραπάνω, δεν τα έχω μετρήσει κι εγώ ποτέ.
    Μπορείς να φτιάξεις έναν πριν το πάρτυ (ούτως ή άλλως διατηρείται στην κατάψυξη) και να δεις.
    Καλή επιτυχία!

    ReplyDelete