
Τις μέρες αυτές απέχουμε από κρέας και καταναλώνουμε αυγά, τυριά και γενικά όλα τα γαλακτοκομικά, καθώς και ψάρια.
Τυρόπιτες, μακαρονόπιτες, ρυζόγαλο, γαλατόπιτες έχουν την τιμητική τους αυτή την εβδομάδα, που σκοπό έχει να μας προετοιμάσει για την πιο αυστηρή απ΄ όλες τις νηστείες, την νηστεία του Πάσχα.
Ανάμεσα στις συνταγές μας θα βρείτε πολλές επιλογές για την εβδομάδα της Τυρινής.
Και φυσικά όλη την εβδομάδα, θα βάλουμε κι άλλες ακόμα!
Ξεκινάμε με μια νόστιμη τυρόπιτα με τρία είδη τυριών.
(Όλως περιέργως δεν έβαλα ροκφόρ, που ξέρετε πόσο μου αρέσει!)
Πάμε να την φτιάξουμε:
Χρειαζόμαστε:
7 φύλλα κρούστας (τα χοντρά - κατάλληλα για πίτες)
200 γρ. φέτα
200 γρ. ανθότυρο
200 γρ. γκούντα ή έμμενταλ
200 ml κρέμα γάλακτος
4 αυγά
λίγο άνηθο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
φρεσκοτριμμένο πιπεράκι
Στην πράξη……
Τρίβουμε την φέτα και το κίτρινο τυρί, και λιώνουμε με ένα πιρούνι το ανθότυρο.
Ανακατεύουμε τα 3 είδη τυριών και προσθέτουμε τον άνηθο.
Χτυπάμε καλά τα αυγά και τα προσθέτουμε στα τυριά.
Τελευταία προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το πιπεράκι.
Ένα τελικό καλό ανακάτεμα και είμαστε έτοιμοι για την συναρμολόγηση της πίτας.
Βουτυρώνουμε ένα μεγάλο πυρέξ (όχι ταψί) και στρώνουμε 4 φύλλα, λαδώνοντας ενδιάμεσα.
Πάνω σε αυτά αδειάζουμε την γέμιση των τυριών.
Καλύπτουμε με άλλα 3 φύλλα, τα οποία έχουμε επίσης λαδώσει ενδιάμεσα.
Χαράσσουμε την πίτα σε κομμάτια και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, αντιστάσεις πάνω-κάτω, μέχρι να ροδοκοκκινίσει τα φύλλο.
Καλή εβδομάδα και Καλές Απόκριες να έχουμε!

Καλημέρ<α και καλή εβδομάδα
ReplyDeleteΤι νόστιμη τυροπιτούλα είναι αυτή!!
Αρπάζω ένα κομμάτι στα γρήγορα και φεύγω γιατί με περιμένει πολύ δουλειά στο γραφείο σημερα και χρειάζομαι ενέργεια
Ελενιώ μου! η τυροπιτούλα ήρθε στην πιο κατάλληλη ώρα, την ώρα του καφέ !!! παίρνω λοιπον μεεεεγάλο κομμάτι απο αυτην την υπέροχα ψημένη πιτούλα και κάθομαι να την απολαύσω !!!
ReplyDeleteκαλημέρα και καλή βδομάδα !!!!!!
Ωραία που μπήκε η βδομάδα. Τέλεια η τυροπιτούλα σου Ελενάκι μου!
ReplyDeleteΠολύ ωραία η τυροπιτούλα σου Έλενα :)))
ReplyDeleteΦιλιά
Καλημέρα & καλή εβδομάδα
Καλημέρα Έλενα! Ο άνηθος ταιριάζει μια χαρά με αυτήν την τυροπιτούλα!!Μας ανοίγεις την όρεξη πρωινιάτικα!!
ReplyDeleteΚαλές Απόκριες κορίτσια!!!!
ReplyDeleteΚαλημέρα και καλή εβδομάδα! Πολύ νόστιμη η τυρόπιτα, να είχα ένα κομματάκι!
ReplyDeleteΚαλημέρα και από εμένα, επιτέλους μπήκαμε στην αγαπημένη μου εβδομάδα!!!!!
ReplyDeleteΈλενα φο-βε-ρη η πολύτυρο-πιτά σου και έχω να πω ότι ευτυχώς που δεν έβαλες ροκ-φορ
πολλά πολλά φιλιά
τι τελεια που ειναι η τυροπιτα και η εκδοχη με τα 3 τυρια θα ειναι και πιο πλουσια στη γευση...θελω ενα κομματι επειγοντως!!!μεσημεριαζει κιολας!!!
ReplyDeleteKali evdomada kai kali arxi gia Tyrinis me thn Tyrooita...duo kommatia gia emana, afou magalono!
ReplyDeleteΤυρί και γάλα έχουν την τιμητική τους αυτή την εβδομάδα! Καλές απόκριες!
ReplyDeleteΕλενάκι βλέπω βάζεις κι εσύ άνιθο στην τυρόπιτα... ωραία η μυρωδιά του, ταιριάζει τέλεια με τα τυράκια...
ReplyDeleteΦιλιά, κάλή βδομάδα..
Μμμμμμμμμμ!!!!!!!!!!!!!!!!
ReplyDeleteΜια και το απαιτεί και η εβδομάδα, νομίζω ότι αυτή η πιτούλα είναι ότι καλύτερο για να την ξεκινήσουμε!!!!!!!!!!!!
Μούρλια φαίνεται και πρέπει να είναι κι΄ολας!!!!!!!!!!!!!!!!!
και επίσης ξέρετε και την μεγάλη μου αδύναμία στις πίτες!!!!!
Αλήθεια υπάρχει κανείς που δεν τρώει πίτες????????????
Αμαλίτσα???? Α!!!! ευτυχώς τρως!!!!!!
φιλάκια πολλά πολλά!!!
καλή τυρο-βδομάδα!!!!!!!
Οι σιελογόνοι δουλεύουν ακατάπαυστα!!
ReplyDeleteΝοστιμιά και φαντασία.
Αχ τι μας κάνεις!!!!!!
Φιλιά θαλασσένια.
Έλενα έμεινε τίποτα; Πολύ νόστιμη η τυρόπιτα, με τόσα τυριά βέβαια είναι δυνατόν να μην είναι;
ReplyDeleteΓεια στα χεράκια σου.
Καλές απόκριες κορίτσια.
Καλή εβδομάδα.
Πρόλαβα κομματάκι?
ReplyDeleteΚαι ροκφόρ να είχε δεν θα με πείραζε καθόλου!!
Καλή εβδομάδα!
Ελενάκι τρελαίνομαι για πιτούλες!!! Και φαίνεται φανταστική!!! Καλή εβδομάδα και καλές απόκριες!!!
ReplyDeleteποτέ δε λέμε όχι σε μια τέτοια νόστιμη πιτούλα, αν και τωρα τελευταία δεν τον πολυθέλω τον άνηθο σε πίτα με τυρί, μου φαίνεται από το πολύ φαΐ άρχισα να βαριέμαι πολλά!!!!!
ReplyDeleteΕγώ πάλι λέω να την κάνω και να βάλω και ροκφόρ - πειράζει; Φιλιά Ελενάκι μου, καλή βδομάδα!
ReplyDeleteΈλενα η τυρόπιτα φοβερή...κόντεψαν να φάνε και το ταψι...ένας Θεός ξέρει πως το γλύτωσα...'εγινε υπέροχη...καλή βδομάδα
ReplyDeleteΤην επομενη φορα που θα την φτιαξω θα δοκιμασω την κρεμα γαλακτος γιατι πρεπει να την κανει πιο αφρατη.Καλη εβδομαδα να εχεις.
ReplyDeleteΕλενάκι μου, μιας και είμαι πιτού, εστω και αργά ήρθα για το κομμάτι μου!!
ReplyDeleteΤέλεια η πιτούλα σου και με 3 τυριά ακόμη καλύτερα. Εγώ αντί κρέμα γάλακτος, βάζω γαλατάκι γίνεται πιο ελαφριά.
ΦΙλάκια πολλά καλή εβδομάδα :))
Τρελλαίνομαι για τέτοιες πιτούλες.
ReplyDeleteΓειά στα χέρια σου.
sgr
Πολύ καλή η τυρόπιτα με τα τριά τυριά!!!!!Εγω θα τα κάνω τέσσερα γιατί θα βάλω και ροκφόρ οπωσδήποτε!!!
ReplyDeleteΌτι πρέπει για την τυρινή εβδομάδα που διανύουμε!!
Πολλά φιλιά!!!!!
Βικάκι μου να πάρεις και 2 κομμάτια, καλή δουλίτσα!
ReplyDeleteΦιλιά!
Μαριω μου έγινε πολύ νόστιμη (αν και χωρίς ροκφόρ:P)
ReplyDeleteΦιλιά πολλά!
Ρενάκι μου σε ευχαριστώ, καλή βδομάδα!
ReplyDeleteΣε ευχαριστώ Αστεράκι, καλή βδομάδα και σε σένα!
ReplyDeleteSantie and Athina, ο άνιθος ταιριάζει πάρα πολύ, σχεδόν πάντα τον βάζω στις τυρόπιτες που κάνω
ReplyDeleteΦιλάκια!
Ξανθή, καλές Απόκριες να χουμε!
ReplyDeleteBig mama, εμείς είμαστε εδώ!!
ReplyDeleteΚαλή βδομάδα!
Αμαλίτσα, στο τσακ ήμουν να βάλω χα χα χα, αλλά τελευταία στιγμή συγκρατήθηκα!
ReplyDeleteΦιλιά!
Pansofix κόπιασε, όσα κομμάτια θέλεις!!Καλή βδομάδα!
ReplyDeletePeter, καλή τυρινή εβδομάδα, καλές Απόκριες να έχουμε!!
ReplyDeleteKαλές Απόκριες και σε σένα Κικίτσα, καλή βδομάδα να χουμε!
ReplyDeleteBetty μου σχεδόν πάντα βάζω άνιθο στις τυρόπιτες, κι εγώ νομίζω ταιριάζει πολύ!
ReplyDeleteΦιλάκια!
Marian, καλή τυρο-βδομάδα!!!
ReplyDeleteΚαι ναι, η Αμαλίτσα το σκασμένο, τρώεει τυροπιτούλα, ευτυχώς δηλαδή, δεν ξέρω πια τι να την ταίσω:P
Φιλάκια πολλά!
Θαλασσένια μου, σε ευχαριστώ πολύ!!
ReplyDeleteΦιλιά, καλή σου βδομάδα!
Λινάκι μου σε ευχαριστώ!
ReplyDeleteΚαλές Απόκριες, καλή τυρο-βδομάδα, που λέει και η Marian!!
Λιλάκι, μήπως θα με πείραζε εμένα???Αλλά τι να κάνω που έχουμε και σκασμένα που δεν το τρώνε;-)
ReplyDeleteΦιλιά!
Καλή βδομάδα Elenaki μου, καλές Απόκριες!!
ReplyDeleteΓαστεροπλήξ, λες να αρχίσαμε να παραξενεύουμε?? χα χα χα
ReplyDeleteΚαλή βδομάδα!
Μαράκι Τζιριτάκι μου, καθόλου δεν πειράζει, ακόμα καλύτερα!!
ReplyDeleteΦιλάκια!!
Evelina μου, την έφτιαξες κιόλας βρε θηρίο??
ReplyDeleteΠολύ χαίρομαι που σας άρεσε!
Φιλιά!
Δημιουργία μου χρυσοχέρα, δοκίμασέ την, πραγματικά την κάνει αφράτη και "ζουμερή", όχι στεγνή δηλαδή!Καλή σου βδομάδα!
ReplyDeleteΕυάκι μου σε ευχαριστώ!
ReplyDeleteΣίγουρα με το γάλα θα γίνεαι πιο ελαφριά, ή και με γιαούρτι ακόμα!Με την κρέμα γίνται πιο "πλούσια"
Φιλάκια!
Λιζάκι μου σε ευχαριστώ πολύ!
ReplyDeleteΠεραστικά στον Μιχαλάκη μας!
Vasia μου σωστή σε βρίσκω, κάντην 4 να το ευχαριστηθείς!
ReplyDeleteΦιλιά!
ελενακι σημερα εκανα κατι παρομοια μπουρεκακια με φετα, κοπανιστη και πρασο...
ReplyDelete(εμεινε κανενα κομματακι και για μενα?!!)