
Κι επειδή εγώ σπάνια χαλάω χατίρια την έφτιαξα και μπορώ να πω πως είχα ξεχάσει πόσο εύκολη συνταγή είναι!!
Πάμε λοιπόν να την φτιάξουμε για να κεράσω και όλη την παρέα της καρδιάς μας!!!!!
Υλικά που θα χρειαστούμε :
για την ζύμη
1 φλιτζάνι αλεύρι φαρίνα
1 φλιτζάνι ζάχαρη
4 αυγά
1 σφηνάκι κονιάκ
1 βανίλια
για την γέμιση
3/4 του πακέτου βούτυρο βιτάμ (το πακέτο είναι 250 γρ.)
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 κουταλάκι κανέλλα
1/2 κουταλάκι γαρύφαλλο
3-4 μήλα
Πως την φτιάχνουμε:
Βάζουμε σ΄ ένα ταψάκι στρογγυλό, (εγώ χρησιμοποίησα ένα με διάμετρο 28,5 εκατοστά) ή σε μία φόρμα με κούμπωμα, το βούτυρο, πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη, την κανέλλα και το γαρύφαλλο και τοποθετούμε το ταψάκι στο φούρνο στους 150 βαθμούς C μέχρι να λιώσει το βούτυρο .
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε ροδέλες.
Σ΄ ένα μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη , τα αυγά, το αλεύρι, την βανίλια και το κονιάκ και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να κάνει φουσκάλες (1 -2 λεπτά περίπου)
Μόλις λιώσουν τα υλικά στο ταψάκι μας το βγάζουμε από το φούρνο και στρώνουμε τα μήλα σε δύο στρώσεις περίπου.
Από πάνω ρίχνουμε το μείγμα με το αλεύρι και βάζουμε το ταψάκι πάλι στο φούρνο στον αέρα, στους 200 βαθμούς C, μέχρι να ροδίσει, για 15 λεπτά περίπου.
Όταν ροδίσει το ξαναβγάζουμε από τον φούρνο ,το σκεπάζουμε μ΄ ένα αλουμινόχαρτο και το ξαναβάζουμε στον φούρνο στους 170 βαθμούς C για 50 λεπτά ακριβώς.
Μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο το αναποδογυρίζουμε αμέσως σε μία πιατέλα, βοηθώντας με μία σπάτουλα ή με την λάμα ενός μαχαιριού. .
Καλή επιτυχία!!!!
Vasia B.

Και έχω μία υπογλυκαιμία...
ReplyDeleteΣήμερα έχει καραμελωμένα μήλα!
Vasia μου τελειο τελειο........!!!
ReplyDeleteτι μας κανεις πρωι πρωι........!!!
Μετα την σοκολατα η μηλοπιτα ειναι το αγαπημενο μου γλυκακι, την φτιαχνω και εγω με τον ιδιο ακριβως τροπο , μετα απο πολλες δοκιμες αποφασισαμε οτι ετσι μας αρεσει περισσοτερο.
Μπραβο χρυσοχερα μου, αρπαζω την πιατελα της κατω φωτογραφιας και φευγω ........!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Φιλακια καλημερα.
Η αγαπημένη μηλόπιτα της οικογένειας!
ReplyDeleteΜικροί και μεγάλοι έχουν ασκηθεί στην παρασκευή της μιας κι είναι τόσο εύκολη και νόστιμη!!
Καλημέρα!!
Καλημέρα
ReplyDeleteΒλέπω ενα απο τα αγαπημένα μου γλυκά.Σε συνδιασμό με καφέ το καλύτερο για πρωινό στο γραφείο ή στο studio.
Τέλεια ... τέλειαααααααααα
ReplyDeleteΠωωωωω πωωω σαν μου μύρισε.
Να πάρω ένα κομματάκι, 2, 3;;;; χεχεχε
Φιλιά
Καλημέρα
Από τα πιο αγαπημένα γλυκά!!!!!!!Μπράβο Βάσια!!!!!
ReplyDeleteΩραία βλέπω ότι και αυτό το γλυκάκι το λατρεύουν οι περισσότεροι....
ReplyDeleteΒάσια μου δικαιούμαι δεν δικαιούμαι ένα κομμάτι;;;;
Πωλείται σε τιμή ευκαιρίας λοιπόν μηλόπιτα γωνία με μπόλικα και καραμελωμένα μήλα!!!!
πολλά πολλά φιλιά
Μάλλον θα πρέπει να σταματήσω τα πολλά πολλά με τη Ζ. γιατί στο τέλος θα πουλήσουμε και το μπλογκ έτσι όπως πάμε....
**Επίσης Βάσια μου ξέχασα να αναφέρω ότι μπορεί να μην το τρώω, αλλά δείχνει πολύ ωραίο...
Caramelised apple?? Yum
ReplyDeleteΑυτο μαλιστα!!!!!!!!!!!
ReplyDeleteΤο φτιαχνω κιολας!!!!
Άντε μετά να κάνεις δίαιτα :))
ReplyDeleteΓεια στα χέρια σου Βάσια!!!
Αυτή η αναποδογυριστή μηλόπιτα είναι η αγαπημένη μου!!! Βάζω και λίγα καρυδάκια χοντροκομμένα με τα μηλαράκια!! είναι θαύμα!!
ReplyDeleteάντε να δω τι θα πρωτοκάνω σήμερα: της Μέτης ή της Βάσιας;
ReplyDelete:))
Vasακι μου γλυκό καλή σου μέρα !!! μοσχοβόλισε το μπλοκ μας σήμερα με την μηλόπιτα σου !!!!!! ετσι την φτιάχνω και εγώ μόνο που βάζω όπως λέει και η Elen, αναμεσα στις τρυπούλες των μήλων
ReplyDeleteκαρύδια. είναι υπέροχο γλυκό !!!
φιλια πολλά πολλά
Αμαλί μου, δεν είμαι και στα πιο ξεκουραστά μου !!! μου έχουν πέσει διάφορα μαζεμένα, λίγο και κάτι τα σ/κ που είμαστε εκτός... που πια χρόνος!!!! φιλια μικρό μου
ReplyDeleteΜαριλενάκι κάνε την μηλόπιτα της Βάσιας που είναι σταθερή η ποσότητα και κάνε της Μέτης στην κούπα του νες καφέ - μισό λεπτό προετοιμασία και 3 λεπτά ψήσιμο - και έτσι θα έχεις απ'ολα και δεν θα προβληματίζεσαι !!!! καλοφάγωτα !!!!χχχιχιιχιχιιχιχι!!!!
ReplyDeleteEna kommataki me pagoto (french vanilla) kai ena cafe, metrio, efharisto.
ReplyDeleteΚλασσική μαμαδίστική ελληνική μηλόπιτα. Πολύ καλή πρόταση.
ReplyDeleteΒάσια,από τις πιο καλές συνταγές του αγαπημένου γλυκού!
ReplyDeleteΤα μήλα τα βάζω να ψηθούν για λίγο με το βούτυρο και μετά ρίχνω το υπόλοιπο.
Ένα κομματάκι παίρνω,για να συνοδέψω το καφεδάκι μου.
Φιλιά!
Γιαγιά Αντιγόνη, ότι πρέπει για την πρωινή υπογλυκαιμία είναι η μηλόπιτα!!!
ReplyDeleteΜέτη μου αρχίζω να πιστεύω ότι στα γλυκά έχουμε ακριβώς τα ίδια γούστα!!!!!
ReplyDeleteΠολλά φιλιά και καλό απόγευμα!!
αγαπημένη συνταγή, γενιές και γενιές μεγάλωσαν μαζί της, αλλά πάντα ένα κομμάτι δεν είναι ποτέ αρκετό
ReplyDeleteΒάσια μου, οι μηλόπιτες είναι το αγαπημένο μου επιδόρπιο! Μόλις μοσχομυρίσει μήλο και κανέλλα θέλω να φάω όλο το ταψί!!! Γι αυτό εξαγοράζω και το κομμάτι της Αμαλί και φεύγω τρεχάτη.:)
ReplyDeleteΞανθή μου αυτό το "μικροί και μεγάλοι έχουν ασκηθεί στην παρασκευή της" πολύ το ζηλεύω!!!Στο σπίτι μου μόνο έγω ασκούμαι σε παρασκευές και κανείς άλλος!!!
ReplyDeleteΚαλό απόγευμα!!
Μάριε και για μένα η μηλόπιτα είναι απο τα καλύτερα συνοδευτικά για καφέ,πρωινό ή απογευματινό!!
ReplyDeleteΚαλό απόγευμα!
Αστέρι μου να πάρεις όσα κομμάτια θές φτάνει να φτάσει για όλους!!χαχαχα!!
ReplyDeleteΚαλό απόγευμα!
Χαρά μου σ' ευχαριστώ πολύ !!
ReplyDeleteΚαλό απόγευμα!!
Αμαλίτσα μου δύσκολες εποχές!!!!
ReplyDeleteΌτι μπορεί να κάνει κανείς καλό είναι!! χαχα!!
Κρίμα που δεν το τρώς γιατί είναι ωραίο και ελαφρύ γλυκάκι!!!
*Σχετικά με τα πεύκα εχουν προκύψει αλλές προτεραιότητες όχι πολύ ευχάριστες για την ώρα.
Θα επικοινωνήσω εγω όταν ηρεμήσουν τα πράγματα.Σ'ευχαριστώ πολύ πάντως!!
Πολλά φιλιά!!!!!
Cupcakes, if you like apple-pie it is really yum yum!!!!!!
ReplyDeleteΠουαντερί μου καλή επιτυχία !!!!
ReplyDeleteGvarvaki,αυτό με την δίαιτα έχει αρχίσει να μου ακούγεται πια σαν ανέκδοτο!!
ReplyDeleteΣ΄ευχαριστώ πολύ!!!
Καλό απόγευμα!!
Ελένη μου έχεις δίκιο το καρυδάκι πάει πολύ με την μηλόπιτα!!
ReplyDeleteΘα προστεθεί την επόμενη φορά!!
Καλό απόγευμα!!
Μαριλένα μου δεν θα πω περισσότερα με κάλυψε η Μαρία μας!!
ReplyDeleteΚαλό απόγευμα!!
Μαράκι μου τα καρυδάκια θα μπουν οπωσδήποτε στην επόμενη μηλόπιτα!!
ReplyDeleteΜου αρέσουν πολύ και της πάνε πολύ!
Πολλά πολλά φιλιά!!!
Peter M μες το μυαλό μου είσαι!!!
ReplyDeleteΈτσι ακριβώς μου αρέσει!!!
Καλό απόγευμα!!!
Μαργαρίτα, η μαμά μου δυστυχώς ή ευτυχώς με τα γλυκά δεν είχε καλές σχέσεις!!Έτσι την έμαθα πολύ αργότερα απο φίλη!!!
ReplyDeleteΚαλό απόγευμα!!
Ελένη μου θα συμφωνήσω μαζί σου!!
ReplyDeleteΤην βρίσκω καλή και εύκολη συνταγή!!
Ευχαρίστως να σε κεράσουμε για το καφεδάκι σου!
Πολλά φιλιά!
Γαστεροπλήξ μου εγω την έμαθα τα τελευταία χρόνια!!
ReplyDeleteΠρίν έφτιαχνα αυτή που τα μήλα ψήνονται πρώτα και μετά μπαίνουν στην μέση της ζύμης!
Πολύ ωραία και αυτή η μηλόπιτα θα την φτιάξω σύντομα!!
Το κακό είναι όπως είπες ότι ποτέ δεν φτάνει ένα κομμάτι!!!
Καλό απόγευμα!
αγαπημενη συνταγη, την κανουμε πολου συχνα μια και μηλα μπολικα απο τον παππου στο χωριο. το καλοκαιρι την εκανα με ροδακινα σφιχτα και ενθουσιαστικαμε ολοι!!!
ReplyDeleteΖαμπία μου το ίδιο ισχύει και για μένα!Και επειδή το πρωί φεύγουν όλοι μένω εγω και το ταψί!!Καταλαβαίνεις τι περνάω!!!
ReplyDeleteΌμως θα πείσω την Αμαλία το κομμάτι της να στο χαρίσει και όχι να στο πουλήσει δεν λέει να βγάζουμε και μεταξύ μας!χαχα!!
Φιλιά καλό απόγευμα!!
Ελευθερία μου δεν την έχω δοκιμάσει με ροδάκινα!!
ReplyDeleteΤο καλοκαίρι όμως θα την φτιάξω και θα σου πω!!
Καλό απόγευμα!
Καλό απόγευμα ...με ένα φλιτζάνι καφέ και ένα κομμάτι μιλόπιτα!
ReplyDeleteΦιλιά
Η ολ τάιμ κλάσικ αγαπημένη μηλόπιτα είναι αυτη Vasia μου, κάθε χειμώνα την κάνω τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα και ποτέ δεν την βαριόμαστε!
ReplyDeleteΚι ένα tip:
Πριν στρώσουμε τα μήλα στο ταψάκι, τρίβουμε ένα ολόκληρο μήλο στο χοντρό του τρίφτη και το απλώνουμε στην βάση του ταψιού.
Φιλιάαααα!!!
Κόλασηηηηηηηηηηηηηηηη!!!!!!!!!!!!!!!
ReplyDeleteΚαι έλεγα τι γλυκό θα κάνω για το καμάρι μου που έρχεται το Σάββατο!!!!!
Μπράβο Βάσια!!!
Και έχω και μήλα σπέσιαλ!!!!
Και θα συμφωνήσω με τη Ζαμπία μας, ότι όταν μυρίσει κανέλα και μήλα...... κόλασηηηηηηηηηη!!!!!
Αμαλίτσα μου γλυκιά κι αγαπημένη, τώρα αμα σου την πει η Έλενα θα φταίει???δεν θα φταίει!!!!!!!!!!
ακου δεν τρώει μηλοπιτα!!!!!!τσ!τσ!!τσ!!τσ!!
ΜΙΧΑΛΑΚΗ???? ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ??????
ΦΙΛΆΚΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ!!!!
Καλό απόγευμα σε όλες σας!!!!
Αχ πολύ την ζηλεψα.. λέω να κανω μια το βραδάκι και θα ακολουθησω την συνταγη σου...
ReplyDeleteΤι θέλω και μπαίνω στην κουζίνα σας μόλις γυρίζω από την δουλειά πεινασμένη;;;
ReplyDeleteθέλω κι εγώ κομμάτιιιιιιιι....
Καλό απόγευμα και σε σένα Δήμητρα!!
ReplyDeleteΈλενα μου την επόμενη που θα την φτιάξω θα βάλω και καρύδια που λένε τα κορίτσια και θ' ακολουθήσω και το tip σου- ενα μήλο τριμμένο!
ReplyDeleteΠολλά φιλιά!!!
Marian μου χαίρομαι που σου δώσαμε ιδέα για το γλυκό του Σαββάτου!!
ReplyDeleteΚαι ακομη πιο πολύ χαίρομαι που σου άρεσε τόσο!!
Πολλά φιλιά!!!!
Καλό βράδυ!!!!
Να την κάνεις Νίκη μου θα σ' αρέσει πολύ!!!!!
ReplyDeleteΚαλό βραδύ!!!
Betty΄s Cuisine ευχαρίστως να σε κεράσουμε ένα κομμάτι!!
ReplyDeleteΚαλό βράδυ!!
Να κεραστούμε κι εμείς γιατί πρόκειται για ωραίο γλυκάκι!!
ReplyDeleteΤώρα που ήρθα εγώ σιγά μη βρω μηλόπιτα, και φαίνεται υπέροχη...
ReplyDeleteαχ Βάσια τι μας κάνεις!!!!!
φιλιά, καλό βράδυ;)
**Ρε Ζ. την αγγελία δεν την έβαλα για εμάς!!!!!!!!!!!!εσύ βρέθηκες να το αγοράσεις το κομμάτι μου;;;;;;; Σε σένα όπως λέει και η Βάσια μας θα το χαρίσω δεν μπορώ να το πουλήσω!!!!
ReplyDelete**marian μου γλυκιά, τρώω μωρέ άμα τύχει λιγουλάκι αλλά είπα μπας και το πουλούσα να βγάλω καμιά βενζίνη τώρα που έχω πολλά δρομολόγια!!!
** Βασια μου μην αγχώνεσαι, όποτε μπορέσεις, απλά ήθελα να σου επισημάνω ότι δεν σε έχω ξεχάσει...ελπίζω ό,τι δυσάρεστο γρήγορα να είναι παρελθόν
**Μαρία μου και εσύ στο τροχάδιν, τί έγινε ρε παιδιά θα ρέψουμε (και καλά) από το πολύ τρέξιμο... μπας και είναι πάλι κανας Ερμής ανάδρομος ας μας διαφωτίσει κανέις!!!!
πολλά πολλά φιλιά
ΠΩ ΠΩ!!!ΟΛΟ ΤΟ ΜΠΛΟΚΑΚΙ ΜΟΥ ΑΡΩΜΑΤΙΣΤΗΚΕ.ΤΕΛΕΙΑΑΑΑΑΑ ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΡΩ ΟΛΗ ΕΓΩ ΑΥΤΗ ΤΗ ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΑΦΟΥ ΕΙΜΑΙ ΓΛΥΚΑΤΖΗΣ.
ReplyDeleteΚΑΛΟ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟ ΒΡΑΔΥ :))))
Καραμέλες της καρδιάς!
ReplyDeleteΑχ Φοίβο μου, τι θα σε κάνουμε εσένα με τα γλυκολογά σου ?????????????????
ReplyDeleteφιλια πολλά πολλά !!!!!
Santie and Athina βεβαίως και να κεραστείτε!!!
ReplyDeleteΕίναι ωραίο γλυκάκι!!
Thumbelina μου μην ανησυχείς έχω φροντίσει να φτάσει για όλους!!!
ReplyDeleteΦιλιά!!!!!
Καλό σ/κ!!!
Σκρουτζάκο μου έτσι αρωματίζεται όλο το σπίτι απο κανέλλα και γαρύφαλλό όταν τη φτιάχνω!!
ReplyDeleteΚαι επειδή είσαι και συ γλυκατζής θα σε κεράσουμε ένα μεγάλο κομμάτι!!
Φιλιά καλό σ/κ!!!!!
Φοίβο σ' ευχαριστούμε για τα γλυκά σου λόγια!!!!
ReplyDeleteΚαλό σ/κ!!!
Όλες σου οι συνταγές φαίνονται νόστιμες και λαχταριστές! Και οι φωτογραφίες σου άπαιχτες! Θα τις δοκιμάσω σύντομα!
ReplyDeleteegw lew na thn dokimasw aurio prwi prwi, gia na murisei k to spiti!!!!! apo twra thn murizw!!!!!
ReplyDeleteegw lew na thn dokimasw aurio prwi prwi, gia na murisei k to spiti!!!!! apo twra thn murizw!!!!!
ReplyDeleteΑνεράιδα σ'ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!!!
ReplyDeleteΚαλή εβδομάδα σου ευχομαι!!!!!
Katavefi να την φτιάξεις και σίγουρα θα μυρίσει το σπίτι!!
ReplyDeleteΚαλή επιτυχία!!