Monday, 8 February 2010

Τυρόπιτα με 3 τυριά

Μπήκαμε στην εβδομάδα της Τυρινής.
Τις μέρες αυτές απέχουμε από κρέας και καταναλώνουμε αυγά, τυριά και γενικά όλα τα γαλακτοκομικά, καθώς και ψάρια.
Τυρόπιτες, μακαρονόπιτες, ρυζόγαλο, γαλατόπιτες έχουν την τιμητική τους αυτή την εβδομάδα, που σκοπό έχει να μας προετοιμάσει για την πιο αυστηρή απ΄ όλες τις νηστείες, την νηστεία του Πάσχα.
Ανάμεσα στις συνταγές μας θα βρείτε πολλές επιλογές για την εβδομάδα της Τυρινής.
Και φυσικά όλη την εβδομάδα, θα βάλουμε κι άλλες ακόμα!

Ξεκινάμε με μια νόστιμη τυρόπιτα με τρία είδη τυριών.
(Όλως περιέργως δεν έβαλα ροκφόρ, που ξέρετε πόσο μου αρέσει!)
Πάμε να την φτιάξουμε:
Χρειαζόμαστε:
7 φύλλα κρούστας (τα χοντρά - κατάλληλα για πίτες)
200 γρ. φέτα
200 γρ. ανθότυρο
200 γρ. γκούντα ή έμμενταλ
200 ml κρέμα γάλακτος
4 αυγά
λίγο άνηθο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
φρεσκοτριμμένο πιπεράκι
Στην πράξη……
Τρίβουμε την φέτα και το κίτρινο τυρί, και λιώνουμε με ένα πιρούνι το ανθότυρο.
Ανακατεύουμε τα 3 είδη τυριών και προσθέτουμε τον άνηθο.
Χτυπάμε καλά τα αυγά και τα προσθέτουμε στα τυριά.
Τελευταία προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το πιπεράκι.
Ένα τελικό καλό ανακάτεμα και είμαστε έτοιμοι για την συναρμολόγηση της πίτας.
Βουτυρώνουμε ένα μεγάλο πυρέξ (όχι ταψί) και στρώνουμε 4 φύλλα, λαδώνοντας ενδιάμεσα.
Πάνω σε αυτά αδειάζουμε την γέμιση των τυριών.
Καλύπτουμε με άλλα 3 φύλλα, τα οποία έχουμε επίσης λαδώσει ενδιάμεσα.
Χαράσσουμε την πίτα σε κομμάτια και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, αντιστάσεις πάνω-κάτω, μέχρι να ροδοκοκκινίσει τα φύλλο.
Καλή εβδομάδα και Καλές Απόκριες να έχουμε!

49 comments:

  1. Καλημέρ<α και καλή εβδομάδα

    Τι νόστιμη τυροπιτούλα είναι αυτή!!
    Αρπάζω ένα κομμάτι στα γρήγορα και φεύγω γιατί με περιμένει πολύ δουλειά στο γραφείο σημερα και χρειάζομαι ενέργεια

    ReplyDelete
  2. Ελενιώ μου! η τυροπιτούλα ήρθε στην πιο κατάλληλη ώρα, την ώρα του καφέ !!! παίρνω λοιπον μεεεεγάλο κομμάτι απο αυτην την υπέροχα ψημένη πιτούλα και κάθομαι να την απολαύσω !!!

    καλημέρα και καλή βδομάδα !!!!!!

    ReplyDelete
  3. Ωραία που μπήκε η βδομάδα. Τέλεια η τυροπιτούλα σου Ελενάκι μου!

    ReplyDelete
  4. Πολύ ωραία η τυροπιτούλα σου Έλενα :)))
    Φιλιά
    Καλημέρα & καλή εβδομάδα

    ReplyDelete
  5. Καλημέρα Έλενα! Ο άνηθος ταιριάζει μια χαρά με αυτήν την τυροπιτούλα!!Μας ανοίγεις την όρεξη πρωινιάτικα!!

    ReplyDelete
  6. Καλές Απόκριες κορίτσια!!!!

    ReplyDelete
  7. Καλημέρα και καλή εβδομάδα! Πολύ νόστιμη η τυρόπιτα, να είχα ένα κομματάκι!

    ReplyDelete
  8. Καλημέρα και από εμένα, επιτέλους μπήκαμε στην αγαπημένη μου εβδομάδα!!!!!
    Έλενα φο-βε-ρη η πολύτυρο-πιτά σου και έχω να πω ότι ευτυχώς που δεν έβαλες ροκ-φορ

    πολλά πολλά φιλιά

    ReplyDelete
  9. τι τελεια που ειναι η τυροπιτα και η εκδοχη με τα 3 τυρια θα ειναι και πιο πλουσια στη γευση...θελω ενα κομματι επειγοντως!!!μεσημεριαζει κιολας!!!

    ReplyDelete
  10. Kali evdomada kai kali arxi gia Tyrinis me thn Tyrooita...duo kommatia gia emana, afou magalono!

    ReplyDelete
  11. Τυρί και γάλα έχουν την τιμητική τους αυτή την εβδομάδα! Καλές απόκριες!

    ReplyDelete
  12. Ελενάκι βλέπω βάζεις κι εσύ άνιθο στην τυρόπιτα... ωραία η μυρωδιά του, ταιριάζει τέλεια με τα τυράκια...
    Φιλιά, κάλή βδομάδα..

    ReplyDelete
  13. Μμμμμμμμμμ!!!!!!!!!!!!!!!!
    Μια και το απαιτεί και η εβδομάδα, νομίζω ότι αυτή η πιτούλα είναι ότι καλύτερο για να την ξεκινήσουμε!!!!!!!!!!!!
    Μούρλια φαίνεται και πρέπει να είναι κι΄ολας!!!!!!!!!!!!!!!!!
    και επίσης ξέρετε και την μεγάλη μου αδύναμία στις πίτες!!!!!
    Αλήθεια υπάρχει κανείς που δεν τρώει πίτες????????????
    Αμαλίτσα???? Α!!!! ευτυχώς τρως!!!!!!

    φιλάκια πολλά πολλά!!!
    καλή τυρο-βδομάδα!!!!!!!

    ReplyDelete
  14. Οι σιελογόνοι δουλεύουν ακατάπαυστα!!
    Νοστιμιά και φαντασία.
    Αχ τι μας κάνεις!!!!!!

    Φιλιά θαλασσένια.

    ReplyDelete
  15. Έλενα έμεινε τίποτα; Πολύ νόστιμη η τυρόπιτα, με τόσα τυριά βέβαια είναι δυνατόν να μην είναι;
    Γεια στα χεράκια σου.
    Καλές απόκριες κορίτσια.
    Καλή εβδομάδα.

    ReplyDelete
  16. Πρόλαβα κομματάκι?
    Και ροκφόρ να είχε δεν θα με πείραζε καθόλου!!
    Καλή εβδομάδα!

    ReplyDelete
  17. Ελενάκι τρελαίνομαι για πιτούλες!!! Και φαίνεται φανταστική!!! Καλή εβδομάδα και καλές απόκριες!!!

    ReplyDelete
  18. ποτέ δε λέμε όχι σε μια τέτοια νόστιμη πιτούλα, αν και τωρα τελευταία δεν τον πολυθέλω τον άνηθο σε πίτα με τυρί, μου φαίνεται από το πολύ φαΐ άρχισα να βαριέμαι πολλά!!!!!

    ReplyDelete
  19. Εγώ πάλι λέω να την κάνω και να βάλω και ροκφόρ - πειράζει; Φιλιά Ελενάκι μου, καλή βδομάδα!

    ReplyDelete
  20. Έλενα η τυρόπιτα φοβερή...κόντεψαν να φάνε και το ταψι...ένας Θεός ξέρει πως το γλύτωσα...'εγινε υπέροχη...καλή βδομάδα

    ReplyDelete
  21. Την επομενη φορα που θα την φτιαξω θα δοκιμασω την κρεμα γαλακτος γιατι πρεπει να την κανει πιο αφρατη.Καλη εβδομαδα να εχεις.

    ReplyDelete
  22. Ελενάκι μου, μιας και είμαι πιτού, εστω και αργά ήρθα για το κομμάτι μου!!
    Τέλεια η πιτούλα σου και με 3 τυριά ακόμη καλύτερα. Εγώ αντί κρέμα γάλακτος, βάζω γαλατάκι γίνεται πιο ελαφριά.
    ΦΙλάκια πολλά καλή εβδομάδα :))

    ReplyDelete
  23. Τρελλαίνομαι για τέτοιες πιτούλες.
    Γειά στα χέρια σου.
    sgr

    ReplyDelete
  24. Πολύ καλή η τυρόπιτα με τα τριά τυριά!!!!!Εγω θα τα κάνω τέσσερα γιατί θα βάλω και ροκφόρ οπωσδήποτε!!!
    Ότι πρέπει για την τυρινή εβδομάδα που διανύουμε!!
    Πολλά φιλιά!!!!!

    ReplyDelete
  25. Βικάκι μου να πάρεις και 2 κομμάτια, καλή δουλίτσα!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  26. Μαριω μου έγινε πολύ νόστιμη (αν και χωρίς ροκφόρ:P)
    Φιλιά πολλά!

    ReplyDelete
  27. Ρενάκι μου σε ευχαριστώ, καλή βδομάδα!

    ReplyDelete
  28. Σε ευχαριστώ Αστεράκι, καλή βδομάδα και σε σένα!

    ReplyDelete
  29. Santie and Athina, ο άνιθος ταιριάζει πάρα πολύ, σχεδόν πάντα τον βάζω στις τυρόπιτες που κάνω
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  30. Ξανθή, καλές Απόκριες να χουμε!

    ReplyDelete
  31. Big mama, εμείς είμαστε εδώ!!
    Καλή βδομάδα!

    ReplyDelete
  32. Αμαλίτσα, στο τσακ ήμουν να βάλω χα χα χα, αλλά τελευταία στιγμή συγκρατήθηκα!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  33. Pansofix κόπιασε, όσα κομμάτια θέλεις!!Καλή βδομάδα!

    ReplyDelete
  34. Peter, καλή τυρινή εβδομάδα, καλές Απόκριες να έχουμε!!

    ReplyDelete
  35. Kαλές Απόκριες και σε σένα Κικίτσα, καλή βδομάδα να χουμε!

    ReplyDelete
  36. Betty μου σχεδόν πάντα βάζω άνιθο στις τυρόπιτες, κι εγώ νομίζω ταιριάζει πολύ!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  37. Marian, καλή τυρο-βδομάδα!!!
    Και ναι, η Αμαλίτσα το σκασμένο, τρώεει τυροπιτούλα, ευτυχώς δηλαδή, δεν ξέρω πια τι να την ταίσω:P
    Φιλάκια πολλά!

    ReplyDelete
  38. Θαλασσένια μου, σε ευχαριστώ πολύ!!
    Φιλιά, καλή σου βδομάδα!

    ReplyDelete
  39. Λινάκι μου σε ευχαριστώ!
    Καλές Απόκριες, καλή τυρο-βδομάδα, που λέει και η Marian!!

    ReplyDelete
  40. Λιλάκι, μήπως θα με πείραζε εμένα???Αλλά τι να κάνω που έχουμε και σκασμένα που δεν το τρώνε;-)
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  41. Καλή βδομάδα Elenaki μου, καλές Απόκριες!!

    ReplyDelete
  42. Γαστεροπλήξ, λες να αρχίσαμε να παραξενεύουμε?? χα χα χα
    Καλή βδομάδα!

    ReplyDelete
  43. Μαράκι Τζιριτάκι μου, καθόλου δεν πειράζει, ακόμα καλύτερα!!
    Φιλάκια!!

    ReplyDelete
  44. Evelina μου, την έφτιαξες κιόλας βρε θηρίο??
    Πολύ χαίρομαι που σας άρεσε!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  45. Δημιουργία μου χρυσοχέρα, δοκίμασέ την, πραγματικά την κάνει αφράτη και "ζουμερή", όχι στεγνή δηλαδή!Καλή σου βδομάδα!

    ReplyDelete
  46. Ευάκι μου σε ευχαριστώ!
    Σίγουρα με το γάλα θα γίνεαι πιο ελαφριά, ή και με γιαούρτι ακόμα!Με την κρέμα γίνται πιο "πλούσια"
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  47. Λιζάκι μου σε ευχαριστώ πολύ!
    Περαστικά στον Μιχαλάκη μας!

    ReplyDelete
  48. Vasia μου σωστή σε βρίσκω, κάντην 4 να το ευχαριστηθείς!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  49. ελενακι σημερα εκανα κατι παρομοια μπουρεκακια με φετα, κοπανιστη και πρασο...
    (εμεινε κανενα κομματακι και για μενα?!!)

    ReplyDelete