
Για να την φτιάξουμε θα χρειαστούμε
175 γρ κουβερτούρα
600 ml κρέμα γάλακτος
1/4 κούπας γάλα εβαπορέ
1/4 κούπας νερό
2 βανίλιες άρωμα
1/2 κούπας ζαχαρη
10 γρ ζελατίνα σκόνη
1-2 κουταλιές κονιάκ (προαιρετικά)
Πάμε να την φτιάξουμε:
Βάζουμε σε κατσαρόλα όλα τα υλικά εκτός από την ζελατίνα και το κονιάκ. Τα ζεσταίνουμε και μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνουμε την φωτιά και συνεχίζουμε ν’ ανακατεύουμε για 1-2 λεπτάκια ακόμα.
Διαλύουμε την ζελατίνα σε 6 κουταλιές νερό, αφήνουμε μερικά λεπτά να φουσκώσει και μετά την ζεσταίνουμε σ΄ ένα κατσαρολάκι ή στον μικροκυμάτων μέχρι να διαυγάσει.
Την προσθέτουμε στα υπόλοιπα υλικά.
Συνεχίζουμε το βράσιμο πάντα σε χαμηλή φωτιά για λίγο ακόμη.
Τέλος ρίχνουμε το ποτό.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μακρόστενη φόρμα και αφού κρυώσει λίγο, βάζουμε την φόρμα στο ψυγείο μέχρι να σφίξει (τουλάχιστον 4-5 ώρες)..
Ξεφορμάρουμε βουτώντας τον πάτο της φόρμας σε καυτό νερό για λίγο.
Έτσι η πανακότα αποκολλάται εύκολα.
Γαρνίρουμε αν θέλουμε με διάφορες σάλτσες φρούτων, με γλυκό κουταλιού φράουλα ή ακόμα με σάλτσα άσπρης σοκολάτας την οποία έχουμε λιώσει με λίγη κρέμα γάλακτος.
Καλή επιτυχία!!
Αχ!!αχ!!Τι μας κάνετε βρέ κοριτσακια μου,μ'αυτές τις γλυκολιχουδιές!!κάνω και δίαιτα,αλλά πως να μην την σπάσω,όταν είμαι σοκολατολιχουδιάρα χαχα!!άσε που Ελενα με έβαλες σε δίλειμμα για το αυριανό τραπέζι,που έχω,ποιό να φτιάξω,για τους καλεσμένους μου,το Μπανόφι η την Πανακότα σοκ/τας;λέτε να κάνω και τα δύο;αν έχω χρόνο θα κάνω και τα δύο....Νά έχετε ένα δροσερό και ευχάριστο Σαβ/κοοο!!πολλα πολλά φιλιά!
ReplyDeleteνα!!!τετοια κανετε μου ανοιγετε την ορεξη και μετα την πληρωνει η κυρα εφη που πρεπει να κανει το γλυκο μια και σεις το τρωτε μονες
ReplyDeleteμιαμ μιαμ ...
ReplyDeleteκαλο Σαββατοκυριακο !!!
Kαι ναι αγαπητοί μου αναγνώστες συνεχίζονται οι αμαρτωλοί πειρασμοί, μέχρι τελικής πτώσης.Αν δεν μας πέφτουν τα σαγόνια στο πάτωμα κάθε πρωί αυτό το κορίτσι δεν θα ησυχάσει.Προχθές με το banofee σήμερα με την πανακότα,να δούμε με τι θα τριτώσει το κακό?Έλενα είσαι super!!!!!!!!!
ReplyDeleteΑχ και βαχ! Πρωί-πρωί με τη δροσούλα (λέμε τώρα!), να έρχεσαι στο γραφείο και να διαβάζεις αυτό το νοστιμότατο, δροσερό γλυκάκι! Μήπως να σκεφτόσουνα να τα κάνεις και delivery????
ReplyDeleteΕλενάκι μου έχει δίκιο η Amelie. Ξέρεις τι πελατεία θα έχεις? Γιατί δε το σκέφτεσαι σοβαρά το θέμα? Πρώτη και καλύτερη εγώ :) Πολύ γιάμι αυτή η πανακότα!!
ReplyDeleteΑμαρτωλή σοκολατένια πανδαισία!
ReplyDeleteΓια πες μου Έλενά μου αντί για 1/4 κούπας εβαπορέ και 1/4 κούπας νερό, βάλουμε 1/2 κούπα φρέσκο
γάλα (για να ξεμπερδεύουμε) αλλάζει κάτι?
Ελενα λυπήσου μας!!!!!!!!!!!
ReplyDeleteΤι σου κάναμε και μας βασανίζεις έτσι πρωινιάτικα???
Τέλεια φαίνεται, η απόλαυση της σοκολάτας πρέπει να είναι!
Καλημέρα Μαριάννα μου:))
ReplyDeleteΜα μπορείς να αντισταθείς στην σοκολάτα?? Εγώ όχι!!
Κι αυτή η πανακότα είναι όλο σοκολάτα!!
Αν έχεις χρόνο και τα φτιάξεις και τα δύο (είναι πολύ εύκολα και τα δύο) είναι σίγουρο ότι οι καλεσμένοι σου δεν θα ξέρουν ποιο να διαλέξουν.
Η πανακότα όμως πρέπει να φτιαχτεί από σήμερα, για να μείνει μια μέρα στο ψυγείο.
Πολλά φιλιά, καλή επιτυχία στο τραπέζι σου!!
Θανάση εμείς μονοφαγούδες?? Εμείς μόνο κερνάμε από καρδιάς!
ReplyDeleteΠες στην Εφη να σου φτιάξει την πανακότα, με το επιχείρημα ότι η σοκολάτα ανεβάζει την καλή διάθεση, είναι αγχολυτική κλπ κλπ
Να έχεις ένα όμορφο Σαββατοκύριακο:)
Kαλό Σαββατοκύριακο Ασπούλα, φιλάκια πολλά!!
ReplyDeleteΛίλα μου χα χα χαααα!!!
ReplyDeleteΣε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!!!
Σκοπός είναι να μην τριτώσει το κακό, αλλά να ... τεταρτώσει και πάει λέγοντας!!!
Εδώ θα είμαστε να κερνάμε πάντα από καρδιάς!
Φιλάκια:)))
Καλέ Ελενιώ μου ! τι σοκ ειναι αυτό πρωϊ - πρωϊ !!!!! λατρεύω την πανακότα και φυσικά την σοκολάτα !!!! όπως καταλαβαίνεις μπαινω και εγώ στην λίστα του delivery !!!! μην αργείς να την στείλεις γιατί αρχίζει να μου έρχεται το υπογλυκαιμικό σόκ!!!!!!!!
ReplyDeleteφιλούπες πολλές-πολλές
Amelie μου καλώς όρισες και να σου ευχηθώ κι από εδώ καλορίζικο το καινούριο σου blog:)))
ReplyDeleteΤι delivery να κάνω?? Ποτέ δεν σκέφτηκα να εκμεταλλευτώ το χόμπυ μου οικονομικά, θα ένοιωθα σαν να εκμεταλλεύομαι όλους εσάς έτσι.
Τελείως ερασιτεχνικά μοιραζόμαστε όλες εδώ την αγάπη μας για την μαγειρική, μαζί σας.
Πολλά φιλιά και καλή αρχή εύχομαι και πάλι!!
Ρενάκι μου για delivery αφιλοκερδώς και βέβαια το συζητάω.
ReplyDeleteΘα μαζευόμασταν όλες (και όλοι βέβαια, γιατί έχουμε και άντρες στην παρέα μας) για καφεδάκι, θα έφερνα κι εγώ κανένα γλυκάκι για το καφεδάκι μας, θα έφερνες κι εσύ κάτι από τα καλούδια που φτιάχνεις, και θα γινόταν... ο χαμός!!
Οσοι πιστοί προσέλθετε;-)
Ματς μουτς!!
Ειρηνάκι μου πιστεύω πως μπορείς, γιατί όχι??
ReplyDeleteΤο εβαπορέ έχει πιο "πλούσια" γεύση, αλλά είναι τόσο λίγη η ποσότητα, που μπορείς να βάλεις ότι γάλα θέλεις!
Φιλάκια!!
Κατερινάκι μου καλημέρα:))
ReplyDeleteΠραγματικά η απόλαυση της σοκολάτας, αν σου αρέσει η πανακότα και η σοκολάτα, ο συνδυασμός τους θα σε ξετρελάνει!
Πολλά φιλιά!
Μαράκι μου τι γίνεται??
ReplyDeleteΕίσαι πιο "χαλαρή" σήμερα???
Ναι, μπες στην λίστα για delivery, καφέ και κους κους, τελειώνω την Δευτέρα από εξετάσεις και μετάαααα...... ποιος μας πιάνει;-)
Θα ονομάσουμε τις συνάξεις μας ...delivery, για να δικαιολογούμε και τις μακρές απουσίες μας από το σπίτι:P
Φιλάκια smac!!!
Λενιώ, δεν είμαι πολύ της σοκολάτας, αλλά είναι όλοι οι άλλοι στο σπίτι! Οπότε...
ReplyDeleteΦιλιά
Καλό Σαββατοκύριακο
Για άλλη μια φορά Ελενα μας εντυπωσίασες!
ReplyDeleteΗ πανακότα είναι αγαπημένο μας γλυκό, την φτιάχνω συχνά.
Θα δοκιμάσω και την σοκολατένια, μιας και όλοι στο σπίτι είμαστε φαν της σοκολάτας!
Αααααααααααααα το βρήκατε το γλυκό που μου αρέσει....βέβαια στην πανακοτα είμαι ρατσίστρια και προτιμώ λευκή, αλλά κ από αυτή δυό τρείς κουταλίτσες θα τις σπάσω...
ReplyDeleteΠολλά φιλιά
Αμαλί (να μην μπερδευόμαστε τώρα που γίναμε πολλές!!!!)
καλέ, θα με τρελλάνετε μ' αυτά που βάζετε;
ReplyDeleteή αυτό
ή θα γινω σαν ντουλάπα;
:)))
Σοκόλαση πάλι???
ReplyDeleteΓιάμι! Λαχταριστό!
Πάντως αν αρχίσεις delivery κάνε σύμβαση και με κούριερ για εμάς τους επαρχιώτες, εντάξει?
Εξαιρετικά για άλλη μια φορά τα γλυκά που μας παρουσιάζεις, Έλενα! Άραγε τα φτιάχνεις συχνά; Μου είναι λίγο δύσκολο να το φανταστώ μιας και η ποικιλία σου είναι τεράστια.Η φαντασία σου κι η δημιουργικότητά σου ξεπερνά και τις πιο υπερβολικές απαιτήσεις . Εσύ , βέβαια, συνέχισε μη σταματάς. Άλλωστε πρέπει να 'καλύψεις' και τα γούστα όλων μας!!
ReplyDeleteΑχ βρε Ελενά μου με τις υπέροχες συνταγές σου!!!! Καλοκαίρι έρχεται όμως.. πώς θα βγούμε στις παραλίες αν φτιάχνουμε και τρώμε τέτοιες νοστιμιές? Τελοσπάντων θα τη φτιάξω γιατί θά πρέπει να είναι τέλεια!!!!Αρκεί να την πετύχω!
ReplyDeleteΚαλή μου όρεξη λοιπόν !
φιλιά πολλά!
Αυτή η πανακότα είναι για μένα! Πολύ λαχταριστή! Αχ, τι έχουμε πάθει!
ReplyDeleteΑχ βρε Έλενα...κανένας οίκτος πιά, τίποτα ε? τι να πω...δεν έχω λόγια, τα γλυκά σου είναι το ένα καλύτερο από το άλλο...Βοήθεια μας! Καλό Σαββατοκύριακο...
ReplyDeleteΈλενα, δείχνει όνειρο! Δροσερή και σοκολατένια... Πειρασμός!
ReplyDeleteΣτο 'χω ξαναπει πόσο μ' αρέσει αυτό ε;
ReplyDeleteΛίγο οίκτο πια! Τόσο σοκολατένιο και λαχταριστό! Κι εύκολο να γίνει! Άντε τώρα να επιστρέψω εγώ στα μαρούλια μου, δίαιτα γαρ... Ουφ!
ReplyDeleteνα και η σοκολατένια εκδοχή!!!!
ReplyDeleteεγώ τώρα τι να πω; ότι θα αντισταθώ;
θα πω ψέμματα, θα φάω κι ας σπάσει η ζυγαριά, α μα πια!!!!!!!!!
Γιώργο μου αν αρέσει στην οικογένεια, μπορείς να κάνεις και αλλιώς??
ReplyDeleteΦιλιά, καλό ΣΚ!!!
Ιουλία μου κι εμείς επίσης φαν (δυστυχώς!!)
ReplyDeleteΔοκίμασέ την, θα σου αρέσει πολύ, πολύ σοκολατένια λέμε;-)
Αμαλίτσα, εσένα δεν σε μπερδεύουμε με καμία, μην ανησυχείς καθόλου!!!
ReplyDeleteΒρε ρατσίστρια στην πανακότα?? χα χα χα!!
Εγώ που δεν έχω τέτοια προβλήματα, τις τρώω και τις δύο πάντως!!
Φιλάκια!!
Μαριλενάκι, είπαμε, δεν έχεις πρόβλημα εσύ!!
ReplyDeleteΟύτως ή άλλως είσαι μια καρακουκλάρα!!!!
Φιλιά, καλό βράδυ!!
Βανούλα, έτσι θα αφήσω την επαρχία?? Τι με πέρασες??
ReplyDeleteΕννοείται θα κάνω σύμβαση χα χα χα!!
Φιλάκια πολλά!!
Κωστή μου ένα γλυκάκι μέρα παρά μέρα το φτιάχνω, γιατί τρεις άντρες έχω στο σπίτι, γλυκατζήδες και οι τρεις.
ReplyDeleteΠου όμως έχουν κατορθώσει (δεν ξέρω πως) να μην παίρνουν δράμι με αυτά που τρώνε.
Και για να πω και την αλήθεια, πολλές από τις συνταγές τις δικές μου και της Μαρίας είναι μαζεμένες εδώ και 3 χρόνια που πρωτοαρχίσαμε να ασχολούμαστε με τα μαγειρικά blogs, και τις οποίες αποφασίσαμε να συγκεντρώσουμε σε αυτό εδώ το blog, τις Συνταγές Της Καρδιάς μας!
Σ' αυτές που έχουμε συγκεντρώσει προσθέτουμε συνεχώς και καινούριες, οπότε μια ποικιλία ελπίζουμε ότι διαθέτουμε!
Καλό σου Σαββατοκύριακο!!
Ορσαλία μου, εσύ δεν θα την πετύχεις?? Σοβαρολογείς??
ReplyDeleteΕσύ έχεις πετύχει πολύ πιο δύσκολες συνταγές!!
Φιλάκια, καλό βράδυ:))
Big mama μου τι έχουμε πάθει, μην το συζητάς!!
ReplyDeleteΣοκολαζόμαστε;-)
Φιλάκια!!
Έλενα,μετά τόσο καιρό που έκανα να σας επισκεφτώ το κέρασμά σου εξαιρετικά νόστιμο!Να είχα λίγο!
ReplyDeleteΔεν έχω σκόνη,αλλά φύλλα ζελατίνη,πόσα λες να βάλω;
Φιλιά!
Συγχωρείστε μου την απουσία,αλλά έλειπα καιτώρα πια είμαι στην παραλία με ένα αργό ίντερνετ.
Mπετούλα μου όχι και βοήθειά μας χα χα χααα!!
ReplyDeleteΤρώμε ένα μικρό κομματάκι και παρηγοριόμαστε ότι δεν παρασυρθήκαμε ... πολύ!!
Φιλιά, καλό Σαββατοκύριακο!!
Αγγελικούλα μου είναι, είναι!!
ReplyDeleteΣοκολατένιος πειρασμός!
Φιλάκια πολλά!!
Κικίτσα μου ναι, ναι!!
ReplyDeleteΚι εμένα το ίδιο!
Φιλάκια!!!
Σμαρώ μου με μαρουλάκια είσαι??
ReplyDeleteΑτιμη παραλία:PPP
Καλό κουράγιο κι όταν με το καλό τελειώσεις, θα σου φτιάξω μιαν ολόκληρη πανακότα μόνο για σένα;-)
Γαστεροπλήξ λες να έχουμε φτάσει στο σημείο να σπάει η ζυγαριά?? Αλοίμονό μας χα χα χαα!!
ReplyDeleteΕλα, έχουμε λίγο περιθώριο ακόμα, έλα να την φάμε μισή μισή να μειώσουμε τις τύψεις;-)
Eλενάκι μου!!!!!!!!!!!!!!!
ReplyDeleteΜαθαίνω τα νέα σου από την κοινή μας φιλενάδα!!
Μας έχεις λείψει πολύ!!
Να περνάς πολύ πολύ όμορφα, να κάνεις πολλά μπανάκια και να ξεκουραστείς!
Ελενάκι μου δεν έχω ιδέα από φύλλα ζελατίνας, δεν τα χρησιμοποιώ ποτέ γιατί δεν τα βολεύομαι καθόλου.
Εχω την εντύπωση όμως ότι στο κουτί τους, γραφει την αντιστοιχία με την σκόνη ζελατίνας.
Πολλά πολλά φιλάκια, να περνάς τέλεια!!!
Ελενα s.o.s. έφτιαξα το παγωτό βανίλια αλλά μου βγήκε πολύ νερουλό, στο χτύπημα λέω γιατί το έχω ακόμα στην κατάψυξη και θα το ελέγξω αύριο. Μήπως έκανα κάτι λάθος;;; Να διευκρινίζεις περισσότερο αν χρειάζεται, γιατί μερικές (σαν εμένα λόγου χάρη) είμαστε λίγο άσχετες με τα γλυκίσματα.
ReplyDeleteΕυτυχώς που στο καραμέλωμα (για το μπανόφι) μου διευκρίνισες ότι το γάλα το βάζουμε μαζί με το βαζάκι, θα το έβαζα χύμα!!!
Από κει να καταλάβεις πόσο άσχετη είμαι.
Καλό βράδυ - περιμένω απάντηση για το παγωτό.
Xρύσα don't worry, be happy!!
ReplyDeleteΤο παγωτό βανίλια δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τα άλλα παγωτάκια.
Είναι πολύ πιο υδαρές, μην περιμένεις να σου πήξει από την αρχή.
Αύριο θα είναι έτοιμο μια χαρά.
Σήμερα το μόνο που θέλει, είναι 1-2 ώρες αφότου το βάλεις στην κατάψυξη, ένα καλό ανακάτεμα. Τίποτε άλλο!
Αύριο το πρωί θα σου έχει πήξει μια χαρά!!
Καλή επιτυχία!
Χρύσα επίσης, είναι παγωτό που δεν κρυσταλιάζει. Δεν χρειάζεται δηλαδή να περιμένεις με τις ώρες να ξεπαγώσει!
ReplyDeleteΠεριμένω αύριο να μου πεις εντυπώσεις.
Το μπανόφι χαίρομαι που το είδες, γιατί δυστυχώς την Μαριλένα δεν την πρόλαβα και έβρασε το γάλα.
Το ξαναέφτιαξε όμως βράζοντας το κουτί και της έγινε σούπερ, έχει βάλει και φωτό στα comments του μπανόφι.
... πα πα πα...
ReplyDeleteΔε συμμορφώθηκες και θες να μας παχύνεις, άτιμο!
Εγώ τι να πω τώρα; Τα είπαν όλα οι προλαλήσαντες και οι προλαλήσασες.... Φιλάκια πολλά.
ReplyDeletePanna cotta's are a wonderful gift from the Italians...so versatile. Chocolate is always appreciated.
ReplyDelete