
Αν και ήμουν δύσπιστη για το αποτέλεσμα, το παγωτάκι που προέκυψε είχε πολύ έντονη και τη γεύση και το άρωμα της καρύδας. Γι αυτό προτείνω αν το φτιάξετε, να το σερβίρετε σκέτο ή έστω με ένα πολύ ελαφρύ σιρόπι, ώστε να μην καλύψετε την εξωτική του γεύση.
Ζάχαρη δεν πρόσθεσα καθόλου, ήταν αρκετά γλυκό το λικέρ. Αν το θέλετε πιο γλυκό, προσθέστε στο χτύπημα μερικές κουταλιές ζάχαρη άχνη.
Χρειαζόμαστε:
500 ml φυτική κρέμα γάλακτος
200 ml coconut milk
240 ml Pina Colada ή λικέρ καρύδας
1 φλιτζάνι τριμμένο ινδοκάρυδο
Πως το φτιάχνουμε:
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σφικτή σαντιγί. Προσθέτουμε το γάλα καρύδας και ξαναχτυπάμε καλά.
Στη συνέχεια ρίχνουμε στο μείγμα το λικέρ και το ινδοκάρυδο και τα χτυπάμε όλα μαζί.
Αδειάζουμε σε μπολ ή δοχείο παγωτού και παγώνουμε το μείγμα στην κατάψυξη μέχρι να μισοπήξει.
Το βγάζουμε από την κατάψυξη και το χτυπάμε καλά για μια φορά ακόμη. Ξανά στην κατάψυξη, μέχρι να παγώσει καλά.
Πριν το σερβίρουμε, το αφήνουμε λίγα λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.
Καλή επιτυχία!

Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ παγωτό καρύδα αν και μου αρέσει πάρα πολύ η καρύδα. Θα πρέπει να είναι πεντανόστιμο και μυρωδάτο!!!!
ReplyDeleteΑχ βρε Λενιώ με τα ωραία σου και με τα πρωτότυπά σου !!!!!
καλό μήνα !!!!
Καλημέρα Ελενάκι και καλή βδομάδα!!
ReplyDeleteΕμένα μου αρέσει πολύ η καρύδα και όλα τα γλυκά με καρύδα. Να φανταστείς η αγαπημένη μου σοκολάτα είναι μια Bounty με καρύδα.
Ομως τι είναι το cocunut milk και που το βρίσκω?
Κι εγώ σα το Μαράκι δεν έχω δοκιμάσει τέτοιο παγωτό. Ευκαιρία λοιπόν μια και έχουμε τη συνταγή. Πολύ λαχταριστό δείχνει Λενιώ μου.
ReplyDeleteΟύτε εγώ ο έχω δοκιμάσει και.... μου έβαλες ιδέες
ReplyDelete:-)))
ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ,
Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές
Ωωωωωω Λατρεύω τη καρύδα!
ReplyDeleteόχι που θα σου ξέφευγε το ινδοκάρυδο, αυτό το παγωτάκι πρέπει να έγινε τέλειο
ReplyDeleteΡε συ Έλενα δεν παρατάς το blogging να ανοίξεις κανα παγωτατζίδικο λέω εγώ!!!! Θα σε στοιρίξω πάντως με όλες μου τις δυνάμεις... όσο αντέχω θα τρώω τα παγωτά σου μέχρι να σκάσω!!!!!
ReplyDeleteπολλά φιλιά
Λενιώ
αααα καλά τι έγραψα τώρα το είδα!!! από τη λιγούρα του παγωτού θα είναι...
ReplyDeleteθα σε στηρίξω ήθελα να πω εεε
Φοβερόοοο!
ReplyDeleteΕλενα το φτιάχνω με την πρώτη ευκαιρία, όλο το καλοκαίρι έφτιαχνα τις παλιές συνταγές σου (ώρα για κάτι διαφορετικό!!!)
ReplyDeletepwwww!!pwwww!ti einai ayto???!!!den skftika pote mou!na to ftiaksw!!allh mia droserh apolaush apo ta xerakia sou!!!tha to programmatisw gia ths Panagias!!einai eukolo kai nostimo nomizw!!!
ReplyDeletegeia sta xeria sou kai thn epinohtikothta sou!!!filakia apo kardias!!!
Για περάστε για παραλαβή σας παρακαλώ κορίτσια!!!
ReplyDeleteωωωωω... φοβερό! μ'αρέσει πάααρα πολύ η καρύδα αλλά παγωτό με λικέρ καρύδας νομίζω πρώτη φορά ακούω...αχ βρε Ελενάκι, στείλε λίγο κι από δω - αφού σου έχω πει, δεν είμαι καλή στα παγωτά...
ReplyDeleteμμμμ!!
ReplyDeleteκαι ξανά: μμμμ και σλουρπ μαζί!
ξέρε, πως και γω θα σε στοιρίξω όπως η Αμαλι, αν ανοικσεις παγωτατζίδικο :)))
Με κάλυψε απόλυτα η ΙΟΥΛΙΑ...
ReplyDeleteΑγαπημένη μου σοκολάτα η Bounty καρύδας.... οποτε επόμενο ειναι να τρελλαίνομαι για ενα τετοιο παγωτο ! ! ! !
Την δροσιά του νάχεις
Αρης
βρέ παιδιά μήπως άργησα και δεν πρόλαβα λίγο παγωτούλι? είχε κίνηση ο δρόμος!!Το παν είναι να διαθέτεις φαντασία και φτιάχνεις τα πάντα.Αν και δοκίμασα λίγο λιωμένο παγωτό, στη γεύση ηταν υπέροχο.Μπράβο σου!!!!>>
ReplyDeleteΚαλό μήνα Μαράκι μου!!
ReplyDeleteΚι εγώ πρώτη φορά το έφτιαξα, δεν περίμενα ότι θα μου γινόταν τόσο καλό! Αν σου αρέσει η καρύδα, είναι πολύ .... καρυδάτο και πολύ εξωτικό!!
Φιλούθκια!!
Ioυλία μου κι εμένα μου αρέσει η συγκεκριμμένη σοκολατίτσα!
ReplyDeleteΤο coconut milk,είναι γάλα καρύδας.
Το βρίσκεις σε μεγάλα ΣΜ, αν κι εγώ να φανταστείς το βρίσκω και στο ΣΜ της γειτονιάς μου!
Χρησιμοποιείται και σε φαγητά, ειδικά σε φαγητά με κάρυ.
Φιλάκια!
Ρενάκι μου, μου έγινε πολύ καλό είναι η αλήθεια.
ReplyDeleteΕνα διαφορετικό παγωτάκι θα έλεγα!
Φιλιά, καλό μήνα:))
Γλαρένια μου, είδες τι ιδέες βάζω εγώ???
ReplyDeleteΦιλιά, καλή βδομάδα και καλό μήνα!!
Κικίτσα, κι εσύ!!
ReplyDeleteΦιλιά, καλή βδομάδα!
Γαστεροπλήξ, αφήνουμε τίποτα να μας ξεφύγει??
ReplyDeleteΑν είναι δυνατόν!!!
Καλή βδομάδα!!
Αμαλίαααααα χα χα χα!!!
ReplyDeleteΗ στήριξή σου ως δοκιμάστρια των παγωτών μου, με συγκινεί ιδιαίτερα!!
Θα μου ζητήσεις και πηρωμή γι αυτό, παρασυρόμενη από την άλλη ... Καπαδόκισσα?? Ξέρεις ποιαν, έτσι??
Ονόματα δεν λέμε ... κλπ κλπ
Φιλιάαα!!
Φοίβο, thaaanks!!
ReplyDeleteΚαλή βδομάδα:))
Xρύσα μου καλή επιτυχία, πιστεύω θα σου αρέσει αν αγαπάς την καρύδα!
ReplyDeleteΦιλιά!
Κλειούλα μου γλυκιά, σε ευχαριστώ από καρδιάς!!
ReplyDeleteΠολύ εύκολο είναι, με ξέρεις να κάνω και τίποτα δύσκολο εγώ??
Καλή επιτυχία αν το φτιάξεις!
Πολλά φιλάκια!
Ειρηνάκι, έρχομαι!!
ReplyDeleteΦιλάκια!
Betty μου, εσύ είσαι καλή σε όλα!!
ReplyDeleteΕυχαρίστως πάντως στέλνω κερασματάκι!!
Φιλιά, καλή βδομάδα!!
Μαριλένα, φιλεναδούλα μου, άμα έχω τέτοια στήριξη από τις φίλες μου, θα το ανοίξω το παγωτατζίδικο σίγουρα;-)
ReplyDeleteΘα το λέμε ζελατερί όμως, είναι πιο sic!!
Η Ζαμπία θα μας κάνει promotion (με το αζημίωτο πάντα) και σε λίγο καιρό... δεν σου λέω τίποτα!!
Φιλιάααα!!!
Αρη μου σε ευχαριστώ πολύ!!
ReplyDeleteΚαι δικιά μου αγαπημένη σοκολατίτσα αυτή, όπως είπα και στην Ιουλία!!
Καλή σου βδομάδα!!
Panopti μια χαρά πρόλαβες!!
ReplyDeleteΣερβιρισμένο είναι το παγωτάκι σου!!
Καλή σου βδομάδα:))