
Αυτή τη φορά το έφτιαξα με αχλάδια, μπορείτε όμως να βάλετε ότι φρούτο θέλετε.
Πολύ καλό γίνεται με μήλα, ή με ανάμεικτα μήλα και αχλάδια.
Το καλοκαίρι το φτιάχνω με φράουλες και κεράσια, ή με ροδάκινα και βερίκοκα.
Όποιον συνδυασμό κι αν δοκιμάσετε, το αποτέλεσμα παραμένει νόστιμο!
Πάμε λοιπόν να το φτιάξουμε!
Χρειαζόμαστε:
1 φύλλο σφολιάτας γαλλικού τύπου
6 μέτρια και σφιχτά αχλάδια
100 γρ. ζάχαρη
1 κουταλιά βούτυρο
50 ml κονιάκ
50 ml νερό
χυμό μισού λεμονιού
Για την κρέμα:
300 ml γάλα
70 γρ. ζάχαρη
1 αυγό
2 βανίλιες
20 γρ, κορν φλάουρ
1 κουταλιά βούτυρο
Στην πράξη:
Καθαρίζουμε τα αχλάδια, τα κόβουμε στα 4 και μετά σε κυβάκια.
Τα βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με την ζάχαρη, το βούτυρο, το νερό, το κονιάκ και τον χυμό λεμονιού.
Τα βράζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Τα αποσύρουμε από την φωτιά και τα αφήνουμε τουλάχιστον για μισή ώρα, μέχρι να κρυώσουν.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε την κρέμα.
Χτυπάμε πολύ καλά την ζάχαρη με το αυγό.
Προσθέτουμε 50 μλ από το γάλα, το κορνφλάουρ και τις βανίλιες και ξαναχτυπάμε.
Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα να ζεσταθεί(όχι να βράσει)
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά της κρέμας, εκτός από το βούτυρο.
Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα.
Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο.
Αφού κρυώσει η κρέμα, της προσθέτουμε τα καραμελωμένα φρούτα και ανακατεύουμε απαλά.
Απλώνουμε την γέμιση πάνω στο φύλλο της σφολιάτας κατά μήκος, αφήνοντας ένα περιθώριο πάνω κάτω.
Τυλίγουμε το φύλλο σφολιάτας σε ρολό και προσεκτικά το μεταφέρουμε σε ένα ταψί.
Η ακόμα καλύτερα, το τυλίγουμε σε ρολό μέσα στο ίδιο το ταψί που θα το ψήσουμε.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 180 βαθμούς, μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα.
Όταν το βγάλουμε από τον φούρνο, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη!
Καλή επιτυχία!
Μου αρέσει ..... μου αρέσει!!!!!!
ReplyDeleteΜμμμμμ τέλειο είναι Έλενα, να πάρω κι ένα κομματάκι εεεε;;; για τον καφέ μου :))))
Πολλά φιλάκια
Καλημέρα
Γλυκό δώσε μου και πάρε μου την ψυχή :))
ReplyDeleteΜιαμ μιαμ :))
Καλή σου μέρα γλυκιά Έλενα !
Καλά ξεκινάω την μερα μου... Με γλυκάκι απο τα χεράκια σου!!!
ReplyDeleteΠαίρνω κομματάκι για τον καφέ μου και σε καλημερίζω :))))
Φιλάκια
Θεϊκό! Με τα αχλάδια πρέπει να είναι τέλειο. Φιλάκια Έλενα.
ReplyDeleteΜπραβο Ελενακι μου , εψαχνα μια τετοια συνταγη για στρουντελ , φαινεται υπεροχο!!!!!!
ReplyDeleteΠολυ καλη η ιδεα για φραουλες και κερασια , ξεφευγει απο το συνηθισμενο στρουντελ με μηλα που βρισκω παντου.
Φιλακια καλημερα!!!!!!!!!
τι φωτιες μου αναψατε ετσι με τα κοκκινα φρουτακια το θελω...ολο!!!
ReplyDeleteΕλενάκι σκέτη ζωγραφιά το γλυκάκι σου!!
ReplyDeleteΜου αρέσει πολύ!
Θα το δοκιμάσω με αχλάδια.
Έλενα,σκέτη γλύκα θα είναι!
ReplyDeleteΩραία η παραλλαγή με τα αχλάδια,αλλά και με καλοκαιρινά φρούτα-μ΄αρέσουν πολύ οι εναλλακτικές προτάσεις,διαλέγουμε ό,τι μας αρέσει.
Φιλιά!
Ωραίο και πρωτότυπο! Γεια στα χέρια σου! Μου αρέσουν τα αχλάδια!
ReplyDeleteΤο γλυκάκι το κόκκινο δίπλα του πάει μαζί????
ReplyDeleteεγώ μπορώ να πάρω το κόκκινο γλυκάκι,(βυσσινο, ή ότι άλλο είναι!!!)????
και αυτό όχι γιατί δεν μου αρέσει το υπόλοιπο,αντιθέτως τρελλλλλλλαίνομαι!!!!(τα λ πάνε με την τρέλλα!!!), αλλά καταλαβαίνεις Ελενάκι μου λόγω νηστείας!!!!
Υπόσχομαι ότι θα το τιμήσω δεόντως με την λήξη της νηστείας!!!!!
μ΄αρέσούν όλα τα γλυκά με σφολιάτα, φρούτα, γλυκάκι, άχνη δηλαδη ακριβως το δικό σου, γλυκια μου Ελενίτσα!!!!!!!!!!
φιλούθκια πολλά σε όλη την τρελλοπαρέα!!!!!!!!!:)))
Προς το παρόν θα το δοκιμάσουμε με μήλα ή και φράουλες!!
ReplyDeleteΚαλό απόγευμα!!!
Πρώτα το αντέγραψααα,
ReplyDeleteμετά το εκτύπωσααα
κι ύστερα ήρθα να σου πω πόόόόόόσο πολύ μ' αρέσει !!
Φιλιά πολλά
Καλό απόγευμα Ελενάκι :)
Καλημέρα Αστεράκι, και βέβαια να πάρεις για το καφεδάκι σου!
ReplyDeleteΦιλιά!
Καλημέρα γλυκιά Σταλαγματίτσα!
ReplyDeleteΓλυκατζού κι εσύ, ε?
Αδυναμίες είναι αυτές, τι να κάνουμε??
Φιλάκια!
Καλημέρα Ευάκι μου, πολλά φιλιά!
ReplyDeleteΕιρηνακι μου εμένα με τα αχλάδια μου αρέσει πολύ, αλλά και με τα άλλα φρούτα σούπερ γίνεται!
ReplyDeleteΦιλάκια!
Μετούλα μου δοκίμασέ το το καλοκαίρι με κόκκινα φρούτα, το κάτι άλλο!
ReplyDeleteΗ αδυναμία του γιου μου του μεγάλου!
Φιλιά κουκλίτσα!
Pansofix μου, αν είναι να χουμε φωτιές..... όλο δικό σου χα χα χα!
ReplyDeleteΦιλιά!
Καλημέρα Ιουλία μου, σε ευχαριστώ πολύ!
ReplyDeleteΜε αχλάδια το προτιμώ κι εγώ!
Φιλιά!
Elenaki διαλέγουμε και παίρνουμε, όλες οι παραλλαγές είναι πολύ νόστιμες!
ReplyDeleteΦιλιά πολλά!
Σε ευχαριστώ Big Mama μου, καλό απόγευμα, φιλιά!
ReplyDeleteMarian μου πως τόσο νωρίς σήμερα???
ReplyDeleteΘα σε κεράσω γλυκό του κουταλιού και μόλις τελειώσει η νηστεία θα σου φτιάξω ένα ολόκληρο στρούντελ δικό σου, το δικαιούσαι:))
Μπράβο σου που αντέχεις και την κρατάς 40 μέρες, υπόσχομαι να αυξήσουμε αυτές τις μέρες τα νηστίσιμά μας, ώστε να μπορούμε να σε κερνάμε το κάτι τις μας!
Πολλά πολλά φιλάκια!!!
Ξανθή πολύ καλές και οι δυο παραλλαγές που αναφέρεις.
ReplyDeleteΚαλό απόγευμα!
Γιώργοοοοοο χα χα χαα!!
ReplyDeleteΠως καταφέρνεις και μου φτιάχνεις πάντα την διάθεση???
Φιλάκια, καλό απόγευμα!!
Yπέροχο Λενάκι μου!!!!!!!!!!
ReplyDeleteEλενα, τι όμορφο που φαίνεται!!
ReplyDeleteεύγε, άριστα!
φιλάκια :))
Εγώ θα το παίξω σήμερα κυρία και δεν θα πάρω γλυκάκι, όχι γιατι δεν μου αρέσει αλλά γιατί το Λενιώ μου έχει κρατήσει ένα ολοοοοοκληρο μπαστουνι μόνο για μένα !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! χαχαχαχαχα
ReplyDeleteΛενάκι μου ΥΠΕΡΟΧΟ !! φανταζομαι την νοστιμιά του !!!! γεια στα χερακια σου φιλεναδίτσα μου !!!
καλό απόγευμα παιδιά !!!
πάνω που 'ελεγα τι μου λείπει.....
ReplyDeleteενα ωραίο γλυκάκι....
πολύ καλή επιλογή.....
νάσαι καλα
Axx Elena...mas trelaneis....esei tha'ertheis sthn Halkidiki na ftiaxneis afto to Strudel.
ReplyDeleteΑ! Άμα είναι γι αυτό το στρούντελ έρχομαι και εγώ Χαλκιδική!
ReplyDeleteΠριτς που θα σας αφήσω ξανά μόνους...Να ξεσαλώσετε!
ναι ναι!!!!
ReplyDeleteετσι το παίζω και γω κυρία Μαρία μου!!!!!
Ακου ολοκληρο μπαστούνι!!!Τσ,τσ,τσ!!!!
Καλά εσύ τον .... συνάνθρωπο σου ούτε τον σκέφτεσαι ούτε τίποτα????
κάτι για Χαλκιδική ακούω!!
Μου πέφτει και κοντά, θα πάρω και γω στρουντελ αν πάω Ζαμπίτσα μου????
όλα κρυφα τα κρατάτε για να τα φάτε μόνες σας!!!
Ντροπή μεγάλη!!!
δεν πειράζει ομως εγώ σας αγαπάω!!!!ΜΟΥΤΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ!!!!!!!
Τέλειο το στρούντελ με ότι φρουτογέμιση και να έχει!!!!
ReplyDeleteΘέλω και γω ένα μπαστούνι!!!!!
Πολλά φιλιά!!
καταπληκτικο!!!
ReplyDeleteΕίτε αλμυρό είτε γλυκό, το στρούντελ μου αρέσει ιδιαίτερα!
ReplyDeleteΠολύ ωραία ιδέα, και πόσο ευπαρουσίαστο!!!
Πως μπορώ να αντισταθώ σ'αυτό το υπέροχο γλυκό, λαχταριστό είναι, μακάρι να είχα λίγο τώρα...
ReplyDeleteαν αλλάξουμε τα φρούτα ίδια διαδικασία ακολουθούμε?
φιλιά, καλό βράδυ!!!
Εγώ τι να πω τώρα, τρέχτε εσείς στη Χαλκιδική και θα έρθω και εγώ από πίσω να την αράξω σε κάτι ωραία μαγαζάκια που ξέρω και πάρτε και τα στρούντελ σας μαζί να ξεσα-μασα-λώσετε...
ReplyDeleteπολλά πολλά φιλιά εν αναμονή νέων αλμυρών καταστάσεων!!!!!
Ρενάκι μου σε ευχαριστώ πολύ, φιλάκια!!
ReplyDeleteΜαριλένα μου πρόσεχε, θα με κάνεις να καβαλήσω το καλάμι μου πάλι χα χα χα!
ReplyDeleteΦιλάκια πολλά!
Μαριώ μου φυλαγμένο στο χω το ... μπαστούνι, έλα για καφεδάκι και γλυκάκι!
ReplyDeleteΦιλάκια, καλό βράδυ φιλενάδα!
Παναγιώτη μου έλα, κερνάμε γλυκάκι σήμερα!
ReplyDeleteΦιλιά!
Peter είναι επίσημη πρόσκληση αυτή??
ReplyDeleteΕρχομαι Χαλκιδική για στρούντελ και λοιπά μαγειρέματα;-)
Φιλάκια!
Ζαμπία έλα, έλα!!
ReplyDeleteΠάμε Χαλκιδική, προσκεκλημένες του Peter!!
Μπάνια και μαγείρεμα, εγώ ένα στρούντελ θα κάνω, τα υπόλοιπα μαγειρέματα τα αναλαμβάνει ο Peter που είναι και σπεσιαλίστας!
Marian χα χα χααααα!!!
ReplyDeleteΜα τι να την κάνω την Μαρία, είναι μια κυρία λέει και θέλει ιδιαίτερη περιποίηση.
Στην Χαλκιδική θα έχεις όχι μόνο στρούντελ, αλλά και άλλες πολλές νοστιμιές.
3 μέρες είχα τον Peter στο εξοχικό μας, και δεν μπορείς να φανταστείς τι μαγείρεψε!!!
Αφού είσαι κοντά σε περιμένουμε:))
Φιλάκια!
Vasia μου, μιας και είσαι κι εσύ κυρία σαν την Μαρία, δικαιούσαι επίσης μπαστούνι!
ReplyDeleteΦιλάκια πολλά!
apinkdreamer
ReplyDeleteσε ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη, καλώς όρισες, να έρχεσαι να σε κερνάμε από καρδιάς:))
Mπετούλα μου σε ευχαριστώ πολύ!
ReplyDeleteΦιλάκια, καλό βράδυ!
Thimbelina μου ίδια διαδικασία με όλα τα φρούτα, εκτός από τις φράουλες που απλά τις ποτίζω με κονιάκ και τις ανακατεύω με την κρέμα.
ReplyDeleteΦιλάκια!
Αμαλία η Χαλκιδική περιλαμβάνει και γλυκές και αλμυρές καταστάσεις, τις γλυκές θα τις κρατήσουμε για εμάς και θα μοιραστούμε μαζί σου τις αλμυρές, σύμφωνοι?
ReplyDeleteΦιλάκια!!
Elenaki μου τι είναι αυτό?
ReplyDeleteΚαταπληκτικό!!!!!!!!!!!!!!
Παναγία μου, τι είναι αυτό βρε Έλενα;;; Από το καλό στο καλύτερο είσαστε εδώ μέσα, δε σας προλαβαίνω! Από τα πολύ αγαπημένα μου γλυκά κι αυτό, να'σαι καλά κορίτσι μου! Φιλάκια χίλια!
ReplyDeleteΕννοείται πως μπαίνει στη λίστα!! Και αναρωτιόμουν πως δεν υπάρχει γλυκάκι με αχλάδια!!! :)) Αν είχαμε και φράουλες... ή βύσσινο... θα του άλλαζα τα φώτα νομίζω!
ReplyDeleteΚαλή εβδομάδα Έλενα