
Και η αλήθεια είναι ότι είναι μια από τις πιο νόστιμες μακαρονάδες.
Οι μακαρονάδες είναι πάντα η εύκολη και γρήγορη λύση για τους περισσότερους. Είναι όμως και η νόστιμη λύση.
Ορίστε μια από τις αγαπημένες μου . Πολύ αρωματική, γίνεται στα γρήγορα και σε λίγα λεπτά έχετε ένα πεντανόστιμο πιάτο.
Η συνταγή είναι του Κωνσταντίνου από το hungry gr. τροποποιημένη σε κάποια σημεία.
Τα υλικά μας
500 γρ. μακαρόνια linguini
4 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
2 κονσέρβες τόνου σε νερό
200 ml μπύρα
μπόλικο μαϊντανό
αλάτι, πιπέρι
μυρωδικά πολλά (ρίγανη, θυμάρι κ.λ.π)
200 γρ. pesto βασιλικού ή δυόσμου (έτοιμο από βαζάκι ή χειροποίητο από τα χεράκια σας)
Στην εκτέλεση:
Βράστε τα linquini σε αρκετό νερό, χωρίς καθόλου αλάτι. Σουρώστε τα και βουτυρώστε τα ή λαδώστε τα.
Όσο βράζουν τα μακαρόνια ετοιμάστε την σάλτσα.
Ψιλοκόψτε τα κρεμμυδάκια και την πιπεριά και περάστε τα από το τηγάνι για λίγο. Προσθέστε τους 2 τόνους, καλά στραγγισμένους. Ανακατέψτε και προσθέστε την μπύρα, τον μαϊντανό και τα μυρωδικά. Αφήστε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά, σχεδόν όλα. Προσθέστε τη σάλτσα pesto και ανακατέψτε καλά.
Στην κατσαρόλα όπου περιμένουν υπομονετικά τα μακαρόνια, αδειάστε όλη τη σάλτσα και ανακατέψτε να πάει παντού.
Η μακαρονάδα σας είναι έτοιμη. Συνοδέψτε την με το αγαπημένο σας τυράκι. Εγώ την προτιμώ άνευ.
Καλή επιτυχία.
Και ήθελα μια συνταγή μακαρονάδας με τόνο!
ReplyDeleteΕλενα το hungry gr. έχει κλείσει?
Καιρό τώρα δεν μπορώ να συνδεθώ.
Κρίμα, γιατί είχε κάποιες ενδιαφέρουσες συνταγές.
Καλή βδομάδα!
Καλημέρα γλυκιά μου Έλενα! Ζυμαρικά με τόνο, το καλύτερό μου! Σε γλυκοφιλώ!
ReplyDeleteτελειος συνδυασμος και αγαπημενος , καλημερα και καλη εβδομαδα
ReplyDeleteEλενα, ευχαριστώ πολύ για την άμεση ανάρτηση αυτής της συνταγής.
ReplyDeleteΚαλή εβδομάδα
Καλημέρα και καλή εβδομάδα.
ReplyDeleteΣυνταγές για ζυμαρικά είναι πάντα καλοδεχούμενες
Φιλιά
Έλενα,τελευταία συντονίζομαι πολύ μαζί σας!Μακαρονάδα έχει σήμερα το μενού,λόγω δουλειάς-ντουλάπες,χαλιά κλπ.
ReplyDeleteΤο μόνο που μου λείπει είναι ο τόνος-έχω καπνιστό σολωμό-να βάλω;
Φιλιά!
Φαίνεται υπέροχη!!! Καλή εβδομάδα!!
ReplyDeleteΚαλημέρα,
ReplyDeleteμετά από ένα πολύ κουραστικό ΣΚ (κάναμε το γύρο και όχι μόνο τηε πελλοπονήσου χωρίς ανάσα..) που καιρός για μαγειρέματα, οπότε μία μακαρονάδα με πέστο και τόνο είναι ό,τι πρέπει!!!!!!Μπράβο ρε Λενιώ....θα σου πω το απόγευμα αποτελέσματα...
πολλά φιλιά
Υ.Γ. Έλενα πέρασα ξυστά και από την πατρίδα σου...τους είπα ένα γεια....
Ioυλία μου καλημέρα και καλή βδομάδα!!
ReplyDeleteΘεωρώ ότι είναι από τις πιο πετυχημένες συνταγές μακαρονάδας με τόνο, δοκίμασέ την.
Δεν ξέρω για το hungry gr έχω καιρό να το επισκεφτώ, αλλά έχω ακούσει ότι έχει κλείσει εδώ και αρκετό καιρό.
Κρίμα στ' αλήθεια, γιατί από εκεί είχαμε ξεκινήσει οι περισσότερες, εκεί γνωριστήκαμε, δημιουργήσαμε φιλίες και το κυριότερο ήταν ένα πολύτιμο αρχείο συνταγών.
Καλημέρα Μαράκι μου, καλή βδομάδα!!
ReplyDeleteΠολλά φιλιά:)
Καλημέρα Ασπα μου, πραγματικά είναι καλός ο συνδυασμός!!
ReplyDeleteΦιλάκια, καλή βδομάδα να έχεις κι εσύ:)
Γεια σου Cat, αφού μας την ζήτησες, δεν μπορούσε παρά να την έχεις:))
ReplyDeleteΧαίρομαι πολύ που σας άρεσε και την ευχαριστηθήκατε!!
Καλή βδομάδα!!
Καλημέρα Δήμητρα, σωστά, πάντα καλοδεχούμενες!!
ReplyDeleteΚαλή σου εβδομάδα!!
Ελενάκι μου αν έχεις σολομό, μην κάνεις αυτή τη συνταγή, δεν πολυπάει με pesto.
ReplyDeleteBάλε κρέμα γάλακτος και λίγη βότκα, πάει πιο πολύ ο σολομός με κρέμα γάλακτος αντί για pesto.
Φιλάκια, καλή βδομάδα!!
Καλημέρα Elen, καλή και όμορφη εβδομάδα εύχομαι:)
ReplyDeleteAμαλίτσα μου, που γυρνάς σουρτούκω μου?? Του έδωσες και κατάλαβε στα ταξιδάκια απ' ότι βλέπω και πολύ καλά έκανες!!
ReplyDeleteΠέρασες και από τα μέρη μου??
Εγώ να δω πότε θα καταφέρω να πάω, που ξεκίνησαν οι εξετάσεις και είμαστε φουλ στα διαβάσματα.
Ολο το καλοκαίρι όμωωωωςςς ... θα του δώσω να καταλάβει κι εγώ χα χα χα!
Φιλιά!!
Έλενα μου, καλό μεσημέρι και καλή σου εβδομάδα. Μου τρέχουν ήδη τα σάλια...γιατί πως να το κάνουμε, είμαι μακαρονού!
ReplyDeleteχι χι
Θα την κάνω το Σάββατο που θα παραγγείλω και πίτσες για να δούμε με παρέα τη Eurovision. Φιλιά πολλά!
Mαράκι μου το Σαββάτο είναι η Eurovision??
ReplyDeleteΝα την κάνεις, είναι πανεύκολη μακαροναδίτσα και δεν υπάρχει περίπτωση αποτυχίας ΚΑΜΙΑ λέμε!!
Φιλιάααα:))
Πρόκληση η συνταγή οσυ.
ReplyDeleteΕντός τηε εβδομαδς θα τη δοκιμάσω
Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές
τι θα γίνει με σένα χρυσοχέρα φιλενάδα ??? θα σταματήσεις άραγε ποτέ να μαγειρεύεις ??? και τα κάνεις και τόσο νόστιμα !!!!!
ReplyDeleteσε φιλώ γλυκά γλυκά !!!
να τραγουδήσω ως άλλη Βικτώρια Χαλκίτη "τέλεια, τέλεια, τέλεια"; ή έιναι πολύ τρας και θα με αποπάρεις; :)))
ReplyDeleteφιλιά πολλά Ελενα
και καλη μας εβδομαδα!
Epsaxna arketes meres na vrw mia sidagi gia pesto ligo diaforetiki apo ta sinithismena. Afti akougetai idaniki kai tha tin dokimasw as soon as possible.
ReplyDeleteFilia x
Καλή εβδομάδα κορίτσι! Πολύ νόστιμη φαίνεται η μακαρονάδα! Και οι δυο βαζάκι pesto ανοίξαμε σήμερα ή εσύ έχεις φτιαγμένο;-)
ReplyDeleteΛενιώ την έκανα μμμμμμμμμ φοβερή....έβαλα και μαντάρια!!!!
ReplyDeleteΠέρασα από το Άργος δεν πήγαμε Λεωνίδιο κάναμε όλο το ΣΚ 1600km με τη μηχανή και ο κ..ος μου έγινε σαν ταψί...Εσύ φέτος με τις πανελλήνιες του γίοκα σου θα μπορείς να τρέχεις το καλοκαίρι για διακοπές;;;δεν θα κάνεις συμπαράσταση στο παιδί στο διάβασμά του;;;
πολλά φιλια
Σήμερα φιληνάδα ο Δημήτρης έκανε μια μακαρονάδα με καραβίδες.... ποίημα..μόλις τώρα πήγε και στην Ειρήνη μας ένα τάπερ!
ReplyDeleteΑχ αυτός ο τόνος που μας τονώνει!
ReplyDeleteεγώ δεν τα σωτάρω καθόλου, τα ανακατεύω όλα με το πέστο και γίνεται ιδιαίτερα δροσερή η μακαρονάδα για το καλοκαίρι
ReplyDeleteκαι βρίσκω περίεργη την μπύρα, (την βάζω σε πουλερικά και κρέατα) αλλά δεν έχει τύχει να την παντρέψω με θαλασσινά, για να λες ότι είναι νόστιμη, σίγουρα θα είναι, κάποια στιγμή θα δοκιμαστεί, να φύγω κι από την περιέργεια δηλαδή
Γλαρένια μου δοκίμασέ την, πολύ νόστιμη γίνεται!!
ReplyDeleteΦιλιά, καλή βδομάδα:)
Μαράκι μου και να θελα, μπορώ να σταματήσω να μαγειρεύω??
ReplyDeleteΤι θα τους κάνω 3 άντρες??
Φιλιά φιλεναδίτσα:)
Mαριλενάκι μου, εγώ να σε αποπάρω?? Απορώ και που το σκέφτηκες ακόμα!! Τραγούδα μου εσύ μπας και μου φτιάξει λίγο το κέφι, που χω μπαϊλντίσει από τα διαβάσματα, ακόμα δεν αρχίσαμε;-)
ReplyDeleteΦιλιά πολλά, καλή βδομάδα!!
Γεια σου Κικίτσα!!
ReplyDeleteΕίναι διαφορετική από τις υπόλοιπες μακαρονάδες με πέστο, σίγουρα παίζει ρόλο και η μπύρα πιστεύω.
Ελπίζω θα σου αρέσει!!
Καλή βδομάδα!!
Big mama καλή βδομάδα!!
ReplyDeleteΔεν την έφτιαξα σήμερα εγώ, την είχα ήδη έτοιμη από παλιότερα την συνταγή.
Πέστο θα δώσω επίσης συνταγή κάποια στιγμή, συνήθως το φτιάχνω εγώ με βασιλικό και δυόσμο.
Αν ξεμείνω όμως, μια χαρά βολεύομαι με βαζάκι, αν και πιστεύω πιο νόστιμο το σπιτικό pesto.
Φιλιά!!
Aμαλίτσα ποιος σου είπε χρυσό μου να σεργιανίσεις όλη την Πελοπόνησο με μηχανή?? Ορίστε τα αποτελέσματα!!
ReplyDeleteΛοιπόν, το Αργος καμία σχέση με τα μέρη μου, είναι πολύ μακριά, τουλάχιστον 1,5 ώρα πριν από τα δικά μας μέρη.
Το καλοκαίρι κανόνισε να έρθεις και από εμάς.
Συμπαράσταση και βέβαια θα κάνω στον γιόκα μου, αλλά φέτος το καλοκαίρι θα είναι πιο χαλαρά τα πράγματα, μιας και του χρόνου δίνει Πανελλήνιες.
Aχτιδούλα, σου προτείνω να ανταλλάξουμε ταπεράκια, θέλεις??
ReplyDeleteΦιλιά, καλή βδομάδα!!
Φοίβο μου, το τι απολαμβάνω τα λογοπαίχνιά σου, δεν μπορείς να φανταστείς!!!
ReplyDeleteΚαλή σου εβδομάδα:)
Όχι ρε κορίτσια!!! Τί νοστιμιά είναι αυτή! Δεν ξέρω γιατί αλλά ποτέ δεν έχω κάνει μακαρόνια με πέστο. Συνήθως τα τρώω έξω. Ωραία όμως συνταγή αυτή! Λες να την κάνω;
ReplyDeleteΦιλιά πολλά και καλή εβδομάδα!
Γαστεροπλήξ κι εμένα η μπύρα ήταν αυτή που μου έκανε εντύπωση στην συνταγή, γιατί επίσης δεν την συνηθίζω με θαλασσινά.
ReplyDeleteΗταν όμως τόσα πολλά τα ευνοϊκά σχόλια όσων την είχαν φτιάξει, που αποφάσισα να την δοκιμάσω κι εγώ, είπα τι χάνω?
Από τότε έχει γίνει από τις αγαπημένες μας μακαρονάδες.
Ακόμα κι αν βαριέμαι να μαγειρέψω (ναι, μου συμβαίνει κάποιες φορές κι αυτό!!), έχω πάντα τόνο στο σπίτι και ξεπετάω μια μακαρονάδα με τόνο στα γρήγορα.
Γεια σου Ειρηνάκι και καλή βδομάδα.
ReplyDeleteΕίναι πανεύκολη συνταγή όπως λέω και προηγουμένως, την "ξεπετάς" στο πιτς φυτίλι, δοκίμασέ την κάποια στιγμή!
Φιλάκια:)
ουαου!κι εμενα η μπυρα μου κανει κλικ!...θα δοκιμαστει οσονουπω...τονος μας βρισκεται παντα...η μπυρα μονο μας λειπει!
ReplyDeleteElena πες την αλήθεια...ΕΠΙΤΗΔΕΣ το κάνεις με τα ζυμαρικά έτσι? χαχα...τέλεια φαίνεται η συνταγή σου αν και τον τόνο δεν τον πολυσυμπαθώ..αλλά με όλα αυτά τα υλικά φαντάζομαι θα είναι σούπερ!
ReplyDeleteΜόλις πήρα λίγο... τα πόδια μου
ReplyDeleteαπο την γρίππη που μ'εριξε εδώ και
μια εβδομάδα περίπου, και σκεφτόμουν τι να φάμε αύριο εύκολο, χωρίς πολύ κόπο!!Έλενα μου, μου έδωσες την λύση!Φιλιά...
Έχω όλα τα απαιτούμενα, θα τα φτιάξω άμεσα γιατί μου αρέσουν πολύ όλα τα υλικά που έβαλες!
ReplyDeleteΕυχαριστώ Έλενα:)
βρήκα τι θα φάω σήμερα! με ιντριγκάρει η μπίρα, μου άνοιξε ήδη η όρεξη κι εδώ είναι πρωί ακόμα:)
ReplyDeleteμακαρονόφτιαξα και μακαρονόφαγα, ήταν μιαμ!:)
ReplyDeleteCookitsa μου η μπύρα του πηγαίνει πολύ κατά έναν περίεργο τρόπο.
ReplyDeleteΦιλιά!!
Βetty επίτηδες το κάνω, με κατάλαβες χα χα χα!!
ReplyDeleteΚι εγώ δεν είμαι ιδιαίτερα φαν του τόνου, μου θυμίζει κάτι πονεμένες μέρες δίαιτας, αλλά σε αυτή τη συνταγή μου αρέσει πολύ!!
Ολγάκι μου περαστικά!!
ReplyDeleteΓριπιάστηκες τώρα που φτιάχνει ο καιρός?? Θα μου πεις πιο επικίνδυνα είναι τώρα!!
Φιλάκια και σιδερένια:)
Bανούλα τα απαιτούμενα ευτυχώς δεν είναι δυσεύρετα, κι έτσι ακόμα κι όταν δεν έχω ετοιμάσει φαγητό, κάνω στα γρήγορα αυτή τη μακαροναδίτσα!!
ReplyDeleteΧαρτουλίνι μου που είσαι και μας έχεις λείψει???
ReplyDeleteΤην έφτιαξες κιόλας βρε θηρίο??
Εβαλες και την μπυρίτσα??
Φιλιά:))
είναι να μη λιγουρέψω, άμα λιγουρέψω, αμ έπος αμ έργον:) Με μπίρα "Marathonas" παρακαλώ μπιρομαγείρεψα!:)
ReplyDeleteΑσυνήθιστη συνταγούλα! Θα δοκιμαστείε μετά τη δίαιτα!
ReplyDeleteHeart βρίσκεις τέτοια μπύρα στα "ξένα"??
ReplyDeleteΜα ταχύτατη μιλάμε σε βρίσκω χα χα χα!!!
Κικίτσα δεν την θυμάσαι αυτή τη συνταγή??
ReplyDeleteΕίχε γίνει μεγάλος ντόρος όταν την είχε βάλει ο Κωνσταντίνος στο Hungry. Σχεδόν όλο το site την είχε φτιάξει τότε!!!
Indeed Elena, we've both been enjoying Pesto...I like your use of beer here.
ReplyDeleteΛοιπόν πολύ φοβερό αυτό το φαγάκι,
ReplyDeleteτο ξαναέκανα με χιλοπίτες αυτή τη φορά (σουρωμένες) και επειδή δεν είχα μπύρα έριξα ένα φλυτζανάκι του καφέ τσίπουρο, εξίσου ωραίο....
φιλιά
Αμαλία