Friday, 11 September 2009

Κοτόπουλο πανέ με σουσαμένια κρούστα μπάρμπεκιου

Το κοτόπουλο πανέ αρέσει σε μικρούς και μεγάλους. Όμως ποιος κάθεται να τηγανίζει με τις ώρες??
Η μητέρα μου συνήθιζε να μας φτιάχνει κοτόπουλο πανέ στο φούρνο. Το κυλούσε σε αυγό με λίγο λάδι και στη συνέχεια σε μείγμα γαλέτας με μυρωδικά διάφορα, και το έψηνε. Γινόταν πολύ νόστιμο και ζουμερό.
Εγώ το προχώρησα λιγάκι πάρα πέρα και αντί για αυγό το "τυλίγω" σε πικάντικη σάλτσα μπάρμπεκιου. Στο μείγμα της γαλέτας προσθέτω και 3 γεμάτες κουταλιές σουσάμι. Έτσι το κοτοπουλάκι αποκτά μια γλυκοπικάντικη σουσαμένια κρούστα.
Πιο αναλυτικά
Χρειαζόμαστε
8-10 μπουτάκια από κοτόπουλο (όχι ολόκληρα τα μπούτια)
1 γεμάτη κούπα πικάντικη σάλτσα μπάρμπεκιου
1 κουταλιά maple syrup ή μέλι
μισό κουταλάκι αλάτι
επίσης
1 κούπα τριμμένη φρυγανιά
μισό κουταλάκι πάπρικα γλυκιά
2 κουταλιές σούπας σκόνη σκόρδο
3 κουταλιές σουσάμι
αλάτι
λεμονοπίπερο ή απλό πιπέρι
1 κουταλιά αρωματικά για κοτόπουλο
Το φτιάχνουμε
Ανακατεύουμε καλά την σάλτσα μπάρμπεκιου, το maple syrup ή το μέλι και μισό κουταλάκι αλάτι.
Ενώνουμε την τριμμένη φρυγανιά με όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Στο Σ/Μ έχω βρει ένα πολύ ωραίο μείγμα με αρωματικά για κοτόπουλο (σε μύλο), που περιέχει αλάτι χοντρό, κρεμμύδι, μουστάρδα, κουρκουμά, μαϊντανό, δεντρολίβανο και κόλιαντρο. Αν δεν το βρείτε, προσθέστε εσείς τα αρωματικά που προτιμάτε.
Ένα-ένα μπουτάκι, το κυλάμε μέσα στη σάλτσα, να καλυφθεί πολύ καλά και κατόπιν στο μείγμα της φρυγανιάς. Πιέζουμε ελαφρά με το χέρι μας, να κολλήσει καλά η φρυγανιά πάνω στο κοτόπουλο.
Έχουμε στρώσει το ταψί του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Τοποθετούμε τα παναρισμένα μπουτάκια πάνω στο χαρτί κι έτσι γλιτώνουμε και το πλύσιμο του ταψιού.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, για 40-50 λεπτά. Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και ...έτοιμα.
Παράπονο δεν έχετε φαντάζομαι?? Τηγάνι σας γλίτωσα, πλύσιμο ταψιού σας γλίτωσα, τι άλλο να κάνω για σας??
Τι λείπει?? Μια τηγανιά σπιτικές τηγανητές πατατούλες (ε, ας τηγανίσουμε και κάτι), που θα βουτάμε απολαυστικά σε σάλτσα μπάρμπεκιου.
Καλή επιτυχία !

59 comments:

  1. Καλημέρα!!! Πάλι μας ξεσηκώνεις και μετά λες ότι σε παρασύρουμε χαχαχαχα..
    Το κοτόπουλο πανέ όντως είναι λιχουδιά λαχταριστή. Παλαιότερα πηγαίναμε στη Γλυφάδα με τον Θάνο μόνο και μόνο για πανέ, σε ένα μπεργκεράδικο....
    Φυσικά η λύση του φούρνου είναι εξαιρετική!!! Ευχαριστούμε :))

    ReplyDelete
  2. Έλενα βρίσκω πολύ του γούστου μου το αναβαθμισμένο κοτόπουλο της μαμάς σου. Η σάλτσα μπάρμπεκιιου και το σουσάμι πρέπει να το κάνουν πολύ νόστιμο. Και στο φούρνο γίνεται μια χαρά. Τραγανό και ροδοψημένο.

    Σχετικά με το ερώτημά σου "ποιός τηγανίζει με τις ώρες?" ρώτησε την φιλεναδίτσα σου τη Μαρία να σου απαντήσει...
    Φιλάκια

    ReplyDelete
  3. Έτσι στο φούρνο το κάνω και εγώ και γίνεται πολύ ξεροψημένο όπως μας αρέσει! Πολύ ωραίο φαίνεται το μίγμα των μπαχαρικών, θα το δοκιμάσω!

    ReplyDelete
  4. Καλημέρα! Το κοτοπουλάκι φαίνεται ΠΕ-ΝΤΑ-ΝΟ-ΣΤΙ-ΜΟ!!! Επιστρέφοντας από το γραφείο θα κάνω μία σταση στο σούπερ-μαρκετ για τα απαρίτητα υλικά και μετά κατευθείαν στην κουζίνα! Τέλεια συνταγή!!! Υποθέτω πως θα μπορούμε να το κάνουμε και με μπουκίτσες κοτόπουλου για παιδκό πάρτυ ε???

    ReplyDelete
  5. filenaditsa mou!!!kalh sou mera!!!ti einai auto paidi mou prwi-prwi??kai sto fourno..!thaumasio!!kai apo geush fusika me ola auta den to suzhtw!!!oti kalhtero!!to diko mou kommati to xarizw gia shmera alla apo Deutera sto amesos ameso programma!!!mia droserh salatoula kai merikes pshmenes patates...ligo bouturaki fresko me psilokommeno kremudaki fresko,oxi polla-polla einai uperoxo kai xwris katholou thgani!!!filakia apo kardias!!!!

    ReplyDelete
  6. Добро утро, вероятно е пиле!

    Για τη μετάφραση φώναξε τη Μαρία. Είναι ειδική!!!!χαχαχαχαχαχ

    ReplyDelete
  7. Αυτό είναι το λεγόμενο "southern fried chicken",πόλύ νόστιμη φαινεται η συγκεκριμένη παραλλαγή. Πάντα χρησιμοποιούμε αντικολλητικό χαρτί, για τα σνίτσελ..για πιό λάιτ γεύση! !

    ReplyDelete
  8. καλημέρα !!!!!!!!!!!!!!!!

    υπέροχο το κοτοπουλάκι σου Λενιώ μου, εμεις συνήθως το κανουμε με τον πρόπο της μανούλας σου ή....το παίρνουμε έτοιμο - αλλα σοουυτ, μην το πεις πουθενά, γιατί είμαστε μαγειρικό μπλοκ και δεν κάνει να λέμε τέτοια!!!! Παντα το ψήνουμε και ουχί το τηγανίζουμε, μας αρέσει καλύτερα το ψητό γιατί δεν σε πνίγει το λάδι. Εμεις οπως λέει και η Ειρηνούλα τηγανίζουμε μόνο κεφτεδάκια !!!! -το περασμένο σάββατο το βραδυ είμασταν 12 άτομα και τηγάνισα 140 κεφτεδάκια !!!!

    φιλια και καλή χρονιά στον Κωνσταντίνο μας !!!

    ReplyDelete
  9. @ Lila,

    DOBROE YTPO, CELY'Y IZ PIREUS


    σιγά που δεν θα ήξερα τι έλεγε !!!!!!!!

    σας κούφανα τελείως ?????

    μην ρωτήσετε τι γλώσσα είναι γιατι είναι λίγο μπερδεμένα, είναι κάτι μεταξύ σε Ρωσικά με Βουλγαρικα !!!

    εγω βέβαια σαν πιο σικ, απάντησα στα Ρωσικα !!!!!!!!!!


    χαχαχαχα

    ReplyDelete
  10. μα τι σύμπτωση! αυτη την εποχή, συχνά τρώμε κοτοπουλο πανε :))
    στο φουρνο κι εμεις
    θα δοκιμασω και τη δικη σου συνταγή Ελενα, οπωσδήποτε!

    φιλιά :))

    ReplyDelete
  11. Ήδη την εκτύπωσα μην την χάσω..

    βλέπετε, είμαι λάτρης της κουζίνας, και ειδικά του παναρισμένου κοτόπουλου..

    (λέτε να ξεπεράσω το κόλλημά μου με την γνωστή εταιρία έτοιμου κοτόπουλου της αλλοδαπής;)

    είθε!

    ευχαριστώ σας :)

    ReplyDelete
  12. Έλενα,θα είναι νόστιμο και τραγανό!Κι εμείς τρώμε συχνά κοτόπουλο-χωρίς πετσούλα πάντα-θα το φτιάξω την επόμενη εβδομάδα.Το σουσαμάκι θα το κάνει τέλειο,μόνο άντί για σάλτσα μπάρμπεκιου ,θα φτιάξω μια δική μου,τόσα έχω μάθει από τη μαγειρική σας.
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  13. Diolch am ymateb ar unwaith!!!

    χαχαχαχαχαχα!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  14. Ευάκι κι εμείς, κι εμείς!!
    Λες να ήταν το ίδιο μπεργκεράδικο??
    Δεν υπήρχαν και πολλά τότε (δεν λέμε πότε ήταν το τότε χα χα χα!)
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  15. Super!Απλά το λάτρεψα σαν ιδεα.bravo

    ReplyDelete
  16. Ειρηνάκι το ... αναβαθμισμένο είναι το δικό μου χα χα χα
    Της μανούλας είναι λίγο πιο κλασσικό!
    Εγώ να σου πω δεν έχω κανένα πρόβλημα με το τηγάνι, αλλά οι περισσότεροι δεν το πολυσυμπαθούν, γι αυτό και το ρητορικό ερώτημα "ποιος τηγανίζει??"
    Η φιλενάδα μου ξέρω ότι επίσης δεν έχει πρόβλημα, ούτε με το τηγάνι, ούτε με τίποτε άλλο, μιας και είναι μια προκομμένη;-)
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  17. Big mama μου, αυτό το μείγμα αν το βρεις, αγόρασέ το!!
    Ταιριάζει εξαιρετικά με κοτοπουλάκι!!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  18. Amelie μου καλή επιτυχία, είναι συνταγούλα που γίνεται στο τσάκα τσάκα και πολύ πολύ νόστιμη!
    Και με κοτομπουκίτσες γίνεται, δεν ξέρω κατά πόσο τα πιτσιρίκια αγαπάνε την σάλτσα BBQ μόνο!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  19. Κλειούλα μου, είδα ότι φεύγεις εκδρομούλα το Σαββατοκύριακο!
    Καλά να περάσεις και σε ευχαριστούμε πολύ που πάντα μας σκέφτεσαι!
    Φιλάκια από καρδιάς!

    ReplyDelete
  20. Λίλαααααα!!!
    Πες καλέ τι λέει αυτό που εγραψες μέχρι να καταφτάσει η ... διεθνής Βραζιλιάνα!!!

    ReplyDelete
  21. Panoptis και για πιο λάϊτ γεύση, αλλά εγώ η τεμπέλα το χρησιμοποιώ και για να γλιτώνω κανένα πλύσιμο ταψιού:P
    Καλό σου ΣΚ!

    ReplyDelete
  22. Mαράκι έλεος!!
    140???????????
    Χαρά στο κουράγιο σου φιλενάδα!

    Ααααα, στα Ρώσικα τα είπε η Ειρήνη??
    Εγώ έχω μείνει ακόμα στα Βραζιλιάνικα χα χα χα!
    Πέστε βρε παλιοκόριτσα τι λέτε πίσω από την πλάτη μου??
    Αντε γιατί θα πάω να μάθω κινέζικα και θα σας κουφάνω όλες:P

    ReplyDelete
  23. Μαριλενάκι μου σας αρέσει κι εσάς??
    Αυτή η παραλλαγή είναι επίσης νόστιμη, ελπίζω να αρέσει και στο Ραφάκι!
    Φιλιά πολλά!

    ReplyDelete
  24. Eυρύνοε, εμείς το ξεπεράσαμε εδώ και καιρό χα χα χα!
    Ελπίζω να σου αρέσει η συνταγή μας!
    Καλό σου Σαββατοκύριακο!

    ReplyDelete
  25. Ελενάκι μου κάντο με την σαλτσούλα σου, αλλά βάλε και σουσαμάκι, του πάει πολύ!
    Πολλά φιλάκια!

    ReplyDelete
  26. Pandora, σε ευχαριστώ πολύ!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  27. Λίλα και Μαρία!
    Τώρα, τώρα θα δείτε!
    Θα πάω να βρω μεταφραστήρι:P
    Παλιοκόριτσα!!!!!

    ReplyDelete
  28. Το τερπνόν μετά του ωφελίμου, συνδιάζουμε και οι δύο....

    ReplyDelete
  29. Αααααχχχ Λενιώ να σου πω τον πόνο μου....
    Ξύπνησα το πρωί, έκανα το μαγειρικό πρόγραμμα της εβδομάδας, έφτιαξα τη λίστα του σούπερ μάρκετ άνοιξα το laptopάκι μου να δω τι έχει σήμερα και.... έπεσα σε αυτό το θεϊκό κοτοπουλάκι!!!
    Αυτό είναι λέω μέσα στην εβδομάδα θα φτιαχτεί, αλλά η χαζή δεν σημείωσα τα υλικά και στο σούπερ έλεγα μέσα μου και κάτι άλλο θέλω και κάτι ακόμα, αλλά πουυυυυυ και γύρισα άπραγη!!!!

    Το σούπερ είναι κοντά,
    θα ξαναπάω (όποιος δεν έχει μυαλό έχει πόδια :()

    πολλά πολλά φιλιά

    ReplyDelete
  30. Κοτόπουλο πανέ δεν έχω κάνει ποτέ στο φούρνο. Μου λείνεις τα χέρια γιατί μου αρέσει πολύ αλλά δεν θέλω να τα τηγανίζω. Μπαίνει στο πρόγραμμα, γειά στα χέρια σου.
    sgr

    ReplyDelete
  31. η ιδέα και μόνο του μη τηγανίσματος αρκεί για να πούμε super!!!

    ReplyDelete
  32. ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ ΤΕΤΟΙΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΑΚΙ.ΔΥΟ ΜΕΡΙΔΟΥΛΕΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ.
    ΚΑΛΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ.

    ReplyDelete
  33. γαστεροπλήξ11 September 2009 at 20:46

    ωχ παναγία μου, καλέ τι να πρωτοφάμε πια σε αυτή τη μπλογκογειτονιά, εχει γίνει άκρως επικίνδυνη, δεν το συζητώ άψογο το κοτοπουλάκι, τέλειο το σουσαμάκι μα τα τελευταία χρόνια έχουμε πρόβλημα με τα δόντια μας και το αποφεύγουμε μόνο γι' αυτό το λόγο, η νοστιμιά του είναι μούρλια, δίχως πολύ συζήτηση λαχταριστό!!!!!!

    ReplyDelete
  34. Έλενα μου

    Καλό φθινόπωρο
    Πολύ πρωτότυπη η συνταγή σου
    Μου άρεσε πολύ … την βρίσκω ιδιαίτερη…
    Θα την φτιάξω είναι ένα τρόπος να φάει «ο άρχοντας» το κοτόπουλο!!
    Να είσαι καλά
    Καλο βραδυ

    ReplyDelete
  35. Ελενα καλησπέρα!
    Συνεχίζεις διακοπούλες διάβασα,καλά κάνεις μόνο που ο καιρός δε μας τα λέει καλά.Είπαμε και μεις να πάμε διήμερο στον Πόρο αλλά δεν ξέρω θα δούμε αύριο.
    Καλό Σαββατοκύριακο!

    ReplyDelete
  36. Πολύ ωραία εκδοχή, θα είναι πεντανόστιμο φαντάζομαι. Μπαίνει στα υπ όψιν μιας και είναι και ελαφρύ.
    Καλό Σαββατοκύριακο!!!Φιλιά!!!

    ReplyDelete
  37. Ελενάκι μου το λάτρεψα το κοτοπουλάκι σου! φτιάχνω κι εγώ κάτι παρόμοιο αλλά η σαλτσούλα σου με έβαλε σε μεγάλο πειρασμό...φιλιά, καλό σ/κ...

    ReplyDelete
  38. όπως πάντα...ομορφο..ωραίο γευστικό.....πάντα όμως με μια γλυκιά γευση....εσένα...
    σε ευχαριστώ πολύ.....

    ReplyDelete
  39. Ολα καλα με την τεχνολογια, αλλα να μην μπορω να βαλω το χερι μου να παρω, οχι πολυ, μονο ενα κομματακι! Ζηταω πολλα?

    ReplyDelete
  40. Κρούστα και ότι να' ναι!!

    ReplyDelete
  41. Panoptis, το τερπνόν μετά του ωφελίμου δεν λες τίποτα!
    Καλή βδομάδα!

    ReplyDelete
  42. Αμαλίτσα χα χα χα!!
    Ελα, μικρή κοπέλα είσαι (που λέει και η Ζαμπία), τι είναι για σένα άλλη μια βόλτα μέχρι το σούπερ??
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  43. Λιζάκι πανεύκολη και βολική λύση!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  44. Ξανθή μου, ειδικά για κάτι τεμπέλες σαν και μένα..... δεν στο συζητάω:P
    Καλή βδομάδα!

    ReplyDelete
  45. Σκρουτζάκο μου, για σένα όσες μεριδο΄πυλες θέλεις!
    Φιλιά, καλή σου εβδομάδα!

    ReplyDelete
  46. Γαστεροπλήξ άκρως επικίνδυνη δεν λες τίποτα, έχουμε καταστραφεί αλλά ας μην το κάνουμε θέμα χα χα χα!
    Φιλιά, καλή βδομάδα!

    ReplyDelete
  47. Ανεμώνη μου, αν πρόκειται για τον "άρχοντα", αξίζει και με το παραπάνω να του κάνεις όλα τα χατίρια!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  48. Σταυρούλα μου, χρόνια πολλά και καλά!
    Σου εύχομαι από καρδιάς ότι επιθυμείς!
    Θα έρθω να στα πω και στο blog σου!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  49. Ελενάκι μου, φιλάκια πολλά, καλή σου εβδομάδα!

    ReplyDelete
  50. Betty μου κι εγώ νομίζω ότι η σαλτσούλα είναι αυτή που το κάνει διαφορετικό!
    Φιλιά πολλά!

    ReplyDelete
  51. Παναγιώτη μου τώρα τι να πω??
    Με έκανες λιώμα!!!!!!!
    Φιλιά πολλά, καλή βδομάδα να χουμε!

    ReplyDelete
  52. Πες τα βρε Δημιουργία μου χα χα χα!
    Μα είναι κατάσταση αυτή??
    Απαράδεκτο!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  53. Φοίβο:))
    Καλή βδομάδα!!

    ReplyDelete
  54. Κικίτσα, thanks!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  55. to eftiaksa.....!!!molis twra!!!Elena mou!einai to kati allo!!!!!!t h a u m a s i o!!uperoxo!!!!geia sta xerakia mas!!!filia apo kardias!!!

    ReplyDelete
  56. Um-um-good! I love fried chicken...any left for me??

    ReplyDelete
  57. Peter, είναι δυνατόν να μην σου φύλαξα μεζέ??
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  58. Τι ωραία ιδέα!!!!

    Τρελοτουρίστρια

    ReplyDelete