
Όπως και να έχει είναι ένα πεντανόστιμο φαγάκι
Χρειαζόμαστε:
½ πακέτο μύδια περίπου 150 gr (εγώ έβαλα και λίγες γαρίδες)
1 κρεμμύδι μεγάλο
μισό κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα
2 φλιτζάνια του τσαγιού ρύζι
δυόσμο
1 φλιτζάνι του καφέ τσίπουρο
αλάτι, πιπέρι, λάδι
3 περίπου κούπες του τσαγιού νερό (ίσως χρειαστεί λίγο περισσότερο να συμπληρώσετε)
Πάμε να το φτιάξουμε:
Κόβουμε το κρεμμύδι σε φετάκια και το βάζουμε σε μία κατσαρόλα με λίγο νεράκι να μαραθεί.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τα ντοματάκια (ή ψιλοκόβουμε 2 - 3 ώριμες ντομάτες) και το αφήνουμε να πάρει μία βράση.
Προσθέτουμε λίγο λάδι, μετά από 3 λεπτά σβήνουμε με το τσίπουρο και ρίχνουμε τα μύδια.
Μετά από 5 λεπτά περίπου ρίχνουμε το ρύζι το οποίο έχουμε ήδη ξεπλύνει ένα δύο χέρια, αλάτι, πιπέρι, δυόσμο και ανακατεύουμε.
Όταν αρχίσει να βράζει, αφήνουμε το φαγητό σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά να πιεί τα υγρά του ελέγχοντας μήπως χρειαστεί λίγο νερό ακόμα.
Όταν είναι έτοιμο το φαγητό μας, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μία καθαρή πετσέτα και κλείνουμε με το καπάκι.
Αφήνουμε έτσι σκεπασμένη την κατσαρόλα για λίγη ώρα και μετά σερβίρουμε.
Καλή μας όρεξη.
Αμαλία
Αμαλίτσα καλημέρα!! Και εγώ έτσι το προτιμώ με ντοματούλα αλλά όπως λες, επειδή είναι αγαπημένο πιάτο το τρώω όπως να 'ναι..
ReplyDeleteΟι γαριδούλες νομίζω απαραίτητες και για μυρωδικό του ταιριάζει και ο άνιθος. Επίσης για πιο καυτερή γεύση 1 κόκκινη πιπερίτσα.....
Να 'σαι καλά, πρωί πρωί μας άνοιξες την όρεξη!!! :))
Πολυ νοστιμο πιατο!!!
ReplyDeleteΚι εγω λεμονατο με δυοσμο το φτιαχνω.
Πολυ νοστιμο πιατο!!!
ReplyDeleteΚι εγω λεμονατο με δυοσμο το φτιαχνω.
Εχει τρελαθει σημερα μου φαινεται ο blogger!
ReplyDeleteΑπό τα αγαπημένα μου. Παλιά που είχαμε ένα κονέ και μας έφερνε μύδια το έφτιαχνα συχνά. Αλλά αν θυμάμαι άσπρο το έφτιαχνα και εγώ. Νομίζω όμως πως με ντοματούλα θα ήταν καλύτερο. Μπράβο!
ReplyDeleteΑμαλίτσα μου, πέτυχες διάνα!!!! λατρεύω αυτό το φαγάκι και το κάνω σχεδόν ίδιο. Βάζω και λίγο κρόκο Κοζάνης που του πηγαίνει πολύ !!
ReplyDeleteτι μου κάνεις πρωϊ-πρωϊ και είναι και λαχταριστή η φωτογραφία σου!!!!
καλή σου μέρα μικρούλι !!!
καλημέρα.. μύδια αγαπημένα..
ReplyDeleteέτσι τα μαγειρεύω και εγώ.. όμως βάζω και κρόκο Κοζάνης... σαν την MariaB!!
φιλιά, καλημέρες!!!
Αμαλιτσα, λεω να το δοκιμάσουμε.
ReplyDeleteοι μεγάλοι, γιατι το Ραφακι, προβλέπω πως θα βγάλει τα μυδια το μυγιάγγιχτο, χαχχχ
εν τω μεταξύ, τσίπουρο και ρακή, δεν υπάρχει σπιτι.
να βάλω ουζο, τι λες;
καλη Τετάρτη
(τετοια ευχή, σου 'χουν πει ποτε; :)))
Την Κυριακή ήμουν στο Βόλο σε ένα γάμο.Πήγα λοιπόν σε ένα τσιπουράδικο και έφαγα ένα καταπληκτικό μυδοπίλαφο.Δεν πήρα όμως συνταγή γιατί ντράπηκα να τη ζητήσω!!!
ReplyDeleteΝα λοιπόν η δική σου ήρθε την κατάληλη ώρα. Σ΄ευχαριστώ !
Καλημέρα Ευάκι...
ReplyDeleteκαλά με την πιπεριά θα γίνεται μπόμπα και που είναι και η γ. να κάνουμε καμιά τσιπουρο ποσία!!!!
πολλά φιλιά
Αμαλία
καλό και το λεμονάτο πουαντερί μου αλλά είπαμε προτιμώ τη ντοματούλα
ReplyDeleteπολλά φιλιά
Αμαλία
big mama εγώ πάντως τα φρέσκα δεν τα πολυεμπιστεύομαι γιατί δεν έχω κάποιον γνωστό, οπότε καταλήγω στα κατεψυγμένα που είναι εξίσου ωραία
ReplyDeleteπολλά φιλιά
Αμαλία
Μαριώ σε τσάκωσα.....γιατί τώρα τελευταία όλο ΔΕΝ μας έλεγες!
ReplyDeleteΣτην επόμενη εφαρμογή θα βάλω και εγώ κρόκο..
πολλά φιλιά
Αμαλία
ζαχαρούλα καλημέρά και σε εσένα..
ReplyDeleteαχ πως μ'αρέσει να γράφω το όνομά σου...και κάθε φορά τραγουδάω και το αντίστοιχο παραδοσιακό τραγούδι:
ζαχαρούλα είν'το όνομά σου και γλυκό είν' το φίλιμά σου...
πολλά φιλιά λοιπόν
Αμαλία
Μόλις είδα τον τίτλο, αυθόρμητα σκέφτηκα:είναι της Αμαλίας!
ReplyDeleteΓια τους λάτρεις είναι εξαιρετικό,εγώ τι να πω,δεν έχω δοκιμάσει.
Αμαλίτσα,συγνώμη-φιλάκια!
Μαριλένα μου δεν πειράζει θα τα τρώει αργότερα μην ανησυχείς...βάλε περισσότερες γαρίδες αν τις τρώει...
ReplyDeleteόσο για το ούζο μια χαρά είναι δεν νομίζω ότι θα υπάρχει πρόβλημα..
Άλλωστε έχουμε πει ότι προσαρμόζουμε τις συνταγές στα μέτρα μας...
πολλά φιλιά και καλή Τετάρτη, αφού τη μισή τη φάγαμε και πλησιάζουμε στην Παρασκευή..
Αμαλία
μπράβο, νόστιμο φαγάκι, φέρε τώρα και το ούζο, όχι που θα γλύτωνε!!!!!!
ReplyDeleteχα Δημητρούλα είδες τι ωραία....
ReplyDeleteελπίζω και η δική μου η συνταγή να είναι τόσο καταπληκτική όσο αυτή που έφαγες...
φιλιά
Αμαλία
Αμαλίτσα μου πολύ μας αρέσει το φαγάκι σου, κι εγώ με ντοματούλα το κάνω.
ReplyDeleteΑλλά και η ιδέα με λεμονάκι και δυόσμο που άκουσα να κυκλοφορεί εδώ μέσα, πολύ με εξιτάρισε!
Τώρα τι σου λέω εσένα για λεμονάκια θα μου πεις. Σωστό κι αυτό!!
Πες μου κάτι, μισό ντοματάκι στα υλικά, εννοείς μισό κουτί ντοματάκια??
Φιλιά, με περιμένει η Γαστεροπλήξ με τα ούζα, φέρε και την μερίδα μας;-)
Έλενη μου με κατάλαβες έτσι...
ReplyDeleteσιγά δεν πειράζει περί ορέξεως...
όπως έχουμε πει κανείς δεν είναι τέλειος....
χιχιχι
πολλά φιλιά
στη φθινοπωρινή μας Β. Εύβοια
Αμαλία
άντε βρε γ. που είσαι τα ποτά περιμένουν...
ReplyDeleteβάλε βάλε να πιούμε και να φάμε!!!!
φιλιά
Αμαλία
Λενιώ,
ReplyDeleteδεν πειράζει που λες για λεμονάκια, είναι αμελητέα η ποσότητα στο μυδοπίλαφο, οπότε όπως προείπα το τρώω άνετα..
Ναι ντοματάκι εννοώ την συσκευασία είναι περίπου 400 gr το κουτί
πολλά φιλιά
Αμαλία
Τη Κυριακή έκανε ο Δημήτρης αυτό το φαγητό, εδώ στη Θεσσαλονίκη το συνηθίζουμε.
ReplyDeleteΕίναι απ' τα καλύτερα φαγητά μου! Σ' ευχαριστώ , που μου το θύμισες, Αμαλία! Θα ρίξουμε κι εμείς λίγες γαριδούλες μέσα, έτσι για ποικιλία!
ReplyDeleteΓεια σας και πάλι.
ReplyDeleteΗ χαρά μου που σας βρήκα δε λέγεται.
Εσάς και τις συναδέλφισσές σας από το aromacooking.
Ηθελα τόσο να μαγειρεύω αυτόν τον καιρό.
Πάντα θαύμαζα όσους το έκαναν.
Οι Συμμορίτες που ρώτησες είμαστε 4 αλλά εγώ είμαι επί των δημοσίων σχέσεων.
Την Καλησπέρα μας.
Οπως κατάλαβες εγώ μαγειρεύω και απολαμβάνουν οι άλλοι.
Amalitsa mouu!!!kalws thn-kalws thn!!einai ena agaphmeno fagaki..gia mikrous kai megalous!!!mudia,garides,ruzi,...oles oi paralages einai thaumasies!!!otan to ftiaxnw me tomata!!bazw anhtho kai apo 1/3 piperias kok. pras. kitr. mono kai mono gia to paixnidi twn xrwmatwn sto piato!!!mmmmm!!!thn merida mou!!kai feugw masoulontas!!!kai apolambanontas!!!filakia apo kardias!!!
ReplyDeleteΚαι σβησμένο με τσιπουράκι......ότι καλύτερο. Τέλειο Αμαλία, αγαπημένο φαγάκι,αλλά μόνο για μένα οι υπόλοιποι δεν το τρώνε. Δεν πειράζει φτιάχνω και το τρώω μόνη μου, δεν έχω πρόβλημα.
ReplyDeleteΑχ Αμαλίτσα τι μου κάνεις...μπήκα στη συνταγή σου και δίπλα ήταν η κόρη μου... αύριο πρωί-πρωί πρέπει να πάω για τα υλικά! όπως καταλαβαίνεις τρελαίνεται γι αυτό το φαγάκι - όχι πως εγώ πάω πίσω! κι εγώ με ντοματούλα το θέλω, νομίζω αναδεικνύεται η νοστιμιά του έτσι...ααα και αν το ρίξετε στα ούζα με Ελενα και Γαστεροπλήξ είμαι κι εγώ μέσα...οκ?
ReplyDeleteαχτίδα,
ReplyDeleteναι έχεις δίκιο και εμένα η πεθερά μου το συνηθίζει πολύ αλλά το κάνει ατζέμ και αυτό εξίσου ωραίο...
φιλιά
Αμαλία
Άντε βρε Κωστή που είσαι τόσο καιρό;;;
ReplyDeleteσύζητούσα με κάτι φίλους για ν. Μαγνησίας και σε σκέφτηκα ότι έχεις καιρό να εμφανιστείς
πολλά φιλιά
Αμαλία
Καλή αρχή και επίσημα αύριο
Καλως ορίσατε και από εμένα αστρο-συμμορίτες...
ReplyDeleteχαιρετισμούς και στόυς υπόλοιπους 3 και καλά μαγειρέμματα
πολλά φιλιά
Αμαλία
Γειά σου Κλειούλα...
ReplyDeleteαχ ναι και οι πιπερίτσες που λες είναι μία ωραία πινελιά στο φαγάκι...
εσείς άλλωστε τις έχετε και μπόλικες τις συγκεκριμένες; Ολλανδία δεν καλλιεργούνται; ή κάνω λάθος;
πολλά φιλιά
Αμαλία
Λίνα, τι στενοχωριέσαι;;;
ReplyDeleteόλο το φαγάκι για πάρτυ σου..τα ωραία φαγάκια είναι πιο καλά όταν δεν τα τρώνε οι άλλοι...
πολλά φιλιά
This comment has been removed by the author.
ReplyDeleteΜπεττούλα,
ReplyDeleteτι έγινε ψώνισες το έφτιαξές;
άντε γρήγορα γιατί σε περιμένουν και τα ουζάκια...
πολλά φιλιά
Μυδοπίλαφο αγαπημένο!
ReplyDeleteAmalia mou!!!!den kaneis katholou lathos!!!edw sthn Ollandia kalliergountai kai merikes fores exoume kai alla xrwmata!!!filia apo kardias!!!
ReplyDeleteΤα θαλασσινά ως γνωστόν είναι τα αγαπημένα μου, οπότε θα το τιμήσω το μυδοπίλαφο δεόντως!
ReplyDeleteAmalia, bravo! The midopilafo would be devoured by anyone from Thessaloniki!
ReplyDeleteΜόλις το έκανα και είναι πράγματι πεντανόστιμο, αν και πρόσθεσα και εγώ άνηθο που του πάει πολύ. Μπράβο για την συνταγή!
ReplyDeleteAlex, ευχαριστούμε πολύ,
ReplyDeleteκαλό Πάσχα και καλή Ανάσταση