
Αν η ζύμη μας κολλάει και δεν μπορούμε να την ανοίξουμε σε φύλλο , την βάζουμε για λίγο στο ψυγείο τυλιγμένη με μεμβράνη.
Επίσης μπορούμε στο άνοιγμα να μην βάλουμε στον πάγκο αλεύρι αλλά νισεστέ (πολύ ψιλό αλεύρι από καλαμπόκι) και η ζύμη μας θα ανοίξει πολύ εύκολα.
Τολμήστε να βάλετε μια κουταλιά μπέικιν πάουντερ στα μπιφτέκια. θα γίνουν πιο αφράτα!
Τοποθετήστε τα λαχανικά σας για 15 λεπτά σε κρύο αλατισμένο νερό που έχετε βάλει λίγο ξύδι , για να φύγουν έντομα, κάμπιες και σαλιγκάρια
Για να βράζουν γρήγορα τα όσπρια και να ξεφλουδίζονται εύκολα ρίχνουμε στο νερό που τα μουσκεύουμε από το προηγούμενο βράδυ, λίγη σόδα.
Για πεντακάθαρα, εντυπωσιακά, διάφανα παγάκια, χρησιμοποιείστε βραστό νερό.
Για να ωριμάσουν πιο γρήγορα τα αβοκάντο σας, αρκεί να τα τυλίξετε σε χαρτί εφημερίδας και φυσικά να τα έχετε εκτός ψυγείου.
Για να ξεφλουδίζουν εύκολα τα αυγά, βράστε τα σε νερό που έχετε προσθέσει αλάτι.
Για να διατηρηθούν πράσινα τα χορταρικά όταν τα βράζετε ρίχνετε ένα κουταλάκι σόδα στο νερό που βράζουν.
Όταν καθαρίζετε φρέσκιες μπάμιες διαπιστώνετε ότι κατεβάζουν μια κολλώδη ουσία. Για να αποφύγετε αυτή την ουσία, μπορείτε να τις βουτήξετε μέσα σε ξύδι.
Αν ανοίξατε κουτάκι ντομάτας και δεν την χρησιμοποιήσατε όλη, μπορείτε να την αποθηκεύσετε ,όπως είναι στο χάρτινο κουτί, στην κατάψυξη. Όταν την βγάλετε βυθίστε το κουτάκι σε ζεστό νερό και η ντομάτα θα βγει αμέσως , ρίξτε την ντομάτα παγωμένη στο φαγητό.
Για να παραμείνουν τα χρώματα των καρότων και του αρακά ζωηρά μετά το βράσιμο προσθέτουμε στο νερό που βράζουν λίγη ζάχαρη.
Για έναν τέλειο πουρέ και μπεσαμελ φροντίστε το γάλα που θα βάλετε να είναι ζεστό ( όχι καυτό) και θα έχετε μια τέλεια κρέμα.
Αν θέλουμε νόστιμα ζυμαρικά τα βράζουμε σε ίσες ποσότητες νερού και γάλακτος με μια κουταλιά αλάτι.
Μέτη
Μικρά αλλά σωτήρια τα τιπάκια σου Μέτη μου. Αυτό με τη ντομάτα δε το ήξερα. Καλημέρα :)
ReplyDeleteπάντα χρήσιμα!
ReplyDeleteκαλη Κυριακή :)
Μέτη πολλά από αυτά δεν τα ήξερα.
ReplyDeleteΗξερα για το μπέικιν στα μπιφτέκια, το είχε γράψει η Ελενα σε μια συνταγή για μπιφτέκια που έχει δώσει και από τότε το εφαρμόζω πάντα.
Πραγματικά πολύ καλό τιπ.
Μπράβο για τις πολύ χρήσιμες πληροφορίες.
Πολύ έξυπνα και χρήσιμα όπως πάντα τα τιπ σου Μέτη μου!!!
ReplyDeleteΟμολογώ πως λίγα απ' αυτά ήξερα!!!
Σ΄ευχαριστούμε που μας κάνεις τη ζωή πιό εύκολη!!
Πολλά φιλιά!!!
το τελευταιο κολπο με εντυπωσιασε!
ReplyDeleteΠάντα μας χρειάζονται κάποιες συμβουλές σαν αυτές.
ReplyDeleteΦιλιά
Τα διαφορα τιπς παντα βοηθουν τα πραγματα να γινονται ευκολοτερα.
ReplyDeleteΠάντα είναι χρήσιμες τέτοιες συμβουλές...
ReplyDeleteΜια ένσταση μόνο όσον αφορά στη σόδα στα όσπρια, νομίζω ότι καταστρέφεται κάποια βιταμίνη τους έτσι...
Θα τα διαβιβάσω στη οικονόμο σύζυγό μου! Καλό βράδυ!
ReplyDeleteΑυτά τα μικρά μυστικά μάς είναι πολύ πολύ χρήσιμα!Αρκετά δε γνώριζα,που από τώρα θα εφαρμόζω πια.
ReplyDeleteΓια τη σόδα στα όσπρια,κάπου νομίζω έχω διαβάσει αυτό που λέει η Betty.
Kαλή εβδομάδα!
Ρενα μου τα τιπς στην κουζινα μας παντα μας βοηθουν ευκολα και απλα.
ReplyDeleteΦιλακια.
Μαριλενα καλη κυριακη και σε σενα.
ReplyDeleteΙουλια εκτος απο το μπεικιν στα μπιφτεκια ενας αλλος τροπος για να γινουν πιο αφρατα ειναι το καλο ζυμωμα, οσο πιο πολυ ωρα τα ζυμωνεις τοσο πιο αφρατα γινονται.
ReplyDeleteΚαλο βραδυ.
Vasia μου στεναχωρηθηκα πολυ που δεν μπορεσατε να ερθετε . Την επομενη φορα θα το οργανωσουμε καλυτερα , ερχονται και οι αποκριες αρχισε να ψηνεις τον Γιαννη απο τωρα.
ReplyDeleteΦιλακια πολλα.
cook τα μακαρονια βρασμενα και με γαλα εχουν υπεροχη γευση δοκιμασε το.
ReplyDeleteΚαλο βραδυ.
dhmhtra & Δημιουργια εχουμε πολλα τιπς ακομα , αρεσουν και σε μας οτι κανει ευκολη την ζωη μας.
ReplyDeleteΦιλια καλο βραδυ.
Betty's Cuisine & Ελενη αυτο για την σοδα δεν το ξερω , παντως κανει δουλεια. Εγω πολλες φορες βαζω σοδα οχι μαγειρικη αλλα απο μπουκαλι.
ReplyDeleteΚαλο βραδυ.
Phivo εγω τα εχω τυπωμενα και τα εχω βαλει πανω στο ψηγειο για να τα εχω προχειρα, ειναι μεγαλη ευκολια.
ReplyDeleteΚαλο βραδυ.
Μετάκι πάλι μας εντυπωσίασες!!
ReplyDeleteΤυπώνονται για να κολληθούν και αυτά στο ψυγείο.
Αυτό πάντως με το μπέικιν στα μπιφτέκια, το συνιστώ κι εγώ, πραγματικά τα κάνει πολύ αφράτα!
Φιλάκια, καλό βράδυ!
Mετάκι μου, πολύ ωραίες οι πληροφορίες σου !!! με εντυπωσίασε αυτό με τα παγάκια!! δεν το είχα ακούσει ποτέ ξανά !!!
ReplyDeleteευχαριστούμε πολύ - πολύ !!!!
καλή μέρα και καλή εβδομάδα !!!!