
Υλικά
1 κοτόπουλο
πατάτες
θυμάρι
αλάτι, πιπέρι
Για το μαρινάρισμα
1 κουτάκι μπύρα (330 ml)
3 γεμάτες κουταλιές μουστάρδα
½ κούπα λάδι
χυμό από 1 ½ λεμόνι
θυμάρι
δεντρολίβανο
πάπρικα γλυκιά
ρίγανη
ή και mix για κοτόπουλο
Εκτέλεση:
Χτυπάμε στο multi το λάδι, το χυμό από 1 ½ λεμόνι, 3 κουταλιές μουστάρδα και τα μυρωδικά.
Σε πλαστικό ή καλύτερα σε γυάλινο σκεύος βάζουμε τη μπύρα, προσθέτουμε το μίγμα της μουστάρδας και ανακατεύουμε καλά.
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μερίδες, το πλένουμε καλά και το τοποθετούμε στο σκεύος.
Αφήνουμε στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον (γυρίζοντας 2-3 φορές το κοτόπουλο) αν μπορείτε και όλο το βράδυ ακόμη καλύτερα.
Την επόμενη, βάζουμε το κοτόπουλο σε μία γάστρα και κόβουμε πατατούλες. Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και τις πατάτες κατά βούληση και προσθέτουμε επίσης θυμάρι.
Θα παρατηρήσετε πως στο πάνω μέρος της μαρινάτας έχει δημιουργηθεί ένα είδος πηχτής κρέμας από το παγωμένο λάδι, τη μουστάρδα και τα μυρωδικά. Αυτή την κρέμα την παίρνουμε με ένα κουτάλι και περιχύνουμε το κοτόπουλο και λίγο τις πατάτες.
Ψήνουμε στους 200 oC για 2 ώρες περίπου.
Εννοείται πως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποια μυρωδικά θέλετε.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη.
Κάλλια
Καλημέρα και καλό μήνα!!!!
ReplyDeleteΩραίο φαγητό επιλέξατε σήμερα.Το εχω δοκιμάσει σε ενα εστιατόριο στην Χαλκιδική.
Χωριάτικο κοτόπουλο τρώμε κι εμείς σήμερα, παρότι δεν έχω 4 ώρες για μαρινάρισμα λέω να το τολμήσω για να ξεφύγω από το κοκκινιστό! Καλό μήνα!
ReplyDeleteΩχου και μ'αρέεεεεεσειιιιιιιιιι,
ReplyDeleteκαι το χωριάτικο ακόμα περισσότερο!!!!
και πεινάω κίολας, να πάρω παραπάνω από όσο μου αναλογεί;;;; πλιιιιιιιιιιζζζζζζζζζ
πολλά φιλιά
καλημέρα και καλό μήνα
ΕΓΩ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΖΩ ΑΛΛΟ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΕΛΟΣ!!!!!ΕΠΙΣΑ ΤΑ 92 ΚΙΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΜΑΛΩΝΕΙ Η ΚΥΡΑ ΕΦΗ ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ
ReplyDeleteΚάλλια καλημέρα και καλό μήνα!
ReplyDeleteΔιαπιστώνω ότι είχε δίκιο η Ελενα που είπε ότι οι συνταγές σου είναι όλες εξαιρετικές!
Κοτοπουλάκι χωριάτικο ετοιμάζω κι εγώ σήμερα, θα το δοκιμάσω με την μαρινάδα σου, ευχαριστώ για την ιδέα!
χωριάτικο κοτόπουλο, αυτό είναι ζαχαρωτό από μόνο του, αν του βάλουμε και τόση στοργή και το χαϊδεύουμε και το πασπαλιζουμε με τόσα καλούδια, πως να μας ανταμείψει με τη σούπερ γεύση του;
ReplyDeleteγειά στα χέρια σου
Πολύ όμορφη η συνταγή σου. Θα δοκιμαστεί κάποια στιγμή. Καλό μήνα!!
ReplyDeleteΥπέροχο μαρινάρισμα!!!!!
ReplyDeleteΤο εππόμενο κοτοπουλάκι θα μαγειρευτεί ακριβώς έτσι!!
Καλημέρα και καλό μήνα!!!!!!
κοίτα σύμπτωση: σήμερα ειχα κοτόπουλο με πατατούλες στο φούρνο, αλλά, άνευ μαριναρίσματος.
ReplyDeleteτην επομενη φορά στα υπ' όψιν :))
Καλημέρα, καλό μήνα και καλό χειμώνα (λέμε τώρα!!!) σε όλους σας.
ReplyDeleteΕγώ το χωριάτικο κοτόπουλο δεν το τρώω (σε γενικές γραμμές δεν τρώω το κοτόπουλο) οπότε θα μας μείνει πολύ.
Πάρτε μεγάλες μερίδες.
Δοκίμαστε επίσης, να το μαγειρέψετε. Είναι ωραίο και ξεφεύγει από το συνηθισμένο κοτόπουλο με πατάτες.
Ε, αμα είναι να μείνει, μην σε προσβάλλουμε χα χα χα!
ReplyDeleteΕννοείται σερβιριζόμαστε μεγάλες μερίδες, χωριάτικο κοτοπουλάκι που να το βρούμε στην πρωτεύουσα??
Ωραία η μαρινάδα σου Κάλλια μου, γενικά η μπύρα δίνει ιδιαίτερη γεύση στα κρέατα!
Φιλιά, καλό μήνα!!
Καλό μήνα κοριτσάρες μου!!!!!
ReplyDeleteΠολύ ωραία η συνταγή σου Κάλλια μου και η αλήθεια είναι ότι καιρό τώρα ακούω για κοτόπουλο με μπύρα και δεν μπορούσα να καταλάβω τι εννοούσαν!!!
θα δοκιμαστεί οποσδήποτε μιας και οτιδήποτε "κακαρίζει" είναι αδυναμία της μικρής μου!!!!!αλλά μάλλον μετά την νηστεία!!!!!
φιλάκια πολλά πολλά σε όλες σας!!!!
Καλό απόγευμα!:))
Καλλια μου πολύ ωραία μου ακουγεται η μαρινάδα σου !! συνήθως εγω το μαρινάρω με λαδάκι και τα μυρωδικά του. Θα το δοκιμάσω σίγουρα με αυτόν τον τρόπο.
ReplyDeleteΝα ρωτήσω κάτι, το υπόλοιπο της μαρινάδας το ρίνεις στο ταψί ή βάζεις μόνο την ''πέτσα'' της?
γεια στα χεράκια σου !!!
Kάλλια,κρεατάκι με μπύρα φτιάχνω,κοτοπουλάκι όχι.Θα είναι πολύ καλό με τη μαρινάδα,θα το δοκιμάσω στο επόμενο μαγείρεμα.
ReplyDeleteΚαλό μήνα!
Μαρία μου, κυρίως βάζω την πέτσα της μαρινάδας και λίγο από το κάτω. Όχι όλη τη μαρινάδα, είναι πάρα πολύ το υγρό για τη γάστρα και το κοτόπουλο αντί να ψηθεί θα βράσει. Αν το κάνεις στο ταψί ίσως να πάρει τα 2/3.
ReplyDeleteΜε το δενδρολίβανο δεν τα πάω καλά αλλά θα το αντικαταστήσω όπως λές.
ReplyDeleteΗ μαρινάδα πάντα νοστιμίζει παραπάνω
και τούτη είναι εξαιρετική.
Καλό μήνα και από εδώ.
Κοτόπουλο με μπύρα φτιάχνω κι εγώ, όχι στη γάστρα βέβαια, εξαιρετική η γεύση...
ReplyDeleteΗ ιδέα της μαρινάδας μου άρεσε πολύ, πρέπει να βοηθάει να μαλακώσει το κοτόπουλο, ο "δεινόσαυρος" που λέει και η κόρη μου κάθε φορά που η Κρητικιά γιαγιά μας προμηθεύει με τα πουλερικά της...
Η κόρη μου η Ιωάννα κάνει συχνά κοτόπουλο με μπύρα, η μαρινάδα αυτή φαίνεται υπέροχη.
ReplyDeleteΠολύ νόστιμη ιδέα για το κοτόπουλο! Καλό μήνα!
ReplyDeleteI used to make chicken and other meat with various marinades a lot before I had the kids. I always seem in such a rush these days. I really need to find the time to think ahead because it really adds to the flavour.
ReplyDeleteKota, mbira, patates, rigani...ola ta agapimena....giati na mhn einai nostimi? ;)
ReplyDelete